21 Ocak 2013 Pazartesi

11-SAYGI ÖZTÜRK - Gümrük kapısı, PKK'ya çalışmış

Şimdi herkese soruyorum.
Bu ülkede TSK dışında bütün kurumlar mücadele etmeyi bırakın, işortağı, destekçi, yardımcı olduysa PKK'yla mücadelenin başarıya ulaşması mümkün mü?
MIT'in adı PKK'yla beraber geçiyor.
Gümrükler, Maliye PKK'nın finansmanına katkıda bulunuyor.
Bazı bakanlar, Barzaniyle iş ortağı.
PKK'nın uyuşturucu ticaretini himaye eden bakanlar var.
Bütün bakanlıklar adeta ülkenin bölünmesini izler, hatta katkıda bulunur halde.

Şimdi soruyorum nasıl olacak bu işler.
Artık işler öyle bir noktaya gelmiş ki, koca ülkede tek TSK kalmış mücadele eden, onu da ayakbağı olmasın diye devre dışı bıraktılar.

Bakın az zaman kaldı, bu şekilde bu ülke bölünür.
Ama emin olun bu iş tatlı tatlı olmaz.
Bugün bu işleri yürütenler acı acı hesap verirler.
Ona göre.
Şunu da belirteyim, ülkenin parçalanmasınının, içsavaşa sürüklenmesinin yanında ne AKP, ne Cemaat, ne demokrasi, ne hukuk, ne insan hakları hiçbirşey değer taşımaz.
Herkes eline geçirdiğiyle birbirinin gırtlağına çöktüğü bir anda bunlar ayrıntıdır.
Eğri oturalım, doğru konuşalım, her lafına darbe münakaşalarıyla başlayanlar özellikle onlar kulaklarını iyi açsınlar.
Yapılan işler öylesine vahim, öylesine ağırdır ki, cumhuriyet, demokrasi gibi ana kavramlar dahi ayrıntı durumundadır.
Burada vatandan bahsediyoruz, boru değil.
Vatan parçalanıyor, örtülü bir işgal aşikar hale geliyor.
İşbirliği yapanlar sanmasınlar ki, bu işlerin hesapları seçim sandığında görülür.
Hayır, bütün zamanlarda, ve her yerde ülkesini parçalanmaya, içsavaşa götürenler bunun bedelini canlarıyla öder.
2013 yılında da, 2150 yılında da bu iş farklı olmaz.
Unutmayın, işler çok ciddi.
Oraj POYRAZ


SAYGI ÖZTÜRK - Gümrük kapısı, PKK'ya çalışmış
Kaçakçılardan, getirdikleri mala ve bunların değerine göre "gümrük vergisi" adı altında haraç alan ve örgüte büyük gelir elde eden terör örgütü PKK'nın, Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı olan ve İran'a açılan Esendere Sınır Kapısını da adeta "kurtarılmış gümrük kapısı" haline getirdikleri, örgüt adına buradan hayalı ihracat yaptıkları, Devletten haksız yere önemli miktarlarda vergi iadesi de aldıkları belirlendi.

Esendere'de daha önce bayrağımızı indirip yerine terör örgütünü simgeleyen bezleri asan PKK'lıların, sınır kapısının girişine de "PKK Gümrük Kapısı" tabelası asmışlardı. Esendere'deki vurgunun çok boyutlu olduğunu dikkate alan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, PKK adına hayali ihracat yaptıkları belirlenen kişi ve şirketlerle ilgili Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ile Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarlığını da devreye soktu.

Soruşturmayı yürütenler de soruşturmalık
Esendere Gümrük Kapısı'nda hayali ihracat yapıldığı ve elde edilen gelirin PKK tarafından kullanıldığına ilişkin ihbarlar üzerine Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Başmüfettişleri Murat Şanlı, Ali Ortapolat, Ahmet Ünal kapsamlı bir araştırma yaptı. Müfettişler düzenledikleri raporda, terör örgütünün hayali ihracatının bir bölümünü belgelediler. Müfettişlerin düzenledikleri raporda, bakanlığın bazı üst düzey yetkilileri hakkında da işlem yapılması önerildi.
Ancak, bu rapor 7 ay hiçbir işlem yapılmadan sümenaltında tutuldu. Müfettişlerin "yanlı" hareket ettiği belirtilip, bu kez müfettişler hakkında işlem yapılması için müfettiş görevlendirildi. Bakan Hayati Yazıcı, Esendere gümrüğü ile ilgili MHP Milletvekili Alim Işık'ın sorusuna şu karşılığı verdi:

"Soruşturmada görevli farklı müfettişlerden alınan yazılardan uyumlu bir çalışma yapılamadığı anlaşıldığından muhtemel sorunların önlenmesi amacıyla incelemenin devamını yürütmek üzere 6 müfettiş görevlendirdim. Müfettişler, İran'a gidip oradaki sınır kapısında ihracatların gerçek olup olmadığının araştırıyor. Halen geniş kapsamlı inceleme -araştırma devam ediyor. Müfettişler çalışmalarını sürdürmekte olup yetkilerinin alınması söz konusu değildir. Hukuk devletinde hiçbir kamu görevlisinin eylem ve işlemi soruşturma dışı değildir." dedi.

23 milyon lira, haksız iade saptandı
Yazıcı, Esendere Gümrük Müdürlüğü'nden İran'a yapılan ihracatlar, sınır ticareti kapsamında gerçekleştirilen işlemler ile bazı firmaların Esendere, Hakkari, Ambarlı ve Atatürk Hava Limanı Gümrük Müdürlüklerinde yaptıkları ihracatların incelenmesi amacıyla başmüfettiş ve müfettişlerden oluşan çalışma ekibi görevlendirdiğini ifade etti.

Düzenlenen rapor sonucunda inceleme konusu firmalar adına Esendere, Halkalı, Ambarlı ve Atatürk Hava Limanı Gümrük Müdürlükleri'nce tescilli ihracat beyannameleriyle, ihracat beyannamelerinde kayıtlı bedeli 400 milyon lira olan ihracat için 23 milyon lira haksız KDV iadesinden yararlandıklarının saptandı. Bakan Yazıcı, yürütülen çalışmalarla ilgili şunları söyledi:

"Soruşturma raporu, gereğinin yapılması için Ankara, Yüksekova, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılıklarına, Kalkınma, Ekonomi ve Milli Savunma Bakanlıklarına, bakanlık birimlerine haksız alınan KDV'nin takip ve tahsili için Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'na, suç gelirlerinin aklanması mevzuatı açısından değerlendirilmek üzere Maliye Bakanlığı MASAK Başkanlığı'na, Hakkari Valiliği'ne gönderilmiştir."

Olayla ilgili MİT'in de devrede olduğunu ifade eden Yazıcı, "Raporda, elde edilen kazanımın terörün finansmanında kullanıldığı yönünde yorum var. Anılan rapor MİT Müsteşarlığı'na da gönderilmiştir" dedi.

Kaçakçılığa karşı yeni teknoloji
Kaçakçılığı gümrüklerde azaltmak amacıyla bir dizi proje yürütüldüğünü kaydeden Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, projeler hakkında şu bilgileri verdi:

"Araç ve konteynır tarama sistemi sayısı 19'a çıkarıldı. 10 mobil tarama sistemi alımı gerçekleştirilecek. İlk defa Van-Kapıköy Demiryolu Gümrük Kapısına 'Tren Tarama Sistemi' kurulacak. Gümrükte yolcuyla taşınan eşyanın etkin ve hızlı kontrolü için 46 bagaj tarama sistemi kuruldu. Yine kargo tarama sistemleri kuruluyor. Araç takip sistemiyle Türkiye'ye geçen riskli transit araçlar Türkiye'de uydu aracılığıyla izlenerek anlık müdahale edilebilmektedir. Sınır kapılarında kapalı devre televizyon sistemleri hem gümrük kapısında hem de izleme merkezlerinde bakanlıktaki Komuta Kontrol Merkezi'nde 24 saat kontrol edilebiliyor. 10 devriye botu 2014 sonunda devreye girecek. Gümrüklerdeki köpek sayısı arttırıldı. personel sayısının artırımına gidiliyor."
http://www.saygiozturk.net/default.asp?haberid=557
 
 

a45UyF587661-201301211535-11


--
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Siz sinavlara istediginiz kadar calisin, sonunda her zaman calismadiginiz bir yerden cikacaktir!
Ne zaman sinavlara calisacak olsaniz uykunuz gelir, sinavdan sonra uykunuz acilir.

Murphy Kanunlari
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Ermenilerin siyasi emellerini fiilen elde etmek ve asayisi bozuk gostermek maksadiyla Dogu vilayetleri icine ceteler gecireceklerini pek muhtemel goruyorum.

(24 Mayis 1919)
K. ATATURK
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Muftu Hilmi Efendi, Selimiye camii'inde hurriyetin ve adaletin saygi deger temsilcisi olan Venizelos hazretlerinin sagligi icin guzel bir dua okumus ve hazir bulunanlar sukran duygularini belirterek duaya katilmislardir.

Edirne Tem'in gazetesinden -8.1920
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Bir ulus kendi icindeki aptal ve hatta muhteris olanlarla bas edebilir
Fakat icersindeki satilmis ve hainlerle yasayabilmesi olanaksizdir.
Sinirlari zorlayan dusman silah ve alemlerini acikta tasidigi icin daha az tehlikelidir.
Fakat bir hain, hain gibi gorunmez,
kurbanlari ile ayni aksanda konusur,onlarin cehresine burunur ve
onlarin argumanlarini kullanarak ulusun politik yapisina nufuz eder,
butun kapilardan serbestce gecer, sesi en ust duzey hukumet koridorlarinda duyulur,
ulusun ruhunu curutur
Politik yapiya her turlu hastalik bulastirarak yasam gucunu elinden alir
Bir katil daha az korkuludur.

Marcus Tullius Cicero
(M.O.106-M.O.43)
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Ben,Manevi Miras olarak,
Hicbir Ayet, hicbir Dogma,
Hicbir Donmus ve kaliplasmis Kural birakmiyorum.
Benim Manevi Mirasim Bilim ve Akildir...

K.Ataturk
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Kurmus oldugum gruba uye olun
Moderasyonsuz, sansursuz ve ozgur bir gruptur:
Ozgur_Gundem-subscribe@yahoogroups.com

Ayrilmak isterseniz de:
Ozgur_Gundem-unsubscribe@yahoogroups.com

Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz.
http://orajpoyraz.blogspot.com/
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder