29 Mayıs 2015 Cuma

Ankara’da darp edilen yarbaya 6 yıl hapis istendi

Ankara'da darp edilen yarbaya 6 yıl hapis istendi

Ankara'da geçen yıl trafikte tartıştığı Kuveyt Büyükelçiliği personeli tarafından darp edilen Hava Pilot Yarbay Hakan Karakuş'un 6 yıl hapsi istendi. Yarbay'ın suçu konsolosluk aracını tekmelemesi…

Tarih 10 Eylül 2014'tü… Yer Türkiye Cumhuriyetinin Başkentiydi…

Hava pilot Yarbay Hakan Karakuş, çocuğunu aşıya götürüyordu. Kendi direksiyonda çocuğu ise arka koltuktaydı. Trafikte seyrederken Turan Güneş Bulvarı'nda bir araç tarafından defalarca sıkıştırıldı. Aracından inip duruma tepki gösterdi.

Tartıştığı kişiler Yarbay Karakuş'a silah çekti, tehditler savurdu, çocuğunun gözleri önünde darp etti, köprücük kemiğini kırdı. Darp edenler Kuveyt Büyükelçiliği personeliydi.

Olaya şahit olan vatandaşlar duruma tepki gösterince Kuveyt Büyükelçiliği personeli yakındaki ülkelerine ait bir bankaya sığındı. Olay yerine giden polis vatandaşları bankaya yaklaştırmadı.

Polisin işi de zordu. Darp edilen Hava Pilot Yarbay Hakan Karakuş'tu, darp edenler ise diplomatik dokunulmazlığı olan Kuveyt Büyükelçiliği personeliydi. Çok geçmeden darp edilen Türk Subayının Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk'ün damadı olduğu anlaşıldı.

Taraflar karşılıklı şikâyetçi olunca konu yargıya taşındı, dava açıldı. Cumhuriyet Savcısı Banu Özenç İslim tarafından hazırlanan iddianame, Ankara 20. Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

Yarbay'ın elmacık kemiğini kırmakla suçlanan elçilik şoförü Selahaddin Aydın hakkında 4,5 yıl hapis cezası istendi. Yarbay Karakuş'un ise 6 yıla kadar hapsi istendi. Gerekçe ise Konsolosluk aracını tekmelemesi oldu.

Diplomatik dokunulmazlığı olan Kuveyt Ataşesi Emad Ali Almahoid hakkında düzenlenen fezleke Adalet Bakanlığı'na gönderildi. Kimliği tespit edilemeyen diğer diplomatın dosyası kimlik soruşturması yapılması talebiyle ayrıldı. Yarbay Karakuş hakkındaki "hakaret ve tehdit" şikâyeti hakkında ise takipsizlik verildi.


a45UyF587661-150529110742 Oraj Poyraz oraj.poyraz@openmail.cc
2015/05/29  13:32 6  64  1 undefined kemalistiz@googlegroups.com

 

Savasta verilen ilk kayip gercektir.

Aeschylus

Tarikatci olmadigini soyler.
Zamanin tarikat zamani degil, iman zamani oldugunu dile getirir.
Ama kitaplarindaki gorusleri, tarikatci ve mezhepci goruslerden farkli degildir.
Kendisi Safii mezhebine ve Naksibendi tarikatina mensuptur.
Bunlarin goruslerini ictenlikle savunur.
Bunlara olan sempatisi de bir cok yerde goze carpar.

(Emirdag Lahikasi-1 67)

Mutareke gununden beri Rum ve Ermenilerin, Itilaf Devletleri tesvik ve himayesi altinda nasil milli izzeti nefsimizi yaraladiklarini, ne suretle saltanat ve hukumet hakkini ayaklar altina aldiklarini ...

(17 Eylul 1919)
K.ATATURK


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder