20 Şubat 2013 Çarşamba

15-KİM BU TUNCAY GÜNEY?


Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi

Ey Türk Gençliği!

Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.

Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahilî ve haricî bedhahların olacaktır. Bir gün, İstiklâl ve Cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerâit, çok nâmüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.

Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

 

Mustafa Kemal Atatürk
20 Ekim 1927



Bu ortaokul mezunu, lise birden terk okul kaçkını, askerlik özürlüsü Tuncay Güney kim?
  • Bir saygın kişi mi yoksa adi bir araba hırsızı, bir dolandırıcı mı?

  • Her şeyi bilen Ergenekon davasını kara kutusu bir büyük deha mı?

  • Bilinçli bir biçimde bilgi kirliliği üreten senarist mi?

  • İsrail tarafından Kanada ya uçurulan bir Mossad ajanı mı?

  • Müslüman mı, Hıristiyan mı?

  • Başından çıkarmadığı kippası ile gerçekten bir haham mı?

  • Yalancı, sahtekâr biri mi?

  • Ruh hastası, bir deli mi?

  • Ermiş bir veli mi?

  • Eline geçirdiği karayı sağa sola süren bir şarlatan mı?

  • Bu çok yönlü, çok dinli çok donlu adam kim?

Sahi kim bu Tuncay Güney?

Sahi kim bu Tuncay Güney.
Bu adamın sözlerine bakarak koca Türk Silahlı Kuvvetleri yerle yeksan edildi.
Çok mühim bir adam bu kesin.
Oraj POYRAZ


19 Şubat 2013 12:18 tarihinde Hadi önal <hadional23@gmail.com> yazdı:

KİM BU TUNCAY GÜNEY?

Ergenekon davası savcılarının verdiği ifadeleri referans gösterdiği Tuncay Güney, SkyTürk 360'ta Şimdi Söz Sende programına konuk oldu.
Formun Altı
Kanada'nın Toronto kentinden canlı yayın bağlantısıyla programa katılan Güney, ilginç açıklamalarda bulundu.
"Ergenekon davası bir projeydi bitti artık.
İçerdekilerin çıkması gerekir" diyen Güney "Benim yüzümden tabii ki insanlar cezaevine girmesinler.
Ben vicdanen rahatsızım.
İşkence görmeseydim o konuşmaları yapmazdım.
Ergenekon'un temeli sayılan emniyette verdiğim ifadeler geçersizdir.
Devlet beni kullandı.
Türkiye' de adalet aramak genelevde bakire aramaktan farksızdır" diye konuştu.
Güney, Paris'te öldürülen üç PKK'lı kadının katili Ömer Güney'i tanımadığını belirterek "Paris suikastı faili meçhul kalacaktır"
dedi.(Gazeteler)

Kimdir bu Tuncay Güney?
Ben bu soruyu tamı tamına üç yıl önce
"05 Şubat 2009" tarihinde sormuştum.
O gün bu gün hep bekledim.
Bekledim ki asrın en büyük davası olan "Ergenekon Davası"nda bu kişinin;
sanık, tanık, şahit yahut bilen kişi olarak Ergenekon savcılarının hâkimlerinin huzuruna çıkartılsın.
Bekledim ki mimarı olduğu ifade edilen Ergenekon bilmecesinin ne olduğunu bize anlatsın.
Kaldığı evde ele geçirilen altı torba dolusu evrak ile Ergenekon yapılanmasını gösterir şema hakkında mahkemelere bilgi versin.
Biz de ucundan kenarından bu dava hakkında aydınlanalım.
Bakın üç yıl önce hala havada uçuşan sorularımla birlikte neler yazmışım:

KİM BU TUNCAY GÜNEY?

Ortaya atıldığı günden beri ismi ile duyarlı insanlarımızı yürekten yaralayan;
hayalet cismi ile de insanımızı sürekli meşgul eden Türkiye Cumhuriyetinin bu en kapsamlı davası mahkemelerimize intikal ettiği için görülen davanın sonucunu bekleyecek ve Ergenekon hakkında herhangi bir biçimde fikir beyan etmeyeceğim.
Ancak, ben adına ne derseniz deyin bu yapılanmayı veya örgütü Türkiye Cumhuriyeti tarihinin bu en büyük ve en kapsamlı soruşturmasının temelindeki kişiden yani Tuncay Güney den bahsedeceğim.

Kimdir bu Tuncay Güney?

Kanada-Toranto Star gazetesinin muhabiri Cathal Kelly ile yaptığı röportajda kendisini dünyanın gelmiş geçmiş en meşhur ajanı olarak gören ve ajanlıkta:
"Bont benin yanımda solda sıfır kalır" diyerek böbürlenen Ergenekon davasının kilit ismi, kara kutusu Tuncay Güney kim?
Sahi kim bu adam?

1989-1991 yılları arasında Fethullah Gülen cemaatinde görev aldığını söyleyen, Samanyolu Televizyonunun kurulması sırasında da ekipte görev alan, bu televizyonda "Doruktakiler" adlı programın yapımcısı olan, hatta zamanın Başbakanı Tansu Çiller ve Bülent Ecevit i programına konuk eden gerçek bir televizyoncu mu?

1993-1996 yıllarında Akşam gazetesinde muhabirliğe başlayan, 05 Mayıs 1997 de askere giden ancak 4 ay sonra "gay" olduğu gerekçesiyle askerlikten muaf tutulan, 1998 Ocak ında yayın hayatına başlayan haftalık Strateji dergisinde haber koordinatörü görevini yürüten üstün meziyetlere haiz bir muhabir mi?

02 Mart 2001 de çalıntı bir aracı İstanbul da satmaya çalışırken yakalanan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi nde Şube Müdürü Adil Serdar Saçan ve ekibi tarafından sorgulanan verdiği ifade ve evinde yapılan aramalarda bugün görülmekte olan Ergenekon davasına kaynak olan altı çuval dolusu belge ile Ergenekon örgütünün şaması evinden çıkan 1972 doğumlu bu genç adam gerçekten bugün görülmekte olan olayların içerisinde yer almış veya bir vesile ile sızabilmiş kendi ifadesinde belirttiği gibi James Bond dan da Bond bir ajan mı?

"1986 da babam ölünce çalışmaya başladım.
Gazete ilanıyla işe girdim.
Dalan ın İstek Vakfı Okulları na yemek dağıtıyordum." diyen babadan yetim, 2001 yılında aldığı 10 yıllık ABD vizesi ile Amerika ya giden ve halen Kanada da CIA denetimindeki "New York Institutes"
adlı web sitesinde yüksek maaşla iş bulan bu ortaokul mezunu adam gerçekten bir dahi mi?

Müslüman olan ancak 2001 yılında Amerika vatandaşı olmak için Protestanlığı seçen başaramayınca Kanada ya geçip kippa takıp Yahudi kılığında boy gösteren Türk televizyonlarının paylaşamadığı, akla hayale gelmeyen komplo teorileri ile Türkiye ile oynayan Tuncay Güney, gerçekte ruhen tedavi edilmesi gereken biri, bir ruh hastası, bir şarlatan mı?

Yoksa kendi ifadesi ile Doğu Perinçek in Bekaa kampında Abdullah Öcalan la yaptığı görüşmelerin fotoğraflarını PKK lı birilerinden alıp MİT e getiren, Fethullahçıların Erbil deki kolejinin kapanmasını önlemek için PKK ya 15.000 doları götürüp veren, Mesut Yılmaz ile Abdullah Çatlı yı fotomontajla yan yana getiren bir fotoğrafı bir DYP bir milletvekiline 2.5 milyar lira karşılığında satan bir kurye, bir şantajcı mı?

Kafasındaki dehlizlerde yolculuk yapmaya çalışanları karanlık kimliği karmaşık kişiliği ile sürükleyen, bin yıllık devlet geleneğinin oluşturduğu kurumları hallaç pamuğu gibi atan usta bir kışkırtıcı mı?

At izini, it izine karıştırarak bulanık suda balık avlamaya çalışan bu cismi ile sinek görünümünde ama gölgesi ile:
"Bindik bir alâmete gidiyoz kıyamete" dedirten Çorum un Kargı ilçesi nüfusuna kayıtlı, ısrarla babasının göçmen, Sabetayist olduğunu söyleyen ortaokul mezunu bu genç gerçekten bilgili, kurnaz ve güçlü bir kişilik mi?

Yoksa bir dediği bir dediği tutmayan, çelişkili konuşmaları, bütün hal ve hareketleri ile çok şey bildiğini ima ederek kendisini önemsetmekten zevk alan ve bundan tatmin olan bir yalancı bir sahtekâr mı?

Sadece ülkenin gündemini değil enerjisini de denetimi altına alan bir büyük davanın -Ergenekon davasının- ne tanığı, ne sanığı olmayan ancak kör kuyuya attığı taşla milyonlarca insanı oyalayan ve oynatan usta bir tiyatro yönetmeni mi?

Takınılan her konuda kendisine başvurulan, başta TRT olmak üzere bütün televizyon kanallarının peşinden koşturan, çıkarıldığı TV kanallarında verdiği beyanatlarla Türkiye de kıyametlerin kopmasına neden olan televizyon kanallarında reyting üstü reyting yapan pek çok hayati bilgiye sahip bir arşiv görevlisi mi?

Yoksa Tuncay Güneyli saatlerde "Kurtlar Vadisi" dizisinin bir zaman elde ettiği vatandaşı ekrana kilitleme başarısını bir değil birkaç defa sollayan, Kanada da yaşayan emektar gazeteci Hasan Yılmaz ın da dediği gibi:"Bu saatten sonra, Ne yapsa satar dediği bu kippalı, gözlüklü, ufak tefek adam yoksa büyük bir senarist mi?

Sahi kim bu Tuncay Güney?

Ergenekon la yatıp Ergenekon la kalkan, kötülük tasvirleri ile saf zihinleri bulandıran bozan, bazı televizyon ve gazetelerin köşe başlarını tutmuş muhabir, yazar sunucu ve de bilumum fikir bezirgânının önceleri şiddetle sarıldıkları, kıraç düşünce tarlalarına referans gösterdikleri şimdilerde cinlerini görmüş gibi alabildiğine uzaklaştıkları, kaçtıkları bu kişi gerçekte bir melek mi yoksa bir şeytan mı?
Bu ortaokul mezunu, lise birden terk okul kaçkını, askerlik özürlüsü Tuncay Güney kim?

  • Bir saygın kişi mi yoksa adi bir araba hırsızı, bir dolandırıcı mı?

  • Her şeyi bilen Ergenekon davasını kara kutusu bir büyük deha mı?

  • Bilinçli bir biçimde bilgi kirliliği üreten senarist mi?

  • İsrail tarafından Kanada ya uçurulan bir Mossad ajanı mı?

  • Müslüman mı, Hıristiyan mı?

  • Başından çıkarmadığı kippası ile gerçekten bir haham mı?

  • Yalancı, sahtekâr biri mi?

  • Ruh hastası, bir deli mi?

  • Ermiş bir veli mi?

  • Eline geçirdiği karayı sağa sola süren bir şarlatan mı?

  • Bu çok yönlü, çok dinli çok donlu adam kim?

Sahi kim bu Tuncay Güney?

İşte böyle sormuştum 05 Şubat 2009.
Görülen o ki bir sorularım cevapsın.
Eh haydi bir defa daha soralım.
Kim bu Tuncay Güney?


a45UyF587661-201302192106-15
^^^^^ - vvvvv

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder