27 Ağustos 2017 Pazar

YELİZ KORAY: ASTRÖNÖT

 


YELİZ KORAY: ASTRÖNÖT


Ankara- İstanbul arasını 3,5 saate indiren Yüksek Hızlı Tren açılışı yapıldı.

Projenin yabancılar tarafından değil Türk müteahhitler tarafından yapıldığını söyleyen Erdoğan, kabine girip makinist koltuğuna oturdu. "Ya Allah ya Bismillah" dedi.

Ankara'dan kalkan trenin İzmit girişinde katener seyir teli koptu.

Treni çekmesi için eski bir lokomotif getirildi.

***

Asya ve Avrupa yakasını deniz altından geçen karayolu tüneliyle birbirine bağlayan Avrasya Tüneli Erdoğan'ın katılımıyla açıldı. Mevsim şartlarından etkilenmeden kesintisiz ulaşım sağlanacağını söyleyen Erdoğan,

"Rabbime hamdolsun iki yakayı bağladık. Ya Allah ya Bismillah" diyerek kurdeleyi kesti.

İlk yağmurda tünel sular altında kaldı. Çünkü yağmur sularını boşaltması için yapılan sistem bozuldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olayı küresel ısınmaya bağlayarak 'doğal afet' dedi.

***

Asrın projesi Marmaray'ın açılışını yapan Erdoğan, "Marmaray'ın tüm insanlığa hayırlı olmasını Allah'tan temenni ediyorum. Ya Allah ya Bismillah" diyerek makinist koltuğuna oturdu.

İlk test sürüşünü yapan Erdoğan'dan sonra Marmaray'da elektrik arızası oldu.

Vatandaşlar tüp geçitten yürümek zorunda kaldı.

***

Metrobüs açılışından bir gün önce çalışma sahasından düşen parçalar bir işçinin ölümüne sebep oldu. Bu nedenle ertelenen açılış bir hafta sonra "Son Osmanlı padişahı 1. Recep Tayyip Erdoğan" pankartlarıyla gerçekleşti. Kurdeleyi kesen Erdoğan ve kurmayları "Ya Allah ya Bismillah" dedi.

Bir gün sonra başlayan Metrobüs arızaları İstanbul klasiği haline gelirken uyarılara aldırmayan Büyükşehir yüzünden metrobüsün biri yandı, yüzlerce kişi ölümden döndü.

***

İstanbul-İzmir arasını 3,5 saate indiren Osmangazi Köprüsü, bir gün önce verilen 45 şehide rağmen kutlamalarla açıldı. Erdoğan ve kurmayları köprüde, milletvekilleri de mecliste gıyaben açılış kurdelesi "Ya Allah ya Bismillah" diyerek kesti.

İşletmeci şirkete günlük 40 bin geçiş garantisi verildiği için fazla talep görmeyen köprü milletin sırtına 225 milyon bindirdi.

*****

Şimdi aynı ahali -'yerli astronot' için dua edip düğmeye basmış.

Hem de-evlerden uzak olsun-TÜBİTAK ile..

Olur da kazasız belasız uzaya astronot gönderirsek bu kez başımıza geleceği söyleyeyim;

Sayın Başbakanımız akıllı tahta önünde astronotun noktalı mı noktasız mı yazıldığına bir türlü karar veremezken millet olarak yerçekimsiz ortamda taharet musluğundan akan suyun astronotun orasına burasına kaçıp orucunu bozup bozmayacağını tartışacağız.

Bu mevzu bizi çok yorar. Benden söylemesi…

 
a45UyF587661-170827185132 Oraj Poyraz oraj.poyraz@openmail.cc
2017/08/27  19:28 2  65  alelma@yahoogroups.com


 

DAG BASI
. . . . . .
Dag basindasin;
Derdin gunun hasretlik;
Aksam olmus,
Gunes batmis,
Icmeyip de ne haltedeceksin?

Orhan Veli KANIK

Bakara-256 dinde zorlama yoktur...

Muzemmil-19 Suphe yok ki bu (Kur an) bir oguttur. O halde dileyen Rabbine goturen yolu tutsun...

Mudessir-54-55 Suphesiz ki, gercekten de Kuran bir oguttur. Dileyen ondan ogut alir.

(Benzer hukumleri iceren daha pek cok Ayet vardir)

Nisa-89 Onlar sizin kendileri gibi kafir ve boylece es olmanizi isterler. Allah yolunda goc etmedikce onlardan dost edinmeyin. Bunu kabul etmez de yuz cevirirlerse onlari tutun, buldugunuz yerde oldurun...

Tevbe-5 Hurmetli aylar cikinca Allah a es kosanlari nerede bulursaniz oldurun. Yakalayip hapsedin. Gelip gececekleri butun yollari tutun. Fakat tovbe ederler, namaz kilarlar ve zekat verirlerse onlarin pesini birakin...

Turan Dursun : Kible nin Iki Kez Degistirilmesi

Yakla$ik on yillik 1. Mekke doneminde basarisiz olup, canini kurtarmak icin Medine ye kacan Muhammed, bu sehirde basarili olmak icin Yahudileri kendi safina cekmeye calisir. Kuran a Musa ile ilgili ayetler koyar, onu da peygamber olarak kabul eder. En onemlisi ise kible Kudus yapilir, namazlarda Kudus e donulur. Bilindigi gibi Yahudilerin kutsal kenti Kudus tur. Ancak Yahudiler Islama ilgi gostermez. Gostermek soyle dursun Muhammed ile dalga gecmeye baslarlar. Bunun uzerine Muhammed Yahudileri kendisine inandirtamayacagini anlayinca sinirlenir ve kibleyi Kudus den tekrar Kabe ye cevirir. Bu konuda Bakara Suresi nin 145. ayetinde bazi ipuclari bulmaktayiz :
Yemin olsun ki resulum! Sen kendilerine kitap verilenlere (Ehli kitap-Yahudiler) her turlu ayeti getirsen yine onlar sana uyup kiblene donmezler; sen de onlarin kiblesine donecek degilsin. Onlar da biribirlerinin kiblesine donmezler. Sana gelen ilimden sonra eger sen onlarin arzularina uyacak olursan, iste o zaman sen hakki cigneyenlerden olursun.
Bakara 145. ayet goruldugu gibi kiblenin Kabeye cevrilmesi olayi ile ilgilidir. Ayetin basindaki Allahin yemin etmesinin mantiksizligini pas gecelim. Yukaridaki ayette Kuran in tanrisi diyor ki: ..onlar senin kiblene donmezler, sen de onlarinkine donme ! Yani yahudiler Muhammed e uymadilar diye onlara kizarak kibleyi degistiriyor! Su soru akla geliyor: Eger uysalardi kibleyi degistirmeyecek mi idi? Peki 17 ay boyunca kible neden Kudus idi? Yahudilerin Muhammede uymayacagini allah onceden bilmiyor muydu? En basindan beri kible Mekke (Kabe) olamaz mi idi? Ayette tam bir kizginlik ve kulis havasi hakim:
...kiblene donmezler, sen de onlarin kiblesine donecek degilsin.
Ayetin son kisiminda da Muhammed sozum ona allah tarafindan uyariliyor:
...eger onlarin arzularina uyacak olursan hakki cigneyenlerden olursun .
Muhammedin bu kismi koymasindaki amac kendisini cevresindeki muslumanlardan gelen kible neden degisti? sorgusundan kurtarmaktir. Bu kararin kesinligi konusunda allah beni boylesine uyardi diyebilmek icin eklemistir son kismi belliki. Bu kisim da gercekten ilginctir soyle ki, allah , elcisinden suphe mi duyuyor ki onu uyariyor. Ustelik bu siralarda Muhammed en azindan oniki yillik tecrubeli bir peygamber ! Acikca anlasiliyor ki allah da Muhammede supheyle bakiyor ve onlarin arzularina uyacak olursan (onlarin kiblesine), hakki cigneyenlerden olursun diyor. Eger Muhammed in allahin emrini cigneme ihtimali olmasaydi herhalde allah (!) bu uyariyi yapmazdi.
Bakara 142. ayet ise:
Insanlardan bir takim beyinsizler, Onceki kiblelerinden onlari ceviren nedir? diyecekler... diye basliyor.
Muslumanlarin rahman ve rahim gibi sifatlar atfettigi tanrisi nedense bu ayete kufrederek basliyor!! Kiblenin degismesiyle ilgili gayet hakli supheleri ve sorulari olan muslumanlara beyinsizler diyerek kufrediyor Kuranin tanrisi!
Suphesiz ki aslinda kizan, kufreden Muhammed dir. Yahudileri Musluman yapamayisinin hayal kirikligini Kuran a aksettirmistir. Kendi taraftarlarindan gelen soru ve elestirilere bile tahammul edememistir.
Muhammed in 17 ay Mescid-i Aksa yi (Kudus) kible olarak kullandigina, daha sonra bir gun ikindi namazini kildirirken tam namazin ortasina geldigi bir sirada, Yuzunu cevirmek suretiyle kibleyi degistirdigine dair birkac kaynak;
Tecrid-i Sarih, Diyanet terc., No: 38 ve 256; Buhari, iman, 30; Namaz, 31, Sa/cara tefviri 12-18; Muslim, Mesacid, No: 525; Buhari ve Muslim Hadisleri, el-Lu luu ve 1 Mercan, No: 302-303; Tirmizi, Salat, No: 138/340 ve Bakara tefsiri, No: 2962; Nesai, Salat, 22 No: 486; Vahidi, age, Bakara Suresi, 144. ayet; Diyarbekiri, Tarihi Hamis, 1/367.

http://www.turandursun.com/bilgi-arsivi/biliyormuydunuz/672-kiblenin-iki-kez-degistirilmesi


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

BitCoin URL: 16496HKpgEEpx1d6t688HiXXdJP5jdA9xo






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder