24 Mart 2013 Pazar

15-GÖZÜNÜZ AYDIN - Erdoğan'ın oyuncağı geliyor!

 

Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi

Ey Türk Gençliği!

Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.

Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahilî ve haricî bedhahların olacaktır. Bir gün, İstiklâl ve Cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerâit, çok nâmüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.

Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

 

 

Mustafa Kemal Atatürk
20 Ekim 1927

Açıklama: http://www.ataturkungencligehitabesi.com/ata_imza.gif

 


Başbakan Erdoğan için ısmarlanan Airbus A330 VIP Presidental gelecek ay teslim ediliyor.Türkiye'ye başkanlık sistemi gelmeden 'Başkan uçağı' geliyor. Başbakan'a yeni alınan, ABD Başkanlarının tercih ettiği uçağa Fatih Sultan Mehmet'e saygı için "Fatih" ismi verilecek. 2 motorlu A330 uçağı yakıt ikmali yapmadan 11 bin kilometre havada kalabiliyor. Diğer bir deyişle; Türkiye'den Amerika'ya yakıt ikmali için durmadan uçabiliyor.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için ısmarlanan ve "Devlet başkanlarının tercih ettiği uçak" diye bilinen Airbus A330 Presidential gelecek ay teslim ediliyor.
BAŞKANLARIN KULLANDIĞI UÇAK
Özellikle ABD başkanlarının tercih ettiği Air Force One, aslında mavi-beyaz renkli Boeing 747 modelidir. Air Force One, ABD Başkanı'nın içinde bulunduğu, hava kuvvetlerine ait hava aracının kodudur. Air Force One'ın kuyruk numarası 28000 ve 29000 olan iki jet uçaktan başkanın bindiğine verilen isimdir. ABD'de, devlet başkanı, tüm silahlı kuvvetlerin başkomutanıdır. Bu sebepten başkanın adımını attığı her askeri araç call sign (çağrı işareti) değiştirir ve bağlı olduğu kuvvetin isminin ardına one eklenerek başkomutanın araçta olduğu vurgulanır.
2.5 YIL ÖNCE SİPARİŞ EDİLMİŞTİ
Başbakanlık için ANA uçağı yetersiz bulunduğundan 2.5 yıl önce bu jet sipariş edilmişti. Başbakan'ın kullanımına tahsis edilecek uçağın bakım ve işletme hizmetlerini Türk Hava Yolları verecek.
Uçağın iç düzeni Başbakan Erdoğan'ın önerisi ve istekleri doğrultusunda özel olarak dizayn edildi. Uçakta geniş bir oturma bölümünün yanı sıra Başbakan için çalışma ve yatak odası da bulunuyor.
FÜZESAVAR SİSTEMİ VAR
295 koltuklu Airbus A330′ların 'VIP Presidential' tipleri en çok 50 koltuklu olarak yapılıyor. Başbakan Erdoğan bazı gezilere birlikte çıktığı heyetleri ve gazetecileri düşünerek uçağın 90 kişilik olmasını istedi. Kablosuz internet ağının bulunduğu uçağa olası saldırılara karşı füzesavar monte edildi.
400 MİLYON DOLARI BULACAK
Liste satış fiyatı 200 milyon dolar olan bu uçağın maliyetinin, VIP tasarımı ve Başbakan'ın istediği özel dekorasyonlar ile 400 milyon dolara kadar çıkacağı tahmin ediliyor.
a45UyF587661-201303241515-15
^^^^^ - vvvvv

http://www.gercekgundem.com/?p=525187&com=all
--
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Ayinesi istir kisinin, lafa bakilmaz.
Gorunur rutbe-i akli, eserinde.

Ziya Pasa

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Ben,Manevi Miras olarak,
Hicbir Ayet, hicbir Dogma,
Hicbir Donmus ve kaliplasmis Kural birakmiyorum.
Benim Manevi Mirasim Bilim ve Akildir...

K.Ataturk


Daha gun o gun degil, derlenip durulmesin bayraklar.
Dinleyin, duydugunuz cakallarin ulumasidir.
Saflari siklastirin cocuklar,
Bu kavga fasizme karsi, bu kavga hurriyet kavgasidir.

Nazim Hikmet Ran

"Tanri kotulukten ve acidan korumak istiyor mu?
Fakat bunu yapmaya gucu mu yok?
Eger yoksa, O gucsuz, ya da kesinlikle her seye gucu yeten degildir.
Her seye gucu yeten fakat istemeyen mi?
Eger oyle ise , O kotudur, ya da kesinlikle tum iyilik degildir.
O, ne gucu yetiyor, ne de istemiyor mu?
O zaman. O'nu Tanri diye cagirmak sacma olur.
O, hem gucu yetiyor hem de istiyor mu?
O zaman kotuluk nereden geliyor?"

(Istencin Ozgur Secimi Uzerine. Giris.)
EPICURE

Kurmus oldugum gruba uye olun
Moderasyonsuz, sansursuz ve ozgur bir gruptur:
Ozgur_Gundem-subscribe@yahoogroups.com

Ayrilmak isterseniz de:
Ozgur_Gundem-unsubscribe@yahoogroups.com

Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz.
http://orajpoyraz.blogspot.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder