29 Mart 2016 Salı

Aile Bakanlığı, 1942-1947 Arasında Köy Enstitüleri'nde İstismara Uğramış Çocuk Bulabilmek İçin Harekete Geçti: "Dede böyle buralarını falan elleyen olmuş muydu?"

 


Aile Bakanlığı, 1942-1947 Arasında Köy Enstitüleri'nde İstismara Uğramış Çocuk Bulabilmek İçin Harekete Geçti: "Dede böyle buralarını falan elleyen olmuş muydu?"


Karaman'da Ensar Vakfı'na ait yurtlarda kalan 45 çocuğa yönelik cinsel istismar skandalıyla ilgili tartışmalar sürerken, Aile Bakanlığı da radikal tedbirler almaya hazırlanıyor. Cinsel istismarın Ensar Vakfı'na özel bir durum olmadığını ispatlamak adına hükümete o kadar da yakın olmayan vakıf, dernek ve eğitim kurumları tek tek mercek altına alınırken, ilk hedef 1942-1947 yılları arasında Köy Enstitüleri'nde eğitim gören çocuklara yönelik cinsel istismar suçlarını ortaya çıkarmak...

Neden Köy Enstitüleri?

Konuyla ilgili olarak bu akşam düzenlenen basın toplantısında kameraların karşısına geçen Aile Bakanlığı müsteşarı Filiz Dilkıran, neden özellikle enstitülere yöneldiklerine açıklık getirdi. "Hem meselenin köklerine inmek hem de kamu vicdanının ve hükümet otoritesinin yara almaması adına öncelikle AK Parti'ye bi miktar daha uzak oluşumlardan başlayalım dedik. Mevcut eğitim kurumlarından ilk etapta işimize yarayacak bir bulgu ortaya çıkmaynca biraz geçmişe doğru gittik. Öyle öyle derken, baktık köy enstitülerine kadar gelmişiz" sözleriyle o dönemi tüm ayrıntılarıyla deşeceklerini kaydeden Dilkıran, daha sonra şöyle devam etti:

"Biliyorsunuz arkadaşlar, zamanında oralarda yatılı falan kalınmış. Tek parti döneminim bunaltıcı ortamı, cinsel yönden geri bırakılmış bir ülke… Yani insan düşünmek istemiyor tabii ama her türlü şey olmuş olabilir. Bunlar beraber Tarım ve Çiftçilik dersi alan insanlar. O tarlalar tırpanlanırken terlemeler, soyunmalar... Neler neler geliyor insanın aklına... Bu yüzden araştırmak zorundayız… Eğer bir istismar olmuş ise, ki ben emin gibiyim… Çok yazık diyorum yani şimdiden…"

Mağdurlara ulaşıldı...

Araştırmalar doğrultusunda, o yıllarda Köy Enstitüleri'nde eğitim almış ve halen hayatta olan bazı isimlere ulaşmayı başardıklarını da ifade eden Dilkıran, "Maalesef mağdurların çoğu, muhtemelen o dönem yaşadıkları travmalar sebebiyle 70-75 gibi genç denilebilecek yaşlarda vefat etmişler. Ulaşabildiğimizin en genci 83 yaşında… Onunla ilgili özel durumu da şimdi arkadaşımız açıklayacak" diyerek, mikrofonları çalışma arkadaşı Pedagog Suat Aydıner'e bıraktı.

Soruşturma sonuna dek sürdürülecek

Müsteşarın ardından söz alan Aydıner, ulaşabildikleri mağdurlardan 2-3 tanesinin kendisini tüfekle kovaladığını, bazılarının da altları değiştirildiği için müsait olmadığını dile getirirken, aralarından konuşulabilen tek kişi olan 83 yaşındaki Fikri Dede'nin ise evlilik programına katılma hakkı karşılığında bilgi vermeyi kabul ettiğini belirtti. Çekimlerden sonra yapılacak bire bir çapraz sorgu ile önemli bulgulara ulaşmayı umdukllarını söyleyen Aydıner, elde edilecek sonuçların da hiç vakit kaybetmeden kamuoyu ile paylaşılacağını ifade etti.

Son olarak, çalışma arkadaşının ardından bir kez daha söz alan Müsteşar Filiz Dilkıran araştırmalarının sadece Köy Enstitüleri ile sınırlı kalmayacağını, Ensar Vakfı'ndaki skandalı bile gölgede bırakacak çapta büyük bir taciz vakası bulunana kadar kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı. "Ya neticede damacanaya bile hallenen insanlarımız var bizim. E vakıftır, yurttur bunlar da zaten ganiyle ülkemizde. Kesin birinden birinde büyük bir şeyler olmuştur" diyen başarılı müsteşar, bu işin peşini asla bırakmayacaklarını bir kez daha yineleyerek konuşmasını sonlandırdı.

Zaytung.com Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı'ndan Bildirilmiştir: Sitede yer alan tüm yazılı ve görsel materyal, html kodlarına varıncaya kadar yalandır uydurmadır. Kemik yaşı 18'den küçük olanlar siteye bir arkadaşa bakıp hemen çıkmak için dahi giremezler. Son olarak bizi dava edip mahkemelerde süründürmezseniz gerçekten çok seviniriz. Saygılarımızla.
http://www.zaytung.com/haberdetay.asp?newsid=302029

a45UyF587661-160329134233 Oraj Poyraz cimcime@neomailbox.net
2016/03/29  19:00 1  39  1923atamizindeyiz@googlegroups.com


 

Tanri kili kirk yararak titizlikle calisan bir saat ustasidir.
O kadar dakiktir ki, sayesinde her sey zamaninda olur.
Ne bir saniye erken, ne bir saniye gec.
Her insan icin bir a$ik olma zamani vardir, bir de olmek zamani.

TEBRIZ LI SEMS

Rabbinin sozu hem dogruluk hem de adalet bakimindan tamamlanmistir.
O nun sozlerini degistirecek hicbir kuvvet yoktur.
En iyi isiten, en iyi bilendir O.

(Enam Suresi 114-115)

HIROSIMA, NAGAZAKI

Insanligin yuz karasi
Hirosima Nagazaki.
Mezar kentlerdir burasi
Hirosima Nagazaki.
Amerikan vahsetiyle
Gorulmemis dehsetiyle
Korku salan mansetiyle
Hirosima Nagazaki.
Yuz binler yanip eridi
Azrail hizli yurudu
Burada insanlik curudu
Hirosima Nagazaki.
Imparator teslim oldu
Ensesinde bomba buldu
Alevleri hakim kildi
Hirosima Nagazaki.
Kimi yasli kadin kuldu
Sabi subyan olum buldu
Ne cabuk da unutuldu
Hirosima Nagazaki.

Fena vurdu vahsi Bati
Kuruttular cumle otu
Bugun dahi durum kotu
Hirosima Nagazaki.
Yuz binleri yilan soktu
Amerika kina yakti
Merhameti asla yoktu
Hirosima Nagazaki.
Su gibi eridi demir
Insanlar olmustu komur
Yok edildi nice omur
Hirosima Nagazaki.
Yahudiler imal etti
Goz dagi vermeye yetti
Yalniz iki ucak gitti
Hirosima Nagazaki.
Hiddeti yim hatirlattim
Derdime ne dertler kattim
Merhameti ben mi sattim
Hirosima Nagazaki.

ASIK HIDDETI


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder