23 Mart 2016 Çarşamba

D.Ali Ercan : Ülkelerin ekonomik durumları



D.Ali Ercan : Ülkelerin ekonomik durumları

daliercan@gmail.com

Değerli arkadaşlar,

Bloomberg Dünyanın en perişan ekonomiler sıralamasını yayınladı. Tanınmış ekonomistler tarafından Enflasyon, İşsizlik, Üretim, Borç, Rekabet vb. kıstaslar göz önüne alınarak belirlenen bir 'Perişanlık indeksi'ne göre Türkiye, 2015 te olduğu gibi, 2016 da yine 8. nci sırada gösteriliyor.

En perişan Ekonomiler sıralamasında Venezüela, Güney Afrika, Yunanistan, Ukrayna, İspanya, Sırbistan'ın arkasından gelen Türkiye'yi Brezilya, Kazakistan, Hırvatistan, Uruguay, Rusya... takip ediyor. Dünyanın en sağlam ekonomileri olarak Tayland, Singapur, İsviçre, Japonya, G.Kore ve Çin gösteriliyor. Bir yıl öncesine göre İsviçre 3, Japonya 4, Kore 4 ve Çin 8 basamak ilerlemişler. Tsunami felaketinden yaklaşık 1 trilyon dolar zararla çıkan Japonya'nın kendini kısa sürede toparlaması ve ekonomik gelişimini sürdürebilmesi hayranlık verici...

Her halde bu acı gerçekler gözlerden uzak tutulsun diye, Türkiye'nin gündemi aylardan beri Terör, Anayasa, Başkanlık ve tabii öte Dünya hamaseti üzerinde kurgulanıyor. æ

http://www.bloomberg.com/news/articles/2016-02-04/the-world-s-most-miserable-economies


"D.Ali Ercan" <daliercan@gmail.com>

a45UyF587661-160323110428 Oraj Poyraz cimcime@neomailbox.net
2016/03/23  11:10 1  39  1923atamizindeyiz@googlegroups.com


 

Iyileri iyilikleriyle alkisla; inanmis gonullere muruvvetli ol, munkirlere oyle yumusak yanas ki; kinleri, nefretleri eriyip gitsin ve sen soluklarinda daima Mesih ol...!

Anonim Nasihat

Bu evliligi ben istedim bu evlilik icin Muhammed e kizmayin..yazmaktadir.

Ahzab 38
ZEYNEP Muhammedin in oz halasinin, guzelligi ile unlu kizi ve 7.esidir.
Kolesi ve hukuken evlat edindigi Zeyd i, hala kizi Zeynep ile evlendirdi.
Muhammed goruntude boyle bir evlilik yaptirdi diye dedikodularin ardi arkasi kesilmedi.
Azhab suresinde Muhammed peygamber hanimlari dedikodu yapmayin diye vahiy geldi dedi.
Muhammedin in istemesiyle Zeyd, evliligi sona erdirdi.
Bir muddet sonra da Peygamber e, Zeynep ile evlenmesi icin vahiy yoluyla emir geldi.

Birine Yarar Otekine Zarar

Atinali Demades, cenaze torenleri icin gerekli seyleri satan bir hemserisini, bu isten fazla kazanc bekledigini, bu kazancin da ancak bircok insanin olumunden gelebilecegini ileri surerek mahkum etmis. Hakli bir yargi denemez buna; cunku hicbir kazanc baskasina zarar vermeden saglanamaz, oyle olunca da her cesit kazanci mahkum etmek gerekir. Tuccar, gencligin sefahata dusmesinden kar saglar, ciftci bugdayin pahalanmasindan, mimar evlerin yikilmasindan, hukukcu insanlarin davali, kavgali olmasindan; din adamlarinin san, onur ve gorevleri bile bizim olumumuze ve kotuluklerimize dayanir. Yunanli komedya sairi Fhilemon, hicbir hekim, dostlarinin bile sagligindan hoslanmaz, dermis, hicbir asker de yurdundaki baristan. Daha da kotusu, herkes icini yoklasa gorur ki gizli dileklerimizin bircogu baskasinin zararina dogar ve beslenir. Oyle saniyorum ki dusundukce doganin genel duzeni hic sasmiyor boyle olmaktan: Cunku fizikcilerin dedigine gore, her seyin dogmasi, beslenmesi, cogalmasi, baska bir seyin bozulup curumesi oluyor: Bir varlik bicim ve nitelik degistirdi mi O anda yok olur biraz once var olan.

Michel de Montaigne : Denemeler


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder