23 Temmuz 2015 Perşembe

Yaşar Nuri Öztürk: Mustafa Kemal’e kahpelik!

Yaşar Nuri Öztürk: Mustafa Kemal'e kahpelik!

  • 28 Haz, 2015

"Komünizm geliyor" yaygarasıyla Türkiye'yi ürkütüp yarattığı Yeşil Kuşak İslamı ile bizi Demir Perde'ye karşı bedava şövalye olarak kullanan Haçlı Batı, şimdi aynı şeyi 'Ilımlı İslam' slogan ve projesiyle yapıyor. Tek fark, Türkiye'nin bu kez, gayri Müslimlere karşı değil, doğrudan doğruya İslam âlemine karşı kullanılmasıdır.

Yeşil Kuşak oyunundan çok daha zor bir iştir bu. Çünkü artık "Allahsız komünizme karşı dine inananlar birleşmeli" edebiyatı yeterli olmuyor. O edebiyatın ne kadar namussuz bir emperyalist edebiyat olduğu, asıl Allahsızların o edebiyatı üretenler olduğu anlaşılmış bulunuyor.

Ucuz şövalyeyi cepheye sürmek için belli ki yine 'İslam' kullanılacak, ama bu sefer İslam'ı İslam'a karşı kullanmak söz konusu olduğundan Haçlı iblisler çare bulmakta zorlanıyor. Nasıl yapacaklar bunu?

Önce, bir numaralı direnç noktası olabilecek değerleri yıkmak, Türkiye'nin omurgasını kırmak lazım. Omurga, Türkiye'yi farklı kılan Kemalist mirastır. Onu işe yaramaz hale sokmak gerekiyor. Onun petrolden daha güçlü olduğu anlaşılmıştır. Petrolün işini bitirdiler ama Kemalist mirasın işini bitiremiyorlar. Bu onları çıldırtıyor.

Çare şöyle bulundu: "Sizi model yapacağız" diyerek Türkiye'yi model olmaktan çıkarmak.

İlk iş, Kemalizm'in teorik koruyucu güçlerini, yani akılcı aydınları etkisizleştirmek, ikincisi, Cumhuriyet ordusunu saf dışı etmektir. İkibinli yılların başından itibaren subaşlarına oturttukları imanı ve kanı bozukları kullanarak bu projelerinde büyük mesafe aldılar. Bir yandan bunu yapıyorlar, bir yandan da bize "Size İslam dünyasına model yapacağız" diyorlar. Ve bu halk sormuyor:

"Bizi İslam dünyasına model yapacaksanız bu modelin kaynağı olan mirasın yaratıcısına neden savaş açmış durumdasınız? Neden Atatürk'ten ve laiklikten vazgeçin diye avazınız çıktığı kadar bağırıyorsunuz?"

İngiliz yazar Andrew Mango oyunun belini kıran şu sözleri söylüyor:

"İslam coğrafyasındaki ülkeler tabii ki laik ve demokratik Türkiye'den ders alabilirler. Ama bugünkü Türkiye yerine 1930'ların Türkiyesine bakarlarsa ve o Türkiye'nin bu hale nasıl geldiğini incelerlerse. Bunu yaparlarsa kendilerini düzeltecek daha birçok şey öğrenebilirler."

Atatürk'ü niçin sevmediklerini anlamanıza yardımcı olsun diye bir olayı anımsayalım:

'DAVET EDERLERSE KATILIRIZ'

Yıl 1932. Birleşmiş Milletler'in nüvesi veya ilk şekli olan Milletler Cemiyeti (veya Cemiyeti Akvam) kurulmaktadır. Dünyanın bu en büyük uluslar topluluğuna katılmamız için Atatürk'e çevresi telkinde bulunuyor. Cevabı şu oluyor Atatürk'ün:

"Başvurmayı düşünmüyoruz, ama davet ederlerse katılırız."

Ve topluluk, 43 üyenin oybirliğiyle Türkiye'yi katılıma davet kararı aldı. Ve Türkiye, işte bu davet üzerine o topluluğa katıldı.

Atatürk Türkiye'sinde o idik; bugün ABD ve AB önünde ne olduğumuz belli. Oradan buraya nasıl gelindiğini anlamak için Atatürk'ün şu sözü bize yardımcı oluyor:

"Dünyanın bize hürmet göstermesini istiyorsak evvela biz, kendi benliğimize ve milliyetimize bu hürmeti hissen, fikren, fiilen bütün iş ve hareketlerimizle göstermeliyiz!"

Atatürk mirasının bütün nimetlerini nankörce, melunca, patlayasıya-çatlayasıya yiyen kanı bozuk, beyni uyuşuk dinci hainler bu gerçekleri bilmiyorlar mı? Bilmiyorlarsa yazıklar olsun onlara. Bilip de gereğini yapmıyorlarsa lanet olsun onlara!

Haçlı Batı, Türk halkının Atatürk mirasından yararlanmasına seyirci kalır mı? Sen gel de bunu anlat emperyalizmle işbirliğini 'en büyük keramet' sayan bilcümle dinci alçaklara. Analarının bacılarının yatak odalarına giren Yunan işgalcileri çoktan unuttular; Atatürk'ün içtiği rakıların kadeh çetelesini tutmaya devam ediyorlar. İman ve namus kıratları işte bu!

Haçlılar; Atatürk'ün yıkılması için Kâbe'nin yıkılmasını şart koşsalar, İslam dünyasın-da, bu imansız ve namussuz şartı zevkle kabul edecek çok sayıda alçak bulabilirler.

Aydınlık


a45UyF587661-150723150602 Oraj Poyraz <oraj.poyraz@openmail.cc>
2015/07/24  03:30 6  64  1 undefined kemalistiz@googlegroups.com


Non nobis, Domine, non nobis, sed Nomini Tuo da gloriam
Bizi degil tanrim, bizi degil; kendi ismini sereflendir...

Latin Atasozu

Risale-i nur oyle degerli bir kitaptir ki ,kuranin onda yansiyan nurlarina hizmet etmek ,askerlikten ve kutsal savastan daha ustundur.
benim elimde firsat ve param olsa, Risale i nur hizmetinde olan degerli kardeslerimi askerlikten kurtarmak icin; bin lira karsiliginda bile olsa bedeli oder ve kurtaririm onlari.

Lemalar | On Altinci LemA a | 156
Said-i Nursi

Guzelligin Yarismasi Mi Olur?

24 Temmuz 2013

Dirsegi burna degdirme yarismasi bile guzellik yarismasindan daha heyecanli. Cunku guzellik tamamen genetik. Yarisma oncesi yapilan kamplarda kizlar roportaj veriyor, Iddialiyim cunku cok calistim diyor. Neyine calistin? Genlerinle mi oynadin?

Guzellik yarismalarinin mantigini anlamakta zorluk cekiyorum. Guzellik dedigin Allah vergisi, uzun boyluluk gibi bir sey. Dirsegi burna degdirme yarismasi bile daha heyecan verici ve surprizlere acik.

Guzellik, Mendel kanunlariyla alakali. Yani anne guzel, baba yaki$ikliysa kiz guzel olur. Anne guzel degil, baba yaki$ikli ise kiz gene guzel olur. Anne guzel degil, baba yaki$ikli degilse kiz yine de guzel olur. Cunku kizlar genelde guzel olur. Erkekler oyle degildir mesela, erkeklerin cogu cirkindir.

Yani olay tamamen genetik. Heyecan yapmaya gerek yok, cunku bir insanin guzel olup olmayacagini dogumundan dokuz ay onceye denk gelen bir yaris belirliyor. Isi ciddiye alip bir de yarisma oncesi otellerde kamp falan duzenliyorlar. Kiz roportaj veriyor: Iddialiyim cunku cok calistim... Neyine calistin? Genlerinle mi oynadin?

En bayildigim kisim birinci secilen guzelin yaptigi konusma... Ulkemi en iyi sekilde temsil edecegim, gercek Turk kadinini gorecekler, bizi cok yanlis taniyorlar diyor. Nasil yanlis taniyorlar mesela, 95-65-110 olarak mi biliyorlar bizi? Sen mi bu imaji duzelteceksin? Ya biz Turkler ozumuzde 90-60-90 izdir, lutfen bizi boyle taniyin? diye mi dolasacaksin yurtdisinda?

BUNA YANILTICI REKLAM DENIR

Ayrica kabul edelim ki o yarismalarda birinci olanlar pek de Turk kadinini temsil etmiyor. Benim etrafimda gordugum kadinlar hic oyle 90-60-90 degil. Kimi kandiriyorsun? Yarin bir gun turistler ulkemize gelip 1.60 boy 65 kiloda gercek Turk kadinini gordugunde ne cevap vereceksin? Bunun adina yaniltici reklam denir.

UZAYLILAR NEDEN KATILMIYOR?

Bir de kainat guzellik yarismasi duzenleniyor. Gercekten cok iddiali bir organizasyon. Kainat deyince insan en azindan birkac gezegenden katilim olur diye bekliyor tabiatiyla. Ama bir bakiyorsun yarismacilarin hepsi dunyali! Organizasyon guzel dusunulmus, vizyon genis ama katilim? Acaba uzaylilar bizim kainat guzellik yarismalarina niye ilgi gostermiyor diye hic dusundunuz mu? Benim aklima uc ihtimal geliyor: Ya boyle bir yarismayi seviyesizce ve kadina hakaret olarak gorduler, ya kafalarinin ustundeki o antenlerle cok fazla sanslarinin olmadigini dusunduler, ya da uzayli diye bir sey yok. Bence akla en yatkin ihtimal birincisi.

Cagri merkezlerinin acigini yakaladim

Hepimiz $ik $ik GSM, banka ve yayin platformlarinin cagri merkezlerini ariyoruz ve dakikalarca monuden monuye dolastiriliyoruz. Oncelikle firmalara bu zengin monuler icin tesekkur ediyorum. Gercekten insan hangisini sececegini sasiriyor, cok sagolun. Ama eger aceleniz varsa ve beklemekten telefonu parcalayacak seviyeye gelmek istemiyorsaniz yapmaniz gereken cok basit: For English press 9 diyor ya, iste ona basiyorsunuz. Ama ben Ingilizce bilmiyorum ki! demeyin, sakin olun. Cok cabuk panige kapiliyorsunuz, yapmayin. Birazdan Ingilizce bilmemeniz avantaja donusecek.

Evet, 9 a bastiysaniz monuden monuye suruklenmek yerine karsiniza dogrudan bir musteri temsilcisi cikiyor. Turist kacmasin diye herhalde, hemen bagliyorlar. Siz ortaokul Ingilizcenizle May fonn nambir... eee... iz... eee... fayf... tiri.... pardon, forro... seklinde meselenizi anlatirken bir sure sonra karsidaki gorevli bayginlik gecirecek gibi oluyor ve Boyle olmayacak, isterseniz Turkce devam edelim diyor. Siz de yalandan isteksiz bir tavirla Okey, normally i don t like to speak in Turkish, but, for you, it is okay... diyorsunuz. Yani diyorsunuz ki Tamam, normalde Turkce en sevmedigim dillerden biridir ama bu seferlik boyle olsun, sizin hatiriniz icin... Boylece dakikalarca bekleme $ikintisi yasamadan sorununuzu cozuyorsunuz, hem de anadilinizde. Bizzat denenmis ve sonuc alinmistir. Bu iyiligimi unutmayin.

http://beyinsizadam.net/turkiyede-bilim-neden-ilerlemiyor/
lukasaluka@gmail.com


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder