20 Şubat 2013 Çarşamba

15-İslam karşıtı papa göreve hazır


Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi

Ey Türk Gençliği!

Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.

Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahilî ve haricî bedhahların olacaktır. Bir gün, İstiklâl ve Cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerâit, çok nâmüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.

Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

 

Mustafa Kemal Atatürk
20 Ekim 1927



Karşımıza bu papa gelecekmiş.
İslam karşıtıymış, tuhaf.
Bir papanın islam karşıtı olmasına şaşırıyoruz.
Başka nasıl olacaktı?
İslam sempatizanı ya da müslüman falan mı olacaktı?

Islam karşıtlığının karinesi de internetten islam karşıtı Youtube videoları indirmesiymiş.
Ölçüye bak sen.
Düz mantık.
Adama bir de zorla özür diletmişler.
Öylesine bir hücüm.

Diğer taraftan Vatikan bu boru değil.
Bu ani değişiklik şüpheli, tedirgin edici.
Genel olarak istifa eden papa'nın yeni dünya düzenine uygun olmadığını, daha esnek, daha uyumlu bir papanın getirildiğini düşünüyorum.
Muhtemelen islamiyetle ilgili değil,  o sonraki konu, daha çok Yahudilikle ilgili.
Muhtemelen, katoliklere öyle bir lokma yedirecekler ki, onların dahi hazım cihazı zorlanacak.
Papa buna uygun değildi tahminim.

Katolik öğretinin Evangelizm gibi füzyon bir hale sokulması daha tutarlı bir proje.
Sonuçta hristiyanlar medeniyetler savaşında safları sıkı tutmalı.
Katolikler ve Yahudiler arasındaki ihtilaflara kalıcı bir çözüm üretmeden olmaz.
Benim tahminim böyle.

Oraj POYRAZ

İslam karşıtı papa göreve hazır

Turkson Vatikan'ın imajının zedelendiğini kabul ettiğini söyledi

HABERTÜRK GAZETE / DIŞ HABERLER

Papa 16'ncı Benedikt'in ardından gözler Ganalı siyah Kardinal Peter Turkson'a çevrildi. İlk siyah Papa olması beklenen Turkson, Papa 16'ncı Benedikt'in ardından dün ilk kez açıklamalarda bulundu.

Turkson, ilk siyah Papa olup olamayacağına ilişkin sorulara "Her zaman, Tanrı isterse bunun olabileceğini söyledim" dedi. Turkson "Kilisenin her zaman Avrupalı olmayan bir Papa'ya hazır olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

'MÜCADELE ETMELİYİZ'

Geçtiğimiz yıl Youtube'dan indirdiği İslam karşıtı bir filmi kardinallere izlettiği ortaya çıktıktan sonra özür dilemek zorunda kalan 64 yaşındaki Turkson, "Toplumdan ve kültürden gelen taleplerle mücadele etmenin yöntemini bulmak zorundayız. Rehberlik görevimizde başarısız olamayız" dedi. Vatikan'ın imajının pedofili skandalı ve mali yolsuzluk iddiaları nedeniyle zedelendiğini kabul eden Turkson "Kilisenin durumu fırtınalı sularda ilerleyen bir gemiyi andırıyor ve henüz sona erecek gibi de görünmüyor" dedi. Papa 16. Benedikt'in görevi bırakma kararının ardından yeni Papa adayı olarak adı öne çıkan siyah Kardinal Turkson göreve hazır olduğunu söyledi. İlk kez açıklamada bulunan Turkson "Katolik Kilisesi fırtınalı bir denizde ilerliyor" dedi

a45UyF587661-201302192013-15
^^^^^ - vvvvv

http://www.haberturk.com/dunya/haber/819920-islam-karsiti-papa-goreve-hazir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder