28 Ağustos 2017 Pazartesi

OSMANLI ARŞİVLERİNDEN ÇIKTI: 2’NCİ ABDÜLHAMİD, MUSEVİLER’E FİLİSTİN TOPRAKLARINI BÖYLE SATMIŞ

Evet, Sultan Abdülhamit döneminde Yahudilerin para kudretiyle Filistin bölgesinden bolca arazi satın alarak koloniler oluşturdukları bir tarihsel gerçekliktir.
Arzu eden bu kolonilerin neler olduğunu, adlarıyla sanlarıyla araştırır bulur.

Evet, bütün bu yabancılara arazi satışı Sultan Abdülhamitin döneminde yasalaştırılan Yabancılara Emlak Satışı Kanunu ile gerçekleşmiştir.

Evet, Sultan Abdülhamit 1880 yılında yabancılara mal satışını yasaklayan bir yasa çıkarmıştır.
Ancak, bu yasa yabancıların bölgede mal almasını engellememiştir.
Her nedense bölgedeki devlet memurları ve güçleri bu yasayı işletmemiştir.
Yani yasa yalancıktan çıkarılmış ve kadük kalmıştır.

Evet, o Rotshchilds'lara dirsek çıkardı denilen Osmanlı hanedanın baş borç vereni yine aynı ailedir.
Ve bu Osmanlı'nın mali iflası tıpkı zamanımızda hükumetin yaptığı ağır borçlanama programlarına benzer şekilde olmuştur.
Borçlanarak büyüme, borçlanarak savaş finanse etme yöntemleri ülkeyi iflasa götüren süreç olmuştur.

Atatürk ve onun kurduğu rejim ise ülkeyi işte bu kısır döngüden çıkarmıştır.
Fakat, o gözlerini yumar yummaz ülkenin tepesine çöreklenmiş Batılı Oligarkların (Rotschilds vb) İşbirlikçisi, Borçlanmacı, Neo-Osmanlıcı, Adem-i Merkeziyetçi, Arap hayranı, Demogog politikacı ve iktidarlar ülkenin istikametini yine aynı bataklık yöne doğru çevirmiştir.
Batı vesayetinin, borçlanmaya dayalı yoluna.

Oraj POYRAZ ( 0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc / oraj_poyraz@alpinaasia.com )
           L2fSIJNoA0xfSNxA      


OSMANLI ARŞİVLERİNDEN ÇIKTI: 2'NCİ ABDÜLHAMİD, MUSEVİLER'E FİLİSTİN TOPRAKLARINI BÖYLE SATMIŞ

2'nci Abdülhamid'in borçlarını Türkiye Cumhuriyeti ödemiş

Osmanlı Arşivlerinde, 2'nci Abdulhamid'in Museviler'in Filistin'de toprak almasına izin verdiği görülüyor. 2'nci Abdülhamid zamanında Rothschildler'in, Filistin'de koloniler kurdukları, Abdülhamid'in Filistin'de yaşayan yerli ve yabancı Museviler'in toprak satın almalarına izin verdiği ortaya çıkartılıyor.

Gizli örgüt İlluminati'nin 13 üyesinden biri olduğu öne sürülen Rothschild Ailesi'nin Osmanlı Padişahları ile para ilişkileri günyüzüne çıkartıldı. Tarihçi Doç. Dr.Sezai Balcı; ile Prof.Dr. ;Mustafa Balcıoğlu ;ikilisi tarafından Başbakanlık Osmanlı Arşivi'ndeki belgelerin gün yüzüne çıkartılmasıyla hazırlanan "Rothschildler ve Osmanlı İmparatorluğu" başlıklı çalışmada, Yahudi kökenli Rothschild Ailesi'nin Osmanlı padişahları ile olan gizli ilişkilerine ışık tutuluyor.

Türk ordusunu finanse etmişler

Milliyet gazetesinden Mert İnan'ın haberine göre, Rothschild Ailesi ile Osmanlı Devleti arasındaki ilk temas, 2. Mahmut döneminde başlamış. Bu ilişki 1828-1829 Osmanlı-Rus Savaşı'ndan itibaren kesintisiz devam ediyor.

Osmanlı, Temmuz 1853'te 40 bin tüfek, 2 bin şişhane, 10 milyonfişek, 50 milyon kapsül satın alırken, bu silahlar için Rothschildler'e10 milyon 514 bin 976 kuruşluk ödeme yapıldığı Maliye Nezareti'nin orijinal nüshalarında yer alıyor.

Kitapta; Osmanlı-Rus Savaşı sırasında, Tuna kalelerindeki Türk ordusuna gerekli olan finansmanın Avusturyalı Stametz-Şirketi üzerinden, Rothschild Ailesi tarafından üstlenildiği, Rothschildler'in temsilcisi ; Nathaniel de Rothschild'in, 1834'teYunanistan'ın Osmanlı Devleti'ne ödeyeceği tazminatı teslim etmek için İstanbul'a gelip Sultan II. Mahmut'la görüştüğü, Rothschild Ailesi'nden borç alınması için yapılan girişimlere Prens ;Metternich'in destek sağladığı da belgelerle ortaya konuluyor.

Padişah yüzde 4 faizle borç almış

Dikkat çeken bölümlerden birini ise 2'nci Abdülhamid'in Rothschild Ailesi'nden iki kez borç aldığına dair belgeler oluşturuyor.

1891'de alınan 6 milyon 316 bin 920 sterlin tutarındaki borcun faizi belgelerde yüzde 4 olarak belirtiliyor. Söz konusu geri ödeme süresinin 60 yıl olarak tanzim edildiği arşivlere yansımış.

2'nci Abdülhamid tarafından 1894'te alınan ikinci borç tutarı ise 8 milyon 212 bin 340 sterlin. 61 yıl vadeli alınan borcun 15 Ekim 1955'e kadar geçerli olduğu, her yıl 329 bin 249 sterlin tutarındaki meblağın İngiltere Bankası'na ödeneceği belgelerde yer alıyor.

Osmanlı'dan devrolan borçları Türkiye Cumhuriyeti ödemiş

Osmanlı Devleti'nden Türkiye Cumhuriyeti'ne intikal eden Rothschild borçları, Lozan Antlaşması gereğince Rothschild Ailesi'ne geri ödeniyor. Rothschild üyeleriyle görüşen Osmanlı hükümdarları 2. Mahmut,Abdülmecid ve 2. Abdülhamid aile üyelerine birçok defa nişan takdim ediyor. Ayrıca, 2. Abdülhamid zamanında Rothschildler'in, Filistin'de koloniler kurdukları, Abdülhamid'in Filistin'de yaşayan yerli ve yabancı Museviler'in toprak satın almalarına izin verdiği gün yüzüne çıkartılıyor.

10 bin sigara hediyesi

2. Abdülhamid'in 1888'de, Baron Rothschild ile görüşmesi o dönem Beyoğlu'nda çıkan Moniteur Européen gazetesi tarafından tespit edilirken, gazetenin, 30 Temmuz 1888 tarihli haberine kitapta yer veriliyor.

2. Abdülhamid, Rothschild ile 27 Temmuz 1888 Cuma günü öğleden sonra gerçekleşen görüşmede kendisinden Anadolu Demiryolları'nın yapım işinin üstlenmesi teklif ederken, Rothschildler'e hususi olarak yaptırdığı 10bin sigarayı hediye ediyor.

Bu görüşmenin detayları o dönemki Moniteur Européen Gazetesi tarafından şöyle aktarılıyor:

"Baron Rothschild ile kerimesi dün Talya vapuruyla Dersaadet'i terk eylemişlerdir. Talya Vapuru Pire'ye uğrayıp sonra Ancona ve Marsilya'ya gidecektir.

Baron Rothschild'in geçen cuma selamlığından sonra 27 Temmuz 1888 Yıldız Sarayı Hümâyûnu'nda gördüğü iltifat Hazret Cihanbânî ve huzûr Hümâyûn'a kabulden fevkal gaye mahzûz olduğu temin ediliyor.

Zât Hazret Padişahî Baron ile bir saat kadar müddet mülakat ederek envai ulunmuştur ve Anadolu şimendiferlerinin Baron tarafından teşkil edilecek bir heyet sarrafiye tarafından inşa arzusunu dermiyân buyurmuşlardır.

Bu arzu Cihanbanî Mösyö Rothschild'ce büyük mahzûziyeti celbetmiş olup mumaileyh tedkik keyfiyet edeceğini vaad eylemiştir. Baron'un mazhar olduğu envai iltifatlardan başka avdeti esnasında Zât Hazret Padişahî kendisine bilhassa imâl ettirilmiş on bin aded sigara hediye buyurmuşlardır."

  https://halkweb.com/osmanli-arsivlerinden-cikti-2nci-abdulhamid-musevilere-filistin-topraklarini-boyle-satmis/
a45UyF587661-170828203852 Oraj Poyraz At Alpinaasia oraj_poyraz@alpinaasia.com
2017/08/28  19:33 2  65  alelma@yahoogroups.com


 
--

Ey insanlar! Bilgi edindiginiz zaman hidayet e ermeniz icin bilginize uyunuz.

Hz.Ali

Sultan Vahdettin, Ingilizlerin Osmanli topraklarinda idareyi mumkun oldugu kadar suratle ellerine almasini istiyor.

VAHDETTIN (Osmanli Padisahi!!!) - 1919

Yasam korkusu ya da olum korkusu ya da kor inanc temeli uzerinde bir Tanri kavramini kabul edemem.
Size kisisel bir Tanri olmadigini kanitlayamam, ama onun hakkinda konusuyor olsaydim bir yalanci olurdum.

I cannot accept any concept of God based on the fear of life or the fear of death or blind faith.
I cannot prove to you that there is no personal God, but if I were to speak of him I would be a liar

Albert Einstein; from Ronald W.Clark, Einstein: The Life and Times, New York: World Publishing Company, 1971, p.622.


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

BitCoin URL: 16496HKpgEEpx1d6t688HiXXdJP5jdA9xo






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder