22 Ocak 2013 Salı

Re: [OzgurGundem] MADIMAK.... ASKER ISTENILEN DESTEK KUVVETINI GONDERMEMISTIR !

Askerlik bir disiplin mesleğidir.
Askerler sadece sırılı amirlerinden emir alırlar.
Emirler yasalara aykırı olamaz.
Geçtiğimiz yıllarda bu kurallara uyulmadığında neler olduğunu, ne türden yorumlar yapıldığını, yapılan yorumların bazen ne kadar art niyetli olabildiğini de belirtmek gerekir.

Çok ilginçtir, Madımak olaylarında TSK birliklerinin olay yerine gelmemesinden şikayet edenler,
İngiliz büyükelçiliğinde ve Maslak ta çok büyük patlamalar olduğunda bazı birliklerin insiyatif kullanarak Taksime intikal etmesini büyük sorun olarak görenler,
Erzurum'da atış alanına intikal eden birliğin kışla dışına çıkamasını sorun olarak görenler,
EMASYA protokolünü askeri vesayet olarak görenlerle aynı kişilerdir.
Oysa EMASYA protokolü Madımak, İstanbul bombalama olayları, Kahraman Maraş olayları gibi olaylarda görülen aksaklıkları gidermek için, sivil ve askerlerin koordinasyonunu sağlamak ve yasal zemine oturtmak için yapılmıştı.
Adı üstünde iki farklı kurumun aralarında yaptıkları planlar üzerinde anlaştıklarını imza altına alan bir belgedir.
Bir protokol olmadan, hiçbir yazılı belge, izin, emir olmadan bir askeri birlik komutanı yerel mülki amirin taleplerini nasıl yerine getirecekti?

Şimdi ne yaptılar, askeri hiyerarşiyi paramparça ederek, milli askeri birlikleri doğrudan yerel valiler emrine verdiler.
İyi halt ettiler.
Dünyada eşi benzeri görülmemiş bir iştir.
Ve dilerim ülkemiz bu ikibaşlı, parçalanmış hiyerarşik yapının sıkıntılarını bir büyük savaşta test etmez.
Bu ülkenin yenilgiye tahammülü yoktur.

Niyet kötü olunca, yeri geldiğinde büyük bir olay karşısında bazı askeri birliklerin kışla dışına çıkması, hatta atış alanına intikal, araçların taşınması gibi olaylar sorun oluyor.
Niyet kötü olunca, aralarında hiçbir amir memur bağlantısı bulunmayan askeri birimlerce, mülki amirlerin taleplerinin nasıl yerine getirileceği hakkındaki mutabakat anlaşması sorun oluyor.
Yeri gelince de, böyle bir protokol olmadığı için yaşanan gecikmeler sorun oluyor.

Aslında konu çok açık.
Konu TSK ise her zaman niyet kötü.
Konu ABD Navy Seal falansa sıkıntı yok.
ABD yeşil berelileri arzu ederlerse BİRBUÇUK milyon sivili katleder.
Gözler kapanır, ağızlar susar.

Saygılar.
Oraj POYRAZ.


On 20.01.2013 13:36, zeki kentel wrote:
 
Iste, 'Komisyon'a gonderilen o gizli rapor

ASKER, MADIMAK'I SADECE IZLEDI!

Icisleri Bakanligi, 2 Temmuz 1993'te yasanan Sivas olaylariyla ilgili Meclis Darbe ve Muhtiralari Arastirma Komisyonu'na 'gizli' ibareli bir rapor gonderdi.

Katliamin ayrintilariyla anlatildigi raporda Aziz Nesin'in konusmasinin insanlari tahrik ettigi, kalabaligin cesitli sloganlar atarak Madimak Oteli'ni tasladigi, Aziz Nesin'i bir polisin kurtardigi ifade ediliyor. Olaylarin yasandigi an soyle anlatiliyor: "Saat 19.30'da otelin onundeki iki araci ters cevirerek depolarini delmeye calisan gruba polis mudahale etmistir. Ancak gorevlilerimiz, yangin cikarmak icin bidonlarla benzin getiren sahislari yakalamak isterken benzin yere dokulmus, grup benzine cesitli kumas parcalarini surerek yakmis ve otele atmistir." 

454 guvenlik gorevlisinin yetersiz ve bolunmus olmasi sebebiyle protestoculara engel olunamadigi kaydediliyor. 

Askerin olaylara mudahale etmedigi vurgulanan raporda, sunlar aktariliyor: "Saat 14.00'ten itibaren israrla takviye kuvvet istenmesine ragmen ozellikle cuma gunu 19.00'a kadar hazir kuvvet bekletmesi talep edilen 5. Er Egitim Tugayi'ndan destek gelmemistir. 20 kisilik jandarma kuvveti disinda olaya mudahale eden askeri bir birim olmamistir. 19.50'de gelen kuvvet itfaiyenin yolunu acmis, ardindan bolgeden ayrilmistir."

Komisyonun talebi uzerine Icisleri Bakanligi tarafindan hazirlanan raporda, Ankara ve Sivas emniyet mudurluklerinin 2010, 2011 ve 2012 tarihli raporlarina da yer veriliyor. Raporun Sivas olaylarinin oncesinin anlatildigi kisimda, '1970-90 yillari arasindaki donemde Turkiye'nin gundemi ve yasanan olaylar goz onune alindiginda ulke genelinde oldugu gibi Sivas'ta da birtakim ideolojik tabanli anlasmazliklarin oldugu' belirtiliyor. Bu bolumde, "Ozellikle cesitli cevrelerin yogun tahriki, ulke genelindeki bolucu teror orgutunun saldirilari, yoredeki Sunni vatandaslarimizin muhafazakar yapisi ve Alevi vatandaslarimizin bolgedeki yogunlugu ilin hassasiyetini artirmistir." deniliyor.

Olaylar sirasinda yasananlarin anlatildigi bolumde ise etkinliklerin ilk gununde Aziz Nesin'in yaptigi konusmanin insanlari tahrik ettigi aktariliyor. Raporda, "Aziz Nesin, 'Turk milletinin yuzde 60'inin aptal ve korkak oldugu, kendisinin dinsiz oldugu, 1300-1400 yillik Kur'an-i Kerim'in eskidigi, kimden gonderilirse gonderilsin artik ona inanmadigi seklinde Turk milletini ve Kur'an-i Kerim'i tahkir edici ifadeler kullanmistir." deniliyor. Otelin onune gelen kalabaligin kaldirim yapiminda kullanilan parke taslarini kirarak ve cesitli sloganlar atarak oteli tasladigi ifade ediliyor. 'Guvenlik guclerinin yetersiz ve bolunmus olmasi nedeniyle protestoculara engel olunamadigi' kaydediliyor. 

Raporda, "Saat 19.30 siralarinda otelin onunde bulunan iki aracin ters cevirerek depolarini delmeye calisan gruba polis mudahale etmistir. Ancak kalabalik arasindan baska bir grubun yangin cikarmak icin olay yerine bidonlarla benzin getirmesi uzerine gorevlilerimiz sahislari yakalamak isterken bidonlardaki benzin yere dokulmus, grup yere dokulen benzine cesitli kumas parcalarini surerek yakmis ve otele atmistir." ifadeleri kullaniliyor.

Askerin olaylara mudahale etmedigi vurgulanan raporda, su ifadeler kullaniliyor: "Olaylar sirasinda saat 14.00'ten itibaren israrla takviye kuvvet talebinde bulunulmasina ragmen ozellikle de cuma gunu 19.00'a kadar hazir kuvvet bekletmesi talep edilen 5. Er Egitim Tugayi'ndan destek gelmemistir. Ancak 20 kisilik bir Jandarma kuvveti disinda olaya mudahale eden askeri bir birim olmamistir. 19.50 civarinda Tugay'dan gelen kuvvet itfaiyenin yangini sondurmesi icin yolu acmis, ardindan bolgeden ayrilmistir."

MIT'IN, ISTIHBARATI KIME VERDIGI BELLI DEGIL

Icisleri Bakanligi'nin raporunda, MIT'le ilgili bir bolum de bulunuyor. Soyle deniliyor: "Olaylarin gerceklestigi gun MIT, Aziz Nesin ve Sivas Valiligi'nin protesto edilecegi duyumunu alsa da, Sivas valisi ve emniyet mudurunun makamlarina ulasilamadigindan saat 11.00 civarinda TEM Sube Mudurlugu'nde gorevli bir polis memuruna konuyu aktardigini belirtmistir. Olaylar sonrasinda MIT'in bu iddiasi arastirilmis ancak bilgi aktardigini iddia ettigi polis memuru tespit edilememistir." ifadeleri kullaniliyor. Olayda olen 37 kisiden 2'sinin atesli silahla vurulma neticesi hayatini kaybettigi belirtiliyor.

SIVAS, BILINCLI OLARAK SECILMIS

Katliam oncesinin de anlatildigi raporda su degerlendirmeye yer veriliyor: "Ozellikle cesitli cevrelerin yogun tahriki, ulke genelindeki bolucu teror orgutunun saldirilari, yoredeki Sunni vatandaslarimizin muhafazakar yapisi ve Alevi vatandaslarimizin bolgedeki yogunlugu ilin hassasiyetini artirmistir."
-------------------------------------------------
I. ASALIOGLU

ASKER ISTENILEN DESTEK KUVVETINI GONDERMEMISTIR !
__._,_.___
Reply via web post Reply to sender Reply to group Start a New Topic Messages in this topic (1)
Recent Activity:
Guruptan ayrilmak icin, icin asagidaki adrese bos bir eposta gonderin:
Ozgur_Gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
.

__,_._,___

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder