25 Mart 2016 Cuma

Necati Doğru: Bellek kaydı!

 


Necati Doğru: Bellek kaydı!

Amerikalı Savcı, Türkiye'den büyük destek aldı. 7 bin takipçisi varken 107 bine yükseldi. 2 günde 100 bin takipçi artışı Türkiye'den geldi. Türkiye'de iyi insanlar, "adalet yerini bulur umuduyla" Amerikalı Savcı'ya sarıldı.

Halk unutmuyor.

Belleğinde taze tutuyor.

* * *

BELLEK KAYDI 1:

"Ayakkabı Kutusu Davası"nın sanığı Banka Genel Müdürü için "adil yargılama ortamı" oluşuverdi (!) Deliller yetersiz. Dinleme kanunsuz. Soruşturmada kullanılamaz. Kovuşturmada geçmez kararına varıldı ve 4.5 milyon doları evinde ayakkabı kutularında saklayan Genel Müdür, 57 gün yattıktan sonra, tutuksuz yargılanmak üzere, serbest bırakıldı. Avukatı Prof. Dr. Ersan Şen, cezaevinde görüşmesinde; "En az 1 yıl içeridesin…" demişti de Genel Müdür; "Olur mu öyle şey… Beni neden 3 ay sonra mahkemeye çıkartmıyorlar…" diye öfkelenmişti. Profesör avukat; "Bugüne kadar 3 ayda kimse mahkemeye çıkartılmadı…" diyerek gerçekçi olmayı öğütlemişti. 3 ay 90 gün eder. Genel Müdür, 70 günde çıktı. Genel Müdür, Amerikalı Savcı'nın tutukladığı Reza Zarrab'ın iş yaptığı bankacıydı.

* * *

BELLEK KAYDI 2:

Evinde ayakkabı kutusunda 4.5 milyon dolar bulunan ve hapse girip 70 gün tutuklu kaldıktan sonra "suç vasfı değişmiş olabilir" gerekçesiyle serbest kalan Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan, yeniden banka yönetimine alındı, altına makam aracı lüks otomobil ve özel şoförü verildi.

* * *

BELLEK KAYDI 3:

Reza Zarrab adlı işadamı, rüşvet vermekten, altın kaçakçılığı yapmaktan, kara para aklamaktan yargılanmak üzere hapse konuldu. Sonra "Suç vasfının değişeceği" gerekçesiyle serbest bırakıldı. Başbakan Tayyip Erdoğan, bu karar için "Hak yerini buldu" dedi.

* * *

BELLEK KAYDI 4:

Bakan oğullarından biri işleri kötü gittiği için işyerini kapatmıştı. İşinde başarısız olmasına rağmen aylık kirası 20 bin dolar olan lüks bir rezidansta yaşıyordu. Savcı kararıyla polis bu bakan oğlunun rezidans dairesini bastı. Yatak odasında 6 çelik para kasası, kasaların içinde milyonlarca dolar, avro ve bir de para sayma makinesi bulundu. Bu bakan oğlu, "Rüşvete aracılık yapmaktan yargılansın" diye hapse konuldu ancak; "suç vasfı değişebilir" gerekçesiyle hapisten salıverildi.

* * *

BELLEK KAYDI 5:

Başbakan'ın oğlu Bilal, burslu okuyup ülkeye döndükten kısa süre sonra TÜRGEV adlı vakfın yönetiminde aktif görev üstelendi. Savcı, bu vakfın "İş takip etme, iş bitirme ve karşılığında rüşvet olarak bağış kabul etme" organizasyonu gibi kullanıldığından şüphelendi. Vakfı yönetenler teknik takibe alındı. Telefonları dinlendi ve savcının düzenlediği TÜRGEV fezlekesine göre, 37 usulsüz şehir rantı yaratma karşılığı çok sayıda bina, arazi, arsa, nakit para bağışı yapıldı. Bağış yapanlar içinde Reza Zarrab da vardı.

* * *

BELLEK KAYDI 6:

Reza Zarrab, "Bakanlara ve bakan oğullarına rüşvet yedirmekten" sanık olarak yargılanmak üzere hapse konulmuştu. Dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan, Pakistan Gezisi dönüşünde yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda tutuklu sanık Zarrab için "hayırsever bir işadamı" dedi.

* * *

BELLEK KAYDI 7:

Meclis Komisyonu temmuz ayı başında ancak oluşturuldu. Fezlekelerin komisyon üyelerine verilmesi geciktirildi. Halk duymasın diye yayın yasağı konuldu. Temmuzdan aralığa 6 ay içinde komisyon ancak 10 gün toplanabildi. Bakanlar, servetlerinin nasıl kabarıp şiştiğinin hesabını veremediler. Zaman öğütüldü. 320 AKP milletvekili içinden sadece 50 milletvekili çıksa "4 bakana Yüce Divan'da hesap sorulabilecekti" ama 50 milletvekili çıkmadı.

* * *

Halk unutmuyor.

Belleğinde saklıyor.

Amerikalı savcıya sarılıyor.

ÖZÜR: Dünkü yazıda bellek yanılması kurbanı oldum. Bernard Russel'ı Fransız düşünür diye yazdım. İngiliz düşünür ve matematikçi olacak. Bağışlayın.


a45UyF587661-160325143456 Oraj Poyraz cimcime@neomailbox.net
2016/03/25  19:00 1  39  1923atamizindeyiz@googlegroups.com


 
--

Ya istiklal, ya olum.

K.Ataturk

Necm Suresi 19-20.Ayeler:

Gordunuz mu o Lat ve Uzza yi? Ve ucunculeri olan otekini, Menat i. ********

Kur an-i Kerim in bazi ayetlerine iliskin mazeretler:
1- Bu ayetler yanlis tercume edilmis!
2- Bu ayetler yanlis anlasilmaya musait yani herkes anlayamaz!
3- Bu ayetler zaman asimina ugradi yani bugun gecersiz!
4- Bu ayetler cag disi yani Islam da reform yapilmasi lazim!
5- Bu ayetlere iman etmek imkansiz ama yine de ben bir muslumanim!

Mazeretlerin Cevaplari:

1- Diyanet Vakfi Meali ni, konularinda uzman Ilahiyatci Heyet hazirladi. En cok itibar edilen meal. Heyetteki herkesin yanlis tercume yapmasi imkansiz. Hal boyle iken bu mazeret gecersizdir.
2- Kur an-i Kerim i herkesin anlayabilecegine dair ayetler var* ve zaten bu sebeple indirilmis . Tersi ise adaletsizlik olur cunku herkesin anlayamayacagi ve yanlis anlasilmaya musait bir kutsal kitap gondermek Allah a yakismaz. Bir sakinca da sudur; Muslumanlara siz Kur an i anlamazsiniz, sadece biz anlariz diyen ruhban sinifi olusur ki Islam da ruhbanlik haramdir. Hal boyle iken bu mazeret gecersizdir.
3- Kur an in, kiyamete kadar , cihansumul(evrensel) yani her zaman ve her yerde hukmunun gecerli olduguna inanmak farzdir. Hal boyle iken bu mazeret gecersizdir.
4- Allah 21. yuzyilin hayat sartlarini ve yasam bicimini ezelden beri bildigine gore Allah in bu durumu hesaba katmadigi ni iddia etmek Allah a karsi cok buyuk bir iftiradir. Hal boyle iken bu mazeret gecersizdir.
5- Bu ayetlere iman etmeyenin adi Musluman degil Kafir dir.** Hal boyle iken bu mazeret gecersizdir.

*Bakiniz: Nahl Suresi 89. Ayet, Enam Suresi 38. Ayet, Maide Suresi 15. Ayet, Hac Suresi 16. Ayet.
**Bakiniz: Bakara Suresi 85. Ayet ve Maide Suresi 44. Ayet.
********Necm Suresi 19-20. Ayetlerin ilk hali su sekildedir:
Gordunuz mu Lat i, Uzza yi, Menat i;
Iste bunlar yuce turnalardir, sefaatleri de elbette ki umulur.
Peygamber Mekke de Necm suresini okurken secde etti ve onunla birlikte, aldigi topragi alnina goturen yasli birinin disinda Musluman ve putatapan herkes secde etti.
Kaynak:
Buhari (hadis no:555), Tirmizi ve oteki hadis, fikih kitaplari.

Devlet ve milletimizin parcalanmasi ve Ermeni ve Yunan esaretine dusulmesi soz konusudur.
Alti yuz elli sene efendilik eden bir milletin kole mevkiine dusmesi kolay bir hadise degildir.

(6 Temmuz 1919)
K.ATATURK


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder