31 Mart 2016 Perşembe

Selcan Taşçı: ABD mi; zinhar işi olmaz darbeyle!

 


Selcan Taşçı: ABD mi; zinhar işi olmaz darbeyle!

31 Mar, 2016

 

Sabah haberlerinde denk geldim;

"Türkiye'yi ilgilendirmeyen konu"ları konuşup tartışacak halimiz yok ya; varsa yoksa iddia olunan(!) Erdoğan-Obama görüşmesi üzerine gaipten kulisler vardı gündemde."ABD Türkiye'de darbeye mi hazırlanıyor" polemiği çerçevesinde bir gazeteci şöyle dedi:

Niye yapsın canım! ABD böyle bir şey yapmaz! Uluslararası ilişkilerde 'ben seni istemiyorum, sen git öteki gelsin' diye bir şey olmaz. Asıl olan ülkelerin çıkarlarıdır.Doğru, uluslararası ilişkilerde asıl olan devletlerin çıkarlarıdır. Peki o çıkarlar çatıştığında; ya da şöyle sorayım "müttefiki"nin çıkarları ABD'nin çıkarlarıyla çatıştığında ne olur?

Olmuşu var:

27 Mayıs… 12 Eylül…

Ne müttefikler gördük; sadece siyaset mezarlığına defnedilmekle kalmadılar, kimi idam, kimi linçle canlarından da oldular…Hoş, "AKP artık ABD'nin çıkarlarına hizmet etmiyor" demiyorum. Kaldı ki bu saatten, yani ülkeyi çıkmasının hiç de kolay olmadığı bir bataklığa soktuktan, geri dönüşü kanlı onca adım attıktan sonra etmese ne olacak!

Dediğim şu;

"Son kullanım tarihi"nin geçtiğini sezdiği anda ABD, Türkiye'de de dünyanın herhangi bir yerinde de darbe yapar. Hiç Şili'den, Kamboçya'dan yahut Saddam'ın, Kaddafi'nin akıbetlerinden bahsetmeyeceğim. Dedim ya, bu topraklarda sayısız ve hazin örneği var.

Johnson mektubu neydi?

TBMM, Kıbrıs'taki saldırıların "Türk soykırımı"na dönüşmesi üzerine İnönü hükümetine "müdahale" yetkisi verince; ABD alenen "Sovyetler'in önüne atmakla" tehdit etmedi mi hükümeti? İnönü neden onca hakarete rağmen "diplomasi" yolunu seçip, üstelik de iktidarını tehdit eden Johnson'un uçağıyla apar topar ABD'ye gitti sanıyorsunuz?

Dönemin Dışişleri Bakanı İhsan Sabri Çağlayangil'in binlerce kere günümüze taşınan "afyon pazarlığı"na dair notlarını hatırlayın. Amerikan Büyükelçisi'nin "haşhaş ekimini durdurun" talimatına uymayınca, elçiden "bundan çok fena neticeler doğacak" cevabını alan Süleyman Demirel'in 3 ay sonra alaşağı edilmesi darbe değil mi?

Ya hem Kıbrıs'a çıkarma yapıp hem de "ambargo" yüzünden ABD'ye nota vermesinden sonra "kanlı 1 Mayıs" gibi provokasyonlar dışında bir de bakanlar kurulu toplantısını "mum ışığında yapacak" derecede "muhtaç" hale getirilmesi?..

12 Eylül'e girmiyorum bile. Malum;

"Our boys have done it!"

Velhasıl, neredeyse "kapıdan kovulup da bacadan girmeye çalışarak" itibarımızı yerle yeksan ettiğimiz bir seyahate istediğiniz kadar "Amerikan rüyası" cilası atın;Gerçekler -Adana'dayım- dün bu şehri bir kere daha acıya, yasa, feryada boğan 24 yaşındaki özel harekat polisi Volkan Çay'ın ay-yıldıza sarılı tabutunda saklı!Anlayana…

yeniçağ

 
a45UyF587661-160331112708 Oraj Poyraz cimcime@neomailbox.net
2016/03/31  11:30 1  39  1923atamizindeyiz@googlegroups.com


 

AYRILIS
. . . . . .
Gun batiyor, gun batiyor,
Veda etsem hepinize.
Ufuk kanli bir denize
Donuyor, sizi biraksam.
. . . . . .
Gun batiyor, gun batiyor,
Evimi, esyami, parami
Nem varsa yaksam ve bir an
Kaybetsem kara bir duman
Arkasinda hafizami,
. . . . . .
Kossam, kossam, kossam, kossam...

Ahmet Muhip DRANAS

Cabir bin Abdullah ( Radiyallahu Anh ) soyle dedi :
Bayram gunu Rasulullah ( Sallallahu Aleyhi ve Sellem ) ile namazda beraberdim. Hutbe okumadan once ezansiz ve kametsiz namaza basladi. Sonra Bilal ( Radiyallahu Anh ) a yaslanarak ayak ustu durup Allah a karsi takvali olmaya , ona itaatli olmaya tesvik ederek halka vaaz ve nasihatte bulundu. Sonra kadinlarin oldugu yere geldi. Onlara da vaaz ve nasihat etti ve :
Sadaka verin , zira siz kadinlarin cogu cehennem kutugudur buyurdu. Kadinlarin en hayirlilarindan yanaklari kirmizi olan bir kadin ayaga kalkip :
− Ya Rasulallah ,nicin dedi. Rasulullah ( Sallallahu Aleyhi ve Sellem ):
− Cunku siz halinizden cok $ikayet eder , kocalarinizin ihsanina karsi nankorluk edersiniz buyurdu. Bunun uzerine kadinlar kendi ziynet esyalarini tasadduk etmeye basladilar. Bilal ( Radiyallahu Anh ) in elbisesinin icine kupelerini ve yuzuklerini atiyorlardi.

( Muslim - Ahmed )
Cehennemle ilgili hadis. Sahihmis bilenler denetlesin.

Butun insanlar ayni dilde gulumser...

George Carlin


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder