31 Ağustos 2013 Cumartesi

10-Süleymancılar MHP'yi destekledi MİT fişledi !



AK Parti ile ilişkileri kopuk olan Süleymancılar olarak adlandırılan cemaatin MHP'yi destekleyeceğini açıklaması MİT tarafından fişlendi.

Kamuoyunda Süleymancılar olarak bilinen Süleyman Efendi Cemaati'nin İstanbul Üsküdar'daki merkez binasında yapılan dar katılımlı iftar yemeğinde konuşma yapan cemaatin lideri Arif Ahmet Denizolgun'un MHP'yi desteklediklerini belirttiği ve yemeğe ilişkin, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) AK Parti'yi bilgilendirdiği ortaya çıktı.

İFTARDA GÜNDEM SİYASET

Taraf'ın haberine göre Cemaatin Üsküdar'daki merkez binasında 13 Temmuz günü dar katılımlı bir iftar yemeği verildiği ve yemekteki gündemin, ağırlıklı olarak siyaset olduğu öğrenildi.
İftarda, cemaatin lideri Arif Ahmet Denizolgun'un uzun bir konuşma yaptığı belirtildi.

Konuşmasında 800'e yakın yurt işlettiklerini, 150'den fazla ülkede çalışmalarının olduğunu ifade ettiği öğrenilen Denizolgun'un, konjonktür gereği dengeleri korumak için MHP'yi desteklediklerini ve bu şekilde devam etmesi halinde de, seçimlerde gizlice MHP'yi destekleyeceklerini dile getirdiği kaydedildi.

İftara ve iftarda yapılan bu konuşmaya ilişkin ayrıntıların ise, MİT tarafından AK Parti'ye iletildiği öğrenildi.
Her seçim öncesinde oy verilecek parti konusunda bazı tartışma ve anlaşmazlıkların yaşandığı cemaat; AK Parti'nin iktidara geldiği 3 Kasım 2002 seçimlerinde ANAP'ı, 2007 seçimlerinde DP'yi, 2011 seçimlerinde ise MHP'yi desteklemişti.

Süleyman Hilmi Tunahan'ın iki torunu olan Arif Ahmet Denizolgun ile Mehmet Beyazıt Denizolgun cemaatin liderliğine soyunmuşlardı.
Ana omurga, Ahmet Denizolgun etrafında toplanmıştı.
Ahmet Denizolgun, yıllarca siyasetin içinde yer almış ve ANAP döneminde bakanlık yapmıştı.
Mehmet Denizolgun ise, AK Parti'nin kurucuları arasında yer almış ve İstanbul Milletvekili olmuştu.
Cemaat, Mehmet Denizolgun'un AK Parti'den milletvekili adaylığı yapılması nedeniyle AK Parti'ye karşı tavır almış ve hatta, cemaat lideri Ahmet Denizolgun'un Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bir mektup yazarak "Gerçek liderin kendisi olduğunu" belirttiği iddiaları gündeme gelmişti.
Cemaat içerisinde de, "AK Parti'nin cemaat liderinin kardeşini aday göstererek cemaati bölmeye çalıştığı'' yönünde propaganda işlenmişti.

KURS, KÖPRÜLERİ ATTI

İstanbul Kasımpaşa'daki Piyalepaşa Camisi'nin avlusunda bulunan ve cemaatin denetimindeki Kur'an Kursu binasının 22 Temmuz 2007 seçimlerinin hemen öncesinde yıkılması sonrasında ise AK Parti ile köprüler tamamen atılmıştı.
Ancak Mehmet Denizolgun etrafında toplanan az sayıdaki cemaat üyesi, AKP'ye oy vermeyi sürdürmüştü

Kaynak : http://m.internethaber.com/News.aspx?q=574487#ixzz2cnqJlLoL


a45UyF587661-201307301451-10
^^^^^ - vvvvv
 

zaryop:jaro

Suclunun beraet ettigi yerde, hakim hukum giyer

Puplius Syrus.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Kurmus oldugum gruba uye olun
Moderasyonsuz, sansursuz ve ozgur bir gruptur:
Ozgur_Gundem-subscribe@yahoogroups.com
Ayrilmak isterseniz de :
Ozgur_Gundem-unsubscribe@yahoogroups.com

Grup Sayfamız :
http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz.
http://orajpoyraz.blogspot.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder