26 Ağustos 2017 Cumartesi

ESRA ÖZAKÇA: SEMİH'E VERİLEN GAZETELERİN ARASINA DÜRÜM BROŞÜRÜ KOYULDU

 


ESRA ÖZAKÇA: SEMİH'E VERİLEN GAZETELERİN ARASINA DÜRÜM BROŞÜRÜ KOYULDU

Açlık grevindeki tutuklu eğitimci Semih Özakça'nın eşi Esra Özakça, eşine cezaevinde verilen gazetelerin arasına dürüm broşürü koyulduğunu söyledi.

06 Ağustos 2017 Pazar, 06:06.


[Haber görseli]

Kendisi de 75 gündür açlık grevinde olan 'ev hapsi'ndeki Esra Özakça, 150 gündür Nuriye Gülmen'le birlikte açlık grevinde olan eşi Semih Özakça'ya cezaevinde verilen gazetelerin arasına dürüm broşürü koyulduğunu söyledi. Özakça ayrıca AİHM talebi ile muayene edilen eşinin kendisine gönderdiği mektupta "AİHM kararıyla adeta 'işkence' yaptılar bize" dediğini de söyledi.

OHAL kapsamında yayımlanan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile mesleklerinden ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'nın tutuklandıktan sonra cezaevinde de devam ettikleri açlık grevi eylemi bugün 150'nci gününde. Eğitimcilerin durumuna ilişkin paylaşımlarda bulunan, kendisi de 75 gündür açlık grevinde olan 'ev hapsi'ndeki Esra Özakça, eşi Semih Özakça'ya cezaevinde verilen gazetelerin arasına dürüm broşürü koyulduğunu söyledi. Özakça Twitter hesabı üzerinden, "Semih'e verilen gazetelerin arasına dürüm broşürü koyuyorlarmış. Alçaksınız! Bu numara mı irademizi kıracak. Kendinizle karıştırmayın bizi" diye yazdı. Özakça açıklamalarının devamında şu ifadelere yer verdi: "Semih ile telefon görüşümüz vardı 17. saniyesinde kesildi. Müdür bu seferlik böyle demiş. Semih 30 dakika hakkımı kullanacağım demiş, kullandırtmamışlar. 1 haftadır refakatçileri yok. Avukat görüşleri kısıtlanıyor. Fiziki ve psikolojik olarak sistematik işkence görüyorlar! Bu yöntemler ne bizi ne Nuriye ve Semih'i yıldırır. İşkence yapmaktan vazgeçin!"

Esra Özakça ayrıca Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) talebi ile Numune Hastanesi'nde muayene edilen eğitimcilerden eşi Semih Özakça'nın, "AİHM kararıyla adeta 'işkence' yaptılar bize. Hücreye doğru gelirken boynumu dik tutacak dermanım dahi yoktu" dediğini kaydetti. Özakça, "Nuriye ve Semih hastanede fiziki ve psikolojik işkence görüyorlar. Uyutulmuyorlar, tecrit ediliyorlar, zorla müdahale ile tehdit ediliyorlar!" diye yazdı.

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/797168/Esra_Ozakca__Semih_e_verilen_gazetelerin_arasina_durum_brosuru_koyuldu.html#

 
a45UyF587661-170806161202 Oraj Poyraz At 0raj.p0yraz@neomailbox.net 0raj.p0yraz@neomailbox.net
2017/08/06  14:29 2  65  alelma@yahoogroups.com


 
--

DERDIM BASKA
. . . . . .
Sanma ki derdim gunesten oturu;
Ne cikar bahar geldiyse?
Bademler cicek actiysa?
Ucunda olum yok ya.
Hos, olsa da korkacak miyim zaten
Gunesle gelecek olumden?
Ben ki her nisan bir yas daha genc,
Her bahar biraz daha asigim;
Korkar miyim?
Ah, dostum, derdim baska...

Orhan Veli KANIK

Peygamber oldugunde, zirhi birkac kilo arpa karsiliginda bir Yahudi nin yaninda rehin duruyordu.

Buhari 34/14, 33, 88; Hanbel 1/300; 6/42, 160, 230

Hayat, her hangi bir tabiat harici etkenin mudahalesi olmaksizin dunya uzerinde tabii ve zaruri bir kimya ve fizik seyri neticesidir

Mustafa Kemal ATATURK
(Afet Inan Ataturk Hakkinda 1930)


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

BitCoin URL: 16496HKpgEEpx1d6t688HiXXdJP5jdA9xo






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder