27 Ağustos 2017 Pazar

PROF. DR. ATA ATUN : RUMLARIN KKTC’Yİ İSTİMLAK CÜRETİ!



PROF. DR. ATA ATUN : RUMLARIN KKTC'Yİ İSTİMLAK CÜRETİ!

Rum basınında okuduğum bir haber eminim benim gibi, sizlerin de tüylerini diken diken edecek. Bizim basında ve ajanslarda yer almadı maalesef bu çok önemli haber. Sebebini bilmiyorum, sonrasında araştıracağım.

Haberin özü Rum Yönetiminin, Derinya yolunun genişletilebilmesi amaçlı KKTC hudutları içinde kalan kısım için istimlâk kararı alması!

Neredeyse aklım duracaktı bu haberi okuyunca.

Kim verdi Rum Yönetimine bu yetkiyi, KKTC sınırları içinde yapılacak bir yol için istimlak kararı alabilmesini ve uygulamaya koymasını? Eğer bu karar Cumhurbaşkanlığının yönetimi, denetimi ve idaresi altındaki Teknik Komiteden çıktıysa, Komite üyelerinin derhal görevlerinden istifa etmeleri ve vatan topraklarını "1963-1974 yılları arasında bize soykırım uygulamış olan" Rum Yönetiminin denetimi altına sokma kararını almalarından dolayı mahkemeye verilmeleri gerekmektedir.

Umarım en ağır cezayı alır, uzun vadede KKTC'yi Rum Yönetiminin denetimi altına sokmakla sonuçlanacak bu anlaşmaya imza atan kişi. Bakın neler var bu gizli anlaşmanın veya verilen yetkinin içinde.

Rum tarafı ve KKTC'de yapılacak istimlaklerin, istimlak makamı Rum Yönetimi olacak!

Derinya yolunun KKTC'de istimlak edilecek bölümünün istimlak bedeli Rum Tapu Dairesi'nin saptayacağı değer üzerinden ödenecek!

Malı istimlake maruz kalacak toplam 5 bin 643 metrekarelik alan için 150 mal sahibi bulunmasına rağmen Rumlara ait toprakların istimlak bedeli hemen ödenecek ama Türklerinki Rum İçişleri Bakanlığı bünyesindeki Kıbrıs Türk Malları Vasiliği hesabına yatırılacak! (1974 yılından beridir Güney Kıbrıs'ta kalan Türk malları, binbir sahte gerekçe ile yoğun bir şekilde istimlak edilmesine rağmen Kıbrıs Türk Malları Vasiliği hesabına yatırılmış bir tek kuruş yok.)

Günün birinde bir anlaşma olursa, Türk tarafında kalan Rumlara ait taşınmaz malların ve Rum tarafında kalan Türklere ait taşınmaz malların tazminat bedelleri, bu düşüncesiz ve büyük tavizler veren istimlak anlaşması nedeni ile sadece ve sadece Rum Tapu Dairesi tarafından belirlenecek!

Dahası istimlak bedellerini Rum tarafı belirleyecek, yani bugünün parasıyla değer biçip, emsal hazırlayacak aklınca!

Bu skandal karar nereden çıktı, nasıl alındı, cüretin kaynağı ne bilmiyorum ama bu haber tamamen Rum tezlerinin kabulü, Rumların KKTC üzerinde hakkı olduğu iddiası, KKTC'nin yok sayılması, Kıbrıslı Türklerin berhava edilmesi ve en mühimi Rumların Türk toprakları üzerinde hak iddia etmeye başlamaları. Yavaş yavaş, alıştıra alıştıra!

KKTC Başbakanını, İçişleri Bakanını, Ulaştırma Bakanını ve Cumhuriyet Meclisini bu anlaşmayı veya mutabakatı derhal reddetmeye, ortada fol- yumurta yokken Rumlara bu cüreti verenleri yargılamaya davet ediyorum.

Okudukça çıldırmak işten değil. Rumlara, KKTC toprakları üzerinde tasarruf hakkı verilmiş ki, çıkıp istimlak yapacaklar! Allah belasını versin böylesi bir kararın alınmasında kim başrolü oynadıysa ve kim izin verdiyse. Ve bu haberin niye bizde yayınlanmadığı ise ayrı bir konu. Onu da ortaya çıkaracağız elbet.

(Bu haberi CNA [Cyprus News Agency - Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων] sayfasında bulabilirsiniz. Haberin internet adresi: http://www.cna.org.cy/WebNews.aspx?a=b93250ac5843420f9e0acf1f71d60a8e)

Prof. Dr. Ata ATUN

e-mail: ata.atun@atun.com veya ata.atun@gmail.com

http://www.ataatun.org

Facebook: AtaAtun1

http://www.twitter.com/ataatun

 
a45UyF587661-170827232706 Oraj Poyraz At Alpinaasia oraj_poyraz@alpinaasia.com
2017/08/28  00:27 2  65  alelma@yahoogroups.com


 
--

OLUME YAKIN
. . . . . .
Aksamustune dogru, kis vakti;
Bir hasta odasinin penceresinde;
Yalniz bende degil yalnizlik hali;
Deniz de karanlik, gokyuzu de;
Bir acaip, kuslarin hali.Bakma fakirmisim, kimsesizmisim;
-Aksamustune dogru, kis vakti -
Benim de sevdalar gecti basimdan.
Sohretmis, kadinmis, para hirsiymis;
Zamanla anliyor insan dunyayi.Oluruz diye mi uzuluyoruz?
Ne ettik, ne gorduk su fani dunyada
Kotulukten gayri?Olunce kirlerimizden temizlenir,
Olunce biz de iyi adam oluruz;
Sohretmis, kadinmis, para hirsiymis,
Hepsini unuturuz.

Orhan Veli KANIK

Bir kul kendisi icin (cennette) hazirlanmis olan makama ameliyle erisemeyecekse, Allah onun bedenine veya malina veya coluk cocuguna bir bela verir de bu belaya sabri sebebiyle o makama eristirilir

(Ahmed b.Hanbel, V/272)
Lutfen bundan sonra Muslumanlardan eza, cefa ceken, basina bir musibet gelenler aglayip, zirlamasin.
Cunku baslarina gelen her turlu olumsuzluk onlarin Allahin sevgili kullarindan oldugunu gosteriyor.
Ben demiyorum, hadisler, ayetler boyle soyluyor.

EINSTEIN ve MUSEVILIK
Yahudi kokenli olan Einstein Musevi olmadigini acikca beyan etmisti.
Filozof Eric Gutkind in goruslerine yanit verdigi mektubunda Yahudilerin Tanri tarafindan secilmis bir kavim oldugu seklindeki inanci gecersiz bulan Einstein, Bence Musevilik de tipki oteki dinler gibi en cocukca hurafelerin yeniden canlandirilmasindan baska bir sey degil.
Mensubu olmaktan memnuniyet duydugum ve zihnen bana cekici gelen Yahudiler de oteki insanlardan farkli ozelliklere ve meziyetlere sahip degil
diyor.

Kaynak: Albert Einstein in a letter to Beatrice Frohlich, December 17, 1952; Einstein Archive 59-797; from Alice Calaprice, ed., The Expanded Quotable Einstein, Princeton, New Jersey: Princeton University Press, 2000, p.217.


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

BitCoin URL: 16496HKpgEEpx1d6t688HiXXdJP5jdA9xo






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder