8 Kasım 2016 Salı

Sınıflarınıza girmezseniz çevik kuvvet getiririz

Basit bir ifade özgürlüğü, toplantı ve açıklama özgürlüğü olayının nerelere geldiğine, getirildiğine bakar mısınız?
Lafların büyüklüğüne, sertliğine bakar mısınız?
Devletin gücünü konuşturuyor lise müdürü.
Liseli öğrencileri topluca çapulcu sürüsü olarak kabul ediyor.
Hepsinin karşısına devletin sivil ve resmi polisini sürüyor.
Devletini daha bilge kişi olması gereken vali ve kaymakam gibi zerzevatları da bu meydan okumaya yol veriyorlar.
Zorla güzellik yapacaklar, çocukları zorla derse sokacaklar.
Derse girmeyenleri, açıklama yapmak, oturma ya da derse girmeme şeklinde eylem yapacakların geleceğinin karartılacağı söyleniyor.
Eski mezunlardan elebaşı olarak belirlenmiş olanların üniversitelere kayıtlarının yapılmayacağı tehditleri havada uçuşuyor.
Bunlar aslında suçtur biliyor musunuz?
Normal demokratik düzeni olan ülkelerde bu tehditleri savuranlar, bu tehditleri gerçekleştirenler idari görevlerinden uzaklaştırılırlar, yargılanır ve mahkum da olurlar.
Düzgün yürüyen işleri bozmaya çalışıyorlar.
Halk ve öğrenciler tepki gösteriyor işte.
Ve dangalakça inat ediyorlar.
Halka rağmen, halka inat devam ediyorlar.
Sağda solda kalmış tek tük düzgün, çağdaş devlet okullarını bozup, onları da imam hatip seviyesinde taş devri şartlarına döndürmek için yapılan yıkım faaliyetlerine halkım tepki göstermesi tabii ki çok normal.

Oraj POYRAZ ( 0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc / oraj_poyraz@alpinaasia.com )
           L2fSIJNoA0xfSNxA      


Sınıflarınıza girmezseniz çevik kuvvet getiririz

08.11.2016 08:29 GÜNCEL

Öğretmenlerinin sürgün edilmek istenmesini protesto eden Muğla Anadolu Lisesi öğrencilerine karşı okula polis çağırıldı. Öğrencileri tehdit ettiği iddia edilen Okul Müdürü İnan, konuşmaktan kaçındı

DİREN DENİZ SARI - @Denizdirenn direndenizsari@birgun.net

Muğla Anadolu Lisesi'nde 9, kent genelinde ise 270 Eğitim Sen üyesi öğretmenin 29 Aralık 2015'te düzenlenen bir günlük greve katıldığı gerekçesiyle başka okullara sürgün edilmek istenmesini protesto etmek isteyen öğrencileri engellemek için okula polis çağırıldı.

Okul bahçesinde bildiri okumak ve oturma eylemi yapmak isteyen Muğla Anadolu Lisesi öğrencilerinin, okul müdürü Yılmaz İnan ve polis tarafından zorla sınıflara sokulmak istendiği belirtilirken, polisin öğrencileri "Sınıflarınıza girmezseniz çevik kuvvet getiririz" diyerek tehdit ettiği iddia edildi.

'Devletimiz çapulcularla uğraşacak değil'

Bildiriye öğrencilerin büyük çoğunluğunun onay verdiğini ve bu doğrultuda karar eylem kararı aldıklarını belirten liseli genç, şöyle konuştu:

"Hafta sonu sınıf gruplarında konuşarak öğretmenlerimizin sürgün edilmesini protesto etmek amacıyla bildiri yazdık. Çoğunluğun onayını aldıktan sonra bildiriyi okuyup, oturma eylemi yapma kararı aldık. Bildiri okuyacağımızı öğrenen müdür sabah okulda biz eyleme başlamadan konuşma yapmaya başladı. 'Bizim devletimiz güçlüdür, PKK'ya yenilmez' dedi. Müdür sürgün edilen öğretmenlerimiz içinse 'Devletimiz iki üç çapulcuyla uğraşacak devlet değildir' dedi. Daha sonra okulun kapısında ve içinde sivil ve üniformalı polislerin olduğunu fark ettik. Önce müdür bizi 'Derslerinize girin' diyerek zorla sınıflara sokmak istedi. Biz de birinci derse girmek zorunda kaldık.

Ders bittiğinde, polisin bildiriyi yazmamıza yardım eden mezun arkadaşımızı kimlik numarasını alarak, 'Üniversiteye kayıt olamazsın' diyerek tehdit ettiğini gördük. İkinci derste dışarda durma kararımızdan vazgeçmedik. Okul bahçesindeki banka oturduk. Müdür, 'Eylem yapamazsınız' diyerek bağırmaya başladı. Sakince açıklamaya çalıştığımız halde bazı öğretmenler ve müdür yardımcısı bize bağırmaya başladılar. Sonra polis yanımıza geldi ve bizi susturup sınıflara göndermeye çalıştı. Biz de okulun dışına çıkıp beklemeye başladık. Bu kez de sivil polisler bizi tek tek kameraya çekmeye başladı fişlemek için. Okul içinde kalan yeşil parka giyen başka bir arkadaşımıza ise edebiyat öğretmenimizin 'Anarşistlerin bu sınıfta işi yok' dediğini öğrendik."

'Okul, öğrencilerin bilgilerini polise verdi'

BirGün'e konuşan bir veli ise, "Çocuğum beni korkarak 'Anne okulda polis var ne yapacağız?' diye aradı. Ben de ne olduğunu anlamak için okula geldim. Müdür derse girmek istemeyen öğrencileri korkutarak, 'Devletimiz güçlüdür. Giden boş yere, durduk yere gitmez' demiş. Sivil ve üniformalı polislerin okulda olması kabul edilemez. Okul idaresinin ise, öğrencilerin bilgilerini terörle mücadele ve çocuk şubeye verdiğine yönelik bir duyum aldık" diye konuştu.

Müdür konuşmayı tercih etmedi

Konuya ilişkin bilgi almak için ulaşmaya çalıştığımız Okul Müdürü Yılmaz İnan, telefonlarımıza çıkmayı ve iddialara yönelik konuşmayı tercih etmedi.

'Öğretmenlerimizin kalmasını istiyoruz'

Muğla Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından kaleme alınan ve okunması engellenen bildiride ise şu ifadelere yer verildi:

"Biz burada; hiçbir siyasi örgüte mensup olmaksızın, hiçbir siyasi görüşü temsil etmeksizin ve sempati ya da antipati belirtmeksizin, hiç kimsenin örgütlemesinden yola çıkmadan tamamen ortak aldığımız bir kararla, sadece ve sadece Muğla Anadolu Lisesi öğrencileri olarak; uzun yıllar okulumuzda görev yapmış ve yapmakta olan deneyimli, neredeyse her öğrencinin kişiliğini tek tek bilecek kadar ilgili ve bilgili; kişilikleriyle bize sadece eğitim alanında değil, hayata hazırlanmada da büyük yardımları bulunan öğretmenlerimize yönelik verilen haksız bir hüküm olan il dışına sürgün cezasını protesto ediyoruz.

Belli bir yaşa gelmiş, hayatını ve ailesini belli bir düzenin üstüne oturtmuş, kariyer planını çizmiş insanların tek günlük basit bir olaydan dolayı hayatlarının tamamen yön değiştirmesi olayı, ne yazık ki hüküm vermek kadar kolay değildir. Sayın valimizden, sayın il ve ilçe milli eğitim müdürlerimizden, sesimizin ulaşabileceği bütün yetkili makamlardan ricamızdır: Bir insanın hayat düzeniyle ve ekmeğiyle oynamak hak yemekle eşdeğer olup, büyük ve ciddi gerekçelerinin olması gereken ağır bir karardır. Biz; Mustafa Kemal'in cumhuriyeti emanet ettiği Türk gençleri, zihinsel ve karakteristik gelişimimizde büyük katkıları olan öğretmenlerimizin bizle kalmaları hususunda ricada bulunuyor, bugün bu haksızlığı protesto etmek için hiçbir ders saatine girmeyeceğimizi kendi aramızda hazırladığımız amatör bildiride belirtiyoruz."

http://www.birgun.net/haber-detay/siniflariniza-girmezseniz-cevik-kuvvet-getiririz-134662.htm
a45UyF587661-161108133237 Oraj Poyraz At Openmail oraj.poyraz@openmail.cc
2016/11/08  10:29 4  58  aciksayfa@yahoogroups.com


 


Collige virgo rosas
Topla, genc kiz, cicekleri.
(bkz. Carpe diem)

Latince Atasozleri

Tevfik Pasa Ingiltere ile gizli bir anlasmaya varilarak Osmanli Devleti nin Ingiltere ye bagliliginin saglanmasini istedi.

Yuksek Komiser Amiral Calt Horpe un raporundan. 06.06.1919

Bir kisisel Tanri anlayisi benim ciddiye alamayacagim antropolojik bir kavramdir.
It seems to me that the idea of a personal God is an anthropological concept which I cannot take seriously.

Kaynak: Albert Einstein, 1947; from Banesh Hoffmann, Albert Einstein Creator and Rebel, New York: New American Library, 1972, p.95.


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/










BitCoin URL: 16496HKpgEEpx1d6t688HiXXdJP5jdA9xo LiteCoin URL:   LTtsCJ2mLUXLLs8v5US8w5zQeq66eakPtU

NameCoin URL       :  N7wbJyxqoueznDHu9tnu56y1V7B9P1Phs4
FeatherCoin URL     :  6rHGzeMefFvzqmBM5VNqmUziCxtga4wpDs
TerraCoin URL        :  1GQFs8GpaTXxoeTAsGmo56WNfYSZRy2mBD

PeerCoin URL         :  PMeBpz6X9RRLQxdFs5Jws5JwFec3Mzen8q6Twg





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder