15 Ağustos 2017 Salı

MÜCAHİT GÜLTEKİN : COCA-COLA MÜŞKÜLATINI ÇÖZMEK İÇİN BAZI ÖNERİLER

Abi ciddi, kesinlikle şaka yapmıyor.
Şaka yapsa güleceğim, ama yapmıyor.
Ve bu abinin makalelerini okuyan bir kitle var.
Bunu adam insan sayan, bunu aydın kişi bilen insanlar var.
Bunları kılavuz sayıp da, burnu boktan çıkmayan bir kalabalık var.

Dinle dalga geçmeyin, alay etmeyin, Müslümanları aşağılamayın diyorlar.
Peki ya bu nedir?
Müslümanı ben mi aptal yerine koydum şimdi?
Ben mi aşağıladım.

On yıllarca Müslüman kesimi Yahudiler aleyhine tahrik ederek iktidara geldikten sonra Coca-Cola fabrikası açan adamın hiç mi suçu yok.
Bu adamın tek bir parmak hareketiyle atıl kurt atıl hezeyanları yaşayan o kalabalıkların zeka seviyesini ikaz ve ihtar etmek şimdi bizim için hak ve mubah değil mi?
Yüzlerce binlerce şişe kolayı kaldırımlara, rogellere döküp ziyan ettikten sonra kola fabrikası açılışını aklamak için akla kırk takla attıran bu zerzevatlara ne demek lazım?

Bir insan, bir kadro bu kadar mı samimiyetsiz, bu kadar mı ilkesiz, bu kadar mı sahtekar olur?
Bir din, insanların elinde bu kadar mı oyuncak olur?

Ben size dinden çıkın, dinler sahtekarların elinde aptalları kandırmanın vasıtası olmuştur dediğimde hoplayıp zıpladınız.
Birilerinin dinin yalan, ilahiyatçıların sahtekar, din konuşması yapan politikacıların da şarlatan olduğunu bundan daha iyi anlatması mümkün mü?

İşte size AKP, işte size Fitnebaz Hoca ve cemaati, işte size Recep Tayyip ERDOĞAN(RTE), işte size onun saz arkadaşları, türedi zenginleri.....
Her türlü sahtekarlık, yalancılık, düzenbazlık, iki yüzlülük....
Hani sözlüklerde yazan bütün ahlaksızlıklar nelerse, akla gelen ve gelmeyen, hepsi de cisimleşmiş.
Ve bütün bunların en üstünde bolca İslam ve Müslümanlık sosu eklenmiş.
Ortada iğrenç bir rezillik.

Ortada duran bu kazuratı yarattığı rezil kokuyu duymamak, görmemek nasıl mümkün olabilir?

Oraj POYRAZ ( 0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc / oraj_poyraz@alpinaasia.com )
           L2fSIJNoA0xfSNxA      


MÜCAHİT GÜLTEKİN : COCA-COLA MÜŞKÜLATINI ÇÖZMEK İÇİN BAZI ÖNERİLER

12.8.2017

1. Biz Cola fabrikası açarak, Cola'dan değil fabrikadan yana olduğumuzu gösteriyoruz. Dikkat edin fabrika açıyoruz. Cola burada bir ayrıntıdır. Meseleyi saptırmayın.

2.Cola içmek ayrı Cola fabrikası açmak ayrı şeylerdir. Biz Cola fabrikasını içmiyoruz kardeşim, açıyoruz. İçsek, haklısınız.

3. Açılıştaki besmeleyi gözden kaçırmayın; işte bu niyeti gösterir. Siz amel kısmına odaklanıyorsunuz, niyet kısmına değil. Halbuki ne diyor Efendimiz: "Ameller niyetlere göredir."

4. Araştırmadan, incelemeden, tahkik etmeden konuşuyorsunuz. Açılış töreninin tam ismini okudunuz mu: "Anadolu Grup Isparta Meyve Suyu Üretim Tesisleri Açılış Töreni"

Bu isim her şeyi açıklamıyor mu? Şu altını çizdiğim yerlere lütfen yoğunlaşın. Meseleyi saptırmak isteyenler aslında neye karşılar? Her şey çok açık:

1. Anadolu'ya

2. Gruba; yani birlik ve beraberliğe.

3. Isparta'ya, Ispartalılara (Ispartalılara ne garezleri var bunu şimdilik bilemiyoruz. Ama kokusu çıkar yakında!)

4. Meyveye; yani çiftçiye, köylüye, emekçiye (Zaten Anadolu'ya karşı olmalarından bu anlaşılıyordu.)

5. Suya. Suya karşılar çünkü, adamların bilinçaltında din düşmanlığı var. Şöyle; Namaz dinin direği değil mi? Peki abdestsiz namaz olur mu? Şimdi anlaşıldı herhalde. Ama başaramayacaklar. Susuz kalsak da, teyemmümü unutuyorlar.

6. En önemlisi de üretim. Üretime karşılar. Üretim istemiyorlar. Bizi tüketimin kölesi haline getirmek istiyorlar. Türkiye'nin büyümesini istemiyorlar. Üretim ekonomisine geçersek bundan kimlerin rahatsız olacağını biliyorsunuz.

7. Tesis kelimesi de çok önemli. Tesis kelimesinin kökenini araştırdığımızda ilginç bir gerçekle karşılaşıyoruz. Kelime Arapça bir kelime; uss kökünden tef'il vezninin masdarı. Dolayısıyla, adamlarda Arapça'ya, uss köküne ve tef'il babına karşı bir husumet var. Tef'il babına karşı olmalarını anlıyoruz da (talim, terkib, teşhis, tenkid hep bu babtandır. Ayrıntısına girmiyoruz, ama bu baba niye karşı oldukları anlaşılıyordur herhalde), uss köküne niye karşısın be adam, onun ne suçu var! Biraz daha inceleyince bu da açığa çıkıyor. Çünkü uss temel anlamına geliyor. Bu da Temel Karamollaoğlu'na işaret ediyor olabilir. Yani adamlar demek istiyor ki, biz Saadet'e de karşıyız. Ama tabi ki bunu anlamayan Saadet Partililer de, bu törene karşı çıkarak onlarla aynı safa düşmüş oluyorlar. Yazık. Halbuki Müslüman basiretli olmalı, ferasetli olmalı. Ama nerdee...

8. Gelelim açılış kelimesine. Bir defa adamlarda kapatmak gibi bir refleks var. Yeni nesil 28 Şubat'ı yaşamadı tabi. Tek Parti Dönemi'ni saymıyorum bile. Türbeleri kapattılar, tekkeleri kapattılar, vakıfları kapattılar, camileri kapattılar. Ömürleri kapatmakla geçti adamların. Açılış tabi ki rahatsız eder. Zannediyorlar ki, açılış olursa rejim tehlikeye girer. Tek Parti Dönemi takıntısı, paranoyaya yol açmış, başka hiç bir şey değil. O yüzden bu sadece bir açılış töreni değildir, bu aynı zamanda kapatmaların yoğun olduğu 28 Şubat ve Tek Parti dönemine bir isyandır. Anlayabilene tabi...

Ve asıl önemli olan noktaya geliyorum. Hiç kimsenin dikkat etmediği, herkesin gözden kaçırdığı, ama sadece ve sadece üst aklın farkında olduğu bir gerçek bu.

İşte asıl gerçek. Lütfen konsantre olun.

Törenin tam ismi neydi: Anadolu(1) Grup(2) Isparta(3) Meyve(4) Suyu(5) Üretim(6) Tesisleri(7) Açılış(8) Töreni(9)

Anlatacaklarımı rahat anlamanız için kelimeleri numaralandırdım. Kaç kelime var: 9

Peki harfleri saydınız mı? Ben saydım. Tam 54 tane. 54'ün üstüne 9'u ekleyin. Kaç çıktı: 63 Yani... Yani Peygamber Efendimizin vefat yaşı.[1]

Bu bir. Daha bitmedi.

Anadolu ve Grup kelimelerini çıkarın. Çünkü onlar firma ismi. Isparta'yı da çıkarın. Çünkü o da yeri ifade ediyor, bir önemi yok. Geriye ne kalıyor? Meyve Suyu Üretim Tesisleri Açılış Töreni. Meyveyi de çıkarın. Çünkü asıl olan onun suyu. Açılış Töreni kelimelerini de çıkarın.Niye diye soracaksınız tabi ki, siz çıkarın. Geriye ne kaldı: Suyu Üretim Tesisleri.

Baş harfleri ne çıktı: SÜT.

Yani...

Olay Cola değil kardeşim, hala anlamadın mı?

Hala anlamayanlar için bir sırrı daha ifşa ediyorum:

Şu ilk çıkardığımız Anadolu kelimesi vardı ya. Şimdi onun sadece Ana'sını getirin, dolu'su kalsın.

Ne var elimizde: Ana ve Süt.

Yani,

"Ananın ak sütü gibi helaldir."[2]

Not: Bu açılıştaki sırlardan sadece bir kaç tanesini burada açıklandı. Daha öyle sırlar var ki, bunlar açıklansa kimse tahammül edemez.

[1] Değerli kardeşlerim sizi ledün ilminin derinliklerinde boğmak istemem ama şu gerçeği de açıklamazsam tarih beni sorumlu tutar. Şimdi harflerin sayısı kaç çıkmıştı: 54. Toplayın bu sayıyı oluşturan rakamları: 5+4=9

Peygamber Efendimiz kaç yaşında vefat etmişti: 63. Bu sayısı oluşturan rakamları toplarsanız kaç ediyor. Evet o da 9.

Şimdi elimizde iki tane 9 var. Bu iki 9'u toplayın önce. Kaç çıktı: 18. Şimdi bunları bir de çarpın birbiriyle. Kaç çıktı: 81. Şimdi bu 81'i yavaşça alıp 18'in yanına koyun. Ne oldu: 1881. (Türkiye'nin büyümesini istemeyen bazı art niyetli kişilerin "Matematikte işlem sırası var kardeşim. Önce çarpmayı yapman gerekiyordu." dediğini duyar gibiyim. Boşuna sevinmeyin. Önce çarpmayı yapsak da bir şey değişmezdi. O zaman da çıkan 18'i 81'in soluna koyardık.Sıkıntı yok.)

İşte "Üst Akıl" bu gerçeği farketti. Bu ne anlama mı geliyor? Tefekkür ederseniz bulacaksınız. Sadece şu ipucunu vereyim: Düşünün bir kere niçin 1923, 1938 gibi rakamlar çıkmadı da Atatürk'ün Osmanlı Dönemi'ne denk gelen doğum tarihi çıktı? Neden?

[2] Türkiye'nin büyümesini istemeyen bazı art niyetli kişiler hemen; "Ak", "gibi" ve "helal" kelimelerinin nereden geldiğini soracaktır. Açıklayayım. Helal kelimesi inancımızdan geliyor. Gibi kelimesinin bir önemi yok, olmasa da olur. Ak kelimesinin nereden geldiğini zaten biliyorsunuz.

http://islamianaliz.com/mobil/yazi/coca-cola-muskulatini-cozmek-icin-bazi-oneriler-3526#sthash.qMLNh7XC.WEfEWM8U.dpbs

 
a45UyF587661-170815153005 Oraj Poyraz At 0raj.p0yraz@neomailbox.net 0raj.p0yraz@neomailbox.net
2017/08/15  16:32 2  65  alelma@yahoogroups.com


 
--

Akilli, dusmaninsa bile danis, bilgisiz dostun fikrini gec.

Hz.Ali

Gazze de oruclu Muslumanlarin basina gokten ates yagarken, biz burada luks ve israfli iftar ziyafetleri veriyoruz.
Bu Ramazan da iman ve Kur an hizmetleri acisindan bosa gecti.

Mehmet Sevket Eygi
Murtecilerin cok sevdigi ve onemsedigi fikir adami.

Mine Sogut : AKP nin secim sarkisi Bismillah , muhalefetinki de Illallah


Dunyayi asirlardir coktanrili arkaik dinlere mitoloji ; tektanrili yakin zaman dinlerine inanc degeri bicen bir akil yonetiyor.

O yuzden kalabaliklarin hala gokten bir koc indirildigine inanip kurban kesiyor ve bayram yapiyor olmalarinda yadirganacak bir taraf yok.

Dunyayi yonetmeye talip olmayan ve inatla gercegi arayan supheci akil, dunyayi yonetmeye hevesli ve gucunu gercegi sonuna kadar yadsimaktan alan dogmatik akil karsisinda zayif kaliyor.

Cunku masallar gerceklerden daha etkileyicidir ve kalabaliklar masallara kolay kanarlar.

Buna ragmen gercekler masallardan daha belirleyicidir.

Dogmatikler dunyayi okuzun ya da gokten inen bir kocun boynuzlarinda dondure dursunlar; o bildigini okur ve bir basina uzay boslugunda doner durur.

Kutsallara inanmakta israrci kalabaliklar artik dunyanin yuvarlak oldugunu kabul etmek zorunda kalsalar da bu bosluk meselesi onlarin hic hosuna gitmez.

Bos inanclar olsun, gelenekler olsun ellerine ne gecerse onlarla bu boslugu doldurmaya calisirlar.

Ebedi ve ezeli bir Tanri ya ikna olurlar da varolusun kulliyen ebedi ve ezeli olabilecegi varsayimina katlanamazlar.

Sonsuzluk...

Belirsizlik...

Rastlantisal var oluslar, rastlantisal yok oluslar, evrimler, donusumler...

Tum eski dinlerin bir cikis ve bitis tarihinin olmasi...

Tanri nin bir fikir olarak insanligin cok ileri asamalarinda ortaya cikmasi...

Evrenin sonsuz, zamanin gorece olmasi...

Tum bu bilimsel gercekler bir onceki yazida bahsettigim suskunluk sarmalinda erir gider.

Cunku gercek, her konuda ama en cok inanc konusunda huzur kaciricidir.

Kalabaliklar inanirken inanca kuskuyla bakan azinliklar ve inanmayanlar alacaklari tepkilerden korkar ve susarlar.

Bu suskunluktan ve korkudan guc alan kalabaliklar da kendilerinin evrimleserek degisen, seviserek ureyen ve siddetten beslenen bir canli turu olarak tanimlanmasina pervasizca karsi cikarlar.

Onlar bir yilana kanan Adem le Havva nin gunahkar torunu, birbirini olduren Habil le Kabil in cani kardesidirler ve Tanri ya kurban ettikleri koc sayesinde gunahlarindan ve cinnetlerinden arinacak, sirat koprusunu gecip cennete gideceklerdir.

Obur dunyaya ait bir kusursuzluk olarak istahla tarif ettikleri cenneti bu dunyada neden yaratamadiklarinin sorgulanmasi islerine gelmez.

Iclerindeki kotulugu seytanin varligina atfederek ve Tanri nin merhametine siginarak yasarlar; inancsizlari da yine ayni Tanri nin atesine atarlar.

Kutsal kitap ustune kutsal kitap yazarlar.

Kalabaliklar kendilerini basi sonu belli kurgulanmis bir hikaye icinde goremezlerse, guvende hissedemezler.

Cinayetleri ve suclari ve kavgalari ve dusmanliklari inanc kiliflarinda saklaya saklaya soydan soya bir meziyet gibi aktarirlar.

Varolus efsaneleriyle hayatlarini kutsallastiranlarin...

Dini masallari bilimsel gerceklere ve sorgulamalara tercih edenlerin...

Gokten bir koc indigine inananlarin...

Gerceklerle masallar arasindaki koprude aslinda ne muhtesem hikayeler anlatildigini hic umursamayanlarin...

Iste tum bunlarin nabzina gore serbet veren iktidarlar da bu cehalet atina yular takip kalabildikleri kadar uzun sure iktidarda kalirlar.

O yuzden AKP nin secim sarkisi Bismillah olmalidir.

Muhalefetinki de Illallah ...

http://www.cumhuriyet.com.tr/koseyazisi/375735/Bismillah-ve-illallah.html#


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

BitCoin URL: 16496HKpgEEpx1d6t688HiXXdJP5jdA9xo






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder