30 Mayıs 2015 Cumartesi

ABD predatörlerine F-16 perdesi

Suriye ordusunun Halep ve İdlip kuzeyinde operasyonlarını yoğunlaştırmasıyla birlikte Hatay-Kilis hattına yönlendirilen ABD predatörlerini Atmaca ve Pars filolarına ait F-16'ların koruduğu ortaya çıktı

ABD predatörlerine F-16 perdesi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Türkiye'de eğit-donat programından geçirilen unsurlara hava desteği sağlanacağına ilişkin açıklaması, İncirlik ve güvenli bölge tartışmasını yeniden gündeme getirdi.

Çavuşoğlu'nun "Bu konuda ABD ile prensipte anlaştık" açıklaması, ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü'ne soruldu. Sözcü, "Türkiye ile görüşmeler devam ediyor, şu aşamada yapacağımız yeni bir duyuru yok" demekle yetindi. Eğit-donat programının başlamasına paralel olarak 2011'den beri Ürdün'de aktif olan ve başında ABD Özel Kuvvetleri'nin bulunduğu operasyon merkezi Suriye'nin güneyinden yeni bir saldırı dalgasının düğmesine bastı. Eşzamanlı gelişme, AKP Hükümeti'nin Katar ve Suudi Arabistan ile işbirliği sonucunda her üç ülkenin ayrı ayrı kontrol ettiği grupların biraraya getirilmesiyla kuzeyden de bir saldırı kampanyasının başlatılması oldu. Daha önce birbiriyle çatışmalı olan bazı grupların da biraraya gelmesiyle Türkiye'de MİT'in kontrolünde Fetih Ordusu adlı oluşum vasıtasıyla Cisr eş Şuğur ve İdlib, terörist gruplarca ele geçirildi. ABD yönetiminin eğilimi güvenli bölgeyi, Suriye'ye karşı son dönemde tahkim ettiği AKP-Suudi-Katar-Ürdün merkezli cepheye ihale etmek. Operasyon İncirlik merkezli olacak ve ABD Özel Kuvvetleri'nce yönetilecek.

HAVA DESTEĞİNİN GEÇMİŞİ

Aydınlık'ın güvenlik kaynaklarından elde ettiği bilgiye göre Suriye ordusunun Halep ve İdlip kuzeyinde operasyonlarını yoğunlaştırmasıyla birlikte ABD de İncirlik'te konuşlu predatörlerini Hatay-Kilis hattına yönlendirdi. Bu bölgede Suriye hava savunma sisteminin güçlü olması nedeniyle ABD predatörlerine Diyarbakır'da konuşlu Atmaca ve Pars filolarına ait F-16'lar perdeleme yoluyla yakın koruma sağladı. Ancak F-16'ların koruması etkisiz kaldı, 17 Mart'ta Suriye radarlarına yakalanan ABD predatörü düşürüldü.

TÜRK UÇAKLARINA GÖREV

İncirlik'e PKK'ya karşı istihbarat desteği görüntüsü altında yerleştirilen ABD predatörlerinin Suriye üzerinde istihbarat uçuşlarına başladığını, Aydınlık 13 Nisan 2014'te yazmıştı. Öte yandan IŞİD'in etkili olduğu Hatay-Kilis hattının ilerisinde Suriye içine predatör uçuşları gerçekleştirildi. Güvenlik kaynaklarına göre, Suriye ordusu bu uçuşları tespit etti ancak IŞİD tehdinin yükselmesi nedeniyle Şam Yönetimi bu bölgedeki uçuşlarda ABD predatörlerine yönelik bir harekete girişmedi.

Ancak son 5 ayda Suriye yönetimi Halep ve İdlip kuzeyinde operasyonlarına hız verdi. Bölgede zor duruma düşen ABD eğitimli silahlı gruplara istihbarat desteğinin arttırılması amacıyla Hatay-Kilis hattında da ABD predatörleri uçurulmaya başladı. Bölgede Suriye'ye ait SA-2 ve SA-3 hava savunma sistemlerinin konuşlu olması ve Suriye MİG'lerinin yoğun faaliyet göstermesi nedeniyle Suriye sınırında devriye uçuşu adı altında görev yapan Türk F-16'larına ABD predatörlerini koruma görevi verildi.

17 Mart'taki olayda, Türk F-16'larının perdeleme koruması ABD predatörüne yetmedi. Akdeniz üzerinden Suriye'nin kuzeyine giriş yapan ABD predatörü Suriye hava savunma sistemleri tarafından tespit edilerek vuruldu.

PREDATÖRLER SAVUNMASIZ

ABD'nin İncirlik'e konuşlandırdığı MQ-1 sınıfı Predatörler hava savunma sistemlerine karşı savunmasız. Uzaktan kontrol edilmesi ve düşük hızda çevik yeteneklere sahip olmaması

nedeniyle ABD'nin predatörleri jet uçaklarına ve hava savunma füzelerine karşı kolay hedef konumunda. ABD bu nedenle predatörleri hava savunma sistemlerinin çökmüş olduğu Afganistan, Yemen ve Irak'ta kolayca kullanabiliyor. Ancak Suriye bu bakımdan ABD predatörlerine ciddi tehditler içeriyor. ABD bu nedenle Kuveyt'teki üssünden Suriye güneyine yönelik predatör operasyonlarında F-22 Raptor uçaklarını da koruma-himaye amaçlı olarak operasyona dahil ediyor.

EĞİT-DONATA İSTİHBARAT ZEMİNİ

Aydınlık'ın ulaştığı güvenlik kaynakları, predatör uçuşlarının son dönemde İdlip-Halep hattına kaydırılmasının "Eğit-Donat" projesiyle yakından bağlantılı olduğunu belirtti. ABD'nin Türkiye'de eğiteceği silahlı militanların Suriye içinde öncelikle bu bölgeye yerleştirilmesinin beklendiğini kaydeden kaynaklar, predatörlerin de bu çerçevede istihbarat desteği bakımından kritik bir role sahip olacağının altını çizdi.

SURİYE FÜZELERİ F-16'LARA KİLİTLENDİ

Genelkurmay Başkanlığı, sınırda devriye uçuşu yapan F-16'ların Suriye'de konuşlu füze sistemleri tarafından radar kilitlemesi yapılarak taciz edildiğini, aynı zamanda gün içerisinde Suriye sınırından yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 512 kişinin yakalandığını bildirdi.


a45UyF587661-150530105052 Oraj Poyraz cimcime@neomailbox.net
2015/05/30  17:36 6  64  1 undefined kemalistiz@googlegroups.com

 

Yuzunu gunese ceviren insan,golge gormez.

Helen keller

Ibrahim Suresi nin 1., Sad Suresinin 29.Ayetlerinde de Risale-i Nur a isaret ediliyormus...
Ayetlerin Turkce anlami:
Bu oyle kitaptir ki, insanlari karanliktan isiga cikarasin diye sana indirdik
Said-i Nursi ye gore; bu ayetlerdeki Nur, yani $ik sozuyle anlatilmak istenen yine Risale-i Nur dur Ve bu ayetlere Said-i Nursi su anlami vermektedir:
Bu oyle kitaptir ki, sen onunla insanlari Risale-i Nur un isigina cikarasin diye onu sana indirdik

Derleyen: Osman Turkoguz
INANCLARA VE AKLA AYKIRI BIR YAKLASIM, NURCULUK.

Din su an kadinlarin ilerlemesi onundeki ilk engel.
Din insanlari geriye goturuyor, bilime ve gelismeye karsi cikiyor.
Din insanlari doga ustu guclerin korkusuyla yutuyor.
Insanlarin mutluluguna engel oluyor ve tercihlerini yasamalarina asla izin vermiyor.

Teslime Nesrin


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder