29 Ağustos 2017 Salı

YENİ ŞAFAK YAZARI: "YORULDUM, KORKUYORUM, BENCE SİZ DE KORKUN"

 


YENİ ŞAFAK YAZARI: "YORULDUM, KORKUYORUM, BENCE SİZ DE KORKUN"

26 Ağustos 2017

Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan "Dertleşme" başlıklı yazısında olmadığı gibi yazmaktan, olduğu gibi yazamamaktan yorulduğunu, siyasetin sıkışmasından ve bunu dillendirdiği için Reis'e ihanetten kendisini asacak trollerden korktuğunu söyledi, ayrılık sinyali verdi

AKP içerisinde Tayyip Erdoğan tarafından "metal yorgunluk" olarak nitelendirilen gerilim, medyada da çatışma ve tasfiye olarak karşılığını bulurken, bir diğer yandan da AKP'li yazarların "metal yorgunluğu"nu ortaya çıkarıyor.

Yeni Şafak'ta Akif Emre'nin yaşamını yitirmesi, Ali Bayramoğlu'nun tasfiye edilmesi ve Salih Tuna'nın yazılarına son vermesinin ardından İsmail Kılıçarslan da "Dertleşme" başlıklı serzeniş dolu bir yazı kaleme aldı.

"Olmadığım gibi yazmaktan, olduğum gibi yazamamaktan yoruldum"

"Çok yoruldum" diyerek yazısına başlayan Kılıçarslan, yaklaşık 4 yıldır Yeni Şafak'ta yazdığını söyledikten sonra neden yorulduğunu anlattı:

Öncelikle, zaman zaman "aslında olmadığım" bir adammış gibi yazmaktan yoruldum. Zaman zaman da "aslında olduğum" adam olarak yazamamaktan. Fakat en çok gündelik siyasetin kirinin-pasının üstüme başıma bulaşmasından yoruldum. Sakın aklınıza bir şey gelmesin. Yazmaya başladığım ilk günden beri Yeni Şafak yönetimi yazılarıma asla müdahale etmedi. Dolayısıyla bu anlattıklarım kendiliğinden öyle gelişmiş kişisel meseleler.

"Sıkışma var, korkuyorum, bence siz de korkun"

Türkiye'de siyasetin de sosyolojinin de çok tuhaf bir aralığa sıkıştığını belirten Kılıçarslan, endişelerini şöyle dillendirdi:

Bir çeşit "metan yorgunluğu" oluşturdu bu sıkışma. Ne zaman patlayacağını bilmiyorum ama patladığında hiç iyi şeyler olmayacağını ön görebiliyorum. Fakat mesela bu sıkışmayı yazamıyorum çünkü yazarsam beni vatana ihanetten yargılayacak, Reis'e ihanetten asacak bir dünya gazeteci-trolün varlığı beni korkutuyor.
Ne o? Tuhafınıza mı gitti? İnsanım yahu. Korkuyorum. Bilhassa da hiçbir ahlaki düzlem tanımaksızın iftira-yalan-gıybet üçlüsünü gazetecilik falan zanneden adamlardan, kadınlardan korkuyorum. Bence onlardan siz de korkmalısınız, zira bizi uçuruma doğru götürüyorlar.
Aslında bir başka korkum da ne biliyor musunuz? Bu adamlarla, bu kadınlarla aynı seviyeden, aynı sınıftan, aynı takımdan zannedilmek. Bu bir kabus gibi gelip çöküyor omzuma zaman zaman.

"Yarabbi, bana başka ve hayırlı bir rızık kapısı ihsan et ki bu iş zillete dönüşmeden yoluma bakabileyim" diyerek ayrılık sinyali de veren Kılıçarslan, o kapı açılana kadar kırık dökük ve oldukça yorgun bir şekilde mevziyi beklemeye devam edeceğini ifade etti.

Sendika.Org

http://sendika62.org/2017/08/yeni-safak-yazari-yoruldum-korkuyorum-bence-siz-de-korkun/?utm_source=ReviveOldPost&utm_medium=Facebook&utm_campaign=ReviveOldPost

 
a45UyF587661-170829101426 Oraj Poyraz At 0raj.p0yraz 0raj.p0yraz@neomailbox.net
2017/08/29  13:30 2  65  alelma@yahoogroups.com


 
--

Ne varsa copluge at, belli basli zamanlik,
Olumu oldurmekte olanca kahramanlik.

Necip Fazil Kisakurek

Ey Rabbimiz , bedbahtligimiz bize galebe calmisti , biz gercekten sapitmis kimselerdik. Ey Rabbimiz bizi bundan cikar. Eger ( yine ) kufre donersek artik hic suphesiz ki zalimlerden oluruz

( Mu minun Suresi /106-107 ).
- - - Allah u Teala, onlara :
Cehennemin icine yikilip gidin ! Bana bir sey soylemeyin ! diyecek.

(Mu minun Suresi / 108 ).

Bu ulkede ki(ABD) ekonomik ve siniflari nasil tanimlarim biliyor musunuz?
Ust sinif butun parayi elinde tutar ve hic vergi odemez.
Orta sinif butun vergileri oder ve butun isleri yerine getirir.
Fakirler de orta sinifi urkutmek icin vardir.

George Carlin


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

BitCoin URL: 16496HKpgEEpx1d6t688HiXXdJP5jdA9xo






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder