27 Ağustos 2017 Pazar

Yeliz KORAY: Sevda dediğin…

 


Yeliz KORAY: Sevda dediğin…

Fotoğraf

AKP'li Maliye Bakanı, altın musluklu otellerin Hakan Şükür'e kıy'ak geçildiğini söyledi.

AKP'li vekil Reşat Petek, FETÖ'nün terminolojisini,Risale-i Nur'dan ar'akladığını açıkladı.

AKP'li Bülent Arınç, "Melih Gökçek cemaat 'in kucak'ına oturdu. Ankara'yı parsel parsel sattı" dedi.

AKP'li Melih Gökçek "ak'çeli işleri o daha iyi bilir" diye cevap verdi.

AKP'li Kemal Unakıtan "Babalar gibi satarız. Parayı veren düdüğü çalar" dedi.

AKP'li Ahmet Davutoğlu, mecburi istifasına "Liy'akat olmazsa devlet yıkılır" imasıyla açıklama getirdi.

AKP'li Hüseyin Çelik, Soma'da işçiye day'ak atan Başbakan müşavirini savundu;"Yas evinde kimsenin horon tepmeye hakkı yoktur" dedi.

AKP'li meclis üyesi, Adalet yürüyüşü yapanlara, "Reisin ağzından çıkac'ak tek bir lafa bakıyoruz. Orayı y'akarız" diye tehdit etti.

AKP'li Selçuk Özdağ, "Yalan, hırsızlık, milli ahl'ak hâlini almış" dedi.

AKP'li Başbakana "satılık böbrek" pankartı açıldı.Başbakan "Kusura b'akma burası sakatatçı dükkanı değil" dedi.

AKP'li belediyeler erz'ak sayılarının her yıl arttıklarını söylerken;

AKP'li bakan "Asgari ücretle de geçinilir" dedi.

AKP'nin YSK Temsilcisi mühürsüz oylar için "Kanunlar bazen hukuka uygun olmayabilir" ak'laması yaptı.

AKP'li il başkanı gazetecilere "Bırakın bu ay'akları" dedi.

AKP hükümeti ak'babalara yol açtı;"Taraf olmayan bertaraf olur" dedi.

AKP'li belediyenin önünde Atatürk büstüne or'ak ile saldırdılar. Bir AKP'li tepki göstermedi.

AKP'li Başbakan IŞID için "Şunu idr'ak edelim bunlar bir grup öfkeli genç" dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı FETÖ için, "Onlarla ort'ak bir yanımız var dedik. Allah bizi affettsin" dedi.

AKP'li hükümet, logo yapılması yasak olan bayr'ak 15 Temmuz'a çevirdi. Bir hukukçu ses edemedi.

AKP'li Başbakan "Eyy Amerika" dedi, sonra Atatürk Orman Çiftliği'ni tr'ak diye ABD'ye verdi.

AKP'li vekil ak'il insanların sok'ak' sok'ak gezeceğini söyledi.

AKP'nin açılım paketinden bomba çıktı, oc'aklar bir bir söndü.

AKP'li bakan "Tecavüze uğrayan doğursun gerekirse devlet b'akar" dedi.

AKP'li kadın milletvekili "Kadına seçme seçilme hakkını ak'lım almıyor. Bu işte bir arıza var"dedi.

AKP'li belediye başkanı Roman vatandaşlar için "İsyan etmeme ram'ak kaldı. CHP'li belediyeler alsın götürsün bunları" dedi.

AKP'li bakan depremzedelere üç çeşit tatlı verildiğini duyunca "Kıy'ak yermiş, biz de burada bir çadır kuralım" dedi.

AKP'li Egemen Bağış, "Başbakanımızın Fransa'ya yaptırım kararları Sarko'ya kap'ak olsun" dedi.

AKP'li bakan "Atanamamış öğretmenler diye uyduruk bir sorun çıkardılar. Bozuk pl'ak gibi onu söylüyorlar" dedi.

AKP'li belediye başkanı Kürt sorununa çözüm getirdi; "İkinci eşleri doğudan alalım. Ak'raba olunca sorun kalmaz" dedi.

*

Velhasıl, sevdası ak mı kara mı bilmem de..

Bize her şey müstah'ak be kardeşim!

 
a45UyF587661-170827221348 Oraj Poyraz oraj.poyraz@openmail.cc
2017/08/28  05:27 2  65  alelma@yahoogroups.com


 

Ama kadinlar, tanrim?
oyle sevdim ki onlari, gelecek sefer dunyaya kadin olarak gelirsem, escinsel olurum.

Cemal SUREYYA

Enam-62 de ... Sonra her isi dogru olan kudret ve tasarrufun sahibi Allah larinin huzuruna gotururler. Bilin ki hukum onundur. O hesap gorenlerin en suratlisidir. derken;

Hacc-47 Senden baslarina acele azap getirmeni istiyorlar, Allah sozunden asla caymayacaktir. Rabbinin katinda bir gun, sizin saydiklarinizdan bin yil gibidir. denmektedir.

Ayrica Hacc-47 de, rabbinin katinda bir gun sizin saydiklarinizdan bin yil gibidir hukmu, Secde-5 de de vardir. Secde-5 Gokten yere kadar her isi Allah duzenler. Sonra isler sizin sayisiniza gore bin yil tutan bir gunde icinde O na yukselir. Yani bu iki Ayet e gore, Allah katinda bir gun Dunya gunu ile bin yildir. Meraic-4 Melekler ve ruh oraya miktari ellibin yil olan bir gunde cikarlar. gun hesabi bu sefer ellibin yil olmustur.

George Carlin: On Emir

On Emir e itirazim var. Soyle ki: Neden On?

Onuna birden gerek yok. Bence emirler listesi, on emir elde edebilmek icin kasten ve suni olarak sisirilmis. Bu liste bariz olarak vatkali bir liste. Bakin soyle oldu:

Bes bin yil kadar once bir grup dinci sahtekar toplanip insanlari hizaya sokup kontrol altinda tutmanin bir yolunu buldu. Insanlarin esasen salak olduklarini ve kendilerine soylenen her seye inanacaklarini biliyorlardi. Boylece bu adamlar Tanri nin, bizzat Tanri nin, herkes tarafindan dikkate alinip uygulanmasini istedigi bir listeyi kendilerine verdigini duyurdular. Her sey bir dagin tepesinde, etrafta hic kimsecikler yokken olup bitmisti, dolayisiyla baska goren de yoktu.

Peki size bir sey soracagim: Bu adamlar bir cadir icerisinde oturmus butun bunlari uydururken neden 10 sayisini tercih ettiler? Neden on? Neden dokuz ya da on bir degil? Nedenini de izah edeyim: Cunku on kulaga onemli gibi geliyor. On kulaga resmi geliyor. Eger on bir deselerdi insanlarin onlari ciddiye almayacagini biliyorlardi: Ne? On bir emir mi? $iktir git lan. Sen dalga mi geciyorsun benimle ?

Ama on! On kulaga onemli gibi geliyor. Onluk duzen ona dayalidir. Bir deste on adetten olusur. On p$ikolojik olarak tatmin edici bir sayidir: top ten (en iyi on), en istenen on, en iyi on giyim gibi... Yani emirlerin on adet olmasi tamamen bir pazarlama karariydi.

Ayrica (on emir) bariz bir yalan listesi. Tirajinin yuksek olmasi icin kasten sisirilmis siyasi bir belge. Gelin size emirlerin sayisini azaltarak nasil daha mantikli ve gercekci bir liste olusturabilecegimizi gostereyim.

Ilk uc emirden baslayacagiz ve on emirin Roman-Katolik versiyonunu kullanacagim cunku ben cocukken zorla kafama sokulan versiyon buydu.

Ben Rab bim, senin Tanrin. Karsimda baska ilahlarin olmayacak. Rab bin ismini bos yere agzina almayacaksin. Sebt gununu takdis edeceksin.

Evet. Daha konuya girer girmez apacik goruluyor ki ilk uc emir kullum yalan. Sebt gunleri, Rab bin adi, baska ilahlar, urkutucu bir dil... Primitif insani korkutup kontrol altina almak icin dusunulmus urkutucu bir dil. Bu turden batil zirvaliklarin 21. Yuzyilin entelektuel ve medeni insaninin hayatinda gecerliligi kesinlikle olamaz. O zaman ilk uc emri atiyoruz gitsin ve elde var yedi.

Babana ve anana hurmet edeceksin.

Bu emir itaat ve otoriteye saygi gostermeyle ilgili. Bir baska deyisle bu emrin amaci insanlari kolayindan kontrol altina alabilmek. Gercek su ki itaat ve saygi durduk yerde verilen seyler degildir. Kazanilmalari gerekir. Itaat ve saygi ebeveynin ya da saygi duyulacak birey her kimse onun performansina bagli olmalidir. Kimi ebeveyn saygiyi hak ederken pek cok ebeveyn hak etmez. Nokta. Kaldi alti.

Simdi, her ne kadar mantik dinin anlayip kabullenmekte zorlandigi bir husus olsa da, ben mantikli davranacagim ve zaman kazanmak icin listede bazi atlamalar yapacagim.

Calmayacaksin. Yalan sahadet etmeyeceksin.

Calmak ve yalancilik. Biraz dusunurseniz goreceksiniz ki bu iki emir aslinda ayni davranis turunden bahsediyor: ahlaksizlik. Hirsizlik ve yalancilik! Yani ikisine birden ihtiyacimiz yok. Onun yerine bunlari tek bir emirde birlestirerek ozetle ahlaksizlik yapmayacaksin deriz ve hooop, bes emir kaldi.

Bu arada emirleri birlestirmeye baslamisken, birlikte olmasi gereken iki emir daha var:

Zina etmeyeceksin ve Komsunun karisina goz koymayacaksin .

Yine bu iki emir de ayni davranis turunu yasakliyorlar ki bu sefer yasaklanan evlilik yuvasina sadakatsizlik. Bunlar arasindaki fark goz koyma olayinin beyinde olup bitmesi. Ve ben insanlara baskalarinin karisiyla ilgili fanteziler kurmayi yasaklamamaniz gerektigini dusunuyorum. Oyle ya yasakladik diyelim, adam cavusu tokatlarken ne dusunecek peki? Ama evlilik yuvasina sadakat mantikli bir fikir. O yuzden bu fikri tutalim ve diyelim ki sadakatsizlik yapmayacaksin ve birden bire dorde dustuk.

Ve tekrar dusundugumuzde fark ederiz ki durustluk ve iffet de aslinda ayni genel degerin bilesenleridir. Yani aslina bakarsaniz durustlukle ilgili iki emir ile sadakatle ilgili iki emri de birlestirip olumsuz ifade yerine olumlu ifade kullanmak suretiyle her zaman durust ve sadik olacaksin diyebiliriz. Boylece elimizde uc emir kaliyor.

Komsunun malina mulkune goz koymayacaksin / imrenmeyeceksin.

Iste bu dupeduz aptallik. Ekonomi, komsularimizin malina mulkune imrenmemiz sayesinde ayakta duruyor. Komsu sarki soyleyen bir vibrator aldiginda aynisindan bir tane de siz edinmek istersiniz. Imrenme anlamindaki goz koyma istihdam yaratir. Imrenmeye dokunmayin. Imrenmeyle ilgili bu emri de cikarttigimizda geriye iki emir kalmistir: birlestirip kapsamini genislettigimiz sadakat emri ile henuz bahsetmemis oldugumuz bir diger emir:

Oldurmeyeceksin.

Besinci emirle yasaklanan cinayet. Ancak biraz dusunursek, aslinda din hicbir zaman cinayeti kabullenmekte sorun yasamamistir ki. Hem de hic! Tarihte tanri adina oldurulenlerin sayisi tum diger nedenlerle oldurulenlerin sayisindan cok daha fazladir. Birkac ornek vermek gerekirse: Irlanda tarihini dusunun, Orta Doguyu, Hacli Seferlerini, Engizisyon mahkemelerini, Amerika daki kurtaj cerrahi cinayetlerini dusunun. Ve evet, lafi agzimdan aldiniz: Dunya Ticaret Merkezini dusunun ve dindar kesimin oldurmeyeceksin emrini ne kadar ciddiye aldigini goreceksiniz. Cok acik ortada ki dindar kesim icin, ozellikle de kati dindarlar icin cinayet pazarliga acik bir husus. Bu konu sadece oldurenin kim oldurulenin kim olduguna bagli.

Ve iste tum bunlar isiginda dostlar, sizlere tarafimdan revize edilmis iki emir listesini sunuyorum:

Birinci Emir: Her zaman -ve ozellikle de kukuyu kimden aliyorsan ona karsi, durust ve sadik olacaksin; ve

Ikinci Emir: Karsindakinin senin tapindigin gorunmez yaratiktan farkli bir gorunmez yaratiga tapiniyor olmasi durumu haric; kimseyi oldurmemeye gayret edeceksin.

Bu kadari yeter de artar bile dostlar. Musa emirleri dagdan indirirken cebinde bile tasiyabilirdi. Ve eger boyle bir listemiz olsaydi iste o zaman o zeki Alabama yargicinin kamusal alanda duvarda kalici olarak sergilemesine de aldirmazdim.

Elbette ek bir emir daha yazdirmasi kaydiyla: kendi dinini kendine saklayacaksin .


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

BitCoin URL: 16496HKpgEEpx1d6t688HiXXdJP5jdA9xo






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder