24 Haziran 2012 Pazar

Re: [Ozgur_Gundem] DUSURULEN UCAK ISRAIL'I IZLIYORDU

İsrail'in Hatay merakı!
23 Mayıs 2012 Çarşamba, 16:17
Tweetle
Türkiye'nin işi çok zor! İsrail'in Hatay merakı iyice ayyuka çıktı...
Pikniğe geliyorlarsa karpuz da kesseydiniz

İsrail'in Hatay merakı iyice ayyuka çıktı.

Dün kapsamlı bir şekilde skandallar zincirinin haberini verdik. İsrail'e ait Heron'lar, F-15 savaş uçakları adeta Hatay üzerinde cirit atıyorlar. Ama ne hikmetse radarda her şeyi açık seçik gören komuta kademesi hiçbir şey yokmuş gibi davranıp sadece seyrediyor.

Üstelik bu sınır ihlallerini de Genelkurmay'dan gizliyorlar.

Kamuoyu ise ancak kayıtların internete sızdırılması sonucu skandaldan haberdar oluyor.

Denizden balık değil Heron çıktı

http://kthaber.com/haber/adem-yavuz-arslan-hatay-uzerinde-cirit-atan-israil-heronlarini-ve-skandallar-zincirini-yazdi-haberi-18911.aspx
Ulusal ve uluslararası basını tarayıp bilgileri biraraya getirdiğimizde anlaşılan şudur:
Uçağımıza Rus uçaksavar bataryaları ve hava savunma füzesinden ateş açılmıştır.
Youtube'de seri atışlı uçaksavar atışları ve akabinde uçağın düşüşü görüntülenmiş.
Bir de Rus füze bataryaları var.
Artık hangisinden hangi önce vurduysa.
Bunun da çok önemi yok.
Uçağımızı Suriye konuşlu, Rus teknik destekli ve eğitimli birimler düşürmüştür.
Suriye hasımların Türkiye üzerinden kararlılık mesajı vermiştir.
Rus hava savunma birimleri test edilmiştir.

Türkiye bu macerada İsrail-ABD blokuyla bir hareket etmektedir.
Bunu Türk halkıın kanına dokunan yanı.
Mecut hükümetin iktidara anti-siyonist, yer yer anti-semitik söylemlerle gelmiş olmasıdır.
Şu an One Minute olayının bütün karizması bitmiştir.
Özellikle Türk halkına karşı oynanan Türk-İsrail didişmesi temsili boşa çıkmıştır.
Aslında bir sürü kez bu sahtekarlık ortaya dökülmüştü.
Misal Hatay ve diğer illerimiz üzerinde uçarken görülen ve göz yumulan Heronlar daha önce de basına yansımıştır.
Türk Heronları demiyorum, bakın İsrail Heronları diyorum.
Aslında o kadar çok haber var ki.
İnternet ve Google sağolsun.
Beni üzmeyin kendiniz bulun.

Türk-İsrail, T.Erdoğan-S.Peres itekleşmesi dört dörtlük bir mizansendir.
Bu temsil Türk halkına karşı yapılmıştır.
Neden mi?
Yıllardır halka anti-semitik, anti-siyonist, yahudi karşıtı söylemlerle kendini satan bir iktidarı ve kadronun elini rahatlatmak için yapılmıştır.

Bu misanseni İsrail tarafı birebir tasarlamamış olabilir, ya da önceden provasını yapmamış olabilirler.
Ancak, adım gibi eminim, gerek Lieberman olayı gerekse Davos olayında gerçek tepkilerin küçük, şov mahiyetindeki tepkilerin yüksek tutulması önceden planlanmış ve uzlaşılmıştır.
Valla buradan bakınca aynen öyle görünüyor.

Şu kadarını rahatça söyleyebilirim.
Ülkenin gelmiş geçmiş iktidarlarından hiçbirisi ükle politikalarını İsrail lehine bu derece esnetmemişti.
Mason olan başbakanlarımız bile bu kadarını yapmamıştı.
O kadar yani.


On 24.06.2012 20:12, Yuksel YILDIRIM wrote:
 
- Israil ucaklari Suriye uzerinden Turkiye hava sahasini ihlal ediyor, Suriye bunu gormuyor, ama Turk ucagini daha denizde iken nasil haber aliyor ve vuruyor?

bununla birlikte dusunun..??!!

eger "rusya dusurdu" iddiasi dogru ise, israil ucuklarini da dusurmesi lazim, degil mi??!!

diyeceksiniz ki israil nato uyesi degil.. herkes biliyor ki, abd uzerinden gayri resmi nato uyesidir ve suriye,nin de dusmanidir.. yani, herhalukarda israil ucaklarini da dusurmesi gerekirdi.. gene diyeceksiniz ki turkiye var isin ucunda, kasten goz yummus olabilir..??!!

israilin en buyuk dusmani kim, turkiye.. suriye,nin de oyle.. israil icin bir tasla iki kus..
,,,

ben medyaya servis edilen, savas tamtamciligi yapan haberlere dikkat cekiyorum.. acikca soylemem gerekirse, sicak savasa karsiyim.. oncelikle diplomatik yollarla cozum bulunmalidir.. yok eger illa savas olacaksa da nato uzerinden olmalidir.. onun da mumkun olacagini sanmiyorum..

bekleyelim, gorelim..


From: erkan yilmaz <erkanyilmaz12@gmail.com>
To: Ozgur_Gundem@yahoogroups.com; Yuksel YILDIRIM <xleopar@yahoo.com>; Husrev Özel <akkartal29@gmail.com>
Sent: Sunday, June 24, 2012 3:22 PM
Subject: Re: [Ozgur_Gundem] DUSURULEN UCAK ISRAIL'I IZLIYORDU

Vay be Abi

Yok artik Lebron James.  

Hatayin ucun dan İsrail e kadar mesafeyi izliyormus bizim ucagimiz.

Vay be teknoloji ye bakin.

400-600  km ötesini görüyoruz. Vay be



24 Haziran 2012 08:21 tarihinde Akkartal <akkartal29@gmail.com> yazdı:
 
Buyurup, bir de buradan yakınız... hesabı bir haber....

Meğer bizim uçak, Suriye ile alakasız ve  esasen de, İsrail'i izlemek için o bölgedeymiş..?!
Ama, kaderin cilvesine bakınız ki, uçağımız,
 İsrail tarafından değil, bilakis,
 onun bir numaralı düşmanı tarafından vurulmuş?!
Ve bu işlerin arkaik sebebi olarak da, kimileri, Hatay'i göstermektelermiş...
Bu işin içinden çıkmak, öyle basit işlere hiç benzemez; bu kesin. Bence, AKP savaş durumlarını takip ile yönetmek üzere 
çok özel bir ekibi, daha fazla gecikmeden, iş başı ettirmelidir.
vesselam...




24 Haziran 2012 03:21 tarihinde Yuksel YILDIRIM <xleopar@yahoo.com> yazdı:

 
asagidaki habere istinaden..

olaydan hemen sonra internete servis edilen, nerede cekildigi, neyle ilgili oldugu saibeli olan video goruntulerinin, ve hemen akabinden medyada cikan potansiyel suclu olarak da rusyayi isaret eden haberler ile debkafiles sitesinin intikam temali haberinin operasyonel amacli olabilecegine dikkat cekmistik..

ilginc bir sey daha.. bugun bbc-1 kanalinda aksam haberlerinde bir harita yayinlandi.. orada hatay ihtilafli bolge olarak gosterildi.. sanki catisma hatay yuzunden cikmis gibi lanse edildi.. hatta muhabir bu tartsimali bolgeden sinirdan bildirmis..!!! piww.. ne alakasi varsa..??? :))))

yarin sabahki aciklamayi bekleyelim, gorelim..

////////
DUSURULEN UCAK ISRAIL'I IZLIYORDU

Malatya Erhac Havaalani'ndan kalkan Turk Hava Kuvvetleri'ne ait RF-4E Phantom tipi savas ucaginin Suriye degil Israil'e karsi istihbarat faaliyeti yuruturken dusuruldugu ortaya cikti.

Akit'e konusan askeri kaynaklar, Turk Hava Kuvvetleri'ne ait ucagin iddia edilenin aksine Suriye'yle ilgili degil, KKTC hava sahasi ve ortak munhasir ekonomik alandaki Israil-Kibris Rum Kesimi faaliyetleri ile ilgili istihbarat ucusu yaptigi sirada dusuruldugunu belirtti. ASELSAN tarafindan modernize edilip kesif sistemleri ile donatildiktan sonra milli envanterde yeniden tanimlanan ucagin silahsiz oldugu, genis banttan sinyal gonderen Israil radarlari tarafindan fark edilmemek icin deniz yuzeyine yakin hareket ettigi vurgulandi. Ucagin Suriye karasularini 1 kilometre ihlal ettigi iddiasiyla ilgili olarak ise 'Bu yonde kesin bir bilgi yok, radar kayitlari ve firlatma koltuklarindan alinan son sinyaller degerlendirildikten sonra kesin bir sey soylenebilir ancak, ucak ucgen bir rota cizdigi ve ses duvarindan yuksek hizda ilerledigi icin keskin manevra yapamamis ve donmek uzereyken vurulmus olabilir' denildi.

AKDENIZ'DEKI ISRAIL HAREKETLILIGI GOZLENIYORDU

Turk Hava Kuvvetleri'ne ait RF-4E tipi kesif ucagi, dun Akdeniz uzerinde Suriye ordusu tarafindan vurularak dusuruldu. 90'li yillarda Turkiye'nin Suriye'yi vurmasini cani gonulden arzu eden merkez medya 'Savas ucagi Suriye'yi gozlemliyordu', 'Turk ucaginin Suriye hava sahasinda ne isi var' seklinde haberler yaparken, Akit'e konusan askeri kaynaklar istihbarat faaliyetinin Suriye ile ilgili olmadigini, Israil ve Guney Kibris'la ilgili oldugunu vurguladi. Isminin gizli tutulmasini isteyen Hava Kuvvetleri Komutanligi'na mensup ust duzey yetkili, Erhac'tan kalkan ucagimizin Mavi Marmara olayi sonrasi Turkiye'nin Akdeniz'deki egemenlik alanini genisletmesi ve istihbarat operasyonlarini artirmasina iliskin bir faaliyette oldugunu soyledi.

'HEDEF SURIYE OLSAYDI SILAHSIZ UCAGA EN AZ 2 F16 ESLIK EDERDI'

RF-4E tipi kesif ucaginin 14 Mayis tarihinde KKTC hava sahasinin 8 dakika boyunca Israil jetleri tarafindan ihlal edilmesi olayi ve Rum yonetimi ile Israil'in ortak yuruttugu dogalgaz arama calismalari hakkinda istihbarat topladigini belirten askeri yetkili, 'Kendi icinde ic savas yasayan ve akli selim dusunemeyecek kadar gergin bir durumda olan Suriye hakkinda istihbarat toplamak icin alcak ucus yapan silahsiz bir ucak kullanilmaz, boyle bir amac olsaydi, bu ucaga Diyarbakir'da bulunan 8. Ana Jet Us Komutanligi'ndan kalkan, orta menzilli havadan havaya AIM-120 AMRAAM fuzeleri ve havadan karaya AGM-88 HARM fuzeleri tasiyan en az iki tane F16 Fighting Falcon eslik eder, ucaksavar bataryalari ne oldugunu anlamadan etkisiz hale getirilirdi. Kalkan ucagin gorevi KKTC ve Turkiye Cumhuriyeti ekonomik alanindaki Israil aktivitesini gozlemlemekti' dedi.

'UCGEN BIR ROTA DAHILINDE MANEVRA YAPARKEN DUSURULDU'

Dusurulen ucagin ucgen bir rota cizdigini kaydeden yetkili, Turk hava sahasi ve KKTC hava sahasina paralel ilerleyen ucagin Suriye kiyilarina yakin bir istikamette manevra yaparken dusurlugunu tahmin ettiklerini ifade etti. ASELSAN tarafindan modernize edilip kesif sistemleri ile donatildiktan sonra milli envanterde yeninden tanimlanan ucagin genis banttan sinyal gonderen Israil radarlari tarafindan fark edilmemek icin deniz yuzeyine yakin hareket ettigi vurgulanirken, ucagin Suriye karasularini 1 kilometre ihlal ettigi iddiasiyla ilgili 'Bu yonde kesin bir bilgi yok, radar kayitlari ve firlatma koltuklarindan alinan son sinyaller degerlendirildikten sonra kesin bir sey soylenebilir ancak, ucak ucgen bir rota cizdigi ve ses duvarindan yuksek hizda ilerledigi icin keskin manevra yapamamis ve donmek uzereyken vurulmus olabilir. Zira ses bariyerini astiktan sonra donusler cetvel hizasiyla olamiyor' denildi.

Pilotlari arama calismalari suruyor

Savas ucaginin dusurulmesi sonrasinda Suriye karasularina dusen iki Turk pilotu arama calismalari Lazkiye aciklarinda devam ediyor. Edinilen bilgiye gore arama-kurtarma calismalarini Suriye ve Turk Deniz Kuvvetleri ortaklasa yurutuyor. Arama calismalarinda ucagin enkazina iliskin bazi parcalara ulasildigi ancak pilotlara henuz ulasilamadigi belirtiliyor. Alinan bilgiye gore, ucagin dusurulmesinin ardindan Hatay'in Samandag ilcesi Cevlik sahilinde, Sahil Guvenlik Komutanligi'na ait bir botun gece

saatlerinde ayrilarak saat 05.30 siralarinda geri geldigi goruldu. 7 murettebatin bulundugu gozlenen botun, Samandag ilcesindeki Cevlik sahili balikci barinagi icerisinde bulunan Sahil Guvenlik Komutanligi'na geldigi, yaklasIk 5 saat sonra sahilden ayrildigi goruldu. Ote yandan, Hatay'in Samandag ilcesi Cevlik sahilindeki balikci barinaginda, pilotlarin ve enkazin bulunmasi icin dua eden balikcilar, yetkililerden arama kurtarma calismalarina katilabilmeleri icin kendilerine izin vermelerini istedi.

Pilotlarin ailelerinde umutlu bekleyis

Malatya 7. Ana Jet Us Komutanligi'ndan kalktiktan sonra Akdeniz'de Suriye tarafindan dusurulen savas ucagindaki pilotlarin Hava Yuzbasi Gokhan Ertan ve Hava Tegmen Hasan Huseyin Aksoy oldugu ogrenildi. Hava Lojmanlarinda ikamet eden 30 yasindaki Ertan'in evli oldugu ve 5 yasinda bir cocugunun bulundugu bildirilirken, Hava Harp Okulu'ndan 2009'da mezun oldugu ve soyadinin Aksoy oldugu belirtilen diger kayip pilotun da tegmen rutbesinde oldugu ve memleketinin Yozgat oldugu ifade edildi. Pilotlardan Gokhan Ertan'in babasi Ali Ertan, ucagin dusurulmesinin uzerinden 24 saat gectigini ancak halen net bir bilginin kendilerine verilmedigini soyledi. Baba Ertan, haberin duyulmasinin ardindan komsu ve arkadaslarinin kendilerini yalniz birakmadigini belirterek, 'Surekli haberleri takip ediyoruz. Ucagin Suriye tarafindan dusuruldugunu ogrendik. Ama cocugumuzun akibeti hakkinda henuz bir bilgimiz yok' dedi.




--
En iddiasız İDDİACI: Husrev Özel



__._,_.___
Recent Activity:
Guruptan ayr&#305;lmak i�in, a&#351;a&#287;&#305;daki adrese bo&#351; bir eposta g�nderin:
Ozgur_Gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
.

__,_._,___



--   . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .    Hayati denetlemeyi birak!. One cik, kendi hayatini kendin yarat.  Ohio’lu 90 yasindaki Regina Brett’in kaleminden - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -  Kurmus oldugum gruba uye olun Moderasyonsuz, sansursuz ve ozgur bir gruptur.  Ozgur_Gundem-subscribe@yahoogroups.com - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -  Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz. http://orajpoyraz.blogspot.com/ - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -  Ey mutsuzlar!  Kardeslerinizi bogazliyorlar, goz yumuyorsunuz. Çigliklar duyuluyor ama siz susuyorsunuz. Aramizda dolasip kurbanini seciyor zorbanin teki, sessiz kalirsak bize dokunmaz diyorsunuz. Bok yiyorsunuz! Ne tuhaf yer burasi, sizler na  sil insanlarsiniz! Haksizlik varsa bir yerde eger ayaklanmali insan. Ayaklanma olmuyorsa batsin o sehir yerin dibine. Yansin bitsin, kul olsun karanliklar basmadan.   Bertolt BRECHT - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -  Ben, Manevi Miras olarak hicbir Ayet, hicbir Dogma, hicbir Donmus ve kaliplasmis Kural birakmiyorum. Benim Manevi Mirasim Bilim ve Akildir...  K.Ataturk - - - - - - - - - - - - - - 1920 - Islam yuceltme derneginin bildirisi :  Yunan ordusu halifenin ordusu sayilir.  Hic de zararli bir topluluk degildir.  As1l kafasi koparilacak mahlukat Ankaradadir.   ISKILIPLI ATIF   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder