29 Mayıs 2017 Pazartesi

DÜNYA 300 MİLYON YIL ÖNCE BÖYLEYDİ... TÜRKİYE BİR OKYANUS ÜLKESİYMİŞ

Aslında bu harita bize neden bizim topraklarımızda bol petrol yataklarını olmadığını ama buna karşılık diğer komşularımızda olmayan bor madeni zenginliğimizin sebebini anlatıyor.
Jeolojik süreçte Anadolu plakası Arap plakasıyla hiçbir bağlantısı olmayan bir plaka.
Aynı şekilde Romanya, Azeri petrollerinin bizimle bağlantısının olmamasını da anlıyoruz.
Aslında haritada Türkiye olarak çizili yerler o zamanlar su altında yani bir kara parçası dahi yok.
Türkiye Afrika ve Arap plakalarının Avrasya plakasına çarpmasıyla yükselen bir toprak parçası.

Oraj POYRAZ ( 0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc / oraj_poyraz@alpinaasia.com )
           L2fSIJNoA0xfSNxA      


DÜNYA 300 MİLYON YIL ÖNCE BÖYLEYDİ... TÜRKİYE BİR OKYANUS ÜLKESİYMİŞ

29 Mayıs 2017 07:59

Fransız bilim sitesi, dünyanın 300 milyon yıl öncesini yansıtan 'tümkara' yani tek kıta halini gösteren bir haritayı yayımladı. Hindistan'ın, Madagaskar ile Antarktika arasında göründüğü haritada Türkiye ise bir okyanus ülkesi olarak görünüyor.

Dünya 300 milyon yıl önce böyleydi... Türkiye bir okyanus ülkesiymiş

Fransız bilim sitesi "La Terre du Futur"da yayımlanan 'Pangea' (tümkara) araştırması büyük ilgi görüyor. Dünya'nın 300 milyon yıl öncesini gösteren, Maleozoik sonları ile Mezozoik Zaman başlarında var olmuş dördüncü ve son "süper kıta" olarak bilinen Pangea dönemi haritayla anlatıldı. Günümüzden 175 milyon yıl önce yeryüzündeki kıtaların ayrılmaya başladığı anlatıldı. Okyanuslar yerine sığ denizlerin olduğu ve dinozorların yaşadığı Pangea Dönemi'nde doğal olarak hiçbir uluslararası sınır yoktu.

TÜRKİYE OKYANUS ÜLKESİ

Sabah'ta yer alan habere göre tek kıtada, şimdi buzullarla kaplı Grönland ile Akdeniz'e komşu olmadığı hâlde iklimi ve kültürel benzerlikleri nedeniyle Akdeniz ülkesi olarak anılan Portekiz komşuydu. Hindistan'ın ise şimdi tropikal iklimin görüldüğü Madagaskar ile dünyanın en soğuk kıtası Antarktika arasındaydı. Batı Afrika ülkesi Gine'ye, ABD'nin Florida eyaleti de komşuydu. Pangea'daki en ilginç durumlardan biri de Türkiye'nin üç tarafı denizlerle çevrili kıtalararası bir köprü değil de bir okyanus ülkesi olması.

Pangea Yunanca "pan" yani tüm ve kara anlamına gelen "gaia" kelimelerinin birleşmesinden oluşuyor. Pangea ismi ise ilk kez jeofizikçi ve meteorolog Alfred Wegener tarafından kullanılmıştı. 1906-1930 arasında Grönland üzerinde 4 araştırma gerçekleştiren Wegener, Güney Amerika'nın doğu sahilleri ile Güney Afrika'nın batı sahilinin yapboz gibi tamamlandığını fark etmişti. Bilim insanı 1912'de "kıtaların daha önce bir bütün olduğu ve birbirinden ayrıldığı" tezini ortaya atmıştı. Bilim insanı bu kıtalara Pangea adını vermişti. Ancak yaşadığı dönem boyunca Wegener'in "Kıtaların Kayması Teorisi" birçok ispata rağmen bilim çevrelerince kabul edilmemişti. Ancak sonra Kuzey Amerika ve Avrupa'daki sıradağların birbirini tamamlaması ve aynı hayvan ve bitki türlerinin fosillerinin çok farklı bölgelerde bulunması gibi birçok gösterge bu teorinin ispatları olarak kabul edilmişti. Wegener Grönland'a gerçekleştirdiği son keşif araştırmasında hayatını kaybetmişti.

AVUSTRALYA ASYA'YA YAKLAŞIYOR

Bilim inşaları bu teoriden hareketle kıtaların halen hareket halinde olduğunu ve halen değiştiğini savunuyor. Çok sayıda bilim insanı Avustralya Asya'ya doğru yaklaşıyor ve Afrika'nın doğu kısmı kıtanın geri kalanından ayrılma sürecine girdiğini savunuyor.

http://www.hurriyet.com.tr/dunya-300-milyon-yil-once-boyleydi-turkiye-bir-okyanus-ulkesiymis-40472868



 
a45UyF587661-170529160148 Oraj Poyraz oraj.poyraz@openmail.cc
2017/05/29  14:22 2  65  alelma@yahoogroups.com


 

DELIKLI SIIR
. . . . . .
Cep delik cepken delik
Yen delik kaftan delik
Don delik mintan delik
Kevgir misin be kardeslik?

Orhan Veli KANIK

Maide Suresi 33.Ayet:

Allah ve Resulune karsi savasanlarin ve yeryuzunde (hak) duzeni bozmaya calisanlarin cezasi ancak ya (acimadan) oldurulmeleri, ya asilmalari, yahut el ve ayaklarinin caprazlama kesilmesi, yahut da bulunduklari yerden surulmeleridir.
Bu onlarin dunyadaki rusvayligidir.
Onlar icin ahirette de buyuk azap vardir. ***

Kur an-i Kerim in bazi ayetlerine iliskin mazeretler:
1- Bu ayetler yanlis tercume edilmis!
2- Bu ayetler yanlis anlasilmaya musait yani herkes anlayamaz!
3- Bu ayetler zaman asimina ugradi yani bugun gecersiz!
4- Bu ayetler cag disi yani Islam da reform yapilmasi lazim!
5- Bu ayetlere iman etmek imkansiz ama yine de ben bir muslumanim!

Mazeretlerin Cevaplari:

1- Diyanet Vakfi Meali ni, konularinda uzman Ilahiyatci Heyet hazirladi. En cok itibar edilen meal. Heyetteki herkesin yanlis tercume yapmasi imkansiz. Hal boyle iken bu mazeret gecersizdir.
2- Kur an-i Kerim i herkesin anlayabilecegine dair ayetler var* ve zaten bu sebeple indirilmis . Tersi ise adaletsizlik olur cunku herkesin anlayamayacagi ve yanlis anlasilmaya musait bir kutsal kitap gondermek Allah a yakismaz. Bir sakinca da sudur; Muslumanlara siz Kur an i anlamazsiniz, sadece biz anlariz diyen ruhban sinifi olusur ki Islam da ruhbanlik haramdir. Hal boyle iken bu mazeret gecersizdir.
3- Kur an in, kiyamete kadar , cihansumul(evrensel) yani her zaman ve her yerde hukmunun gecerli olduguna inanmak farzdir. Hal boyle iken bu mazeret gecersizdir.
4- Allah 21. yuzyilin hayat sartlarini ve yasam bicimini ezelden beri bildigine gore Allah in bu durumu hesaba katmadigi ni iddia etmek Allah a karsi cok buyuk bir iftiradir. Hal boyle iken bu mazeret gecersizdir.
5- Bu ayetlere iman etmeyenin adi Musluman degil Kafir dir.** Hal boyle iken bu mazeret gecersizdir.

*Bakiniz: Nahl Suresi 89. Ayet, Enam Suresi 38. Ayet, Maide Suresi 15. Ayet, Hac Suresi 16. Ayet.
**Bakiniz: Bakara Suresi 85. Ayet ve Maide Suresi 44. Ayet.
***Maide Suresi 33. Ayet in Sebeb-i Nuzul u (Inis Sebebi) : {Kaynak: Kutub-u Sitte; Buhari, Muslim, Tirmizi, Ebu Davud, Ibn-i Mace, Nesai.}

Bir bedevi kabilesi Yesrib e (Medine ye) goc ettiler, hava degisiminden hasta oldular, Resulullah a basvurdular, O da Beyt-ul Mal in develerinin sidiklerini ve sutlerini icmelerini tavsiye etti, adamlar develeri caldilar, Resulullah yakalatti, gozlerini oydurdu, Maide Suresi 33. Ayetin emrettigi gibi ellerini ve ayaklarini caprazlama kestirdi, ardindan cole atmalarini emretti, adamlar su su diye inleyerek taslari yaladilar ve bu sekilde kan kaybindan olduler.


Cevaplari diz cokerek, ve gozleri kapali arayanlardan daha cahil ve ise yaramaz insanlar yoktur.
Din, siradan insanlar tarafindan dogru, zeki insanlar tarafindan sahte, liderler tarafindan kullanisli kabul edilir.

Seneca


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

BitCoin URL: 16496HKpgEEpx1d6t688HiXXdJP5jdA9xo






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder