20 Şubat 2013 Çarşamba

15-Mehmet BORI - Obama neyi dayatiyor?


Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi

Ey Türk Gençliği!

Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.

Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahilî ve haricî bedhahların olacaktır. Bir gün, İstiklâl ve Cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerâit, çok nâmüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.

Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

 

Mustafa Kemal Atatürk
20 Ekim 1927



Vallahi tane tane, sanki bir akış diagramı gibi anlatmış abi.
En kıt anlayışlı insanlar bile anlayabilsin diye.
Durum tesbiti için faideli bir eser.
Oraj POYRAZ


Mehmet BORI - Obama neyi dayatiyor?

EN BUYUK FELAKETLER -COZUM- ADI ALTINDA DAYATILIR

ABD Baskani Obama gecenlerde Milliyet gazetesi Washington temsilcisine bir aciklama yapti. Obama, Kurt sorununun -cozumu- konusunda hukumetin yuruttugu calismalari destekliyormus!
ABD nin Kurt kartini Turkiye yi sekillendirmek icin kullandigini sokaktaki Ayse teyze de biliyor artik. Bu karti surekli elde tutmak, yani gerektiginde kullanabilmek icin, sorunun cozulmesi degil, cozulmemesi gerekiyor. Bu baglamda akla su soru geliyor: Obama, sorunun cozulmesine destek vererek bu kadar onemli bir kozu Obama niye kaybetmek istesin? Bu kozu kaybetmek istemeyecegine gore bu isin icinde bir bit yenigi olsa gerek. Bu bit yenigi sakin, -cozum- diye sunulanin sorunu daha da icinden cikilmaz hale getirmek, yani daha berbat bir cozumsuzluk olmasin?
Bence Obama nin aciklamasi, bir destek mesaji degil, Turkiye ye Kurt sorunu uzerinden yapilan dayatmanin en yuksek makamdan diplomatik dille ifade edilmesidir. Turkiye de Kurt sorununun cozumu vadiyle toplumun her kesimine yoneltilmis bir dayatma var. Bakin, CHP lideri Kilicdaroglu, Diyarbakir a yaptigi bir ziyarette, -teror sorununun cozumu siyasi hayatima mal olacaksa, bunu feda etmeye hazirim- diyor. Basbakan Erdogan da, Kayseri ziyaretinde, -teroru bitirmek icin zehir iceceksin deseler icerim, siyasi hayatima mal olsa bile- diyerek citayi biraz daha yukseltiyor.
30 yildir rutin bir sekilde devam eden Turkiye nin terorle mucadelesi, neden birden bire siyasilere kariyerlerini tehlikeye attiracak kadar onem kazandi? Bu meselenin cozumu, nicin dar bir secim takvimi oncesi Turkiye ye dayatiliyor? Bu sorulara cevap bulmaya calisalim. Obama meselenin cozumunu destekliyor mu yoksa kostekliyor mu o zaman anlariz.
Bolgedeki gelismeler ve onlari sekillendiren beli basli etmenler sunlardir:

 

1. TURKIYE -HIMAYESI- OLMADAN BARZANI DEVLETCIGININ YASATILMASI DA, GENISLETILMESI DE IMKANSIZDIR

1.    ABD nin giderek zayiflayan askeri, ekonomik ve politik gucu, yakin gelecekte Ortadogu yu sekillendirme kabiliyetinin onemli olcude azalmasina sebep olacaktir.
2.    ABD nin zayiflamasina paralel olarak Israil in bekasi tehlikeye girmektedir.
3.    Kuzey Irak Kurt yonetimi, ulkenin tamamina hakim olmak isteyen Sii Hukumet tarafindan giderek sIkistirilmaktadir. Iran in bolgeye uyguladigi baski, Suriye nin en az 10 yil daha surecek karisIkligi, Barzani yi Turkiye ye mahkum etmistir. Bu surecte Turkiye nin her hangi bir sekilde Barzani aleyhine politika degistirmesi, Kurt devleti hayallerinin son bulmasi anlamina gelir. Olasi Kurt devleti buyuk riske girmistir.

 

2. ABD, -IKINCI ISRAIL- OLARAK -FREE KURDISTAN-I  KURMADAN ORTADOGU YU DENETLEYEMEZ

4.    ABD nin, bolgede bir Kurt devleti kurmadan merkezi Ortadogu yu kontrol etmesi ve kendi ic istikrarini koruyarak kuresellesmeyi devam ettirmesi imkansizdir.
 

3. T. ERDOGAN SIKISIYOR VE SANTAJ YAPIYOR, BU DURUM ABD ICIN HAYRA ALAMET DEGIL

5.    Erdogan liderligindeki AKP Hukumeti, giderek kontrolden cikabilir. Tayyip Erdogan, Adnan Menderes in yaptigi gibi, Bati yi, destek kesildiginde yuzune Dogu ya, Sangay Isbirligi Orgutune cevirmekle tehdit etmektedir. Gelecegin Dogu da oldugunu soyleyen aydinlarin bircogunun Silivri de yattigi dusunuldugunde, Erdogan in bu cikisinin Sam Amcayi (Kuresel Kraliyeti) ne kadar tehdit ettigi anlasilacaktir.
6.    Erdogan-Cemaat ortakligi, bir daha duzelmemek uzere bozulmustur. Bundan sonra Erdogan gucu yettigi kadar Cemaati devletten uzak tutmaya calisacak, Cemaat de Erdogan dan kurtulmak isteyecektir. ABD nin Gladyosu olan Cemaatin etkisizlesmesi, CIA nin Turkiye de operasyon yapamaz duruma dusmesi, en azindan operasyon yeteneginin sinirlanmasi anlamina gelmektedir.

 

4.  PKK HEDEFINE ULASAMADI

7.    KCK davasinda Kurtce savunma yapmakta israr eden saniklar, kendilerine bu hak tanindiginda, Kurtce bilmedikleri icin Turkce savunma yapmak zorunda kalmislardir. Bu gercek, Kurt kokenli yurttaslarimizin Turk milletinin koparilamaz bir parcasi olduklarinin onemli bir gostergesidir. -Arap Bahari- sebebiyle, bir dizi ulkede yasanan insanlik drami, Turk halki icin onemli bir ders niteligi tasimaktadir. Buna paralel olarak gectigimiz yaz PKK nin -Kurt Bahari- baslatmak maksadiyla giristigi alan hakimiyeti mucadelesi, basarisizlikla sonuclanmis, bolge halkindan arzu ettigi destegi bulamazken, orgut cok fazla militan kaybetmistir.
 

5. TURK, KURT BUTUN YURTTASLARIMIZIN  TALEBI: TERORUN BITMESI/BITIRILMESI

Artik 30 yildir akan kan, kendisini Turk, Kurt veya bir baska etnik kimlikle adlandiran Turk insanini bir cozum beklentisine sokmustur. Kurt kokenli yurttaslarin bir kismi, PKK nin uzantisi olan BDP li vekilleri, -kan uzerinden siyaset yapan, boylece makam-mevki sahibi olan-, -kucuk olsun benim olsun sevdasiyla Guneydogunun rantini yemeye calisan-, asalaklar, -emperyalizmin masalari- olarak gormeye baslamistir. Turkiye kulturel haklar konusunda atilabilecek adimlarin tamamini atmisken, BDP nin hala Kurt kokenli delikanlilarin kanini istemesi yakinda karsilik bulmayacaktir.  Bu surecte PKK giderek zayiflamis ve daha da zayiflayacaktir.
8. Bolgesel gelismeler yakin gelecekte PKK nin varligini surduremeyecegini gostermektedir. Musul-Kerkuk petrollerinin dunya pazarina acilma ihtiyaci, bolgede ister bir Kurt devleti kurulsun, isterse federal yapida merkezi Irak hukumetine bagli kalsin, petrol akisinin guvenligi sebebiyle teror orgutunun bolgede varligini devam ettirmesine musaade etmemektedir. PKK nin varligini Iran topraklarinda devam ettirmesi mumkun olmadigi gibi, ic karisIklikla bogusan
Suriye nin de 1991 oncesinde oldugu gibi teror orgutune arzu edilen destegi vermesi de mumkun degildir. Bu gercekler isiginda PKK nin siyasi uzantisi BDP, bolge halki icin siyasi cozumden baska yol goremez olmustur. Bu surec PKK terorunun gercekten de yakin gelecekte cozulebileceginin emarelerini tasimaktadir. PKK terorunun bitmesi ise Turkiye yi kuresel aktorlerin oyununu bozabilecek gercek bir bolgesel guc yapabilir.

 

OBAMA NEYI DESTEKLIYOR?

Yukarida saydigimiz sebeplerden dolayi teror meselesinin cozulmesi konusunda zamani daralan Turkiye degil, ABD dir.
Obama nin destekliyorum dedigi cabalar, hukumetin yeni anayasa yapma calismalaridir. Turk halki yeni anayasa ile Kurt meselesinin cozulecegi masalina inandirilmak istenmektedir. Sam Amcanin Kurt sorununa cozum adina dayattigi anayasa degisIkligi, teroru cozmek icin degil tam tersine azdirmak ve bati illerine yaymak icindir. Bu planin temelde uc hedefi vardir:
1) Kuzey Irak ta bir Kurt devleti kurmak
2) Turkiye yi istikrarsizlastirmak (-Kurt Bahari-)
3) Bu surecte Erdogan dan kurtulmak
Yukarida izah edilen oyunun tutabilmesi icin anayasa degisIkliginin mutlaka secimlerden once yapilmasi gerekmektedir. Hikayeyi en heyecanli noktasinda kesip, devami bir sonraki yaziya birakiyoruz.

 
Mehmet BORI
ulusalkanal.com.tr 18 Subat 2013

 
http://www.ulusalkanal.com.tr/obama-neyi-dayatiyor-makale,985.html
a45UyF587661-201302192148-15
^^^^^ - vvvvv


--
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Yigitlik intikam almak degil, tahammul etmektir.

Shaekespeare

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Ben,Manevi Miras olarak,
Hicbir Ayet, hicbir Dogma,
Hicbir Donmus ve kaliplasmis Kural birakmiyorum.
Benim Manevi Mirasim Bilim ve Akildir...

K.Ataturk


Daha gun o gun degil, derlenip durulmesin bayraklar.
Dinleyin, duydugunuz cakallarin ulumasidir.
Saflari siklastirin cocuklar,
Bu kavga fasizme karsi, bu kavga hurriyet kavgasidir.

Nazim Hikmet Ran

"Tanri kotulukten ve acidan korumak istiyor mu?
Fakat bunu yapmaya gucu mu yok?
Eger yoksa, O gucsuz, ya da kesinlikle her seye gucu yeten degildir.
Her seye gucu yeten fakat istemeyen mi?
Eger oyle ise , O kotudur, ya da kesinlikle tum iyilik degildir.
O, ne gucu yetiyor, ne de istemiyor mu?
O zaman. O'nu Tanri diye cagirmak sacma olur.
O, hem gucu yetiyor hem de istiyor mu?
O zaman kotuluk nereden geliyor?"

(Istencin Ozgur Secimi Uzerine. Giris.)
EPICURE

Kurmus oldugum gruba uye olun
Moderasyonsuz, sansursuz ve ozgur bir gruptur:
Ozgur_Gundem-subscribe@yahoogroups.com

Ayrilmak isterseniz de:
Ozgur_Gundem-unsubscribe@yahoogroups.com

Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz.
http://orajpoyraz.blogspot.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder