28 Ocak 2016 Perşembe

Arslan Bulut: Türklerin ikinci vatanı var mı?

 


Arslan Bulut: Türklerin ikinci vatanı var mı?

Diyarbakır'ın merkezi olan Sur ilçesinde dün 3 şehit daha verildi. Daha da verileceği anlaşılıyor.. PKK'nın hendek ve barikat kurduğu il ve ilçelerde bugüne kadar verilen şehit sayısı 200'ü çoktan aştı, 250'ye doğru gidiyor.

Mehmetçikler, polisler ne uğruna şehit oluyor? Vatanın, milletin ve devletin "Sur"larını korumak için değil mi?

Suriye halkının düşürüldüğü duruma düşmeyelim diye, çocuklarımız, ama Ege'nin ama Akdeniz'in ama Karadeniz'in sularında Suriyeli çocuklar gibi can vermesin diye, gençlerimiz, kadınlarımız köle pazarına düşmesin diye değil mi?

***

Uzun yıllar AKP'nin sözcülüğünü yapan Hüseyin Çelik, bu tablonun sebebini net bir şekilde açıkladı. Çelik, "PKK, silahları bırakıp ülkeyi terk etmek yerine, kentlere yerleşti. Çözüm sürecine zarar gelmesin diye de, iyi niyetli olarak valiler, kaymakamlar, polisler, askerler de elleri kolları bağlı beklediler. Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın olduğu Çözüm Süreci toplantılarında olacakları anlattık ama Çözüm Süreci romantizmine kapılan arkadaşlarımızın tepkisini aldık" dedi.

***

Gerçi Hüseyin Çelik, Milli Eğitim Bakanı iken bir lisede yaptığı konuşmada, AB'ye girince zaten sınırların ortadan kalkacağını söylemiş, "Paranız varsa gidip Londra'nın yarısını satın alabilirsiniz. Hiçbir engel yok" demişti.

2003 yılında Başbakanlık yapan Abdullah Gül ise 20 bin dolara vatandaşlık satarak nakit sıkıntısını gidermeyi düşünüyordu. Biz de "Diyelim ki, Türkiye'den mübadele ile gönderilen Rumlar ve tehcirle gönderilen Ermenilerin torunları, yeniden vatandaşlık istedi. Ne yapacak Gül? Kabul mü edecek?" diye sormuştuk.

İkiz yasalara, Türkiye adına imza koyan Büyükelçi Volkan Vural, 2008 Eylül ayında da Neşe Düzel'e yaptığı açıklamada "Devlet Ermenilerden özür dilemeli, Ermeni ve Rumlar tekrar eski topraklarına dönsün, tekrar vatandaş olsun" demişti. Vural, daha sonra da Ermenilerden özür dilenmesini, sınırın açılmasını ve gelenlere vatandaşlık verilmesini de önermişti.

Ömer Çelik de Kültür Bakanı olarak Moskova'dan çağrıyı yapmış ve "Geçmişte yapılan bazı yanlışlıklar yüzünden ülkemizi terk eden Hıristiyan ve Yahudiler var. Hepsine 'Ülkenize geri dönebilirsiniz' diyoruz" demişti.

Yine Fener Rum Patriği Bartholomeos, 7 Mayıs 2000 günü, "Türkiye'nin AB'ye üyeliği, Anadolu'da önceden var olmuş Hıristiyan toplumların yaşadığı bölgelerde yeniden Hıristiyanların yaşamasına izin vermelidir" diye bir açıklama yapmıştı.

***

Biz bu verilere dayanarak "Açılım saçılım derken, Türkiye'nin nüfus yapısıyla da oynanıyor, haberiniz olsun!" yorumu yapmıştık.

2010 yılında Maliye Bakanlığı'nın, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte "Yabancılara Kent Projeleri" yöntemi ile gayrımenkul satışı için çalışma yaptığı açıklanmıştı. Maliye ve Turizm Bakanlıkları, 20 ilde söz konusu projelerin hayata geçirilebileceği arazileri araştırmaya başlamıştı.

Son olarak Ağaoğlu şirketlerinin başkanı Önder Halisdemir, Ağaoğlu'nun "İkinci Vatan Programı" ile Türkiye'den belirli bir tutar gayrımenkul alan dünya vatandaşlarının hiç uğraşmadan oturma iznine, 5 sene sonrasında ise vatandaşlık hakkına sahip olma imkânı sunulduğunu açıkladı! Halisdemir, "Bu programla, bir milyon dünya vatandaşını ülkemize almayı hedefleyerek ekonomimize asgari 350 milyar dolarlık bir katkı sağlanması mümkün" diye konuştu.

***

Şimdi soruyu tekrar soruyorum:

Cizre'de, Şırnak'ta, Silopi'de ve Diyarbakır'da ve diğer il ve ilçelerde Mehmetçiklerimiz, polislerimiz ne için şehit düşüyor?

Vatanı daha kolay satsınlar, para kazansınlar, bu arada nüfus yapısını da değiştirsinler diye mi?

Sahi Türklerin gidecek ikinci vatanı var mı?

yeniçağ




a45UyF587661-160128142052 Oraj Poyraz At Neomailbox cimcime@neomailbox.net
2016/01/28  19:20 2  65  undefined undefined egemen-turkiye@googlegroups.com

 
--

GECE..
. . . . . .
Ah, sen ey, olum kadar sonsuz olan
Ve dar bir tabut gibi rahat uyku!
Islak geceyi ortun kalbim, uyu!
Artik uykuyla tek basina kalan
. . . . . .
Ruhum gemiler ugramaz bir liman
. . . . . .
Bir tanri gibi her tarafta korku;
Isliyor butun saatler kurmadan,
Disarda yagmur yagiyor durmadan,
Gormuyor pencereler sonsuzlugu.
. . . . . .
Beni dibine ceker misin kuyu!
. . . . . .
Bitti gucune guvendigim zaman,
Gokler yakin bir ayrilikla dolu;
Aynasinda yuzum dalgalanan su,
Nagmesine vurgun oldugum umman.
. . . . . .
Al beni ruzgar! Kul et beni volkan!
. . . . . .
Toprakta o bas dondurucu koku
Ve olum, gece ucundaki coban.
Gel yetis, ey pismanlik! Iste yaman
Bir gecedir, yaman bir gecedir bu.
. . . . . .
O derin gozlerin ne guzel, puhu!

Ahmet Muhip DRANAS

Anadolu daki Milliyetci hareket bosa gitmeye mahkumdur...

Ingiliz Muhipler Dernegi Baskani,
Adliye Nezareti Mustesari ve yazar Sait Molla - 01.05.1920

Bir insana yalan olsa bile bir soylemi surekli tekrarlarsaniz, o soylemin nereden geldigini unutur ve kendi fikri gibi benimser ve savunur.

Joseph GOEBBELS
(Hitler in Propaganda Bakani)


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder