28 Mayıs 2015 Perşembe

81 İL'DE MHP'NİN AFİŞLERİNİ TOPLATIYORLAR !

81 İL'DE MHP'NİN AFİŞLERİNİ TOPLATIYORLAR !

Kırıkkale Sulh Ceza Hâkimliği, MHP'nin 'Ak Saray değil kara saray', '17-25 Aralık'ı unutma' afişleriyle 'Cumhurbaşkanı'na hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlarının işlendiğini öne sürdü.

Kuvvetli suç şüphesiyle' seçim Afişlerinin toplatılmasına hükmeden hakimlik, kararı 81 ilin emniyet müdürlüklerine gönderdi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, 'kuvvetli suç şüphesi' ibaresinin İç Güvenlik Yasası'yla 'makul şüphe'ye çevrilmesinin ardından ilk uygulamanın kendilerine yapıldığını söyledi.

İÇ GÜVENLİK PAKETİ TERÖR VE PKK İÇİN ÇIKARILMADI

Meydan Gazetesi'ne konuşan Karakaya, Kırıkkale'de yaşanan olayın 'ibretlik' olduğunu belirtti. Karakaya, "Biz iç güvenlik paketine karşı çıkarken eleştirmişlerdi. Görüldüğü gibi bu yasa terör ya da PKK için çıkarılmamış. İlk uygulama MHP'ye yapıldı. Cumhurbaşkanı bu afişleri İstanbul'da görüp rahatsız oluyor. Kırıkkale'de polis üzerine vazife olmayan işi yapıyor." dedi.

DEVLETİN KURUMLARI TERÖR ESTİRİYOR

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural da skandala tepkiliydi. Parti devleti anlayışıyla hareket edildiğini ve afişlerinin hukuksuzca toplatıldığını söyledi.

Devletin kurumlarının MHP'ye karşı savaş başlattığını aktardı: "Bu doğrudan doğruya zorba bir devlet anlayışı, bir parti devleti anlayışıdır. Hukuki değildir. Ey vali, ey savcı aklını başına devşir! Zorba devlet anlayışıyla MHP'nin milletle buluşmasını engellemeye çalışıyorlar. Bu Vali de, savcı da çıkarsınlar cübbelerini ve makamlarını gitsinler AKP'den üye olsunlar. Herkes haddini bilecek! HSYK'yı da uyarıyorum. Türkiye zorbalığa, darbeciliğe teslim olmayacaktır.

CHP Erzurum Adayı İsyan Etti:

Ey Sulh Ceza Hakimi! Hukuka aykırı iş ve eylem yapıyorsun. AK yargı, aklını başına devşir! Türkiye maalesef bir hukuk devleti olmaktan çıkmıştır. Demokrasiden uzaklaşıp bir diktatörlüğe gitmiştir. Diktaya izin verilmeyecektir! Devletin kurumları MHP'ye karşı savaş başlatmıştır. Terör estirmektedirler. 12 Eylül zihniyetinin aynısını bugün AKP hükümeti yapmaktadır! Bununla ilgili hukuki hukuk dışında adım atan kim varsa hesabını verecektir. Ne yapacaksınız? Öldürecekler mi bizi? Bu tamamen hukuk dışı bir düzenin, fiili olarak darbe düzeninin olduğunu ortaya koyuyor."

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan ise kamuoyunda 'proje mahkemeler' olarak anılan sulh ceza hâkimleri eliyle ve makul şüphe gerekçesiyle MHP'nin seçim afişlerinin kaldırıldığını belirtti. Adan, AKP'nin, tarihe 'adaleti en çok tahrip eden parti olarak geçeceğini' söyledi: "17-25 Aralık'tan bugüne adaleti adeta bir filin züccaciye dükkânına girişi gibi tahrip ettiler. Bunlardan her şey beklenir. Süre kısaldı. 8 Haziran da adaletsiz davrananların, devleti adaletsizliğe mecbur bırakanların hesap vereceği sürecin başlangıcı olacak."




a45UyF587661-150528120442 Oraj Poyraz oraj.poyraz@openmail.cc
2015/05/28  13:47 6  64  1 undefined kemalistiz@googlegroups.com

 

Matematigin hicbir dali yoktur ki, ne kadar soyut olursa olsun, bir gun gercek dunyada uygulama alani bulmasin.

LOBACHEVSKY

Risale-i Nur girdigi her yeri kutsallastirmis, bu arada Isparta ya mubareklik kazandirmistir....
Risale-i Nur Isparta ya butun illerin uzerinde bir dindarlik meziyeti kazandirmistir

Said-i Kurdi
Isparta da yazdigi lemalarda.

Turkiye Cumhuriyeti nin resmi dini yoktur.
Turkiye de bir kimsenin fikirlerini zorla baskalarina kabul ettirmeye kalkisacak kimse yoktur ve buna musaade edilmez.
Hickimseye dini fikirlerinden dolayi birsey yapilmaz

ATATURK, 1931, Lise icin yazdigi Medeni Bilgiler kitabi


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder