20 Mart 2014 Perşembe

Deniz Kuvvetleri’nde Fethullahçı 28 casus


Deniz Kuvvetleri'nde Fethullahçı 28 casus

Salı, 18 Mart 2014 00:00

F-elemanlarının isimleri Casusluk dosyasında

Aydınlık'ın açıkladığı, Deniz Kuvvetleri'ndeki F-tipi örgüt elemanlarından oluşan listede yer alan 60 kişiden 16'sının isminin İzmir'deki Askeri Casusluk davası dosyasına girdiği ortaya çıktı

Gamze Çınlar / Hayati Özcan

Aydınlık, 18 Mart 2014

Aydınlık, dün Deniz Kuvvetleri'nde tespit edilen F-tipi örgütlenmenin imamları ve operasyon elemanlarından oluşan 60 kişilik listeyi yayımladı.

Balyoz, Askeri Casusluk, Amirallere Suikast, Poyrazköy, Kafes benzeri davalar için hazırlanan tertiplerde görev alan 60 kişiden 16'sı hakkında Güney Deniz Saha Komutanlığı'nca soruşturma yürütüldüğü ortaya çıktı.

Örgüt içi yazışmalar İzmir dosyasında

Soruşturmayı yürüten Askeri Savcı Taner Güçlü İzmir'deki 'Casusluk' davasında sanık olunca, dosyadan alındı.

Ancak Taner Güçlü, yargılandığı mahkemeye yürüttüğü soruşturmayla ilgili belgeler sununca, F-tipi örgüt elemanlarının isimleri de açığa çıktı.

2010 yılında İzmir Güney Deniz Saha Komutanlığı Askeri Başsavcısı olarak görevini sürdürdüğü sırada TSK içerisinde yer alan ve Ergenekon benzeri davalar için sahte dijital belge üreten çeteyi soruşturan Birinci Sınıf Askeri Hakim Yarbay (o dönem binbaşı) Taner Güçlü, İzmir'deki Askeri Casusluk davasında sanık olmuştu.

Deşifre etmeye çalıştığı yapı tarafından kendisine komplo kurulan Yarbay Güçlü'nün adı davaya karışınca, önce yürüttüğü soruşturmadan el çektirildi.

Güney Deniz Saha Komutanlığı'nda Askeri Savcı iken, daha sonra aynı komutanlıkta Adli Müşavirlik Disiplin Subaylığı görevine atandı.

Güçlü, uğradığı komployu anlatmak için Güney Deniz Saha Komutanlığı'nda yürüttüğü soruşturma süresince kendisine ulaştırılan bazı belgeleri tutuksuz yargılandığı Askeri Casusluk davasının görüldüğü İzmir 12.Ağır Ceza Mahkemesi'ne sundu.

F-elemanlarına uyarı e-postası

O belgeler arasında bulunan bir e-posta oldukça dikkat çekici.
1 Ağustos 2010 tarihinde "
yucelgumus@yahoo.com" adresinden 25 askerin adreslerine gönderilen e-postada, Askeri Savcı Taner Güçlü'nün yürüttüğü soruşturmada adları geçen kişilere dikkatli olmaları yönünde uyarılar yer alıyor "Değerli arkadaşlarım" konu başlıklı e-postada, "Davada ismi geçen / geçecek olanların listesi" şeklinde kurmay albaylardan astsubaylara kadar 28 askerin ismi sıralanıyor.

Haklarında soruşturma yürütüldüğüne dair ikaz edilen kişilerden, aralarında bir 'baş imam' olmak üzere 16'sı Aydınlık'ın dün açıkladığı Deniz Kuvvetleri'ndeki F-tipi örgüt elemanları listesinde de yer alıyor.

'Eşinizle konuşurken bile dikkat edin'

E-postada, soruşturulduğu düşünülen askerler, öncelikle soruşturma hakkında bilgilendiriliyor.
Yazan kişi daha sonra şu şekilde uyarılarda bulunuyor: "
Sizlerin yapmasında azim fayda olan bazı hususları bildirmek istiyorum.

1.Can güvenliği açısından kendinize dikkat ediniz.

2.Odanıza şüphelendiğiniz personel gelince yalnız bırakmayınız.
Hazırlanmış bir evrak odanıza atılabilir.

3.Ortalıkta konuştuğunuz şeylerin birileri tarafından sürekli bu kişilere taşındığını biliniz.

4.Sizlere vatan haini olarak baktıkları için en ufak küçük bir açığınız 6 şehit verdirmiş gibi muamele göreceğinizi unutmayınız.

5.Bulunduğunuz mekanlarda yaptığınız konuşmalarınıza dikkat edin.
Yani kendi evinizde eşinizle bile konuşurken orada bir dinleyici olabileceğini, telefonlarınızın dinlenebileceğini, arabalarınızda bir alıcı olabileceğini sakın unutmayın"

İhbar mektupları yazan ekip

Aynı e-postada, Balyoz, Poyrazköy gibi davalarda sanık olan subaylar hakkında ihbar mektupları yazan kişilerin bu ekip olduğu ortaya çıkıyor:

"Üstünde bu kadar gürültü koparılan ihbar mektuplarının yazılması ülke savunması görevini ihmal ederek her tür konuya el atarak gerçek görevinden uzaklaşmış olan TSK'nın kendi asıl görev ve ilgi alanına dönmesi için ifa edilmesi gereken bir görevdi.
Bu mektuplar daha liberal, daha demokrat, gelişmiş bir Türkiye için gereklidir.
Deniz Kuvvetleri Komutanlığının konseptlerinin ufkunun sadece zavallı bir Yunanistan ile sınırlı olması bile gerekli vizyondan ne kadar uzak olduğumuzu göstermektedir.
Bu kadar iyi niyetlerle yazıp gönderdiğimiz mektupların sizlerin başlarına sıkıntı açması ve suçlu durumuna düşürmesi ise istenmeyen bir durumdu.
Sizleri uyararak dikkatli olmanız temennisi ile bu listede ismi geçenleri yazıyorum.
As.Hak.Bnb.Taner Güçlü'den 2010/433 Nolu soruşturmayı sorarak hakkınızda bilgi alabilirsiniz"


a45UyF587661-201307301451-{{SN}}

  ^^^^^ - vvvvv

 

zaryop:jaro
Palavrayla baslarsaniz palavraya ulasirsiniz.

Oraj POYRA
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Kurmus oldugum gruba uye olun
Moderasyonsuz, sansursuz ve ozgur bir gruptur:
Ozgur_Gundem-subscribe@yahoogroups.com
Ayrilmak isterseniz de :
Ozgur_Gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup Sayfamız :
http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz.
http://orajpoyraz.blogspot.com/


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder