31 Mart 2016 Perşembe

Erdoğan'ı ABD'de Karşılayan Üst Düzey Onbaşının Kimliği Netleşiyor: "Dedesi iç savaşta muazzam kahramanlıklar yapmış..."


Erdoğan'ı ABD'de Karşılayan Üst Düzey Onbaşının Kimliği Netleşiyor: "Dedesi iç savaşta muazzam kahramanlıklar yapmış..."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ABD'de bir onbaşının karşıladığı haberi Türkiye'de geniş yankı buldu. Sosyal medyada genel olarak ''Koskoca Cumhurbaşkanı'nı onbaşı mı karşılamış?" görüşü hakimken, tartışmalara ilk yanıt Erdoğan ile birlikte orada bulunan Mevlüt Çavuşoğlu'ndan geldi: ''Çok farklı, bambaşka bir onbaşı kendisi…"

"Onbaşı deyip geçmeyin"

Karşılamada bir onbaşı ve kendisine bağlı 10 asker ile birlikte bulunan Mevlüt Çavuşoğlu, basında yer alan haberlere istinaden bir açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı'nı karşılayan onbaşının 'öyle böyle bir onbaşı' olmadığını söyleyen Çavuşoğlu; ''Biz uçağı beklerken kendisi ile orada sohbet etme fırsatım oldu, iyi bir hatip ve müthiş bir insan. Son derece de soylu bir aileden geliyor… Bunun dedesi, Amerikan İç Savaşı'nda muazzam işler başarmış…" diyerek basında ve sosyal medyada yer alan haberlerin karalama maksatlı olduğunu vurguladı.

"Tam bir dava adamı"

Onbaşının bahsedildiği gibi kendilerini karşılayıp gitmediğini, gezi boyunca kendilerine eşlik etmeye devam ettiğini sözlerine ekleyen Çavuşoğlu, askerin bu anlamda gerçek bir dava adamı olduğunu da ifade etti. "Kendisi Sayın Cumhurbaşkanımızı karşılamaya adeta koşarak, coşkuyla geldiğini bana iletti. 'Jonathan, karşılama var gider misin?' dediklerinde hemen atlamış. 'Karargahta mı dursaydım abi? Mis gibi dışarı işi, tabi yaparım' dedi bana" sözleriyle, onbaşının Cumhurbaşkanı'nı karşılamadaki kararlı tutumuna da vurgu yapan Çavuşoğlu, konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı:

"Zaten bunların ordu sistemi bizdekinden farklı arkadaşlar. 'Corporal' diyorlar. Bizdeki tuğgenerale denk geliyor olabilir. Ona tam bi bakmam lazım İngilizcesine, belki tüm de olabilir. Karıştırıyorum ben onları hep. Tüm şimdi tümendi di mi? Tuğ o zaman ya, tamam."


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bugünkü Durağı Gana'da Koruma Dayağı Alarmı. Halk Teyakkkuzda...

Zaytung.com Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı'ndan Bildirilmiştir: Sitede yer alan tüm yazılı ve görsel materyal, html kodlarına varıncaya kadar yalandır uydurmadır. Kemik yaşı 18'den küçük olanlar siteye bir arkadaşa bakıp hemen çıkmak için dahi giremezler. Son olarak bizi dava edip mahkemelerde süründürmezseniz gerçekten çok seviniriz. Saygılarımızla.

http://www.zaytung.com/haberdetay.asp?newsid=302135
a45UyF587661-160331113606 Oraj Poyraz cimcime@neomailbox.net
2016/03/31  11:40 1  39  1923atamizindeyiz@googlegroups.com


 
--

MISAFIR
. . . . . .
Bir gece misafirim olsan yeter,
Dolar odama lavanta kokusu;
Sogur sevincinden surahide su.
Ay pencerede durup durup guler.
Havva kizlarinin en dilberini
Gorsun diye aya karsi soyunsan!
Oksasam, opsem, koklasam bir zaman,
Vucudunun urperen her yerini.
Teneffus eder gibi sevistikce,
Dogacak cocugum aklima gelir;
Siir soylerim saadete dair,
Odama misafir oldugun gece.

Cahit Sitki TARANCI

Usame bin Zeyd (Radiyallahu Anh) soyle dedi : Rasulullah ( Sallallahu Aleyhi ve Sellem ) :
Kiyamet gununde bir kisi getirilir ve cehennemin icine atilir da orada onun barsaklari derhal karnindan disari cikar. Sonra o kisi barsaklari etrafinda degirmen eseginin donusu gibi doner. Bunun uzerine cehennem ahalisi o kisinin basina toplanirlar da :
- Ey filan ! Senin bu halin nedir. Sen bize dunyada iyiligi emreder ve bizleri kotulukten nehyeder degil miydin. derler.
O da :
Evet , ben size iyiligi emrederdim , fakat onu kendim yapmazdim. Yine ben sizleri kotulukten nehyederdim de onu kendim islerdim diye cevap verir. buyurdu.

( Buhari )
Cehennemle ilgili hadis. Sahihmis bilenler denetlesin.

Sismanlarin Dunyaya Katkilari

24 Temmuz 2013

SON yillarda sismanlara sisman demek yerine kilolu , obez falan deniyor. Burada amac bu insanlarin incinmemesi. Acaba boyle bir mantik ne kadar dogru? Siz sismanlari boyle isimlendirirseniz kimse sisman olmaktan gocunmaz. Bence onlara sisman demeliyiz, hatta samimi olduklarimiza sisko demeliyiz ki durumun vehametinin farkina varip kendilerine cekiduzen versinler.

Ama bu yazida sismanlari degil onlara savas acan diyetisyenleri masaya yatiracagim. Cunku herbiri dal gibi olan diyetisyenleri masaya yatirmak sismanlari masaya yatirmaktan daha kolay, takdir edersiniz.

Sabah aksam ot ve ot urunleri tuketen sevgili diyetisyenler; sismanlar olmazsa insanlik olarak neler kaybedecegimizi goremiyor musunuz? Aklinizi bir kibrit kutusu yagsiz peynir ve kepek ekmekle mi yediniz?

Sismanlari olmayan bir toplumun hayat damarlarindan biri kesilmis demektir. Iste kilolu insanlarin dunyaya katkilarindan sadece birkac ornek:

Agac dikecegine sismanlara destek ver: Sismanlar yerkureye biz normal insanlardan daha fazla basinc yaptiklari icin topragi $ikilastirir, toprak kaymalarini onlerler. Tarih boyunca sismanlarin yogun yasadigi bolgelerde yer kaymasi, heyelan vakalarinin olmamasi bunun en acik ispatidir.

En buyuk sanatcilar hep sismandir: Pavarotti, Akrep Nalan ve daha ismini sayamadigim bircok buyuk sanatcinin ortak ozelligi kilolu olmalaridir. Neden? Cunku kilolu insanlar hareketi sevmedikleri icin durduklari yerde yapabilecekleri islere yonelmis ve bize sanatin en guzel orneklerini vermislerdir.

Basin $ikistiginda sismana git: Bir derdin oldugunda, saglam bir dosta ihtiyac duydugunda, yardim edecek kimseyi bulamadiginda sisman arkadasina git. Acaba su an evinde midir, yerinde bulabilir miyim? diye korkma. Evindedir o. Cunku sismanlar pek fazla hareket etmeyi sevmez, bir yere gitmemistir.

Ortamin nese kaynagi sismanlar: Bir ortamda eglence ve kahkaha ek$ik olmuyorsa bilin ki orada kilolu bir insan vardir. Cunku onlar hayata bizler gibi olumsuz bakmazlar. Devamli baklava yiyen bir insan nasil mutsuz olabilir ki? Ote yandan siz dort-bes zayif insanin bir arada eglendigine sahit oldunuz mu? Boyle bir sey mumkun degildir.

Sismanlar yeryuzunu sekillendirir: 10 sismanin ayni yolda yillarca gidip geldigini dusunun. Bir sure sonra orada tektonik gocme adini verdigimiz cografi hadise meydana gelecektir. Yagmur sulari ve daglardan gelen erimis kar suyu bu istikamette minik dereler ve irmaklar olusturacaktir. Nehirlerin ve gollerin kurudugu gunumuzde kimse yeni bir akarsuya hayir demez tahminimce.

Son bir soz de enginari tavsiye eden diyetisyenlere... Tavsiyeniz uzerine yedim. Bence enginarin sirri hicbir lezzetinin olmamasinda. Ona o kadar para verecegime agac kabugu da yiyebilirim, o da lezzetsiz.

Halaybasilik kimsenin tekelinde degil!

YILLARDIR cesitli sebeplerle dugunlere giderim. Kah annemin zoruyla kah annemin israriyla kah annemin tehdidiyle dugunlerden dugunlere akiyorum. Gectigimiz gun yine annemin baskisiyla pistte dans ederken aniden bir simsek cakti kafamda.

Bogazim dugumlendi, gozlerim bugulandi. Az kalsin hemen yanibasimda duran, nedense her dugunde gordugum, etrafi yara yara dans eden 90 kiloluk sarisin kadinin altinda kaliyordum. Aklima gelen dehset verici gercek suydu: Ben hayatimda hic halaybasi olmamistim!

Sebep neydi bilemiyorum, belki yetersiz goruldum, belki pistte etkili tanidiklarim yoktu ama bir sans verilemez miydi bana? Halayin en basina gecip elime mendili alip kitleleri pesimden suruklemek benim de hakkimdi. Herkes nese icinde dans ederken gozyaslari icinde pisti terk ettim.

Maalesef bu ulkede eger kiz veya erkek tarafindan saglam baglantilariniz yoksa halaybasi olmaniz mumkun degil. Dugunlerdeki bu agam pasam duzeni, bu kayirmacilik bitmedikce cagdas medeniyetler seviyesi bir hayal olarak kalir.

http://beyinsizadam.net/
lukasaluka@gmail.com


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder