27 Temmuz 2015 Pazartesi

Tehlikeli fişleme TBMM’dekeli fişleme TBMM’de

Tehlikeli fişleme TBMM'de

Temmuz 1, 2015 |

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Alevi vatandaşların evlerinin hedef haline getirilmesini Meclis gündemine getirdi.

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş Elazığ'da alevi vatandaşların oturduğu bölgede yapılan işaretlemeleri TBMM gündemine taşıdı.

EVLER SARI BOYA İLE İŞARETLENDİ

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş Elazığ'ın Yazıkonak Beldesi'nde alevi vatandaşların oturduğu yerleşim yerlerinde meydana gelen korkutucu olayı TBMM gündemine taşıdı. İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk'ün yanıtlaması istemiyle çeşitli sorular yönelten Yarkadaş meydana gelen olayın daha öncede çeşitli illerde meydana geldiğini soru önergesinde hatırlattı.

6 evin işaretlenmesinin halkın tedirgin olmasına yol açtığını belirten Yarkadaş, "Daha önce de ülkemizin birçok noktasında faklı yerleşim noktalarından buna benzer işaretlenmelerin meydana geldiği bilinmektedir." diye yazdı.

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, İçişleri Bakanı Öztürk'e şu soruları yöneltti;

Soru 1: Alevi yurttaşlarımızın evlerinin işaretlenmesine ilişkin Bakanlık nezdinde bir inceleme başlatılmış mıdır?

Soru 2: Son 3 yıl içerisinde fiziksel ve psikolojik baskı içeren saldırılardan kaçı hakkında bir soruşturma başlatılmış ve bu saldırılardan kaçı yargı organlarına intikal etmiştir?

Soru 3: Son yıllarda artan Irkçı nefret söylemi içeren saldırıların önlenmesine ilişkin yasal bir çalışma başlatmayı düşünüyor musunuz?

ELAZIĞ'DA NE YAŞANMIŞTI?

Elazığ merkeze bağlı Yazıkonak Beldesi'nde Alevi vatandaşların yaşadığı 6 evin sarı boya ile işaretlenmesi ilçede halkın tedirgin olmasına yol açtı.

Yazıkonak Beldesi, Belediye Caddesi üzerinde bulunan ve Alevilerin yaşadığı belirtilen 6 ev sarı boya ile işaretlendi.

İnsan Hakları Derneği Elazığ Şube Başkanı Behzat Hazır, yaptığı açıklamada daha önce de farklı yerleşim yerlerinde evlerin işaretlemek suretiyle hedef haline getirildiğini belirterek, "Amacı korku ve panik yaratma, insanlarımızı huzursuz kılma ve inançsal ayrımı derinleştirme, karşı karşıya getirme amacı taşıyan bu işaretlemelere karşı kamuoyunu duyarlı olmaya çağırıyoruz. Yazıkonak'ta değişik inanç ve etnik kökene mensup insanlarımız, hiçbir sıkıntı olmadan, beraber bir yaşam sürdürmektedir. Bizce malum olan 'gizli eller' tarafından gerçekleştirilen bu tür işaretlemelerin amacı beldemizde, kentimizde beraber yaşama kültürüne saldırıdır. İnsanları bir birinden ayırma, toplumsal dinamiklerini zayıflatma ve insanları birbirleriyle karşı karşıya getirme amaçlıdır" dedi.


a45UyF587661-150701145837 Oraj Poyraz <cimcime@neomailbox.net>
2015/07/28  06:40 6  64  1 undefined kemalistiz@googlegroups.com

 

Aptallar akillilardan cok az sey ogrenirler, ama akillilar aptallardan cok sey ogrenirler.

CATO

NISA - 82 Kuran i dusunmuyorlar mi?
Allah katindan baska yerden gelseydi, onda birbirini tutmaz pek cok sey bulurlardi.

Babalar ve Cocuklar

Cocuklarin babalarina karsi duyduklari, saygidir daha cok. Duygu dusunce alisverisleriyle beslenen dostluk onlar arasinda kurulamaz; dunyalari cok ayridir cunku, ustelik dogal odevleri de orseler bu dostluk. Babalar butun gizli dusuncelerini cocuklarina acamazlar, yaki$iksiz bir sirdaslik yaratmamak icin; dostlugun bas gorevlerinden biri olan uyarmalar, akil vermeler de cocuklarin babalarina yapabilecekleri seyler degildir. Kimi uluslarda cocuklarin babalari, kiminde de babalarin cocuklari oldurmeleri adetmis, birbirlerine cikarabildikleri zorluklari onlemek icin, dogal olarak birinin varligi otekinin yikimina bagli oldugu icin. Babalarla cocuklar arasindaki dogal baglari hor goren filozoflar da cikmistir Aristippos bunlardan biridir. Kendisinden cikmis olan cocuklarini nasil olup da sevmedigi soylenince tukurmus Aristippos ve demis ki: Bu tukuruk de benden cikti; bitler, kurtlar da cikiyor benden! Plutarkhos un kardesiyle baristirmak istedigi biri de soyle der: Ayni delikten ciktik diye kardesimin buyuk onemi olamaz benim icin... Babayla ogul apayri mizaclarda olabilirler, kardesler de oyle. Oglum olur, akrabam olur, ama belali, kotu, budala herifin biri de olabilir. Hem sonra, yasalarin ve dogal zorunlulugun bize buyurdugu dostluklarda secme ve isteme ozgurlugumuz azaliyor. Oysa bu ozgurluk sevgi ve dostluk kadar bizim diyebilecegimiz baska hicbir sey yaratamaz. Her inanc kendini can pahasina benimsetecek kadar guclu olabiliyor.

Michel de Montaigne : Denemeler


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder