21 Haziran 2012 Perşembe

Re: TATÜRK .... Mİ ATILDI?

Aslında resmi görememişsiniz.

Keşke salt Atatürk'ün resimlerini atmış olsalardı.
Dava o değil.,



Aslında o bir sembol.
Onlar o resimlerle beraber, hatta çok daha önce Atatürk'ün öğretisini de süpürüp atmışlardı.
Neler mi onlar?
Karşı oldukları
Önerdikleri
Cumhuriyete karşılık .
monarşi, aristokrasi, oligarşi
Milliyetçiliğe karşılık dini ve enternasyonel diğer ideolojileri toplumun ekseni saymak.
Halkçılığa karşılık her türlü oligarşinin ve halkın aleyhindeki toplumsal katman ve güç odaklarının hak ve menfaatlerinin öncelenmesi. Yerel ve küresel paranın siyaseti satın alması
Laikliğe karşılık her türlü dinin ve mezhebin devlet aygıtını işletilmesinde rehber olması.
Devletçiliğe karşılık yerel ve küresel oligarşinin ülke kaynaklarını yağmalaması, vatandaşların ve bireylerin hak ve menfaatlerinin öne geçmeleri.
Devrimciliğe karşılık 19. YY. Kemalizminde bulunmayan daha rafine kavramlardan mahrum kalmak. Misal demokrasi ve hukukun üstünlüğü gibi
Evet, bunlar bize açık seçik ifadelerle biz Cumhuriyete karşıyız, NeoOsmanlıyız diyor, Hilafeti tekrar ülkeye getireceğiz, küresel ve yerel oligarklara ülkenin bütün kaynaklarını sömürmek üzere açacağız, devlet aygıtının sünni mezhep ekseninde çalışmasını talep ediyoruz diyorlar..
Şaka, hayal, kuruntu değil.
Üstelik bütün bu taleplerin çağdaş, demokratik hak olduğunu söylüyorlar.
Üstelik de modern dünya da aklı başında kimsenin itiraz edememeyceği değerlerin demode, arkaik, çağdışı olduğunu iddia ediyorlar.
Cumhuriyet demodeymiş, monarşi çağdaşmış.
Milliyetçilik ilkel bir kavmiyetçilikmiş.
Devlet aygıtının küresel ve yerel güçlerin ülke kaynaklarına yaptığı hücum çağdaş, modern bir olguymuş, devletin araya girmesi ve halkının haklarının savunmasıyla demode, arkaik bir yaklaşımmış.

Bakın kavramlar ne kadar alt üst olmuş.
Bazıları Kemalist deyince, hakaret edilmişçesine alınıyor.

Keşke atılanlar sadece resimler olsaydı.
Aslında atılanlar ülkenin modern ve çağdaş değerleridir.

On 21.06.2012 18:11, OGÜN DELİ wrote:
Bir kaç gündür bu türde bir yazı maillerimizde ve gazete haberlerinde dolaşıyor. İnanın dosyayı açıp okumadım. Sadece arşivleyip bir yere koydum. Sebebi ise gayet açık ve net bu başlığı kullanmak bile insanı rahatsız ediyor. Böyle bir haberin başlığı bu şahsiyeti düşürmez yada yorumlarda alçatmaz yada bu haberi paylaşarak kamuoyu yapılmaz.
Bilmem farkında mısınız, yolda yürüken karşımıza bozuk paralar çıkar , 1 kuruş,5 kuruş, 10 kuruş şimdi sormak istiyorum bu manşetleri atan , yada bundan rahatsız olan kaç kişi eğilip bu  demir paraları yerden almıştır!
Üzerinde Atatürk'ün resmi , ay ve yıldız olan bu paraların yerlerde sürünürken kaçımız üzerine basıp geçmiş hatta tekme atmışızdır.
Ben açıkca söyleyim ki hiç rahatsız olmadan bu paraları yerden alır "uğur parası" derim.
Bu beni rahatsızda etmez, geçip gidenlerin ne düşündüğü ve yorumları da benim için önemli değildir. Benim için önemli olan o yerde duran paranın üzerindeki semboller ve o yüce şahsiyetin portresidir.
Şimdi Atatürk ... atıldı denilmesinin bir anlamı yoktur. 
Ankara'da yaşayanlar bilir. Sıhhıye köprüsü vardır. Altında da herkesin girebilecegi tuvaletler yer almaktadır. Bundan birkaç yıl öncesi mecburiyetten gittim ve oradaki şahıs bana bir jeton niyetine bir para verdi. üzerindeMilli Mücadele'nin simgesi  Kara Fatmanın oldugu bir para bir tuhaf oldum. Ve konuyu yetkililere bildirerek onun jeton kullanmasını sağladım.Neden mi bir milletin parası ve değerleri hergün bu milletin fertleri tarafından tuvalette kullanılıyor olmasıdır.
Bizi bu konuda konuşturmayın.
Meydan okumalar, sahte silahşörler olmaya da gerek yok. 
Öncelikle adam olmak yeterlidir. 
                                                                                          OGÜN DELİ


--   . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .    Yaptiginiz is farkli olsun.  Sakip SABANCI - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -  Kurmus oldugum gruba uye olun Moderasyonsuz, sansursuz ve ozgur bir gruptur.  Ozgur_Gundem-subscribe@yahoogroups.com - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -  Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz. http://orajpoyraz.blogspot.com/ - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -  Dinlerin kitaplarini;  Okuyup anlayana 'ateist', Okuyup anlamayana 'dindar', Hem okumayip hem de anlamayana, 'yobaz' denir.  Nikola Tesla - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -  Dinler atesbocekleri gibidir:  Parlayabilmek icin karanliga gereksinim duyarlar.  Tum dinlerin kosulu yaygin olan belirli bir derecede cehalet  tir.  Ki sadece bu havada yasayabilirler ancak.  Arthur Schopenhauer - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -  Ey mutsuzlar!  Kardeslerinizi bogazliyorlar, goz yumuyorsunuz. Çigliklar duyuluyor ama siz susuyorsunuz. Aramizda dolasip kurbanini seciyor zorbanin teki, sessiz kalirsak bize dokunmaz diyorsunuz. Bok yiyorsunuz! Ne tuhaf yer burasi, sizler nasil insanlarsiniz! Haksizlik varsa bir yerde eger ayaklanmali insan. Ayaklanma olmuyorsa batsin o sehir yerin dibine. Yansin bitsin, kul olsun karanliklar basmadan.   Bertolt BRECHT - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -  Ben, Manevi Miras olarak hicbir Ayet, hicbir Dogma, hicbir Donmus ve kaliplasmis Kural birakmiyorum. Benim Manevi Mirasim Bilim ve Akildir...  K.Ataturk - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -  Putlarin, Kabenin istedii: Kolelik; Canlarin, ezanin diledigi: Kolelik; Mihrapti, kiliseydi, tespihti, salipti Nedir hepsinin ozledigi? Kolelik.  Omer Hayyam

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder