16 Ocak 2016 Cumartesi

SİNAN MEYDAN : "KÜRT SORUNUNU KEMALİZM ÜRETTİ" YALANINA YANIT VERİYORUM

 


SİNAN MEYDAN : "KÜRT SORUNUNU KEMALİZM ÜRETTİ" YALANINA YANIT VERİYORUM

Cumhuriyet tarihi yalancıları, Türkiye'nin bugün yaşadığı bütün sorunların olduğu gibi "Kürt Sorunu" diye adlandırılan "Ayrılıkçı Kürtçü Hareketin" de Kemalizm'in "yanlış politikalarından" kaynaklandığını ileri sürmektedirler. Onlara göre, Atatürk eğer Türk Devrimini gerçekleştirmeyip Türk Ulus Devleti'ni kurmasaydı, Osmanlı'daki haliyle Kürtler asla sorun olmayacaklardı!

Bu güdük tez, bugün yobaz-liboş ve tatlısu solcusu entellerin en çok rağbet ettikleri tezlerden biridir. Ama diğer tezleri gibi bu tezleri de temelsizdir, çürüktür, yanlıştır, yalandır…

Mesele onların iddia ettiklerinden çok ama çok başkadır.

Şöyle ki: "Kürt Sorunu", daha doğrusu "Ayrılıkçı Kürtçü Hareket", Osmanlı'nın klasik çağı diye bilinen Yükselme Donemi'nden, yani 16. yüzyıldan beri devam eden bir sorundur. Çok daha önemlisi, Kürt aşiretlerini "sorun" haline getiren de bazı Osmanlı padişahlarının ve devlet adamlarının öngörüsüz ve yanlış poltikalarıdır.

"Atatürk Kurtuluş Savaşı sırasında Kürtlere özerklik sözü vermişti" diye yalan söyleyerek bugün Ayrılıkçı Kürtçü Harekete tarihsel dayanak arayan Cumhuriyet tarihi yalancılarına, ben gerçek bir tarihsel dayanak vereyim. Alsınlar onu kullansınlar!

Osmanlı'nın Kürt Politikası

"Kurtuluş Savaşı yıllarında Atatürk Kütlere özerklik verdi" diyerek bugün "özerk Kürdistan" planları yapan Kürtçülerin eline "tarihsel dipnotlar" vermeye çalışan Cumhuriyet tarihi yalancıları, aslında Atatürk'ün ve genç Cumhuriyetin değil ama, bazı Osmanlı padişahlarının ve devlet adamlarının Kürtlere özerklik verdiklerini bildikleri için her fırsatta "Osmanlı seviciliği" yaparak Cumhuriyete ve Cumhuriyetin kurucusu Atatürk'e saldırmaktadırlar.

1514 Çaldıran Savaşı'nda İdris-i Bitlisi liderliğindeki Kürt aşiret reisleri, Şah İsmail'in liderliğindeki Safevilere karşı Osmanlı'ya destek olmuşlar, Osmanlı ordusuyla birlikte Safevi Türkmenlere karşı mücadele etmişlerdir. Dönemin Osmanlı Padişahı Yavuz Sultan Selim, Kürtlerin bu yardımlarını ödüllendirmiş ve Güneydoğu Anadolu'daki Kürt aşiretlerine "bir tür özerklik" vermiştir.

Çaldıran Savaşı'ndan sonra Yeniçerilerin huzursuzluğu artınca Amasya'ya dönen Yavuz Sultan Selim, Doğu Anadolu'da "düzenin sağlanması" görevini İdris-i Bitlisi'ye vermiştir. İdris-i Bitlisi de 25 Kürt aşiretini biraraya getirerek, onları, " Kızılbaşların-Türkmenlerin kökünü kazımaya" teşvik etmiştir.

İdris-i Bitlisi, bu kararını Amasya'ya giderek Yavuz Sultan Selim'e bildirmiştir.

İdris-i Bitlisi'nin önerisi üzerine, Bıyıklı Mehmed Ağa, Diyarbakır bölgesi beylerbeyi yapılmıştır. Osmanlı Padişahı Yavuz Sultan Selim, yayınladığı bir fermanla 33 Kürt beyine derebeylik hakkı vermiştir. Bu hak sayesinde Kürt aşiret beyleri, bulundukları köyün veya kasabanın sahibi olmuşlardır. Minorsky bu durumu, "Osmanlı-Safevi mücadeleleri sırasında Kürtler arasında derebeylik hayatının inkişafına müsait bir muhit çıkmıştı." diye ifade etmiştir.

İdris-i Bitlisi'nin "Selim Şahnamesi"nde yazdığına göre, "40 bin Kızılbaşın/Alevi Türkmenin başı kesilmiştir." İdiris-i Bitlisi, "Bir şafi ne kadar günahkar olursa olsun 7 Kızılbaş öldürürse cennete gider" diyecek kadar büyük bir Alevi düşmanıdır. Binlerce "Alevi-Türkmen" İdiris-i Bitlisi gibilerin katliamdan kurtulmak için "Sünni-Şafi Kürt" kılığına bürünmüştür.

Ziya Gökalp, "Kürt Aşiretleri Hakkında İçtimai Tetkikler" adlı incelemesinde Türklerin tarih içinde nasıl Kürtleştiklerini, Diyarbakır ve Silvan'daki Karakeçililerin Kürtleşmesi olayı üzerinden anlatmıştır.

Yavuz Sultan Selim'in "Kürtleri, Türkmenlere ve Alevilere karşı kullanma karşılığında" Kürtlere verdiği ayrıcalıkları, oğlu Kanuni Sultan Süleyman da devam ettirmiştir.

Aşağıdaki ferman Kanuni Sultan Süleyman'a aittir:


a45UyF587661-160115104748 Oraj Poyraz At Neomailbox cimcime@neomailbox.net
2016/01/16  10:20 2  65  undefined undefined egemen-turkiye@googlegroups.com

 
Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder