22 Mayıs 2016 Pazar

‘Vatan sağolsun’ dedi işinden oldu

 


'Vatan sağolsun' dedi işinden oldu

21.05.2016 11:11

 Öğretmen Zeynep Efetürk, Çanakkale Zaferi için hazırladığı oyundaki 'Vatan sağolsun' ifadesini, okul yönetimi 'Allahu ekber' olarak değiştirmek istedi. Efetürk karşı çıkınca işinden oldu.

Sözcü'nün haberine göre skandal uygulamaya, Ankara Yenimahalle'deki Özel Zehra Okulları sahne oldu. Gazi Üniversitesi Tarih Bölümü mezunu Zeynep Efetürk, geçen yıl eylül ayında bu okulda tarih öğretmeni olarak görev yapmaya başladı.

İlk rahatsızlık, 10 Kasım'da ortaya çıktı. Efetürk'ün iddiasına göre, okul yönetimi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıldönümü için herhangi bir anma programı hazırlamadı. Efetürk, bu duruma tepki göstererek, "Ülkemizin kurucusunun anılması gerekiyor. Yok sayamayız" dedi. Ancak okul yönetimi bu isteği dikkate almadı.

'MİLLET' YERİNE 'ÜMMET'

Efetürk, geçen mart ayında da Çanakkale Zaferi'nin anma etkinlikleri için bir tiyatro gösterisi sahneye koymak istedi. Ancak okul yönetimi, öğrenciler tarafından sahnelenecek oyunun metnini görmek istedi. Yönetim, incelemesinin ardından metinde geçen "Vatan Sağolsun" ifadesi yerine "Allahu Ekber" denmesini, "Millet" ifadesi yerine de "Ümmet" kelimesinin kullanılmasını talep etti. Bu kelimelerin birbirinin alternatifi olmadığını belirten öğretmen, tiyatro oyununu sahnelemekten vazgeçti. Okul yönetimini de şikayet etti.

12 Nisan günü Milli Eğitim Bakanlığı tarafından görevlendirilen müfettişler, olayla ilgili soruşturma yapmak için okula gitti. 3 gün sonra da Efetürk'e iş akdinin fesh edildiği bildirildi.

Efetürk, okul yöneticilerinin 'ağır ifadeler ve iftiralar' içeren fesih belgesini kendisine zorla imzalatmaya çalıştığını da öne sürdü. Belgeyi imzalamadığını belirten Efetürk, işten çıkarılmadan önce soruşturmanın tamamlanmasının beklenmediğini ve savunmasının bile alınmadığını söyledi.

"TEKDÜZELİK OLUYORDU"

Özel Zehra Okulları'nın yöneticileri ise yaptıkları açıklamada, okulda 10 Kasım günü anma töreni yapıldığını savundu ve tiyatro oyununda ise 'tekdüzelik' olmaması için o ifadelerin değiştirildiğini söyledi. Efetürk'ün okuldan atılması ile ilgili olarak ise "Okul ile ilgili şikayetlerini okul yönetimi yerine Milli Eğitim Bakanlığı'na iletmiş. Bu durumda onunla çalışmak istemedik, sözleşmesini fesh ettik" açıklaması yapıldı.

'YÖNETİCİLER BENİ DARP ETTİ'

Efetürk, "O güne dek hakkımda tek bir tutanak bile tutulmamıştı. Fesih belgesini imzalamayı kabul etmedim. Belgeyi alıp odadan çıkarken bir idareci kolumdan tutup beni tartakladı. Polisin gelmesiyle beraber, ambulansla hastaneye giderek darp raporu aldım, okul idarecilerinden şikayetçi oldum" dedi.

 http://www.yenicaggazetesi.com.tr/vatan-sagolsun-dedi-isinden-oldu-137873h.htm


a45UyF587661-160522105116 Oraj Poyraz At Openmail oraj.poyraz@openmail.cc
2016/05/22  11:00 1  39  1923atamizindeyiz@googlegroups.com


 


Inanan insanin yuzunde guleclik vardir, kalbindeyse huzun.

Hz.Ali

Numan bin Besir ( Radiyallahu Anh ) soyle dedi : Rasulullah ( Sallallahu Aleyhi ve Sellem ) :
Suphesiz kiyamet gununde ates ehlinin en hafif azaplisi soyle bir adamdir ki , onun iki ayagi altinin cukurlarinda iki ates parcasi vardir da , bunlarin sicakligindan onun beyni bakir tencere ve kumkuma adindaki madeni kabin kaynamasi gibi kaynayacaktir buyurdu.

( Buhari - Tirmizi )
Cehennemle ilgili hadis. Sahihmis bilenler denetlesin.

Onemli olan aydinlar degil kitlelerdir. Cunku onlari kandirmak cok kolay.

Joseph GOEBBELS
(Hitler in Propaganda Bakani)


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder