27 Ocak 2016 Çarşamba

Salim Yavaşoğlu/YENİÇAĞ : ABD ile bir masaya oturanın dili tutuldu

Şimdi bu toplantıya katılan herkes sivil toplum oluyor.
Buna karşılık TSK emeklisi subayların beraber olduğu kadrolar ise asker vesayeti, ulusalcı oluyor öyle mi?
Milleti kendi ordusuna düşman ettikten sonra ne kadar çarpık işler oluyor gördünüz mü?

Bir de şu ezber bozma lafı var.
Bunca yıldır öğrendiklerimizi unutacakmışız.
Kimse buna itiraz etmedi.
Ezberimizi neden bozuyor muşuz?
Bunca yıldır öğrendiklerimizin hepsi neden tam tersine dönecek miş?
Evvelce doğru bildiklerimizin hepsi de nasıl bir kalemde yanlış olacak?
Ve daha önce yanlış bildiklerimizin hepsi nasıl bir kalemde doğru olacak?
Evet, şu ezber bozma lafını çok didiklemek lazım, ardında acaip bir mantık, tuhaf sonuçlar var.

Türkçesi beyninize yeniden format atacaksınız.
Bütün değerler sisteminiz alt üst olacak.
Vatanseverliği, milliyetçiliği başka türlü nasıl tüüü, kaka gösterebilirsiniz ki?
Hırsızlık, ahlaksızlık yeni düzenin iyi ahlakı nasıl olacak?
Bölünme, birlik ve beraberliğe karşı nasıl daha iyi olacak?
Tabii ki ezber bozacaksınız.

İyileriniz kötü, kötüleriniz iyi olacak.
Doğrularınız yanlış, yanlışlarınız doğru olacak.
Günahlar sevap, sevaplar günah olacak.
Ezberinizi bozacaksınız tabii.

Ben işte buna itiraz ederim.

Oraj POYRAZ(cimcime@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc / oraj_poyraz@alpinaasia.com )
           L2fSIJNoA0xfSNxA     


Salim Yavaşoğlu/YENİÇAĞ : ABD ile bir masaya oturanın dili tutuldu

ABD ile görüşenlerin ağzını bıçak açmıyor! İstanbul'daki yuvarlak masa ekibi Başkan Yardımcısı Biden'a, 'susma' sözü vermiş

Tek kelime etmediler

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile aynı masa etrafından buluşan ve Türkiye'nin iç meselelerini görüşen AKP, HDP ve CHP'li siyasetçiler ile gazeteciler ve akademisyenlerden hiçbiri ünlü mafya yasasında (omerta) olduğu gibi, konuşulan konularla ilgili tek kelime dahi etmedi…

Bebek'teki o buluşma

Olayın sırrını gazetecilerden Kadri Gürsel ve Aslı Aydıntaşbaş açıkladı: Yazmama sözü verdik… Bebek'te ABD eski Ankara Büyükelçisi ve CIA ajanı Marc Parris'le buluşan Hasan Cemal ve Cengiz Çandar da, 11 yıl geçmesine rağmen ne konuşulduğunu yazmadı.

ABD ile bir masaya oturanın dili tutuldu

Bu ülke elçileriyle görüşenlerin, 10 yıl önce büyükelçi Pearson'la konuşan Cengiz Çandar, Hasan Cemal gibi ağzını bıçak açmıyor. Biden'ın masasına oturanlar şimdiye kadar hiç konuşmadılar.

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın ekibiyle, Türkiye'de bazı gazeteciler ve akademisyenlerle yaptığı görüşmeden mafyanın "omerta" olarak bilinen suskunluk yasası geçerliymiş gibi kamuoyuna en ufak bir bilgi verilmedi. Başta İmralı'daki teröristbaşı Abdullah Öcalan olmak üzere PKK-KCK tarafının sözde çözüm süreci çerçevesinde yürütülecek müzakerelerde ABD'nin arabulucu olması çağrısı ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'in Türkiye'de sürdürdüğü temaslarla vücut buldu.

'Off the record' dendi

ABD Başkan Yardımcısı'nın Türkiye'de bir başka gündemi ise, "ifade ve internet özgürlüğü" oldu. Biden, 22 Ocak'ta hükümete eleştirel yazıları nedeniyle işten çıkarılan iki köşe yazarı, Kadri Gürsel, Aslı Aydıntaşbaş ve Ceyda Karan ile bir araya geldi. Gazetecilerin yanı sıra Biden ile toplantıya akademisyenler de katıldı. Bu görüşme ile ilgili olarak kamuoyuna en ufak bir bilgi verilmedi. Gerek Kadri Gürsel, gerekse de Aslı Aydıntaşbaş, internet gazeteciliği üzerinden görüşmenin "off-the-record" olduğunu ifade ettiler.

Biden ve sivil toplum

Toplantıya katılan akademisyenler arasında, hükümetin internet yasaklarına karşı mücadele eden, Youtube'a Türkiye'de koyulan yasağı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne taşıyan ve kaldırılmasını sağlayan Prof Yaman Akdeniz ile Dağ Medya'nın sahibi Pınar Dağ da bulundu. Biden'ın "konukları" arasında dikkat çeken bir başka isim ise Anadolu Kültür Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala. Can Peker yerine Sorosçu Açık Toplum Enstitüsü'nün başına geçmesi düşünülen Kavala, havuz medyası yazarları tarafından HDP'nin "seni Başkan yaptırmayacağız" çıkışının "mucidi" olarak nitelendirilmişti. Görüşmenin konusunun "basın ve ifade özgürlüğü" olduğu tahmin ediliyor.

10 yıldır susuyorlar

Bu tip görüşmeler ve suskunluk yeni bir şey değil. Yer İstanbul-Bebek Otel'in önü. Tarih 18 Şubat 2005, puslu bir İstanbul akşamı. Otelin İtalyan Lokantası'nda yapılan yemekli toplantı sırasında çevrede adeta kuş uçurulmadı. Yemeğe; büyükelçi görünümlü CIA ajanı Mark Parris, MİT eski Müsteşarı Sönmez Köksal, Avrupa Toplulukları Daimi Temcilciliği gibi bir çok görevlerde bulunan Cem Duna, Soros destekli TESEV Başkanı Can Paker ve gazeteci görünümlü darbe kışkırtıcılğı yapmış, itirafçılar Hasan Cemal ile Cengiz Çandar katıldı. 22 Şubat 2005 günü Yeniçağ Gazetesi'nin manşetinden duyurduğu bu toplantının sırrı bugüne kadar çözülemedi. Katılanların herbirinin toplantının konusuyla ilgili ağızlarını bıçak açmadı.

Salim Yavaşoğlu/yeniçağ


a45UyF587661-160127100259 Oraj Poyraz At Neomailbox cimcime@neomailbox.net
2016/01/26  12:30 2  65  undefined undefined egemen-turkiye@googlegroups.com

 

Ordu icinde en yakin takipte tutulacak kisiler casuslardir. Baska hic bir birim casuslar kadar odule layik degildir. Yeryuzunde baska hic bir meslek casusluk kadar gizlilige sahip degildir.

Sun Tzu

Ebu Said el-Hudri radiyallahu anh anlatiyor : Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki :
Veyl , Cehennemde bir vadidir. Kafir orada , kirk yil batar da dibine ulasamaz

( Tirmmizi )
Cehennemle ilgili hadis. Sahihmis bilenler denetlesin

Universite Tercihini Dogru Duzgun Yapin

24 Temmuz 2013

Yavas yavas universite tercih donemine yaklasiyoruz. Tercih yaparken dikkat etmeniz gereken bazi hususlar var. Oncelikle kataloglara sakin aldanmayin. Bir universite katalogunun iyi olmasi onu hazirlayan reklam ajansinin iyi oldugu hakkinda fikir verebilir, universitenin degil.

Maalesef pek cok universitemiz Slav irkindan mankenler getirtip cimlere yayilmis ders calisan ogrenci pozu verdirterek kataloglara koyuyor. Binlerce masum liseli de bu fotograflara aldanip o universiteleri tercih ediyor. Ama okula gelip o kizlari bulmak istediklerinde husrana ugruyorlar cunku onlar muhtemelen o sirada baska bir universitenin katalog cekimlerinde.

Zaten dikkatli bakarsaniz o resimlerdeki inanilmaz mantik hatasini gorebilirsiniz. Guzeller guzeli bir kiz elinde deney tupu guya laboratuvar dersinde... Boyle bir sey mumkun mu? O guzellikte bir kiz deneyle falan ugrasmaz, siniftaki herhangi bir erkege Canim su deneyi halledebilir misin, benim ojelerimi tazelemem gerekiyor demesi yeterlidir. Ben yillarca cok sayida kizin odevini, projesini yaptim, yeri geldi hocalara onlar adina not icin yalvardim. Ama karsiliginda hicbir sey alamadim. Hicbirine hakkimi helal etmiyorum, beni cok uzduler.

Gelelim hangi bolumu sececeginize. Asagidakileri okumadan bolum tercihi yapmayin.

FELSEFE

Bunlarin okula basladiktan bir iki sene sonra devreleri yaniyor. Birlikte misket oynadigim, komsunun bahcesinden erik caldigim cocukluk arkadasim yillar sonra bana evde salcali tost yaparken Acaba dunya diye bir yer aslinda yok mu, ya butun bunlar zihnimizde yarattigimiz bir yanilsamaysa dedi. Dunya var dedim. Kanitin ne? dedi. Tost yaniyor dedim. Bu bir kanit mi sence? dedi. Abi tost yaniyor dedim. Ve tost yandi. Sacmasapan bir soru yuzunden yemegimizden olduk.

MUHENDISLIK

Bu bolumde kiz ogrenci sayisi sifir ile bir arasinda degisiyor. Bunu bile bile muhendislik secmek nasil bir mantiktir anlamis degilim. Universiteye niye gidiyorsun ki o zaman? Erkek liselerinde bile daha fazla kiz oluyor.

ULUSLARASI ILISKILER

ISMI gercekten cok havali. Ama duragan bir sektor oldugunu da kabul etmek gerekiyor. Diplomat olma hayalleriyle bolume gelenler mezun olduklarinda genelde babalarinin isine geri donuyor. Bunun sebebi gayet net: Yeni ulkeler kurulmuyor. Elbette zahmetli bir is, bunun bayragini milli marsini ayarlamak gercekten kolay degil. Cok az insan yeni bir ulke kurmaya girisiyor.

Tabiatiyla uluslararasi iliskiler mezunlari bosta kaliyor.

HEMSIRELIK

EN cok istedigim bolumdu. Ogrencilerin tamamina yakini kiz oluyor. Eger akrabalar Hangi bolumde okuyorsun? diye sorduklarinda biraz utanmayi bastan kabul edersen guzel bir egitim hayati seni bekliyor. Elbette mezun olduktan sonra hemsirelik yapmak zorunda degilsin. Erkekten hemsire olmaz. Gecen ay hastaneye yattigimda bana erkek bir hemsire verdiler, yemin ederim tiptan sogudum.

PSIKOLOJI

Bu bolumu sececeklere tavsiyem once bir p$ikologa gorunmeleri. Her sey aslinda sende bitiyor cumlesini kurmak icin dort sene dirsek curutmeniz gerekmedigini oracikta anlayabilirsiniz.

ISLETME

TIBBI bitirdiginizde doktor, muhendisligi bitirdiginizde muhendis, eczaciligi bitirdiginizde eczaci, isletmeyi bitirdiginizde ise mezun oluyorsunuz. Mezun olmak da son yillarda tek basina yeterli gelen bir vasif degil. Isletme ogrencileri genellikle girisimcilik kulubu kurarlar ve cogunun egitim hayati boyunca yaptigi tek girisim bu olur.

COGRAFYA

BIR grup cografya hocasinin issiz kalmamasi adina cografyanin hala bilimden sayilmasi beni uzuyor. Ben bu kadar yerinde sayan, gelisime kapali bilim gormedim. Diger bilimlerde bir bulus, bir beyin firtinasi olur ama cografyada degisen bir sey yok. Karadeniz de daglar denize yillardir paralel, Ege hala girintili cikintili ve Italya sakin bir sekilde cizmeye benzemeyi surduruyor. Yani cografyada hicbir sey degismiyor ama cografya hocalarinin maaslari surekli degisiyor. Bugun 2 bin liraya yakin maas aliyorlar. Cok yazik.

http://beyinsizadam.net/
lukasaluka@gmail.com


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder