27 Temmuz 2015 Pazartesi

'Evlerinizi boşaltın yoksa...'




'Evlerinizi boşaltın yoksa...'

AA | 27 Temmuz 2015 Pazartesi - 9:05

Suriye'de PYD, Türkmenleri 'Yerlerinizden ayrılmıyorsanız okul ve evlerinizi bombalaması için koalisyona koordinat vereceğiz' diye tehdit ediyor. Türkmen köyleri dozerlerle yıkılıyor. Türkmen tehciri duyulmasın diye halk, Türkiye'ye değil iç göçe zorlanıyor. Zorla göçün yerleri belirlenmesin diye de halkın elinden cep telefonları alınıyor. Cerablus-Azez arasında oluşturulacak güvenli bölge, IŞİD ve PYD baskısından bıkmış Türkmenler için hayati bir fırsat olacak.

SURİYE'nin kuzeyindeki Azez-Cerablus arasında insani nedenlerle oluşturulması öngörülen güvenli bölge, Türkmen köyleri üzerindeki IŞİD ve PYD tehdidinin bertaraf edilmesinde de etkili olacak. Türkmenler, Suriye'de oldukça dağınık bir coğrafyada yaşıyor. Nüfuslarının 3'te 2'si, Rakka'nın kuzeyinde yoğunlaşıyor. PYD, geçen ay Arapların yanı sıra Türkmen köylerinin bulunduğu Tel Abyad'ı IŞİD'ten alarak, Kürt nüfusun yaşadığı Cezire ile Kobani (Ayn el Arab) bölgelerini birleştirmişti. Ardından Tel Abyad'taki Türkmenler 'bölgeyi terk etmeleri, aksi takdirde koalisyon uçaklarının hava saldırısı düzenleyeceği' tehdidiyle zorla göç ettirilmeye başlandı. Sadece Tel Abyad'ın 20 kilometre güneyindeki Hammam Turkuman ve Al Iveyyid köylerinden yaklaşık 750 kişi, Türkiye'ye ve Rakka'nın çeşitli bölgelerine göç etti. PYD, şu anda da Türkmenleri zorla göç ettirmeye devam ediyor.

HEDEF SIRRIN BÖLGESİ

Rakka'ya bağlı Tel Abyad ve Ayn İssa beldelerinin arasındaki Suluk bölgesinin batı kısmı ve Kobani-Rakka merkez arasındaki Sırrın beldesinde bulunan Türkmen köyleri IŞİD'in elinde bulunuyor. Rakka'nın kuzeyinde bunun dışında kalan bölge ise PYD'nin kontrolünde. PYD kaynakları, Telabyad'ı alan PYD'nin Suriye'nin kuzeyindeki ilerleyişinde sıradaki hedefin Rakka iline bağlı Sırrın olabileceğini belirtiyor. PYD'nin buradan sonra da Cerablus'a sıçrayarak, Kobani ile Afrin 'kantonlarını' birleştirmeyi amaçladığı tahmin ediliyor.

YENİ TEHCİR DALGASI

Sırrın, Kobani-Rakka merkez arasında, Fırat'ın doğu kıyısında yer alıyor. Hem Sırrın hem Cerablus çevresi Suriye Türkmenleri'nin en yoğun yaşadığı bölgelerden biri. Bu bölgelerin de PYD'nin eline geçmesi halinde Türkmenler, yeni ve çok daha büyük bir tehcir dalgasıyla karşılaşacaklarından endişe duyuyor. Türkmenler, Türkiye'nin Suriyeli sığınmacıların barınma alanı olarak insani nedenlerle uzun süredir üzerinde durduğu Suriye rejimi uçuşlarına yasak güvenli bölgenin, Türkmen nüfus üzerindeki IŞİD ve PYD tehdidine karşı önemli bir işlev göreceğini düşüncesinde.

DÜNYA DUYMASIN DİYE...

Suriye Türkmen Meclisi üyesi ve Suriye Türkmenleri Derneği Şanlıurfa Şube Başkanı Ekrem Dede, tehcirin uluslararası arenada duyulmasını engellemek için halkın Türkiye'ye değil, iç göçe zorlandığını ve bazı köylerin boşaltıldıktan sonra halkın bir daha geri dönmesini engellemek için dozerlerle yıkıldığını söyledi. "Suriye'nin kuzeyinde güvenli bölge oluşturulmasını özellikle istiyoruz" diyen Dede, güvenli bölgenin hem burada yaşayan Türkmenlerin gelecekte maruz kalabilecekleri tehcire karşı önlem olacağını, hem de Rakka'daki Türkmenleri PYD tarafından IŞİD'in eline sürülmekten kurtaracağını dile getirdi. Dede, "Şimdiye kadar güvenli bölge oluşturulmuş olsaydı Türkmenler Türkiye'deki kamplar yerine bu bölgedeki yerleşimlerde kalacaktı, hem de IŞİD tehlikesinden uzak olacaktı" dedi.

MEŞRUİYET KAZANDIRDILAR

Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Abdurrahman Mustafa ise iki yıldır Suriye'nin kuzeyinde güvenli bölge oluşmasını talep ettiklerini hatırlatarak, "ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri, Suriye'de PYD'yi yoktan var ederek ona meşruiyet kazandırdı. PYD, Rakka'nın kuzeyinde etnik temizliğe devam ediyor. Türkmenleri bölgelerinden tehcire zorladı ve hâlâ zorluyor. PYD, eğer Sırrın'i alırsa Cerablus'a yönelecek. Cerablus-Azez arasında güvenli bölge, IŞİD ve PYD baskısından bıkmış Türkmenler için hayati bir fırsat olacak." PYD sadece buradan 8200 insanı sürgün etti TEL Abyad Meclis ve Yerel Belgelendirme Komitesi Üyesi Ahmed el-Hac Salih, PYD güçlerinin Suluk'un 5-6 kilometre güneyindeki 'Hammam Türkmen Şemelli' ve 'Hammam Türkmen Cenubi' beldelerindeki 8 bin 200 Türkmen zorla göç ettirdiğini söyledi. PYD'ye direnen Türkmenlerin tehdit edildiğini belirten Salih, "PYD'nin Resulayn Kanton Başkanı Hüseyin Koçer, 'Yerlerinizden ayrılmıyorsanız okul ve evlerinizi bombalaması için koalisyona koordinat vereceğiz' diyor. Halk, Koçer'in tehdidinden dolayı sığındığı okulları boşaltarak, 12 saat içinde güvenli gördüğü yerlere göç etti. PYD, göç edenlerin ve beldedekilerin cep telefonlarını ellerinden aldı ki tehciri belgeleyemesinler" diye konuştu.

http://www.gazetevatan.com/-evlerinizi-bosaltin-yoksa--846579-gundem/

a45UyF587661-150727133222 Oraj Poyraz <oraj.poyraz@openmail.cc>
2015/07/28  00:40 6  64  1 undefined kemalistiz@googlegroups.com

 

Medicus curat, natura sanat
Doktor tedavi eder, doga iyilestirir.

Latin Atasozu

BAKARA - 256 dinde zorlama yoktur...
***
NISA - 89 onlar sizin kendileri gibi kafir ve boylece es olmanizi isterler.
Allah yolunda goc etmedikce onlardan dost edinmeyin.
bunu kabul etmez de yuz cevirirlerse onlari tutun, buldugunuz yerde oldurun...
TEVBE - 5 hurmetli aylar cikinca Allah a es kosanlari nerede bulursaniz oldurun.
yakalayip hapsedin.
gelip gececekleri butun yollari tutun.
fakat tovbe ederler, namaz kilarlar ve zekat verirlerse onlarin pesini birakin...
ENFAL - 65 ey peygamber inanlari savasa tesvik et.
eger icinizden sabirli yirmi kisi bulunursa onlarin ikiyuzune galip gelir.
ve eger sizden yuzkisi olursa, kafirlerin binini yener.
cunku onlar hicbir seyden anlamaz guruhturlar.
ENFAL - 66 simdi Allah yukunuzu hafifletti.
bildi ki sizde muhakkak bir zaaf var.
artik sizden sabirli ve metanetli yuz kisi olursa ikiyuzunu yenerler.
eger sizden bin kisi olursa, Allah in izniyle ikibine galebe calarlar.
Allah sabir ve sebat edenlerle beRABerdir.

Belediye baskani adayligim hayirli olsun

14 Subat 2014

Gecen gun odamda oturup onumuzdeki yerel secimlerde hangi partiye oy verecegimi dusundum. Yorucu saatler sonunda bir neticeye ulasamadim. AK Parti, CHP ve MHP yi cok begeniyordum, peki hangisini secmeliydim?

Tam umitsizlige dusmustum ki kafamda bir i$ik yandi. Madem karar veremiyorsun, dedim kendi kendime, neden kendin aday olmuyorsun? Sacmalama dedim. Sacmalamiyorum gayet ciddiyim dedim, kafayi mi yedin dedim, agzini bozma dedim.

Kendi icimde yasadigim kavgayi buyutmemek adina buyukluk gosterip sustum. Kararimi vermistim, belediye baskani olacaktim.

Oncelikle adayligimin herkese hayirli olmasini diliyorum. Gelelim icraatlara. Ilk icraatlar cok ozeldir. Belediye baskani oldugumda ilk icraatta cok heyecanlanacagim, orasi kesin. Ama zamanla alisirim.

Dernek ve esnaf ziyaretlerini artiriyoruz

Bir belediye baskani, omrunun ortalama yedi yilini ziyaretlerle geciriyor. Niye? Adam Corum ili Firsatli ilcesi Surprizli koyu icin dernek kurmus, belediye baskani olarak ziyaret etmesen aliniyorlar. Bizden size oy yok diyorlar. Yav sen kac hanesin? Adamdaki ozguvene bak. Oy vermeyecekmis. Sen onu bunu birak da o dernegin olayi ne, onu acikla. Butun gun okey, batak oynuyorsunuz. Dunyada okey oynamak icin dernek kuran yegane millet biziz. Madem dernek kuracaksin, yelpazeyi az genislet. Komple Firsatli ilcesi desen olmuyor mu? Illa sizin koyden mi olacak? Digerleri kotu insanlar mi?

Ama gorunen o ki, dernek ziyaretleri tutuyor, bu yuzden ben de oyunu kuralina gore oynayacagim. Mevcut dernek ziyaretlerini tam iki katina cikaracagim. Ziyaret edilmemis tek bir dernek kalmayacak. Iki arkadas tavla oynamak icin bile bir araya gelmis olsalar, onlari ziyaret edecegim.

Esnaf ziyaretleri de artacak. Cunku anladigim kadariyla esnaflar uc-dort gunde bir belediye baskanlarini gormezlerse guvensizlik sorunu yasiyorlar. Acaba belediye baskanimiz bizi sevmiyor mu, aramizda bir problem mi var, mesaj da atmadi diye dusunup bunalima giriyorlar. Kendilerini ise veremiyorlar.

Her yeri pankartla donatacagiz

Su anda benim yasadigim semtte hemen her sokakta belediyenin calistigina dair pankartlar asili. Belediye calisiyormus. Bozuk degil yani, calisiyor. Dunyada bunun kadar sacma baska bir pankart varsa o da sudur: Camasir makinesi calisiyor. Ben evimin balkonuna bunu asiyor muyum? Bir belediyenin normal olarak calismasi gerekmiyor mu zaten? Ilanlar, pankartlar yeni bir seyi haber vermek icin degil midir?

Ama cicegi burnunda bir siyasetci olarak bu oyunu da kuralina gore oynayacagim. Halk bundan memnunsa, onlari daha da memnun etmek bizim isimiz. Su anda semtte en cok gordugum pankartlar:

Belediye calisiyor...

Sinava giren ogrencilerimize basarilar dilerim

Kandilinizi tebrik ederim.

Bunlari artirmayi planliyorum. Halkla daha da ic ice olmak lazim:

Nasilsiniz

Gunaydinlaaaaaaar

Yeni kaldirimlarimiz hosunuza gidiyor degil mi?

Beyler nabiyonuz yaa, belediyeye gelin laflariz.

Halk buna bayilacak.

Kaldirim ve AVM ye yukleniyoruz

Pek cok belediye baskani kaldirim sever. Bazilari icin bu bir tutku haline gelmistir. Yapar, bozar, yeniden yapar. Hep daha iyinin arayisindadir. Ustelik bu, belediyenin calistigini gosterme adina muthis bir harekettir. Bu yuzden kaldirimlari ayda bir degistirecegiz.

Bir baska belediye baskani hobisi ise her turlu bos alani AVM ve is merkezlerine donusturmektir. Istanbullular olarak ihtiyacimiz olansa bilakis yeni bos alanlar. Fakat bir belediye baskaninin secim oncesinde Tam yuz yirmi bina yiktik demek yerine Tam yuz yirmi bina diktik demesi, insanlara daha iyiymis gibi geliyor. Isbu sebeple benim donemimde binaya doyacaksiniz. Istanbul da cok cok az bos alan kaldiginin farkindayim. Degerli secmenlerden rica ediyorum, bes on metrekare bile olsa, gordugunuz bos alanlari lutfen bana ihbar edin.

Nikah memurlarina yetki falan vermeyecegiz

$ik $ik goruyoruz, nikah memuru kafasina gore nikah kiyiyor. Kardesim sen neye dayanarak bu nikahi kiydin diye soruyoruz, belediye baskaninin bana verdigi yetkiye dayanarak diyor. Ne diyebilirsin ki adama? Adam yetkiyi almis, istedigi iki insani nikahlayabiliyor. Peki soruyorum, bu ne kadar guvenli? Nikah memuru tutup beni tanimadigim yasli bir kadinla evlendirse hayatim kararmaz mi?

Bu yuzden belediye baskani oldugumda tum nikahlari ben kiyacagim. Evlilik cuzdanini da kadina degil, erkege verecegim. Erkeklerin hafizasi zayif, bir sure sonra bu kadinin burada ne isi var deyip onu tehdit olarak algiliyor ve dovuyorlar. Ulkede bu kadar kadinin siddete ugramasinin baska bir izahi yok. Evlilik cuzdanini erkege verecegim ki, o kadini aslinda korumasi gerektigini bilsin.

Kopruleri atiyoruz

Trafik sorununu bitiriyoruz. Trafigin en buyuk sebebi kopruler. Demek ki kopruler ortadan kalktiginda sorun da kalmayacak. Buradan yola cikarak iki adet Bogaz Koprusu nu luks restorana donusturecegiz. Oyle bir manzarada yemek yemenin keyfini dusunun. Peki insanlar karsiya nasil gececek diye sordugunuzu duyar gibiyim. Bilincli secmen diye buna derim ben, helal olsun. Sorunun cevabina gelirsek. Gecmeyecekler. Evet, karsiya gecmeyecekler. Bu ne ya, cani $ikilan kita degistiriyor. Adam Atasehir de oturuyor, kahvalti yapmak icin Bebek e geciyor. Insafsiz! Sonra da abi koprude trafik cok fena yeeaaa diye agliyor. Dunyada topu topu alti tane kita var. Sen ikisinde birden yasamak istiyorsun. Boyle yagma yok. Asya daysan orada kal. Aksam yemegine Afrika ya gidiyor musun? Gitmiyorsun. Boyle dusun.

Adayligim hayirli ugurlu olsun. Onumuzdeki hafta yeni vaatlerim ve ozgecmisimle karsinizda olacagim. Simdi gidip bizim bakkali bir ziyaret edeyim.

http://beyinsizadam.net/
lukasaluka@gmail.com


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder