28 Ağustos 2017 Pazartesi

ÖZGEN ACAR : TÜRKİYE RABİA CUMHURİYETİ’NE DOĞRU! (2)

 


ÖZGEN ACAR : TÜRKİYE RABİA CUMHURİYETİ'NE DOĞRU! (2)

15 Ağustos 2017



Eski AKP MKYK üyesi Ayhan Oğan'ın "Yeni devlet kuruyoruz. Kurucusu Erdoğan!" sözleri olağanüstü tepki çekti. AKP Reis-i Umumisi, yıllardır "Yeni Türkiye'yi kuracağız!" demiyor mu? İkisi arasında ne fark var?

***

gör.png16 Nisan'daki halkoylamasından "evet" sonucu çıktıktan sonra Mustafa Kemal Atatürk'e, özellikle heykellerine saldırılar bir anda artmaya başladı. yatay

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, Cumhuriyet Alanı'ndaki Atatürk büstüne sarıklı, cüppeli Mehmet M., ağaç budamak için kullanılan tahra ile zarar vermeye kalkıştı. İlçedeki jandarmalar, saldırganı etkisiz hale getirdiler.

Saldırgan, ifadesinde Atatürk heykeline saldırma emrini rüyasında görmüş… Pişman değilmiş… Şanlıurfa Valiliği, saldırganın "akıl hastası" olduğunu açıkladı. Hiçbir psikolojik muayeneden geçmeden, devletin valiliğince yapılan açıklama şaşırttı!

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Ümraniye Mehmet Akif Mahallesi'ndeki Yukarı Dudullu 75. Yıl Ortaokulu'nun bahçesinde bulunan Atatürk büstünü bir kişi söktü. Yakalanan saldırgan Mehmet T'nin akıl hastası olduğu açıklandı.

Yobazın biri otobüste kısa etek giyen bir bayana tekme attı. Akıl hastası olduğu söylendi. Başka bir yobaz, parkta yürüyen hamile kadına saldırdı. Akıl hastası olduğu söylendi.

Trabzon'un Of ilçesinde kimliği belirsiz kişiler okul bahçelerindeki Atatürk büstlerine sprey boya ile saldırıldı, okul duvarlarına "Kahrolsun Çamuriyet Yaşasın İslamiyet" yazıldı. Saldırgan yakalansaydı "akıl hastası" olduğu açıklanırdı.

"Gâvur İzmir'de" herhalde geleceğin "Troya atları" olacak saldırganlar çekirdekten yetiştiriliyor!

İzmir Karşıyaka'da Yamanlar ile Gümüşpala semtleri arasındaki Mahmud Efendi Külliyesi'nde, "Gümüşpala Hizmet İzmir İslami İlimler Federasyonu" 5 15 yaşları arasındaki çocuklara "diplomalı şeriat eğitimi" veriyor!

Aynı cemaat ayrıca "Bozyaka Hizmet Sıbyan Kursu" adı altında yaşı küçük çocuklara "şeriat eğitimi" vermeyi de sürdürüyor.

Zaman zaman çeşitli mesire alanlarına ve piknik yerlerine götürülen çocuklara oyunlar da oynatılıyor. Okulöncesi çocuklara sarık, şalvar, cüppe ve takke giydiriliyor!

***

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde polis memuru Kuraner E. sakal uzatıp başında sarıkla görev yaptığı gerekçesiyle açığa alındı. Kuraner, İzmir'de yetişen diplomalı çocuklara öncülük etmiş olmalı. Bu tür polisler çoğaldığında, bu tür saldırganlara "akıl hastası" denilmek yerine, "madalya" verilecek, demektir.

***

"Atatürk aleyhine işlenen suçlar hakkındaki" 5816 sayılı kanunu CHP'li İsmet İnönü değil, Demokrat Parti Başkanı Adnan Menderes, 14 Mayıs 1950'de kazandığı seçimde "başbakan" olduktan sonra 25 Temmuz 1951'de çıkardı.

Kanunun 1. maddesini anımsayalım:

"Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret eden veya söven kimse bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Atatürk'ü temsil eden heykel, büst ve abideleri veyahut Atatürk'ün kabrini tahrip eden, kıran, bozan veya kirleten kimseye bir yıldan beş yıla kadar ağır hapis cezası verilir. Yukardaki fıkralarda yazılı suçları işlemeye başkalarını teşvik eden kimse asıl fail gibi cezalandırılır."

***

Ankara Büyükşehir Şehremini Melih Gökçek hazretlerinin Anıtkabir'i eşelemesi de bu yasaya girmez mi? Artık girmiyor, çünkü:

Yazıları ve konuşmaları ile Atatürk'ü boy hedefi yapan tarihçi Mustafa Armağan şu fetvayı verdi:

"Atatürk'ü koruma kanunu toplum vicdanında kalkmıştır. Çünkü bu kanun fosilleşti, fosilleşen her şey gibi bu da tarihe karışması lazım!"

***

AKP Reis-i Umumisi'nin sözleri, Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının 1923'te kurdukları "Türkiye Cumhuriyeti'ne" fatiha okuyup "Türkiye Rabia Cumhuriyeti'nin" inşa edilişini anlatmıyor mu?

ozgenacar@gmail.com

http://www.cumhuriyet.com.tr/koseyazisi/803414/Turkiye_Rabia_Cumhuriyeti_ne_Dogru___2_.html

 
a45UyF587661-170827222810 Oraj Poyraz oraj.poyraz@openmail.cc
2017/08/29  07:29 2  65  alelma@yahoogroups.com


 


Attila

Rasulullah ( Sallallahu Aleyhi ve Sellem ) soyle buyuruyor :
Cehennem ehlinin cogu kadinlardir

( Nesei )

Din gercek sefaletin ifadesi, gercek sefalete karsi protesto, ezilen yaratiklarin ic gecirmesi, kalpsiz bir dunyanin duygusu, ruhsuz kosullarin ruhu...
Insanlarin afyonudur.

Karl Marx


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

BitCoin URL: 16496HKpgEEpx1d6t688HiXXdJP5jdA9xo






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder