27 Temmuz 2015 Pazartesi

İlber Ortaylı’dan bomba koalisyon yorumu

İlber Ortaylı'dan bomba koalisyon yorumu

Temmuz 27, 2015 |

İlber Ortaylı'dan gündeme dair olay açıklamalar. İlber Ortaylı, TV programında çözüm süreci, IŞİD, koalisyon çalışmalarına dair çarpıcı tespitlerde bulundu.

İlber Ortaylı, katıldığı televizyon programında gündeme dair yine kendine özgü açıklamalarda bulundu. İlber Ortaylı, süreç için umut verici bir gelişmeyi hiçbir zaman görmediğini ifade ederken koalisyon için de bomba açıklamalarda bulundu. CNN Türk'te Hakan Çelik'in sunduğu "Hafta Sonu Keyfi" programına katılan İlber Ortaylı, IŞİD hakkındaki değerlendirmesi sorulunca, "Cehaletin eyleme geçmiş hali çok tehlikelidir" dedi. İlber Ortaylı, bitme noktasına gelen çözüm süreciyle ilgili olarak ise "Süreçte hiçbir zaman umut verici bir gelişme görmedim" diye konuştu.

MHP'nin ne istediğini kimse anlamadı

İlber Ortaylı, 7 Haziran'da yapılan seçimler sonrasındaki tutumu nedeniyle MHP'yi de eleştirdi ve "MHP'nin ne istediğini, ne ben, ne de vatandaş anladı. MHP çok balansı yerinde bir parti değil. Milliyetçilik ve sosyalizm Türk kasabalısının becerebileceği işler değil."

"AKP'ye istediğini vermemişlerse vermemişler…"

İlber Ortaylı, "Herkes Immanuel Kant gibi dünya meseleleri hakkında derin düşünecek değil, aklına uygun ilk çözüme sarılıverir" diye konuştu. Gündemdeki erken seçim tartışmalarına da değinen İlber Ortaylı, " AKP 'ye istediğini vermemişler… Vermemişlerse vermemişler, yeniden seçim olmamalı" ifadesini kullandı.

"Ne biz Avusturyalıyız, ne arkadaşlar Macar!"

Çözüm sürecinde hiçbir zaman umut verici bir gelişme görmediğini belirten İlber Ortaylı, "Türk-Kürt ayrılığından bir Avusturya-Macaristan çıkmaz. Ne biz Avusturyalıyız, ne arkadaşlar Macar" dedi.

"Türkiye'de dışişleri bakanı diye bir şey yok"

"Türkiye'nin sınırlarını muktedir güçler değil, Türkiye'de yaşayanlar belirler" diyen İlber Ortaylı, Suriye başta olmak üzere yürütülen dış politikaya yönelik eleştirilerini şöyle sıraladı: "Böyle bir amatörlük görmedim. Son 10 yıldır Türkiye'de dışişleri bakanı diye bir şey yok. Biz Türklerin Suriye'de tek problemi Halep Türkmenleri olmalıydı. Bütün Suriye'yi kurtarmak, Esad'ı devirmek bizi aşar."

"15 milyonluk medeni şehir mi olur?"

İlber Ortaylı, "İkinci endüstri devrimi yaşanıyor. Bizdeyse bilişim yok, bilgisayar programcılığı yok, varsa yoksa inşaatçılık" diyerek Türkiye'deki inşaat odaklı ekonomik yapıyı eleştirdi. İstanbul için "15 milyonluk medeni şehir mi olur? Dünyanın neresinde var?" diye soran İlber Ortaylı, AVM'lerin kapanması durumunda, sadece burada çalışıp işini kaybedecek olan gençlere üzüleceğini söyledi.


a45UyF587661-150727095033 Oraj Poyraz <oraj.poyraz@openmail.cc>
2015/07/27  13:40 6  64  1 undefined kemalistiz@googlegroups.com

 

SULAR BIZDEN AKILLIDIR
. . . . . .
Sular bizden akillidir, daha evvel gorur aksami,
Iner havadan once, karanliga,
Buyuk bir balik gibi ortadan silinir,
Kacisirken hayvanlar daga.
Sular bizden akillidir, memnun olur,
Sadece agaclardan.
Baska insanlardan degil,
Bizi yalniz birakan.
Sular bizden akillidir, uyumaz,
Acar mavilige, iri gozlerini.
Ve bekler bir olum sirri icinde,
Kendi hayatinin yerini.

Fazil Husnu DAGLARCA

MEKTUBAT Risalesi, 19.Mektup .
Mucizat-i Ahmediye sayfa 135

Altinci cocuk: Resul-i Ekrem Aleyhissalatu Vesselam namaz kilarken, hircin bir cocuk namazini kat edip gectiginden, Resul-i Ekrem Aleyhissalatu Vesselam : ( Elleahummeakta eserahu) ( Allahim, onun yerden izini kes ) demis.
Ondan sonra cocuk daha yurumemis, oyle kalmis, hircinliginin cezasini bulmus.

Kimi yerlerde kadinlar goruyorum ki, basina bir bez, ya da bir pestemal ya da benzer bir seyler atarak yuzunu, gozunu gizler ve yanindan gecen erkeklere karsi ya arkasini cevirir, ya da yere oturarak yumulur.
Bu durumun anlami, gosterdigi nedir?
Efendiler uygar bir ulus anasi, ulus kizi bu sasirtici bicime, bu vahsi duruma girer mi?
Bu durum ulusu cok gulunc gosteren bir gorunustur.
Hemen duzeltilmesi gerekir

Mustafa Kemal ATATURK
(Kaynak: Ataturk un Soylev ve Demecleri, C.II., s.217.)


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder