23 Temmuz 2015 Perşembe

Ortalık karışıyor.

Ortalık karışıyor.

Komplo teorisyenleri harıl harıl komplo uyduruyor.
Gizemli bir el düğmeye basmış.
Karanlık güçler iş başındaymış.
Türkiye tam da kalkışa geçmişken zamanlama manidarmış.

Aşağıdaki haberler olup bitenlerin pek azı.
Daha sonra duyduklarımız da var.
Gazetelerin iç sayfalarında küçük puntolarla geçenler var.
Önlendiği için duyurulmamış riskler, büyük tehlikeler var.

Sanki birden, hiç yoktan olmuş gibi.
Sanki biz masum masum yolumuzda yürürken birileri bize çelme takmış gibi.
Sütten çıkmış ak kaşığız.
Herkes bize düşman.
Karşıdan gelenler durup dururken omuz atıyor.

Çocukça avunmalar bunlar.
Siz kendinizi kandırabilirsiniz.
Görünen o ki, sizin kendinizi kandırmanız başkalarını kandırmanızdan çok daha kolay.

Etme bulma dünyasıdır bu.
Karmadır.
Etki tepki ilkesidir.
Enerjinin korunumudur.

AKP oy verenlerini, geçen dört seçim dönemi ve on yıldan sonra hala daha AKP liderliğini, felsefesini, ideolojisini, kadrolarını masum gören, tercihlerini doğru sayanları uyarmak için daha ne yapmak gerek  bilmiyorum.
Günümüz Irak'ı ve Suriye'sinin son kırk yılda yaşadıklarını bir biri yaşasak acaba bu insan kalabalığının idrak yolları açılabilir mi?

Görünen şey çok açık.
Öldürülenler hep Allah rızası için.
En azından öldürenler böyle söylüyor.
Ve şeytanı hoşnut etmek için öldürülen tek bir kişi bile yok.
Bu durumda aydınlık ve iyi olan taraf hangisi sizce?

Oraj POYRAZ(cimcime@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc)            L2fSIJNoA0xfSNxA      


Saldırıya seyirci kalan Valilik, kentte eylemi yasakladı!

Şanlıurfa Valiliği, kent merkezi ve ilçelerde her türlü miting, yürüyüş ve basın açıklamasının yasaklandığını duyurdu.

Haber Merkezi

Salı, 21 Temmuz 2015 10:57

Şanlıurfa Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu kapsamında değerlendirilen etkinliklerin yasaklandığı belirtilerek şöyle denildi:

"Anayasamızda ve kanunlarda öngörülen sınırlandırma ve yasaklama şartlarını doğrudan ve açıkça oluşturduğu değerlendirilen eylemlerin gerçekleştirilmesi durumunda meydana gelebilecek istenmeyen olayların engellenebilmesi, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11/C maddesine ve 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 17'nci maddesine istinaden diğer illerden katılımlarla birlikte yapılması muhtemel her türlü yürüyüş, basın açıklaması, miting, çadır kurma vb.
etkinliklerin ilimiz merkez ve ilçelerinde yapılması yasaklanmıştır.
Kamuoyuna duyurulur."



'Yaktın beni oğlum'

ADIYAMAN'da güvenlik güçleriyle terör örgütü PKK üyeleri arasındaki çatışmada şehit olan Uzman Onbaşı Müsellim Ünal'ın, Kayseri'nin Develi ilçesindeki baba ocağına ateş düştü.

21 Temmuz 2015 Salı 10:06

Adıyaman merkeze bağlı Kömür beldesindeki Kurk ve Derinsu mevkilerinde arazi arama-tarama faaliyeti yapan güvenlik güçlerine terör örgütü PKK mensuplarınca ateş açılması sonucu çıkan çatışmada Uzman Onbaşı Müsellim Ünal şehit olurken, Uzman Onbaşı Tanju Gülen ve Başçavuş Yunus Vatandaş yaralandı. Çatışmada şehit olan Uzman Onbaşı Müsellim Ünal'ın Kayseri'nin Develi ilçesine bağlı Kulpak mahallesindeki babası Yusuf Ünal'ın evine acı haber, akşam saatlerinde ulaştı.

Acı haberle yıkılan acılı baba Yusuf Ünal, tek oğlunun ardından, "Yaktın beni oğlum. Ben bu acıya nasıl dayanacağım?" diye feryat etti. Bu arada, şehidin yakınları görüntü almaya çalışan basın mensuplarına tepki gösterdi.

Mahalle sakinleri, haberi alır almaz, şehidin baba evine akın ettiler. Askeri yetkililer, şehidin ailesine haberi verirken, bir ambulans da hazır bekletildi. Şehit Müsellim Ünal'ın babasını ziyaret eden Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar da baba Yusuf Ünal'ı teselli etmeye çalıştı. Şehidin evinin önünde Kur'an okundu. Şehidin cenazesinin yarın öğle namazının ardından kılanacak cenaze namazının ardından Kulpaük'ta toprağa verileceği öğrenildi.

DHA



İstanbul'da polis merkezine şok saldırı

21 Temmuz 2015 Salı 09:59

İstanbulda polis merkezine şok saldırı

Edinilen bilgiye göre, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce Gazi Polis Merkezi'ne uzun namlulu silahlarla ateş açıldı.

Olay sırasında binaya 10 adet mermi isabet etti.

Polis, çevrede geniş güvenlik önlemi alırken, bölgede arama başlatıldı.

Bir polis helikopteri de aramalara havadan destek verdi.

Olayla ilgili incelemeler devam ediyor.


(İHA)



Özel Harekat bölgede

21 Temmuz 2015 Salı

Adıyaman'ın merkeze bağlı Kömür beldesinde güvenlik güçleriyle terör örgütü PKK mensupları arasında çıkan ve bir askerin şehit olduğu çatışmanın ardından, bölgeye çok sayıda özel kuvvet ve özel harekat ekibi sevk edildi.

Kömür Beldesi Derinsu köyü giriş ve çıkışları güvenlik güçleri tarafından trafiğe kapatıldı. Diyarbakır'dan helikopterlerle getirilen özel kuvvetler ve İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı çok sayıda özel harekat ekibi bölgeye sevk edildi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Çatışmaların yaşandığı bölgeye canlı kalkan olmak isteyen bir grubun geçişine ise güvenlik güçleri izin vermedi. Bölgede operasyonların devam ettiği öğrenildi.

NELER OLMUŞTU?

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, adıyaman'ın Merkez ilçesine bağlı Doğanlı ve Çatalağaç bölgelerinde PKK'ya yönelik gerçekleştirilen operasyonda bir personelin şehit olduğu, iki personelin ise yaralandığı bildirildi.

Bölgeye bir insanlı keşif uçağının sevkedildiği belirtilirken, operasyonun Adıyaman Valiliği'nin, "oluru" ile gerçekleştiği vurgulandı. Şehit olan TSK personelinin, "onbaşı" rütbesindeki Müsellim Ünal (22)olduğu belirtiliyor.

Valilik oluru vurgusu

Çözüm süreci nedeniyle uzun bir süredir çatışma yaşanmıyordu. PKK'nın geçen hafta baraj ve kalekollara yönelik olarak eylemsizliğini sonlandırdığını açıklamasından sonra gerçekleştirilen operasyon ve yaşanan çatışma endişe yarattı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan dün saat 17.25 sıralarında yapılan açıklamada, "Alınan bir duyum üzerine ve Valilik oluru ile Adıyaman İl Jandarma Komutanlığı'nca, 20 Temmuz 2015 tarihinde Adıyaman Merkez / Doğanlı ve Çatalağaç bölgesinde bir operasyon başlatılmıştır. Saat 10.30'da bölücü terör örgütü mensuplarının ateşi ile ilk temasın sağlanması üzerine bölge takviye edilmiş, bu temasta herhangi bir zayiat verilmemiştir. Ancak saat 15.20'de bölücü terör örgütü mensuplarının açtığı ikinci ateş neticesinde bir kahraman personelimiz şehit olmuş, iki personelimiz hafif şekilde yaralanmıştır.

'Yaktın beni oğlum'

Ünal'ın, Kayseri'nin Develi ilçesindeki baba ocağına ateş düştü. Acılı baba Yusuf Ünal, tek oğlunun ardından, "Yaktın beni oğlum. Ben bu acıya nasıl dayanacağım?" diye feryat etti.




100 kiloluk facia son anda!

Temmuz 21, 2015 |

Tunceli'de yolda arama gerçekleştiren askerler 100 kiloluk bomba ele geçirdiler.

Tunceli'nin Sütlüce Köyü'nde yol güzergâhında arama tarama faaliyeti gerçekleştiren askerler, 100 kiloluk el yapımı bomba buldu. Yola döşenmiş halde bulunan bombanın uzaktan kumandalı olduğu öğrenildi. Bölgeye bomba imha ekipleri ve çok sayıda zırhlı araç sevk edildi.

DHA


a45UyF587661-150721115745 Oraj Poyraz <oraj.poyraz@openmail.cc>
2015/07/23  15:50 6  64  1 undefined kemalistiz@googlegroups.com

 

Buyuk Ortadogu Projesi nin Es Baskaniyim.

Recep Tayyip ERDOGAN(RTE)
Turkiye denilen ulkenin basbakani

ENAB - 62 de ...Sonra her isi dogru olan kudret ve tasarrufun sahibi Allah larinin huzuruna gotururler.
Bilin ki hukum onundur.
O hesap gorenlerin en suratlisidir.
***
HACC - 47 Senden baslarina acele azap getirmeni istiyorlar, Allah sozunden asla caymayacaktir.
Rabbinin katinda bir gun, sizin saydiklarinizdan bin yil gibidir. denmektedir.


Ulkeyi terk ediyorum

14 Subat 2014

Ulke gundeminin ne kadar hizli degistigi malum. Siz bu satirlari okurken su anki gundem muhtemelen gene degismis olacak.

Bu basdondurucu hiz benim gibi usengec insanlara gore degil. Inanin yoruluyorum. Ben en son Turkiye nin Dunya Kupasi na katilamayisini tartistigimizi hatirliyorum. Hangi ara o konuyu isleyip bitirdiniz?

E sen de gundemi takip etme o zaman! dediginizi duyar gibiyim. Agresiflesmenize gerek yok, musaade edin aciklayayim.

Simdi, eger gundemi takip etmezseniz, her turlu ortamda dut yemis bulbule donuyorsunuz. Evde, isyerinde, misafir gezmesinde herkes hararetle tartisirken oylece kalakalmak hic hos degil. Sosyal hayatiniz sifirlaniyor.

Bu sebeple cozum olarak sakin bir ulkeye yerlesmeye karar verdim. Turkiye yi terk ediyorum.

Hafta boyunca internette arastirma yaptim. Ihtiyacim olan kucuk bir Avrupa ulkesiydi. Pek cok secenek arasindan Andorra gerek nufusu gerek yuzolcumu itibariyla sicak geldi.

Ulke gundeminde neler oldugunu gormek icin Google dan Andorra gazetelerini arattim. Iki sonuc cikti: Diari d Andorra ve Bondia.

Diari d Andorra gazetesine tikladigimda sok oldum, cunku acilan sayfada soyle yaziyordu: Bu alan adi satiliktir! (Inanmayan internetten kontrol etsin) Dusunun artik gundem nasil tikandiysa, adamlar yeter deyip isi birakmislar.

Diari d Andorra nin kapanmasiyla meydan Bondia ya kalmis. Uzulerek fark ettim ki Andorra da tek sesli bir medya var. Basin susturulmus, sindirilmis, alan adlari satiliga cikarilmis, veya is guc olmadigi icin kendiliginden susmuslar.

Bondia nin internet sitesine girdim, neyse ki o calisiyor. Calisiyor ama gazete demeye bin sahit ister. Verdikleri haberler bizde kadinlarin altin gunlerinde konustuklari turden. Asagida Google Translate ile cevirdigim, gunun mansetlerini gorebilirsiniz. Anlam bozukluklari tamamen Andorrali gazetecilere ve Google a aittir.

Fotograf yarismasi ile MoraBanc duzenlemek takvim 2014 Andorra Manzaralar

Kesin gundeme bomba gibi dusmustur bu. Butun evlerde sohbetlerin konusu manzara fotografi yarismasidir.

YANGINLA ILGILI GOZALTINA ALINAN KIRACI

Haberin haber degeri bir kenara, goruyoruz ki kiraci her yerde eziliyor. Hemen de suclu ilan etmisler, adam bile bile kendi evini niye yaksin?

Vives geleneksel Noel resepsiyonda guclendirilmesi kardeslik cagrisi

El kadar ulke, herkes birbirini taniyordur muhtemelen, hala daha kardesligi guclendirme pesindeler.

DA ve kari$ik bir grup PS Ergen tum yasa degi$ikligi reddetti

Bunu cozemedim ama sanirim orada da ergenler var ve her zamanki gibi gene bir seyleri reddediyorlar.

Bir araba ve bir moto$iklet arasinda bir carpisma iki kucuk yaralanmalar

Boyle manset mi olur yahu? Bizim mahallenin Mobese sinde bile daha agir vakalar var.

Gazeteyi cikaranlarin kendileri de yaptiklari isin oyle elle tutulur bir sey olmadigini fark etmis olsalar gerek ki soyle bir ibare koymuslar: Gazeteniz Bondia ucretsizdir.

Sonuc olarak, Andorra bana muthis guzel geldi.

Soyle bir hayal ettim. Yerlesirim Andorra ya, sabahlari on dakika Bondia ya bakarim, hangi moto$ikletli kaza yapmis, hangi resim yarismalari baslamis bir goz gezdiririm, ondan sonra butun gun kafa rahat. Aksam bir misafir geldiginde moto$ikletli hakkinda iki dakika konustuktan sonra muhabbetimize bakariz.

Ote yandan, ulkede kayda deger bir olay yasanmadigi icin esimizle dostumuzla, arkadaslarimizla aramizin bozulmasi da imkansiz hale gelir. Yanginla ilgili gozaltina alinan kiraci hakkinda ne kadar tartisirsak tartisalim, kanli bicakli olamayiz. Noel resepsiyonunda kardesligin guclendirilmesi cagrisini dogru bulanlar Noel resepsiyonunda kardesligin guclendirilmesi cagrisini gereksiz bulanlari agir sozlerle itham etmez. Gul gibi gecinip gideriz. Alti ustu azami doksan yillik omrumuzu iyi, guleryuzlu, mutlu insanlar olarak geciririz.

Dort bir tarafi cennet olmayan, jeopolitik konumu bes para etmez, sanli bir tarihe sahip olmayan, yer alti ve yer ustu kaynaklariyla tam bir fiyasko olan mutlu insanlar ulkesi Andorra ya sevgiler.

http://beyinsizadam.net/turkiyede-bilim-neden-ilerlemiyor/
lukasaluka@gmail.com


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder