27 Mayıs 2016 Cuma

Selçuk Özdağ : Ortak Paydamız, Devletin, Milletin, Bayrağın, Vatanın ve Resmi Dilin Tekliğidir

 


Selçuk Özdağ : Ortak Paydamız, Devletin, Milletin, Bayrağın, Vatanın ve Resmi Dilin Tekliğidir

24 Mayıs 2016, 02:36

Vefa, hakkı verilince güzel bir meziyettir. Herkes vefasızlıklardan dem vurur, bir başkasından vefa bekler. Kimse kendinin de vefa göstermekle mükellef olduğunu düşünmez. Oysa vefa çift taraflıdır, karşılığı olmayan vefa, vefa değil biattır.

Ülkenin birçok problemi var; etrafımız yangın yeri. Etnik ve mezhep çatışmaları usul usul içimize taşınıyor.

Ortadoğu'nun ne kadar hastalığı varsa transfer edilerek bir iç sorun haline getiriliyor. Bu gibi durumlarda dikkatlerin milli varlığımızı hedef alan tehditlere yönelmesi gerekir. Kişiye odaklı bir siyaset hem itibar kaybettirir, hem de var olan sorunları içinden çıkılamaz hale getirir.

Bu gibi dönemlerde kimsenin şahsi hesap yapmaya hakkı yoktur. Ben değil biz dememiz gereken bir dönemdeyiz. Gücün tek elde toplanması her şeyin çözümü olsa bugün Suriye'de, Irak'ta, Libya'da olanların hiç biri yaşanmazdı. Aslolan devlet yönetimine mümkün olduğu kadar çok aklı dahil edebilmektir. Eskiler bir elin nesi var çok elin sesi var demişlerdi. Bu sözü bugün bir aklın nesi var, çok aklın sesi var diye düşünmek gerekir. Öyle sorunlar yaşıyoruz ki çok farklı akılların devreye girmesi, bilgi ve tecrübelerin birbirine eklenmesi gerekir. Aksi takdirde içinde olduğumuz sarmaldan kurtulabilmemiz çok zor.

Siyasetin adaleti yoktur derler. Doğrudur. Bizde siyasetin güven sıralamasında hep altlarda olmasının nedeni budur. Gittikçe siyasetin siyasetçinin profili düşüyor. Şahsi yeteneklerin yerini, bütün yeteneklerden vazgeçmek alıyor. Halbuki zor problemleri ancak kabiliyetli, yüksek ahlaklı, çalışkan siyaset adamları ile aşabilirsiniz.

Türkiye zor günlerden geçiyor, zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Çok yönlü bir kuşatma ile karşı karşıyayız. Böyle zamanlar birlik olmanın farz olduğu zamanlardır.

Birlik olmak lafla sağlanabilen bir durum değildir. Toplumun önünde olanlar arkalarında olanlara güzel örnek olmak durumundadırlar. Baştakiler birlik empoze ederlerse arkadan gelenler onlara uyar. Toplum kendini yönetenlerin dini üzerinedir. Ülkeyi yönetenler nasıl olurlarsa yönetilenler de öyle olur. Toplumdaki her hastalık yukarıdan aşağıya sirayet eder, aşağıda ne varsa yukarıda da o vardır veya tersi ile söylemek gerekirse yukarıda ne varsa aşağıda da o olur.

Ülkeyi bekleyen büyük sorunlar var, siyasetçiler gelip geçici ama bu aziz vatan kalıcıdır. Tek vatanda, tek millette, tek bayrakta, tek dilde, tek devlette gönül ve iman birliği etmek gerekiyor. Devletine, bayrağına, diline sahip olamayanlar parçalanıp giderler. Tarihin çöp tenekesi uçurumun kenarında bile bir araya gelemeyen milletlerle doludur. Dünden muhteşem bir yarın, el ele gönül gönüle olmamıza bağlıdır. Ortak paydamız, tek millet, tek devlet, tek vatan, tek bayrak ve resmi dilin tekliğidir.

  http://www.vahdetgazetesi.com/ortak-paydamiz-devletin-milletin-bayragin-vatanin-ve-resmi-dilin-tekligidir-makale,5339.html.

OKUR YORUMLARI:

metin:

bir hocacı bir erdoğancı olmaktan başın dönmüştü selçuk bey. genel başkan yardımcılığı da gitti. anlaşılan bundan sonra bu tip yazılarınızı çok sık okuyacağız :))

-- -- --

murat karayanık:

Devlet de şura meclisi olmalı bu meclis devleti yönetmeli tek adam sistemi yanlış hocamın tesbitleri çok dogru.

-- -- --

osman:

biat eden kaybeder... tek adama çalışan milleti unutur. hep beraber ülkeyi ıraklaştırdınız

-- -- --

AS:

NOLDU ÖKKEŞ?

-- -- --

ömer karayel:

Sizden beklediğimiz bir yazı...

-- -- --

Şa:

Empoze etmek olumsuz durumlar içindir.birlik ise olumludur.ayrıca içinizi bize dökmeyin kendiniz ettiyseniz eğer

-- -- --

Cumhur diyor ki;:

"Etnik ve mezhep çatışmaları usul usul içimize taşınıyor." ifadenize katılıyorum. Ama taşıyanlar kim, taşıyanlara engel olmayanlar kim? Bu soruların cevabı da sizde Selçuk Bey. İktidar döneminizde geçmişte hiç olmadığı kadar Türklük aşağılandı, bugünse Ehl-i Sünnet inancı büyük bir saldırı altında. Türk kime ne etmiştir, Ehl-i Sünnet kimi tekfir etmiştir ki habire baskı altına alınmaya çalışılıyor. Kahir ekseriyeti Ehl-i Sünnet Müslümanların oylarıyla iktidar olmuş, CB olmuş birisi çıkıp Sünniliği tehdit olarak göstererek neyi hedefliyor? Milletsiz, meşrepsiz, mezhepsiz ... nihayet protestan Müslüman modeli mi arzulanıyor? Bu topyekün bir İslam tarihini inkâr olmaz mı? E böyle olunca da FETÖ'den ne farkları kalıyor?

-- -- --

yusuf selman:

Aferin.

-- -- --

ahmet:

biraz daha gayret edin.Mutlaka başka yerlerde değerlendirilirsiniz.

-- -- --

ALPEREN KILIÇ:

hayırdır inşAllah noluyor bizim cenaha yoksa kafanıza saksı felan mı düştü Allah Allah hayret böyle yazılar yazdığınıza göre ya koltuk gitti ya ünvan

-- -- --

Sade Vatandaş:

Tebrik ederim!!!! yorumlara bakarsanız ne kadar partinizin düşmanı varsa memnun etmişşiniz.

-- -- --

Adamın biri:

Selçuk Bey tebrikler. Eğer MKYK üyeliğiniz döneminde de bunları söyleyebiliyorduysaniz, tebrikler. Uzaklaştırılmanızın nedeni olabilecek düşünceler bunlar. Sizin aracılığınızla Parti içinde aynı gerçekleri ifade edebilecek cesarette olanlara gözdağı... "ödersiniz" diyorlar. Allah'tan korkanın başkasından korkmayacağını hesap edemiyorlar.

-- -- --

ilhan:

Her satırına imza atarım ama, makamda otururken bunları söylemeniz gerekirdi... 3 yıldır akan suyun yönüne kendirini kaptırdın.. şimdi kalkmış su yanlış yöne akıyor diyorsun...DOĞRU bile olsa Çok etkili olmayacaktır bu sözleriniz... Paralelci derler olur biter..

-- -- --

Ülkücü !:

Günaydınnnn Sayın Özdağ!Saçılım sürtüklüğünden de dem vursanız!?Son şehidlerimiz beşyüzü aştı!Dahliniz var mı?

-- -- --

sabri tank:

gelmelidir. Allah korusun ülkemiz kaos ortamına sürüklenirse bizi kimse kurtaramaz. devletin yapısı güçlendirilmeli, akıllı politikalar üretilmelidir, size katılıyorum vekilim

-- -- --

Sencer:

Şapı sıksan olurmu şeker? Cinsini sevdiğim cinsine çeker.

-- -- --

Cafer:

Dediklerine inandın mi? Gelip geçici olduğunu bilen bir muhsin başkan vardı.o yüzden sadecs vatan dedi cizgisinden çıkmadı.sen makam için bıraktın davanı gelmiş geçmiş en büyük lider tayip dedin makam gidince şimdi tek kalicak vatan mi oldu?

-- -- --

Ugur Kaltuk:

Selcuk Efendi yol verilince mi aklin basina geldi! Simdiden kendine yer yapiyorsun!

-- -- --

Serkan:

Eleştiriler haklı. AKP de dava diye bir şey yok, milli irade dedikleri şey de sadece 1 kişinin iradesi. Bu partide hak, hukuk, özgürlük, demokrasi, adalat gibi kavramların hiç birisi kalmadı. Liyakat yerine artık sadece 1 kişiye sadakat söz konusu. Hadisi eşrifte belirtildiği gibi iş ehline verilmeyince oturun kıyameti bekleyin....

-- -- --

Serkan:

Selçuk bey yerinizde olsam, hem partimden hem milletvekilliğimden istifade ederdim. Muhtemelen çok kişide istifa etmeye bile korkuyor, Erdoğanın tepkisini alırım diye...

-- -- --

Mücahit:

Vefa mı..? Hapisten çıktığın da evine gidip yemek yediğin adamlara çok yoğunum 1.5 ay sonra ara diyen selçuk başkan ne ara vakit bulup gerçekleri yazmış!?

-- -- --

Suleyman Goze:

Sayın Özdağ, sizi severim, gecmişinizi iyi bikirim. Bugunki yukardaki yazdıklarınızı hic okumadım, tahminen veryansin ediyosunuzdur. Makamdayken susanların indiklerinde ettiği serzenişi nedeni sadece ve sadece eldekilerin yitmesidir. Hak değildir buda. Ya o makamı reddedip dik duracaktiniz, yafa inince susacaksınız. Bu kadar net!

-- -- --

MTM:

Sayın Özdağ, 14 yıllık Erdoğan-AKP iktidarlarında "Ortak paydamız, tek millet, tek devlet, tek vatan, tek bayrak ve resmi dilin tekliğidir." kırmızı çizgilerimizi PKK-HDP ile pazarlık konusu yapmadınız mı?. Oslo-İmralı-Kandil-Dolmabahçe'de ne konuştunuz milletten gizli?....

-- -- --

Turgut Şentürk:

Bu söylediklerinizi istemeyen hain ve kalleş bir oluşum var bugün ülkemizde. Bu oluşum başta HDP CHP olmak üzere yuvalanmış durumda şu anda TBMM^nde. Yeter kalemlerin kırıldığı bir ceza istiyoruz devletimizden. Başka yolu yok sn vekilim.

-- -- --

Vahit:

Rahmetli Muhsin Başkanımızın hatırasına o kadar çok vefasızlık yaptınız ki hatırladıkça size çok kızıyorum. O dönemde size ihtiyacı olanlar, sizden alacağını aldı. Göreviniz tamamlandığı için kaldırıp atıldınız. Çok dostunuzu kaybettiniz. Değermiydi.

-- -- --

Cüneyt Akdoğan:

Aslında Bakılacak Olursa Bilhassa Bizim Ve Bizim Gibi Ülkelerde Manidardır Bu Durumlar Bazen Her Doğru Her yerde Söylenmez Derler Buda Bence Bu Coğrafyada Doğrudur. Belki Bir Avrupa Ülkesinde Yada Bir Ada Ülkesi Japon,yada Gayet Olağandır Ama Nedense Ülkemizde Hala Daha Tam Demokrasiyi Getiremedik Oysaki Kuranı Kerim,de Bile Şeffaflığı Ve Demokratik Olmayı Ne Güzelde Anlatmıştır Bizler Gibi Kainatı Ve Her şeyi Yaradan ALLAH..Şahsımca Selçuk Özdağ,ın Burada Anlatmak İstediği Vatanımız Milletimiz

-- -- --

abdullah hasan:

Bir yanlışı engellemeyen sorumludur bizim itikatımızda; Mana olarak Karakoç üstad diyorduki: Ankaraya gidenlermi değişiyor yoksa değişecekleremi ankaraya çekiyorlar anlayamıyorum.



a45UyF587661-160527103152 Oraj Poyraz cimcime@neomailbox.net
2016/05/27  10:00 1  39  1923atamizindeyiz@googlegroups.com


 


Hakk in karsina cikardigi degisimlere direnmek yerine teslim ol.
Birak hayat sana ragmen degil, seninle beraber aksin.
Duzenim bozulur, hayatimin alti ustune gelir diye endise etme.
Nereden biliyorsun hayatin altinin ustunden daha iyi olmayacagini?

TEBRIZ LI SEMS

Sicak siddetlendigi vakitte salat(-i Zuhru) (namaz kilmayi) serinlige birakiniz.
Zira sicagin siddeti Cehennem in kaynamasindandir.
Nar(-i Cehennem) Rabbine ($ikayette bulundu, ve):
- Ya Rab, beni ben yiyorum.(izin ver) - dedi.
Allahu Teala da iki def a nefes almasina izin verdi.
Nefesin biri kisin, digeri yazin.
En cok maruz oldugumuz sicak ile sizi en ziyade usuten zemherir (iste budur)

Buhari nin Ebu Hureyre den rivayeti icin, Diyanet yayinlarindan Bkz.Sahih-i Buhari Muhtasari ...
cilt 2, sh.476 H.321

Muhammed in Hitap Ettigi Ayetler

Aslinda bu makaledeki esas konumuz yukarida ele alinandan cok daha dusundurucu: Muhammed in agzindan cikan ayetler!
11. Hud Suresi, 2. ayet:
Bu Kitap Allah tan baskasina ibadet etmemeniz icin indirildi. Kuskusuz, ben size O ndan gelen bir uyarici ve mujdeciyim.
Acik sekilde gorulmektedir ki bu ayette konusan Muhammeddir. Bir gaf yaparak ayeti kendi dilinden yazdirtmistir.
Bu gafi farkeden ama ortmeye calisan kimi mealciler (Kuran i Turkceye ceviren yazarlar), ayetin orijinalinde bulunmayan de ki sozcugunu meale parantez icinde koymaktadirlar:
(De ki: Bu Kitap) Allah tan baskasina ibadet etmemeniz icin (indirildi). Suphesiz ki ben, onun tarafindan size (gonderilmis) bir uyarici ve mujdeleyiciyim.
Kuran meali kitaplarinda parantez icinde yazilan kelimeler, Bu sozcukler Kuran in orijinalinde yok ama siz Kuran i daha iyi anlayasiniz diye bunu ekledik anlamina gelmektedir. Yukaridaki mealde de ayetteki carpiklik ortulmek istenerek orijinalde bulunmayan de ki sozcugu parantez icinde eklenmistir.
Toplam yedi ayetten ibaret olan Fatiha Suresi de ayni mahiyettedir:
1. Rahman ve rahim olan Allah in adiyla.
2. Hamd (ovme ve ovulme), alemlerin Rabbi Allah a mahsustur.
3. O, rahmandir ve rahimdir.
4. Ceza gununun malikidir.
5. (Rabbimiz!) Ancak sana kulluk ederiz ve yalniz senden medet umariz.
6. Bize dogru yolu goster.
7. Kendilerine lutuf ve ikramda bulundugun kimselerin yolunu; gazaba ugramislarin ve sapmislarin yolunu degil!
Gene pek acik gorulmektedir ki ayetler Allah in dilinden yazilmamistir. Allah, siz bana boyle dua edin de dememistir. Fatiha Suresi nde konusan kisi belli ki bir insandir. O halde hitapda gaf yapilarak acik verilmistir.
Benzeri durum Zariyat Suresi nin 50. ve 51. ayetlerinde de soz konusudur:
50- O halde hemen Allah a kacin; haberiniz olsun ki, ben size ondan gelen acik bir uyariciyim.
51-Allah la beraber baska bir tanri uydurmayin; haberiniz olsun ki ben size ondan gelen acik bir uyariciyim.
Pek aciktir ki bu Kuran ayetlerinde konusan Allah degil Muhammedin kendisidir.
Peki o donemlerde bunlari farkedenler yok muydu? Neden Muhammed e inandilar?
Birincisi o donemde okuma-yazma orani o kadar dusuktu ki bu ayetleri inceleyeyebilecek insan sayisi cok azdi.
Ikincisi, bu ve benzeri carpikliklari farkedip dile getirilenler kafirlikle, munafiklikla, zindiklikla suclanip asagilaniyordu. Hatta Muhammed i sadece elestirmekle kalan sair Ka b Bin Esref gibiler bile bunu canlari ile odemistir. Dolayisiyla gercegi soylemek cok tehlikeliydi.
Ucuncusu, toplumsal statusu iyi olan muhalifler kalpleri Islama isindirilmak adina rusvet verilerek susturuluyordu (bkz. Turan Dursun un Rusvetle Musluman Olanlar adli makalesi).

http://www.turandursun.com/bilgi-arsivi/biliyormuydunuz/668-muhammedin-hitap-ettigi-ayetler


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder