26 Temmuz 2015 Pazar

Wall Street Journal baklayı çıkardı: ABD’nin dostu PKK

Wall Street Journal baklayı çıkardı: ABD'nin dostu PKK

ABD ve PKK ilişkisini yüksek sesle dile getiren Wall Street Journal birinci sayfadan suduğu haberinde PKK ve ABD dostluğunun geleceği ile İncirlik mutabakatının muhtemel sonuçları incelendi

26 Temmuz 2015 Pazar 15:42

ABD merkezli Wall Street Journal PKK ve ABD arasındaki ilişkinin boyutlarını, geleceğini ve İncirlik mutabakatının muhtemel sonuçlarını inceleyen oldukça dikkat çekici bir habere imza attı. Cuma günü "ABD'nin IŞİD'e karşı Marksist Dostu" başlığıyla yayımlanan ve Matt Bradley- Jœ Parkinson imzası taşıyan haber PKK'lı terörist Zind Ruken'in hikayesi üzerinden okuyucuya sunuldu.

'HEPİMİZ PKK'LIYIZ'

Haberin girişinde İran kökenli olduğu belirtilen PKK'lı teröristin ülkesindeki 'zulümden' kaçtığı belirtilirken, Ruken kamuoyunda sıklıkla tartışılan PKK ve PYD ayrımının gerçekçi olmadığı şu ifadelerle dile getirdi : "Hepimzi PKK'lıyız. Ben bazen PKK bazen PJAK, kimi zaman da YPG üyesiyim. Bunun gerçekten bir önemi yok. Hepimiz PKK'lıyız.."

Haberde bu durumu destekleyecek şekilde 2011 yılında PKK ve PYD'nin Suriye ve Irak'ta birlikte mücadele ettiğinin altı çizildi.

PKK VE PYD, ABD'NİN DOSTU

PKK'nın ve PYD'nin ABD ile arasındaki ilişkiyi de oldukça cesur biçimde ifade eden gazete "ABD'nin terör listesinde olmasına rağmen PKK ve onun Suriye kolu IŞİD'e karşı savaşta Washington'un en etkili saha partneri haline geldi" satırlarına yer verdi. Görüşlerine başvurulan eski CIA istasyon şefi Henry Barkey de ABD'nin PYD hava kuvvetleri gibi, PYD'nin de ABD'nin kara kuvvetleri gibi davarandığına dikkat çekti.

Hatırlanacağı gibi ABD Savunma Bakanı Ash Carter da geçtiğimiz haftalarda PKK'nın Suriye uzantısını 'karadaki etkili partnerimiz" olarak belirtmiş, kimi ABD'li senatörler ve İngiliz diplomatlar PKK'nın terör listesinden çıkarılması gerektiğini ifade etmişlerdi. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ise daha ileriye giderek Şubat ayında 2 kadın YPG'li ile Paris'in Elysee sarayında buluşmuştu.

PKK VE ABD BİRLİĞİ NASIL İŞLİYOR ?

Wall Street Journal, haberinin ilerleyen bölümlerinde ABD ve PKK arasındaki ilişkinin sahaya nasıl yansıdığını açıkladı. Habere göre ABD ve PYD arasındaki iletişimin ana karargahı daha önceden Irak'ın Kuzeyi'nde bulunurken, Ayn el Arab (Kobane) ve Cizire bölgesinde kurulan iki yeni iletişim merkezi ile ABD'li subaylar ve PKK'nın Suriye kolu direk temasa geçebilecek.

Bu çerçevede fikrilerini beyan eden ABD Savunma Bakanlığı yetkilileri Suriye içinde PKK ile temas kurmanın koalisyonun hız ve kabiliyetini arttıracağına vurgu yaptı. İşbirliğinin kapsamı hakkında demeç veren PYD sözcüsü bilgileri doğrulayarak " Rol yapmaya gerek yok. ABD ile birlikte çalışıyoruz ve bu işe yarıyor" diye konuştu.

MUTABAKATIN ANLAMI

Haberde Türkiye kamuoyunda oldukça merak edilen "İncirlik mutabakatının" olası sonuçları da masaya yatırıldı. Gazeteye konuşan ancak ismi açıklanmayan ABD'li yetkili "Anlaşma, Washington'un PYD'ye verdiği hava desteğini etkilememeli ve PYD ile işbirliğini kuvvetlendirmelidir. Çünkü ABD hava kuvvetleri artık PYD'ye daha yakın olacak" şeklinde konuştu.


a45UyF587661-150726174618 Oraj Poyraz <oraj.poyraz@openmail.cc>
2015/07/26  22:50 6  64  1 undefined kemalistiz@googlegroups.com

 

RUSVET ALMASALAR DOLARMIYDI EVDEKI KASALAR

Onlar,bunlar,sunlar gibi siz
haram lokma yiyemezsiniz
onlar, bunlar,sunlar icin
ahlaksiz da diyemezsiniz
nicin!

Cunku onlar,bunlar,sunlar
ahlaksizligi ahlak edindiler,
yasak etse de tum dinler,
kim duyar,kim dinler.

Rusvet almasalar,calmasalar,
dolar mydi evlerdeki kasalar!

Kurtarir onlari devlet
simdilik, elbet
devlet icindeki masalar
suc saysa da yasalar.

Lakin,
surup giderken talan
sessiz ve sakin
kalan,
toplum kalkar ayaga
zamani gelince.

Nasil dayanacaklar acep
dayaga
demokratik celp
hukmunu verince.

Ali Nejat Olcen

Zeyd o kadindan ilisigini kesince onu sana nikahladik ki, Zaten Allah in emri yerine getirilmistir.

Ahzab 33/37
ZEYNEP Muhammedin in oz halasinin, guzelligi ile unlu kizi ve 7.esidir.
Kolesi ve hukuken evlat edindigi Zeyd i, hala kizi Zeynep ile evlendirdi.
Muhammed goruntude boyle bir evlilik yaptirdi diye dedikodularin ardi arkasi kesilmedi.
Azhab suresinde Muhammed peygamber hanimlari dedikodu yapmayin diye vahiy geldi dedi.
Muhammedin in istemesiyle Zeyd, evliligi sona erdirdi.
Bir muddet sonra da Peygamber e, Zeynep ile evlenmesi icin vahiy yoluyla emir geldi.

Safsata [( Ing:Fallacy), (Osm;Kiyasi-i batil)], bir dusunceyi ortaya koyarken ya da anlamaya calisirken yapilan yanlis cikarsamalarin tamamina safsata denir.
Safsatalar, ilk anda gecerli ve ikna edici gibi gozuken ancak yakindan bakildiginda kendilerini ele veren sahte argumanlardir.
Gunumuz Turkce sinde safsata kelimesi kusurlu akil yurutme anlamini kaybetmis, yanlis inanc manasinda kullanilir olmustur.
Oysa, safsata, insanin muhakeme yetisinin yanlis yonde kullanimidir ve cogu kez onyargi, ek$ik bilgi, batil inanclar, duygusallik, yersiz gondermeler, acelecilik, ozensizlik, genelleme, duygu somurusu, Turkce yi kotu kullanma gibi sebeplerden kaynaklanir.
---
Onyargili Dil Safsatasi (Prejudicial Language) :
Fikri kabul ettirmek icin, oneride duygu veya anlam yuklu terimlerin kullanilmasi.
Ornek 1:
Her akli basinda insan, Turkiye deki gelir dagiliminda buyuk bir adaletsizlik oldugunu kabul eder.
Ornek 2:
Turkiye nin aydinlik insanlari, size Cumhuriyet okumak yakisir.
Ornek 3;
Kebapla viski icen magandanin dik alasidir.
Guncel Ornek 1:
Clinton un deyimi ile 21. yuzyilin kaderini belirleyecek ulke nin Cumhurbaskani, boyle bir zirveye turist gibi gitmemeli.
(Gungor Mengi, 30.8.2000, Sabah)
Yazar, fikri kabul ettirmek icin 21. yuzyilin kaderini belirleyecek ulke gibi duygu yuklu bir sifat kullanmis.
Guncel Ornek 2:
Bastan hemen soylemeliyim.
Tabii ki Kemal Alemdaroglu bu konuda sonuna kadar hakliydi.
Hatta ortada hakli-haksiz diye tartisacak bir sorun bile yok.
Yobazlara, seriatcilara, Ilimli Islamci (!) ve saf demokratlar a karsi Aydinlanma Turkiyesi nin kalelerinden biri olan Istanbul Universitesi nin cesur, kararli ve odunsuz Ataturkcu Rektoru Alemdaroglu, en dogal hakkini kullanarak, universitenin acilis konusmasinda demokrasiyi kilif yaparak onu yok etmeye kalkanlara karsi sade bir uyari yapiyor, demokrasinin de her rejim gibi varligini surdurmesi icin kendisini korumaya ihtiyaci oldugunu anlatiyordu.
(Bedri Baykam ,11.10.2000,Aksam)
Yazar, Kemal Alemdaroglu nun hakliligini ispatlamak icin, saf demokrat , Aydinlanma Turkiyesi nin kalesi , cesur kararli ve odunsuz Ataturkcu gibi onyargi iceren ifadeler kullaniyor.


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder