30 Mayıs 2015 Cumartesi

CHP'li Erdal Aksünger : 'Ölüler oy atacak'

CHP'li Erdal Aksünger, bazı muhtarların ölen vatandaşların kimliğini Suriyelilere vererek seçimde oy kullandırmayı planladığı duyumu aldıklarını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Bilişim ve Teknolojiden Sorumlu Başdanışmanı CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, çarpıcı bir iddiada bulundu. Aksünger, metropollerde bazı muhtarların ölen vatandaşların kimliğini Suriyelilere vererek seçimlerde oy kullandırma girişiminde bulunduğunu belirtti.

Türkiye Barolar Birliği'nin (TBB) ev sahipliğinde önceki gün "Temiz, Adil ve Güvenli Seçim" konulu yuvarlak masa toplantısı düzenlendi. Toplantıya, Türkiye'de seçim güvenliği konusunda uzmanlaşmış siyasetçi, akademisyen ve hukukçular katıldı. TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, iktidarın sandık yoluyla değişmesinin mümkün olduğunu vurguladı. CHP'li Aksünger, Türkiye'de 2 milyonun üzerinde Suriyeli bulunduğuna dikkati çekerek, "Bazı yörelerde muhtarlar ölü seçmenler üzerine Suriyelileri geçiriyor. Bunlar kritik yerlerde" dedi. Aksünger, genelde Orta Anadolu ve Doğu'ya yakın yerlerden bu tür bilgiler geldiğini aktardı.

YSK listeyi vermedi

Bunun üzerine YSK'den ölü seçmenlerin listesini istediklerini belirten Aksünger şunları söyledi: "Önce listeyi vereceklerini söylediler. Ancak 10 gün sonra nereden geldiği belli olmayan itirazlar nedeniyle liste bize verilmedi. Gerekçe olarak listenin verilmesi kişisel verilerin ihlali anlamına geleceği belirtildi. Oysa kurumlar yaşayanların verilerini parayla satıyor ancak ölülerin listesi saklanıyor."


a45UyF587661-150530104432 Oraj Poyraz oraj.poyraz@openmail.cc
2015/05/30  17:36 6  64  1 undefined kemalistiz@googlegroups.com

 

Savas icin dusmani ordugahimizda beklemektense, onu uzaktan karsilamak yegdir.
1914.

K.Ataturk

Resulullah sav buyurdular ki:
Dunyada ipegi, ahirette nasibi olmayanlar giyer.

Buhari, Libas, 25; Muslim, Libas 6, 2068
Nesai, Zinet 91,8, 201

Babalar ve Cocuklar

Cocuklarin babalarina karsi duyduklari, saygidir daha cok. Duygu dusunce alisverisleriyle beslenen dostluk onlar arasinda kurulamaz; dunyalari cok ayridir cunku, ustelik dogal odevleri de orseler bu dostluk. Babalar butun gizli dusuncelerini cocuklarina acamazlar, yaki$iksiz bir sirdaslik yaratmamak icin; dostlugun bas gorevlerinden biri olan uyarmalar, akil vermeler de cocuklarin babalarina yapabilecekleri seyler degildir. Kimi uluslarda cocuklarin babalari, kiminde de babalarin cocuklari oldurmeleri adetmis, birbirlerine cikarabildikleri zorluklari onlemek icin, dogal olarak birinin varligi otekinin yikimina bagli oldugu icin. Babalarla cocuklar arasindaki dogal baglari hor goren filozoflar da cikmistir Aristippos bunlardan biridir. Kendisinden cikmis olan cocuklarini nasil olup da sevmedigi soylenince tukurmus Aristippos ve demis ki: Bu tukuruk de benden cikti; bitler, kurtlar da cikiyor benden! Plutarkhos un kardesiyle baristirmak istedigi biri de soyle der: Ayni delikten ciktik diye kardesimin buyuk onemi olamaz benim icin... Babayla ogul apayri mizaclarda olabilirler, kardesler de oyle. Oglum olur, akrabam olur, ama belali, kotu, budala herifin biri de olabilir. Hem sonra, yasalarin ve dogal zorunlulugun bize buyurdugu dostluklarda secme ve isteme ozgurlugumuz azaliyor. Oysa bu ozgurluk sevgi ve dostluk kadar bizim diyebilecegimiz baska hicbir sey yaratamaz. Her inanc kendini can pahasina benimsetecek kadar guclu olabiliyor.

Michel de Montaigne : Denemeler


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder