29 Mayıs 2015 Cuma

30 yıllık imam görevinden ihraç edildi

30 yıllık imam görevinden ihraç edildi

Biz on yılda yedi sülalesini devlet imkanları ile zengin edenlerden değil bir ömür her şeyi feda edenlerin yanındayız' şeklinde paylaşımlarda bulunduğunu aktaran Hasan Çalışan, bunlarda kendi görüşüne göre hiçbir art niyet olmadığını hakkını mahkemede aradığını, adaletin yerini bulacağını söyledi.

Ilgaz ilçesinde Yenimahalle, Yukarı Cami'nde 18 yıldır imamlık Yapan Hasan Çalışan meslekten ihraç edilmesiyle ilgili şunları dile getirdi: "30 yılı aşkın bir dönemdir bu kutsal görevi yapmaktayım. Bu zaman içerisinde hiçbir ceza almadım. Görevimi layık bir şekilde yapmaya çalıştım. Mahalli seçimlerden sonra facebook sayfamdaki paylaşımlarımdan dolayı soruşturma geçirdim. Ve soruşturmamın sonucunda da Diyanet İşleri Başkanlığındaki görevimden ihraç edildim. Yazı gelmeden bir hafta önce ben hakkım olan emeklilik talep dilekçesini vererek emekli olmak istedim. Bu yazı bana bir hafta sonra tebliğ edildi ve emeklilik dilekçem de geri çevrildi. Şu anda mağdur durumdayım. Hem emeklilik hakkım elimden alındı hem de bu kutsal görevimden ihraç edildim. Müfettişler bana facebook sayfam üzerindeki paylaşımlarından dolayı olduğunu söylediler. Fakat bu paylaşımların hiçbiri bana ait değil. Başkalarının sözlerinden, yada yazarların sözlerinden beğendiğim sözlerdir. Bunları paylaştım. Milyonlarca kişinin yaptığı gibi ben de paylaşımlarda bulundum. Bunun dışında yaptığım hiçbir suç yok. Hiçbir siyasi partiye üye değilim, hiçbir siyasi tarafımda yok. Yaklaşık 25 yıldır bu ilçede görev yapmaktayım. Ben ilçem tarafından, cemaatim tarafından sevildiğimi biliyorum. Ama bu sıkıntılı dönemde böyle bir şey yaşadık başımıza geldi. Şu zamanda herkesin başına geldiği sıkıntılı günler atlatıyoruz. İnşallah geçecek. Yaptığım paylaşımlardan bazıları ise 'biz on yılda yedi sülalesini devlet imkanları ile zengin edenlerden değil bir ömür her şeyi feda edenlerin yanındayız' bu tip paylaşımlar bunlarda benim görüşüme göre hiçbir art niyet yok."

Devletin vermiş olduğu maşın bir kısmını geri aldığını dile getiren Çalışan, "Geçimimi temin etmek içi başka bir yola, çaresine bakacağım, idare mahkemesine belgelerimizi verdik. Avukatımız vasıtası ile inşallah hayırlı bir neticenin çıkacağını tahmin ediyorum." ifadelerini kullandı.




a45UyF587661-150529100706 Oraj Poyraz oraj.poyraz@openmail.cc
2015/05/29  11:42 6  64  1 undefined kemalistiz@googlegroups.com

 

Kendi kendimizin altinda kalmamaliyiz ki cemiyetin ustune cikalim.

NECIP FAZIL KISAKUREK

Enes bin Malik (Radiyallahu Anh) soyle dedi: Nebi ( Sallallahu Aleyhi ve Sellem ) :
Bir kavim , kendilerine Cehennem atesi dokunduktan sonra simalari kirmizimsi siyah bir renkte olarak Cehennemden cikacak ve Cennete girecekler de Cennet ehli bunlara Cehennemlikler diye isim vereceklerdir buyurdu

( Buhari )
Cehennemle ilgili hadis. Sahihmis bilenler denetlesin.

Safsata [( Ing:Fallacy), (Osm;Kiyasi-i batil)], bir dusunceyi ortaya koyarken ya da anlamaya calisirken yapilan yanlis cikarsamalarin tamamina safsata denir.
Safsatalar, ilk anda gecerli ve ikna edici gibi gozuken ancak yakindan bakildiginda kendilerini ele veren sahte argumanlardir.
Gunumuz Turkce sinde safsata kelimesi kusurlu akil yurutme anlamini kaybetmis, yanlis inanc manasinda kullanilir olmustur.
Oysa, safsata, insanin muhakeme yetisinin yanlis yonde kullanimidir ve cogu kez onyargi, ek$ik bilgi, batil inanclar, duygusallik, yersiz gondermeler, acelecilik, ozensizlik, genelleme, duygu somurusu, Turkce yi kotu kullanma gibi sebeplerden kaynaklanir.
---
Korkuluk Safsatasi (Fallacy of the Straw-Man) :
Kendi iddiasini guclendirmek icin, karsi tarafin gercek iddiasi yerine iddianin en zayif ve duygusal yonunu bularak buna hucum etme durumu.
Samandan yapilmis bir korkulugu devirmek gercek bir adami yere sermekten daha kolay oldugu icin bu safsataya Korkuluk Safsatasi da denilmektedir.
Ornek 1:
Askere gitmeliyiz.
Insanlar rahat bulmadiklari icin orduya girmek istemezler.
Fakat sunu bilmeliyiz ki rahatliktan daha onemli seyler de var.
Ornek 2:
Ayse: Ali ardiyeyi temizlemelisin.
Cok daginik ve kirli.
Ali: Gecen sene temizlemistim.
Bu kadar $ik temizlemeye gerek var mi?
Ayse: Butun ivir zivir esyalari ardiyede tutmak isteyen sensin, asil gereksiz olan bu.
Ornek 3:
Bazilari, nukleer santralin gereksiz oldugunu savunuyor.
Bizleri enerjisiz birakmaya kimsenin hakki yok.
Ornek 4:
Bazilari nukleer santralin gerekli oldugunu savunuyor.
Cevreyi katletmeye kimsenin hakki yok.
Ornek 5:
Ateist olmak icin, Tanrinin olmadigina mutlak bir kesinlikle inanmalisin.
Kendini mutlak kesinlige inandirabilmek icin de, Tanrinin bulunabilme ihtimalinin oldugu butun yerleri ve evreni incelemelisin.
Bunu yapamayacagina gore hakli veya mazur gorulemezsin.
Ornek 6:
Temel ve Dursun kahvenin onunde oturuyorlarmis.
Bir turist gelmis ve Temel e Ingilizce konusarak yolu sormus.
Temel de ses yok.
Turist bu defa Almanca konusarak sormus.
Temel de yine ses yok.
Turist bu defa Fransizca konusmus.
Yine ses yok.
Ispanyolca, yine ses yok.
Turist kizmis;
bagirip cagirdiktan sonra cekip gitmis.
Bunun uzerine Dursun, Temel e
-Bir lisan ogrenmemizin zamani geldi galiba? demis.
Temel ise Dursun a donerek:
-Bos ver, ne gerek var?
Adam 4 lisan biliyor.
Bir meramini anlatabildi mi?
Guncel Ornek 1:
Yardim, Turkiye yi Tanitma Fonu ndan verilmeliymis.
Allah askina abartmayin, elbette Galatasaray in futbol takimi basarisi Turkiye icin cok guzel, cok degerli bir olaydir ama, Arsenal macini seyreden kac bin turist, hemen Turkiye nin yolunu tutup, Su Turk takiminin macini seyredelim, bu takimi yetistiren memlekette tatil yapalim diye yola dusmuslerdir.
(Hasan Pulur, 25.5.2000, Milliyet)
Galatasaray in basarilarinin Turkiye nin tanitimin baglamindaki en zayif noktasi, Turkiye ye gelen turist sayisininda birden bire hissedilir artislarin olmayacagidir.
Yazar, argumanini guclendirmek icin en zayif noktayi vurguluyor
Guncel Ornek 2:
Nitekim, Kirikkale de gecen Cuma, Cumartesi ve Pazar gunlerinde 300 e yakin polis dugunlerde gorev yapmis, havaya bir tek kursun bile $ikilmamis.
Iyi guzel de...
Benim vergilerimle emniyeti saglasin diye maas verilen, hirsizi, ugursuzu kovalamasi gereken polis, neden dugunlere zaptiye gibi dikilsin..
Neymis, dugunde birkac maganda sevincle galeyana gelip havaya ates edermis...
Bana ne?..
Ederse etsin...
Dugunlere de polis dikmeye baslarsak, vay halimize...
O zaman, otoyollarda her kamyonun, her otobusun ve hatta ozel surucunun yanina bir polis koyalim, kazalari onleyelim..
Bunun mantigi var mi Tanri askina...
Kirikkale emniyetinin bu tebdiri, bence, insanlar sokaklara micmasin diye her koseye bir polis dikmeye benziyor..
Birakin, micacaklarsa micsinlar...
(Ilker Sarier, 5.9.2000, Sabah)
Yazar, polisin dugunlerde bulunarak silah atilmasini engelleme isinde kullanilmasi fikrine karsi cikan argumanini, konuyu en zayif noktasindan, sokaklara micanlarin basina da polis konmasi gerekecegi noktasindan ele alarak hucum ediyor.
Guncel Ornek 3:
Irticacilar, boluculer, ceteler...
Ancak hedef kitle bunlarla sinirli degil.
KHK nin 4.paragrafini aynen aktaralim:
Yikici veya bolucu veya cumhuriyetin niteliklerinden herhangi birisini degistirmeye veya ortadan kaldirmaya yonelik veya bunlara aykiri eylem ve diger faaliyetlerde bulunan veya bu suretle kurumlarin huzur, sukun ve calisma duzenini bozan veya boykot, isgal, engelleme, isi yavaslatma, grev, toplu olarak goreve gelmemek gibi eylemlere katilan, bunlari tahrik ve tesvik eden veya yardimda bulunanlar...istihdam edilemezler.
Bu maddeye gore, sabah cok hapsiran bir kisi isyerinin huzurunu bozdugu ve mikrop sactigi icin isten atilabilir!
(Mustafa Balbay, 24-8-2000, Cumhuriyet)
Yazar, KHK nin kabul edilemez oldugunu gostermek icin iddiaya karsi arguman gelistirmek yerine KHK. nin kurumlarin huzur, sukun ve calisma duzenini bozan kismina abartili bir ornek veriyor.


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder