29 Ağustos 2017 Salı

ÖZGEN ACAR : TÜRKİYE RABİA CUMHURİYETİ’NE DOĞRU! (3)

 


ÖZGEN ACAR : TÜRKİYE RABİA CUMHURİYETİ'NE DOĞRU! (3)

22 Ağustos 2017



AKP eski MKYK üyesi Ayhan Oğan'ın "Yeni Devlet kuruyoruz. Kurucusu Erdoğan!" sözleri olağanüstü tepki çekti. AKP Reis-i Umumisi, yıllardır "Yeni Türkiye'yi kuracağız!" demiyor mu? İkisi arasında ne fark var?

*** 16 Nisan'daki halkoylamasından "evet" sonucu çıktıktan sonra Mustafa Kemal Atatürk'e, özellikle heykellerine saldırılar artmaya başladı.yatayGeçen hafta Atatürk heykellerine saldırılardan örnekler vermiş, saldırganların "akıl hastası" oldukları gerekçesiyle yasal işlem yapılmadığından söz etmiştik. Oysa "Atatürk'ü Koruma Yasası" yürürlükteydi! Saldırılar geçen hafta da sürdü…

Diyarbakır Merkez Yenişehir ilçesindeki Şeyh Sait Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na İbrahim Yeşil (30) çekiçle saldırdı. Yeşil, "Atatürk heykelini put olarak gördüğüm ve Allah rızası için eylemi gerçekleştirdim!" dedi. Hayrettir "Atatürk'ü Koruma Kanunu'na" muhalefetten tutuklandı!

"Başkomutanlık Zaferi'nin" yıldönümünde Atatürk, Zonguldak'ı 26 Ağustos 1931'de ziyaret ettiğinde kendisini karşılayan 5 yaşındaki Ayten Alper "Hoş geldin Gazi babam" diyerek çiçek vermişti.

Şimdi 91 yaşında olan Alper'in o anını yansıtmak amacıyla, Zonguldak Belediyesi, o noktaya 1.20 m yüksekliğinde bir tunç heykel dikmişti. Ne var ki bilinmeyen kişilerin saldırısında heykelin kol ve çiçek bölümü kırıldı.

***

Ağzına Atatürk adını almayıp Gazi Mustafa Kemal demekle yetinen AKP Reis-i Umumisi, 26 Ağustos'ta "Başkomutanlık Zaferi'ni" kutlamak yerine Malazgirt'in bir Müslümanlık zaferi olduğunu düşünerek Isparta'da şöyle konuştu:

"Eğer ecdadımız başka türlü düşünseydi, Sultan Alpaslan Malazgirt'e kendisininkinden 3-4 kat büyük bir ordunun karşısına çıkmaya cesaret edebilir miydi? Bu sene 26 Ağustos kutlamalarında inşallah Malazgirt'teyiz.

Sultan Fatih dünyanın en muhkem surlarının üzerine atını sürmeye cesaret edebilir miydi?" (Fatih atını surlara mı, denize mi sürdü? Attan düşen çağdaş sultan kim?)

***

Bizans İmparatoru Romanos Diogenes, Malazgirt'e 70 bin, Selçuklu Sultanı Alpaslan ise 40 bin kişilik orduları ile gelmişlerdi. Bizans ordusunda, Trakya'da yaşayan, Hıristiyanlığı kabul etmiş Peçenek ve Uz Türkleri de vardı.

Alpaslan, casuslarını gönderip "Türk" olduklarını anımsatarak, savaşa kendi yanlarında katılmalarını önerdi. Diyogenes'in askerleri, taktik gereği geri çekilen Selçukluların peşinden gittiklerinde tuzağa düşmüşlerdi.

Hıristiyan Peçenek ve Uz Türkleri de Selçuklu ordusuna katıldılar. Bu arada Ortodoks Bizans'la "mezhep ayrılığı" yaşayan Ermeni güçleri de savaştan çekildiler!

***

Atatürk, "Nutuk'ta" 26 Ağustos'u özetle şöyle anlatır:

"(…) Muhalifler ordunun çürüdüğünden, kıpırdayacak durumda olmadığından, böyle karanlık ve belirsizlik içinde beklemenin sonucunun felâketten ibaret olacağı yolundaki propagandalarına alabildiğine hız vermişlerdi.

Gerçi, Meclis'te bu düşünce akımının bıraktığı yankılar, zaten düşmanlardan fazlasıyla gizlemek istediğim taarruz bakımından yararlıydı. Fakat bu olumsuz propaganda en yakın ve en inanmış kimseler üzerinde bile kötü etkisini göstermeye başlamış, onlarda da kararsızlıklar uyandırmıştı.

Onları da yakında yapacağım taarruz konusunda ve 6 7 gün içinde düşmanın ana kuvvetlerini yeneceğime olan güvenim hususunda aydınlatmayı ve yatıştırmayı gerekli buldum. Bunu da yaptıktan sonra Ankara'dan ayrıldım. (…)

(…) Benim Ankara'dan ayrılacağımı bilenler, burada imişim gibi davranacaklardı. Hatta gazetelerde benim Çankaya'da çay ziyafeti verdiğimi de ilân edeceklerdi.

Bir gece otomobille Tuz Çölü üzerinden Konya'ya gittim. Konya'ya varır varmaz telgrafhaneyi kontrol altına aldırarak Konya'da bulunduğumun da hiçbir yere bildirilmemesini sağladım.

26 Ağustos 1922 sabahı düşmana taarruz için Cephe Komutanı'na emir verdim. 26 Ağustos sabahı Kocatepe'de hazır bulunuyorduk. Sabah saat 5.30'da topçu ateşimizle taarruz başladı. (…)

30 Ağustos'ta yaptığımız savaş sonunda, düşmanın ana kuvvetlerini yok ettik ve esir aldık. Düşman ordusunun Başkomutanlığını yapan General Trikopis de esirler arasına girdi. (…)"

***

Bu iki kıyaslama kimin "racon" kestiğini, kimin mangalda kül bırakmadığını göstermiyor mu?

ozgenacar@gmail.com

http://www.cumhuriyet.com.tr/koseyazisi/808432/Turkiye_Rabia_Cumhuriyeti_ne_Dogru___3_.html

 
a45UyF587661-170827223336 Oraj Poyraz oraj.poyraz@openmail.cc
2017/08/30  07:28 2  65  alelma@yahoogroups.com


 

Mutluluk her seyden once vucut sagligindadir.

Curtis

Iste bunlar, Allah in ayetleridir ki, onlari sana hak olarak okuyoruz.
Hal boyle iken Allah tan ve onun ayetlerinden sonra hangi hadise/soze inaniyorlar? !

Casiye Suresi 6

Sismanlarin Dunyaya Katkilari

24 Temmuz 2013

SON yillarda sismanlara sisman demek yerine kilolu , obez falan deniyor. Burada amac bu insanlarin incinmemesi. Acaba boyle bir mantik ne kadar dogru? Siz sismanlari boyle isimlendirirseniz kimse sisman olmaktan gocunmaz. Bence onlara sisman demeliyiz, hatta samimi olduklarimiza sisko demeliyiz ki durumun vehametinin farkina varip kendilerine cekiduzen versinler.

Ama bu yazida sismanlari degil onlara savas acan diyetisyenleri masaya yatiracagim. Cunku herbiri dal gibi olan diyetisyenleri masaya yatirmak sismanlari masaya yatirmaktan daha kolay, takdir edersiniz.

Sabah aksam ot ve ot urunleri tuketen sevgili diyetisyenler; sismanlar olmazsa insanlik olarak neler kaybedecegimizi goremiyor musunuz? Aklinizi bir kibrit kutusu yagsiz peynir ve kepek ekmekle mi yediniz?

Sismanlari olmayan bir toplumun hayat damarlarindan biri kesilmis demektir. Iste kilolu insanlarin dunyaya katkilarindan sadece birkac ornek:

Agac dikecegine sismanlara destek ver: Sismanlar yerkureye biz normal insanlardan daha fazla basinc yaptiklari icin topragi $ikilastirir, toprak kaymalarini onlerler. Tarih boyunca sismanlarin yogun yasadigi bolgelerde yer kaymasi, heyelan vakalarinin olmamasi bunun en acik ispatidir.

En buyuk sanatcilar hep sismandir: Pavarotti, Akrep Nalan ve daha ismini sayamadigim bircok buyuk sanatcinin ortak ozelligi kilolu olmalaridir. Neden? Cunku kilolu insanlar hareketi sevmedikleri icin durduklari yerde yapabilecekleri islere yonelmis ve bize sanatin en guzel orneklerini vermislerdir.

Basin $ikistiginda sismana git: Bir derdin oldugunda, saglam bir dosta ihtiyac duydugunda, yardim edecek kimseyi bulamadiginda sisman arkadasina git. Acaba su an evinde midir, yerinde bulabilir miyim? diye korkma. Evindedir o. Cunku sismanlar pek fazla hareket etmeyi sevmez, bir yere gitmemistir.

Ortamin nese kaynagi sismanlar: Bir ortamda eglence ve kahkaha ek$ik olmuyorsa bilin ki orada kilolu bir insan vardir. Cunku onlar hayata bizler gibi olumsuz bakmazlar. Devamli baklava yiyen bir insan nasil mutsuz olabilir ki? Ote yandan siz dort-bes zayif insanin bir arada eglendigine sahit oldunuz mu? Boyle bir sey mumkun degildir.

Sismanlar yeryuzunu sekillendirir: 10 sismanin ayni yolda yillarca gidip geldigini dusunun. Bir sure sonra orada tektonik gocme adini verdigimiz cografi hadise meydana gelecektir. Yagmur sulari ve daglardan gelen erimis kar suyu bu istikamette minik dereler ve irmaklar olusturacaktir. Nehirlerin ve gollerin kurudugu gunumuzde kimse yeni bir akarsuya hayir demez tahminimce.

Son bir soz de enginari tavsiye eden diyetisyenlere... Tavsiyeniz uzerine yedim. Bence enginarin sirri hicbir lezzetinin olmamasinda. Ona o kadar para verecegime agac kabugu da yiyebilirim, o da lezzetsiz.

Halaybasilik kimsenin tekelinde degil!

YILLARDIR cesitli sebeplerle dugunlere giderim. Kah annemin zoruyla kah annemin israriyla kah annemin tehdidiyle dugunlerden dugunlere akiyorum. Gectigimiz gun yine annemin baskisiyla pistte dans ederken aniden bir simsek cakti kafamda.

Bogazim dugumlendi, gozlerim bugulandi. Az kalsin hemen yanibasimda duran, nedense her dugunde gordugum, etrafi yara yara dans eden 90 kiloluk sarisin kadinin altinda kaliyordum. Aklima gelen dehset verici gercek suydu: Ben hayatimda hic halaybasi olmamistim!

Sebep neydi bilemiyorum, belki yetersiz goruldum, belki pistte etkili tanidiklarim yoktu ama bir sans verilemez miydi bana? Halayin en basina gecip elime mendili alip kitleleri pesimden suruklemek benim de hakkimdi. Herkes nese icinde dans ederken gozyaslari icinde pisti terk ettim.

Maalesef bu ulkede eger kiz veya erkek tarafindan saglam baglantilariniz yoksa halaybasi olmaniz mumkun degil. Dugunlerdeki bu agam pasam duzeni, bu kayirmacilik bitmedikce cagdas medeniyetler seviyesi bir hayal olarak kalir.

http://beyinsizadam.net/
lukasaluka@gmail.com


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

BitCoin URL: 16496HKpgEEpx1d6t688HiXXdJP5jdA9xo






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder