27 Ağustos 2017 Pazar

YILMAZ DİKBAŞ : OSMANLI'NIN BORÇLARINI, AŞAĞILANAN TÜRKLER ÖDEDİ



YILMAZ DİKBAŞ : OSMANLI'NIN BORÇLARINI, AŞAĞILANAN TÜRKLER ÖDEDİ

Fatih Sultan Mehmet döneminde (14511481) Türkler devlet yönetiminden uzaklaştırıldı. Onların yerlerine "devşirme" denilen Hıristiyan Avrupalı kökenliler getirildi. Osmanlı ordusunu oluşturan yeniçeriler de Türk değildi. 1015 yaşlarında ailelerinden koparılıp payitahta getirilerek eğitilen Avrupalı Hıristiyan çocuklardı. Sarayda "Enderun" denilen, yönetici yetiştiren bir okul vardı, bu okula Türkler alınmazdı. Harem denilen seks kölesi hapishanesindeki cariyeler de Avrupalı Hıristiyan/Yahudi köle kızlardı. Harem'e Türk alınmazdı. Padişahlar ve şehzadeler, cariyelerle nikâhsız çiftleşirlerdi. Osmanlı, Türkleri devlet yönetiminden ve ordudan uzaklaştırmakla kalmadı. Türkleri sürekli olarak hor gördü, "etrakı bi-idrak" yani "akılsız Türk" diyerek aşağıladı, öteledi.

Sultan 4. Murat döneminde (16231640), "Türk" sözcüğü "dangalaklıla" eş anlamda kullanılırdı. Aynı dönemin ünlü hiciv şairi Nef'i, bu nedenle şu dizeyi yazmıştı:

"Türk'e hakk çeşme-i irfanı haram etmiştir."

Günümüz Türkçesiyle:

"Tanrı Türk'e, anlayış yeteneğinin çeşmesini yasaklamıştır."

Değerli Dostlar,

Bu gerekli kısa girişten sonra asıl konumuza gelelim. Osmanlı'nın yıkılıp gitmeden önceki son 90 yılındaki ekonomik ve mali durumuna, yani kısacası para durumuna özet halinde göz atalım.

Yıl: 1828–1829

Osmanlı tahtında Sultan 2. Mahmut oturuyor.

Osmanlı-Rus savaşı sürüyor.

Osmanlı ordusunun Tuna garnizonlarında ekmek yok! Çünkü ekmeği yapacak un yok, buğday yok!

Osmanlı, ünlü Yahudi banker Rothschild'e başvurur.

Rothschild, gerekli buğdayı satın alıp Osmanlı'ya verir.

Osmanlı devleti, aldığı buğdayın ancak yarı parasını ödeyebilir.

Yıl: 1834

Osmanlı tahtında Sultan 2. Mahmut oturmaktadır.

Yunanlar Osmanlı'ya başkaldırmış, savaşmış ve bağımsızlıklarını kazanmışlardır.

Ayrıca, Osmanlı devletinin Yunanlara tazminat ödemesi karalaştırılmıştır.

Osmanlı'nın tazminat ödeyecek parası yoktur, hazine boştur.

Osmanlı yine banker Rothschild'e başvurur.

Rothschild'in bir temsilcisi İstanbul'a gelir, sözü edilen parayı öder, Osmanlı'ya borç yazılır.

Yıl: 1853–1856

Osmanlı tahtında Sultan Abdülmecit oturmaktadır.

Kırım Savaşı sürmektedir.

Osmanlı ordusunun silaha ve mühimmata ihtiyacı vardır, ama bunları alacak parası yoktur.

Osmanlı, yine banker Rothschild'e başvurur.

Rothschild aracı olur, Osmanlı'ya 10 milyon 514 bin 976 kuruş borç verip 40 bin tüfek, 2 bin şişhane, 10 milyon fişek ve 50 milyon kapsül alınır.

Yıl: 1855

Osmanlı tahtında Sultan Abdülmecit oturmaktadır.

Zaten kasasında parası olmayan Osmanlı'nın, Kırım Savaşı sırasında masrafları çok artmıştır.

Çok acele ve çok büyük paraya ihtiyacı vardır.

Osmanlı yine banker Rothschild'a başvurur.

Osmanlı, istediği borç karşılığı Mısır vergisi, İzmir ve Şam gümrüklerinin gelirlerini teminat olarak gösterir, yani ipotek ettirir.

Rothschild bu teminatlarla yetinmez. Çünkü Osmanlı devleti, aldığı buğdaydan kaynaklanan borcun yarısını hâlâ ödememiştir.

İşte bu nedenle Rothschild; İngiltere ve Fransa'nın kefil olması koşuluyla Osmanlı'ya borç vermeyi kabul eder.

Osmanlı devletine 5 milyon Sterlin borç verir.

Yıl: 1891

Osmanlı tahtında Sultan 2. Abdülhamit oturmaktadır.

Hazinede para yoktur.

Bir kez daha banker Rothschild'e başvurulur.

Rothschild; yüzde 4 faizle, ödeme süresi 60 yıl olan, 6 milyon 316 bin 920 Sterlin borç verir.

Yıl: 1894

Osmanlı tahtında Sultan 2. Abdülhamit oturmaktadır.

Hazine tam takırdır.

Borç için yine banker Rorhschild'e başvurulur.

Rorhschild, yüzde 3,5 faizle 8 milyon 212 bin 340 Sterlin borç verir.

Borcun geri ödeme süresi 61 yıldır.

Osmanlı bu borcu yıllık 330 bin Sterlin taksitlerle ödemek üzere borç senetleri imzalar.

Tarih: 1 Kasım 1922

Türkiye Büyük Millet Meclisi, Osmanlı saltanatına son verdi,

Tarih: 17 Kasım 1992

Son Osmanlı Padişahı Vahdettin, bir İngiliz savaş gemisiyle İstanbul'dan kaçtı.

Tarih: 24 Temmuz 1923

Lozan Antlaşması imzalandı.

Genç Türk devleti, Osmanlı devletinin borçlarını yüklendi.

Bu borçlar arasında banker Rorhschild'den alınmış borçlar da vardı.

Lozan Antlaşması'nın ilgili hükümleri gereğince, banker Rorhschild'den alınmış olan borçlar Rothschild Ailesi'ne ödendi.

Değerli Dostlar,

Kamu maliyesi uzmanı Dr. Mahfi Eğilmez, Osmanlı'nın borçlarını hesapladı. 2013 yılının kurlarına göre, Osmanlı devletinin toplam borcu 500 MİLYAR DOLAR tutuyordu. Bu borcu, büyük devrimci Atatürk'ün önderliğinde "Yeniden Doğan" Türk milleti ödedi.

Değerli Dostlar,

Bu yazının kısa özeti şudur:

Yıkılıp giden Osmanlı'nın 500 MİLYAR DOLAR borcunu, Osmanlı'nın aşağıladığı Türk halkı ödedi. Bu gerçeği, Osmanlı palavralarıyla kandırılmak istenen halkımız, özellikle de gençlerimiz hiç akıllarından çıkarmamalıdırlar.

Yılmaz Dikbaş

21 Ağustos 2017, Pazartesi

 
a45UyF587661-170827172022 Oraj Poyraz oraj.poyraz@openmail.cc
2017/08/27  19:28 2  65  alelma@yahoogroups.com


 

Iki insanin iyi gecinmesi hic kusursuz olmalariyla degil,
birbirlerinin kusurlarini hos gormeleriyle saglanir.

A. Toqueville

Nisa Suresi 176.Ayet:

Eger erkekli kadinli daha fazla kardes mevcut ise erkegin hakki, iki kadin payi kadardir.

Kur an-i Kerim in bazi ayetlerine iliskin mazeretler:
1- Bu ayetler yanlis tercume edilmis!
2- Bu ayetler yanlis anlasilmaya musait yani herkes anlayamaz!
3- Bu ayetler zaman asimina ugradi yani bugun gecersiz!
4- Bu ayetler cag disi yani Islam da reform yapilmasi lazim!
5- Bu ayetlere iman etmek imkansiz ama yine de ben bir muslumanim!

Mazeretlerin Cevaplari:

1- Diyanet Vakfi Meali ni, konularinda uzman Ilahiyatci Heyet hazirladi. En cok itibar edilen meal. Heyetteki herkesin yanlis tercume yapmasi imkansiz. Hal boyle iken bu mazeret gecersizdir.
2- Kur an-i Kerim i herkesin anlayabilecegine dair ayetler var* ve zaten bu sebeple indirilmis . Tersi ise adaletsizlik olur cunku herkesin anlayamayacagi ve yanlis anlasilmaya musait bir kutsal kitap gondermek Allah a yakismaz. Bir sakinca da sudur; Muslumanlara siz Kur an i anlamazsiniz, sadece biz anlariz diyen ruhban sinifi olusur ki Islam da ruhbanlik haramdir. Hal boyle iken bu mazeret gecersizdir.
3- Kur an in, kiyamete kadar , cihansumul(evrensel) yani her zaman ve her yerde hukmunun gecerli olduguna inanmak farzdir. Hal boyle iken bu mazeret gecersizdir.
4- Allah 21. yuzyilin hayat sartlarini ve yasam bicimini ezelden beri bildigine gore Allah in bu durumu hesaba katmadigi ni iddia etmek Allah a karsi cok buyuk bir iftiradir. Hal boyle iken bu mazeret gecersizdir.
5- Bu ayetlere iman etmeyenin adi Musluman degil Kafir dir.** Hal boyle iken bu mazeret gecersizdir.

*Bakiniz: Nahl Suresi 89. Ayet, Enam Suresi 38. Ayet, Maide Suresi 15. Ayet, Hac Suresi 16. Ayet.
**Bakiniz: Bakara Suresi 85. Ayet ve Maide Suresi 44. Ayet.

Hakimler Kediler Arasindan Secilmelidir

24 Temmuz 2013

Kamuda basortusune serbestlik konusulmaya devam ediyor. Anlam veremiyorum, boyle bir konunun tartisilmasi dahi abes. Kamu calisanlari basortusu takmamali.

Oncelikle basortusu bize ait bir kiyafet degil. Disaridan geliyor hep bunlar. Oysa ki mini etek olsun, askili bluz olsun, bunlarin mesela binlerce yillik gecmisi var. Gordugun zaman Iste Anadolu bu! diyecegin turden, simsicak, bozkir kokusunu hissettigin kiyafetler... En eski Turk devletlerinde bile mini etege rastlarsiniz. Gizli bir kaynagimdan aldigim bilgiye gore Orhun Anitlari civarinda yapilan kazilarda sekiz bin yillik mini etek ve straplez bulunmus. Ama halka aciklanmiyor. Tarihci Feridun Duzagac in Eski Turk Devletlerinde Etek Boylari kitabinda bahsi gecer. Son derece samimi bir uslupla yazilmis enfes bir kitaptir. Okumadim.

Ayrica etrafimizdaki insanlar basortusu takarsa biz de bundan etkilenmez miyiz? Ben etkilenirim sahsen. Etrafimda uc kisi basortusu taksin, hop bir bakmissin ben de gecirmisim kafama. Yazik degil mi bana?

Ote yandan zaten basortusu Kuran da yok. Benim bir arkadasimin enistesi bakmis. Yokmus. Bulamamis yani. Ilahiyat alimlerinin dediklerine mi inanacagim yoksa arkadasimin enistesine mi? Elbette arkadasim enistesine inanirim, obur turlusu arkadasimi incitir. Bence dostluk dedigin boyle olmali.

BASORTULU ITFAIYECI AYRIMCILIK YAPAR MI

Gelelim kamu calisanlarina basortusu serbestisi getirildiginde ne olacagina... Az once minik bir beyin firtinasi yaptim ve aklima bazi sorular takildi:

Basortulu belediye otobus soforu: Basi acik bir yolcu Kaptan orta kapiyi acar misin dediginde acacak mi? Yoksa sirf basortusu takmadi diye Dugmeye bassaydin kardesim deyip yoluna devam mi edecek? Bunlar onemli, benim bu endiselerimi gidermek zorundasiniz. Sonucta endiseli ve modern bir insanim. Operaya bayilirim.

Basortulu itfaiyeci: Bir evde yangin ciktiginda Iceride namahrem vardir dusuncesiyle yangina mudahale etmezlik yapacak mi? Ya da haremlik-selamlik mantigiyla sadece kadinlarin oturdugu kisimlara mi su $ikacak?

Basortulu santral gorevlisi: Bir kamu kurumunu aradiginizda Kadinsaniz 1 e, bulug cagina gelmemis bir erkekseniz 2 ye, bulug ve uzeri bir erkekseniz No ya basiniz ve derhal o telefonu kapatiniz diyecek mi? Erkeklerle gorusmeyen bir santral gorevlisi nasil olur bana aciklar misiniz?

Basortulu hakim: Hakimler dis gorunuslerinde tarafsizliklarini gosterme adina hicbir isaret tasimamalidir deniyor. Aynen katiliyorum. Bu yuzden basortululer hakim olmamali. Fakat su anki hakimler de tarafsiz degiller, bunu da unutmamak lazim.

HAKIM CINSIYETSIZ OLMALI

Bir hakimin kadin veya erkek olmasi cok seyi degistirebilir. Kocasindan siddet goren bir kadinin $ikayetci oldugu davada kadin hakimin kadina, karisini aldatan bir erkegin davasinda erkek hakimin erkege daha yakin davranabildigi bilinen bir gercektir. Durum boyleyken cinsiyetini gizlemeyen bir hakim de aslinda tarafsiz gorunme ilkesini ihlal etmektedir.

Peki neden hakimler bu konuda en ufak bir adim atmiyorlar. Hakime bakiyorsun, apacik erkek. Ustelik erkek oldugunu gizlemeye de calismiyor. Adeta ben buradayim dercesine bir de biyik birakmis. Boyle coskun, dolu dolu, evet bu bir erkek dedirtecek cinsten biyiklar... Erkek hakim ozunde erkek olabilir, ozel hayatinda tam bir erkek gibi davranabilir ama burasi mahkeme. Burada tarafsizligini gostermek adina biraz efemine hareketler yapmasi, ne bileyim Ayy yaa karar veremiycem sindi ufff s.s. gibi ifadeler kullanmak suretiyle cinsiyetini gizlemesi gerekmez mi? Diger yanda kadin hakime bakiyorsun, o da masallah makyajiyla, saclariyla adeta ben kadinim diye bagiriyor. Tarafsiz gorunme ilkesinden bir gram nasiplenmemis.

Gorunen o ki, sadece basortusu degil hakimin kadin veya erkek, dolayisiyla insan olmasi durumunda tarafsiz gorunme sansi yok. Iste bu yuzden diyorum ki, hakimler kedilerden secilmelidir.

PEKI NEDEN KEDILER

Neden kurbagalar, kutup ayilari veya ahtapotlar degil de kediler? dediginizi duyar gibiyim. Gercekten koseye $ikistiran sorular bunlar. Ahtapotlari kafadan eleyebiliriz, sekiz tane kolu olan bir canlinin el altindan neler yurutebilecegini kestirmek guc. Bir koluyla karari imzalarken kalan 7 koluyla asagida para saymayacagini kimse garanti edemez. Kutup ayilari da birkac Eskimo davasina bakabilirler sadece, cografi sartlar yuzunden. Kurbagalara hic girmiyorum bile, bir kurbaganin hakimlik yapabilecegini dusunuyorsaniz doktora gorunmenizde fayda var.

Oysa kediler hakimlik icin idealdir. Bir kere, rusvet alamayacaklarina eminiz. Cunku kediler nankor hayvanlardir. Be insafsiz, be vicdansizin kizi, be nankor kedi dizeleri kedilerin karakteri konusunda saglam ipuclari vermektedir. Bu onlara herhangi bir iyilik yaptiginizda size en ufak bir geri donus yapmayacaklari manasina gelir. Bir kediye 100.000 lira para dolu bir canta verin, donup tesekkur etmez. Hatta icinde kedi mamasi yoksa cantayi acip bakmaz bile.

Ayni zamanda herhangi bir davada taraf tutmayacagi da kesindir. Insanlarin aralarindaki anlasmazliklar onu zerre kadar ilgilendirmez. Kedilerin tek derdi arada sirada surtunecegi bir bacak, biraz sut ve sobadir. Butun bunlar zaten mahkeme salonunda bulunabilen seyler.

MART AYLARINDA SORUN OLABILIR

Iste bu yuzden durust ve tarafsizligiyla bilinen kediler hakim yapilmalidir. Elbette kedilerin iletisim konusunda bazi $ikintilari var. Hemen her olaya miyav seklinde tepki veren hayvanlardan bahsediyoruz. Acaba sanigi suclu mu buldu, yoksa tahliyesine mi karar verdi anlamak tabi ki zaman alacaktir. Ozellikle mart aylarinda onlari mahkeme salonunda tutabilmek de kolay degil, bunun farkindayim. Ama mahkemelerin tarafsizligi adina bu yumurcaklara guvenmeliyiz, cunku adalet sisteminin guvencesi onlar olacaktir.

Peki kedinin cinsiyeti ne olacak? Erkek bir kedi erkeklerin tarafini tutmaz mi mesela? dediginizi duyar gibiyim. Gercekten de mevzunun suyunu cikarmakta ustunuze yok. Kedinin cinsiyeti onemli degil. Zaten uzaktan bakinca afedersiniz kadin mi erkek mi oldugunu kimse anlamiyor. Kucagina alip yakindan incelemen lazim ki goresin. Kusura bakmayin ama koskoca mahkeme baskanini da kimse kucagina alip disi mi erkek mi diye kontrol edemez. Ayiptir bu, yuce mahkemeye saygisizliktir.

Hakimin tarafsiz karar vermesi vicdani ve hukuk bilgisiyle degil tamamen disaridan nasil gorunduguyle ilgilidir. Bu yuzden basortululerin neden kamuda calismamasi gerektigini en guclu argumanlarla anlattigimi saniyorum. Umarim yetkililer bunlari dikkate alir.

http://beyinsizadam.net/
lukasaluka@gmail.com



Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

BitCoin URL: 16496HKpgEEpx1d6t688HiXXdJP5jdA9xo






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder