28 Ocak 2016 Perşembe

Bir AKP klasiği: Önce borçlandırdı, sonra af çıkardı!

 


Bir AKP klasiği: Önce borçlandırdı, sonra af çıkardı!

GSS primlerine zam geldi!
50 bin TL'lik hibe kimlere verilecek?
Uygulamadan yararlanma şartları şu şekilde belirlendi:
GSS VE GELİR TESTİ ZORUNLULUĞU

AKP'nin yarattığı Genel Sağlık Sigortası uygulaması ve gelir testleriyle işsizlere prim borcu yaratan AKP, 1 Kasım'da seçim vaadi olarak bu borçları sileceğini söyledi. Kendi yarattığı borcu affeden AKP'nin icraatı havuz medyasında 'müjde' diye verildi.

AKP'nin son yıllarda bütçe açığı vermemek adına vatandaşa yüklediği yeni vergi ve pirim borçları, artık vatandaşların ödeyemeyeceği noktaya geldi. Sık sık çıkartılan vergi ve prim aflarına rağmen, Maliye Bakanlığı her aftan sonra yeni vergi kalemleri çıkartarak ya da mevcut vergileri arttırarak vatandaşı borçlandırıyor. Ancak genellikle seçim öncelerine gelen 'mali aflar' ya da seçim sonrası için yapılan 'mali af vaatleri', devlet borçlandırmasının adeta bir şantaj aracına dönüştüğünü gösteriyor.

GSS primlerine zam geldi!

Üstelik siyasi iktidarım aldığı kararlarla alınan bazı haklar geri iade edilince, ya da vatandaşa yüklenen yükümlülüklerin bir kısmı geri kaldırılınca hükümet medyası tarafından 'müjde' veya 'büyük hizmet' başlıkları ile manşetlere çıkartılarak adeta vatandaşla alay ediliyor.

Bunun son örneği ise işsiz gençleri binlerce liralık borç yükü ile karşı klarşıya bırakan Genel Sağlık Sigortası uygulanası oldu.

Üniversiteyi bitiren ancak iş bulamayan milyonlarca genç, 1 Ocak 2012'de yürürlüğe girden Genel Sağlık Sigortası (GSS) uygulaması ile yaratılan ve ,ailelerinin gelir durumuna göre hesaplanan prim borcunu ödeyemedi. Milyonlarca işsiz, yüklü prim borcu ile karşı karşıya kaldı.

50 bin TL'lik hibe kimlere verilecek?

13 yıllık iktidarlık döneminde İşsizliğin ve yoksulluğun tavan yaptığı AKP, kendi yarattığı sorunu oya çevirebilmek için seçim sonrasında prim borçlarını silmeyi vaat etmişti. Başbakan Ahmet Davutoğlu, gelir testi yaptırmayan ve çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu yaklaşık 5 milyon kişiye 7 milyar liraya ulaşan borçların silineceği sözünü vermişti.

Hükümet, TBMM'deki torba yasa ile üniversite ve liseyi bitiren gençlerin okullarını bitirdikten sonra, Genel Sağlık Sigortası primlerinin 2 yıl boyunca devlet tarafından ödeneceğini duyurdu. AKP, bu yasa ile üniversite ve liseyi bitiren gençlerin önemli bir tamamen ortadan kaldırılacağını iddia ediyor. Ancak, acaba 15-29 yaş arasında 6 milyon gencin işsiz olduğu Türkiye'de bu uygulama sorunu çözmeye yetecek mi?

Mevcut uygulamada 18 yaşını dolduran gençler eğer liseye ve üniversiteye gidiyorsa 25 yaşına kadar Genel Sağlık Sigortası (GSS) primi ödemiyor.Gençler mezun olduklarında ya da üniversiteyi kazanamadıklarında yüklü prim borcu sorunu ortaya çıkıyor. Yeni düzenleme ile okuma mecburiyeti ortadan kaldırıldı. Liseyi bitiren bir genç üniversiteyi kazanmasa da 20 yaşına kadar 2 yıl prim ödemeyecek. Üniversitede ise mezun olduktan sonra yine 2 yıl prim devletten olacak. Yaş sınırı 25 olacak.

Sabah gazetesi, AKP'nin borçlandırdığı gençlerin prim borçlarının bir kısmı için af getirmesini 'Gençlere bedava hastane' başlığı ile sürmanşetten duyurdu.

Uygulamadan yararlanma şartları şu şekilde belirlendi:

Lise mezunu için yaş sınırı 20.

Üniversite mezunu için şaş sınırı 25.

Sistemden yararlanmak için sigortalı çalışmamak gerekiyor.

Sistem mezuniyetin ertesi gününden itibaren 2 yıl süreyle primi ödüyor.

Bu uygulamadan GSS borcu olanlar da yararlanıyor.

GSS borçlarını ödeyemeyenlerin büyük bir bölümü işsiz gençler. İşşizlik sorunu ise 25 yaşında ortadan kalkmış olmuyor. TİSK'in verilerine göre Türkiye'de 15-29 yaş arasında 6 milyon genç boşta geziyor. Yani. üniversiteyi bitiren ve 25 yaşını tamamlayan işsiz gençler GSS primlerini cepten ödemek zorunda.

GSS VE GELİR TESTİ ZORUNLULUĞU

AKP'nin çıkardığı GSS, 1 Ocak 2012'de yürürlüğe girdi. Bu tarihten sonra işsizlere sağlıktan yararlanabilmek için gelir testi zorunluluğu getirildi. Aylık olarak ödenecek GSS primleri, yapılan gelir testi ile eve giren gelirin hanede yaşayan kişiye bölünmesiyle ortaya çıkan rakama göre belirleniyor.

Ancak kimsenin uygulamadan haberi olmadığı için 7 milyon kişiye yaklaşık 9 milyar lira borç çıkarıldı. Kimse bu borcu ödeyemeyince bu kez Meclis'te yapılan düzenleme ile prim borcu olanlara yeniden gelir testi için başvuru hakkı tanındı.

Başvuru süresi önce 31 Mart 2015 tarihine, beklenen ilgi olmayınca da bu kez 30 Eylül 2015'e uzatıldı. Daha önce hiç gelir testi yaptırmayanlar ile borç çıkarılanların bu tarihe kadar gelir testi yaptırmaları gerekiyordu. Yaptırmayanlar ise tavandan GSS primi ödemek zorunda kaldı. Çıkan borçları yapılandırmak, yani 36 aya kadar taksitlendirme ya da peşin ödeme için de 2 Kasım'a kadar süre verilmişti.




a45UyF587661-160123230115 Oraj Poyraz At Neomailbox cimcime@neomailbox.net
2016/01/28  23:20 2  65  undefined undefined egemen-turkiye@googlegroups.com

 

CEZAYIR TURKUSU
. . . . . .
Ya Allah
Ya Allah derim ki
Titrerim
Kara sesimden
Ya Allah.
Ya su
Akar da aydinligin uzak anilarimdan
Sirildar yuregimde unlu korsanlarin dalgalari.
Yuce sultanlarin kiliclari parlar yuzumde
Ya su, anliyor musun?
Burasi Cezayir, ya col,
Develerin binlerce yil tasidigi, atalardan,
Sevgi,
Us,
Kisiligim ya cingirak.
Yildizlar kotu olacaklarin ucgenlerinde
Yok etmis uc yonu.
Yedi yonu var etmis mutsuz kisiliginde yildizlar,
Ama uyukluyorum iste
Ya donence, aglamak dururken.
Ya hurma, tadin yok gayri,
Nice saklasan yalnizligi
Koyu yesilligini buyutsen nice,
Yitmis guzelligimiz
Ya hurma, elim ayagim aci.
Nasil haykiriyor cignenmis kumlar, duyuyor musun?
Ya ana kalk
Ya kadin yuru
Ya ogul kos
Bir anlamin gereken kurtulusuna.
Kurt iskeletlerince cirkindirler simdi,
Olulerim vurulmuslar alinlarindan,
Dusmusler Akdenize dogru.
Ozgurlukleri kalmamis artik
Al benim olulerimi, ya gece.
Ya toprak ko beni gideyim gideyim,
Varmislarin ardina ocul ocul.
Ve kucucuk ve eski ve yirtik bayraklar arasindan,
Ya gok
Al beni.

Fazil Husnu DAGLARCA

Allahu teala, beni insanlarin en iyilerinden vucuda getirdi.

Tirmizi

Turker Erturk: MUAVENET.
Kasten vurdular-Mesaj verdi-Mesaj anlasilmadi

1 Eki, 2015

Muavenet in 2 Ekim 1992 de Display Determination-92 (Kararlilik Gosterisi-92) adli NATO tatbikati sirasinda Ege de ABD ucak gemisi Saratoga nin atesledigi 2 adet Sea Sparrow hava savunma fuzesiyle vurulmasinin uzerinden tam olarak 23 yil gecti.

Fuzeler geminin kalbi sayilabilecek kopruustu ve SHM (Savas Harekat Merkezi) gibi yerlerin yakinina isabet etti. Fuzelerin isabeti sonucunda geminin komutani Deniz Kurmay Yarbay Kudret Gungor dahil olmak uzere 5 sehit ve 22 yarali verdik. Donemin ABD Disisleri Bakani Lawrence Ealeburger haberi Washinton Buyukelcimiz Nuzhet Kandemir e geminizi batirdik ozur dileriz diye iletti.

Olay gece yarisi yesil periyot olarak adlandirilan tatbikat disi bolumunde meydana geldi. Saratoga ve Muavenet Ege de Saroz Korfezi yaklasma sularindaydilar. Bildiginiz gibi Ege nin her iki tarafi NATO muttefikleriyle (Turkiye ve Yunanistan) cevrilidir. Ayrica civarda tatbikati veya ABD gemilerini yakindan izleyen Rus ve Cin harp gemileri mevcut degildi. Bunun anlami Saratoga dahil ABD harp gemilerinin yuksek hazirlik durumunda veya tetikte olmasini gerektiren herhangi bir durum yoktu.

KASTEN VURDULAR

Sea Sparrow satihtan havaya atilan, 19 km. menzile sahip, 231 kg agirliginda, 3,6 metre boyunda ve yakla$ik 170 bin ABD dolari maliyete sahip yari aktif radar gudumlu bir fuzedir. Sea Sparrow bir hava savunma fuzesi olmasina ragmen satihtan satiha yani suustu hedeflerine de atilabilme ozelligine sahiptir.

Sea Sparrow fuzesi atabilmek tek bir kisinin tabancayi eline alip ateslemesi gibi kolay bir sey degildir. Yine bu fuzenin firlatilabilmesi SHM de vardiya tutan bir subayin kolunu atesleme dugmesine yanlislikla carpmasi aciklamasi ile de izah edilemez. Fuzenin kazaen ateslenebilmesinin onune gecebilmek icin sistem cok sayida emniyet tedbirini icermektedir. Fuzeyi basari ile atesleyebilmek icin 6 asamadan gecilmesi ve gemi komutanin onayinin alinmasi gereklidir. Ayrica fuze at ve unut (fire and forget) turu bir gudumlu mermi degildir. Fuze ateslendikten sonra hedefini vurabilmesi icin bilgiye ihtiyaci vardir. Bu nedenle atan geminin hedef gemisini (Muavenet) radarla aydinlatmasi gereklidir.

Sonuc olarak olayin kaza olmasinin imkan ve ihtimali yoktur. Kaza olma sansi bir milyonda bir dahi degildir. ABD, en yetkili agizlarindan bu olayin bir kaza oldugunu acikladi. Ama bize gore Muavenet kasten, isteyerek, bilerek ve planlanarak vuruldu. O zaman akliniza su soru geliyor; ABD nicin bunu yapsin?

MESAJ VERDI

ABD bu olay ile Turkiye ye mesaj vermek istedi. Birincisi stratejik olani; soguk savas donemi sonrasi liderligimde yenidunya duzeni kurulmaktadir. Farkli yol arama kipirdanmalarinin farkindayim. Kayitsiz ve sartsiz izlemen gereken yol benim gosterdigimdir. Ikincisi ise guncel bir sorunla ilgiliydi ama sonuclari itibariyla bu da stratejikti. Cekic gucun Turkiye deki varligi ve yapacagi gorevler benim icin hayati oneme haizdir. Engellenmesi kabul edilemez.

ABD Muavenet i vurarak yakici ve yikici gucunun kucuk bir ornegini vermisti. Sonrasinda da Muavenet e karsilik 8 Knox sinifi firkateyni Turkiye ye cok ucuza vererek havucu da gostermisti.

ABD, kurguladigi yenidunya duzeni icinde Ortadogu yu yeniden sekillendirecekti. Bunun icin Turkiye yi kaybetmemek ve iliklerine kadar kullanmak yasamsal oneme haizdi. Bolgede ikinci bir Israil olmasi planlanan kukla Kurt Devleti nin olusumu icin Cekic guc cok onemliydi. Temmuz 1991 de goreve baslayan Incirlik ve Pirinclik te konuslanmis 77 ucak ve helikopter ile Amerikan, Ingiliz, Fransiz 1862 kisiden olusan Cekic guc un Turkiye den cikarilmasi asla ve asla kabul edilemezdi.

MESAJ ANLASILMADI

Gorunurdeki amaci Saddam Huseyin in olasi saldirilarina karsi Irak in kuzeyinde bulunan Kurtleri korumak olan ama esas amaci Irak i bolmek ve bolgede Kurt Devleti kurmak olan Cekic guc un gorev suresi TBMM de uzun ve sert tartismalardan sonra 24 Aralik 1992 de 6 ay uzatildi. Bu uzatmalar 2003 e kadar devam etti.

Turk Silahli Kuvvetleri ve Turkiye, Muavenet ile verilmek istenen mesaji anlayamamisti. Ama ABD nin ulkemiz ve bolgemiz icin planlari vardi. Anlamamakta direnince 1995 de Turk Generalleri hizadan cikti dediler. Irak a mudahelede yer almak istemeyen Ecevit i tasfiye etmek icin Kara Carsamba olarak bilinen 2001 Turkiye Ekonomik Krizini manipule ettiler ve Erdogan liderliginde AKP yi iktidara getirdiler. Erdogan a zorluk cikaran TSK yi itibarsizlastirmak icin 4 Temmuz 2003 de Turk Askeri nin kafasina cuval gecirdiler. Ergenekon ve Balyoz gibi operasyonlarla projelerinde gorevlendirdikleri AKP nin onunu actilar. Ve gunumuze kadar geldik!

Sehitlerimize rahmet diliyorum.

Saygilar sunarim

ILK KURSUN


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder