11 Şubat 2017 Cumartesi

Vahim iddia: Rusya'nın TSK komuta merkezini neden vurduğu ortaya çıktı


Vahim iddia: Rusya'nın TSK komuta merkezini neden vurduğu ortaya çıktı

ABC Gazetesi "El-Bab'da TSK komuta merkezinin vurulmasının arkasından ÖSO militanlarının ve Türk askerlerinin Suriye ve Rusya askerlerine yönelik saldırısı çıktı." iddiasını sayfasına taşıdı.

11 Şubat 2017 Cumartesi, 14:49

Suriye'nin El-Bab kasabasında önceki gün Rus uçakları tarafından TSK tank Komuta merkezi vurulmuş ve 3 Türk askeri yaşamını yitirmişti. Olaya ilişkin taraflar birbirini suçlayarak çelişkili açıklamalar yapmıştı.

İlk açıklama TSK'dan gelmiş, Rus uçaklarının yanlışlıkla Türk mevziisini vurduğunu ve görüşmeler sonunda da Rusya'nın özür dilediğini açıklamıştı. Ardından Rusya'dan yapılan açıklamada; Türkiye'nin Türk askerlerinin bulunduğu noktanın koordinatlarını vermediğini iddia ederek TSK'nın olaydan sorumlu olduğunu belirtmişti. TSK, bu iddiayı yalanlayarak koordinatların düzenli olarak Rus komuta merkezine verildiğini açıkladı.

TÜRK ASKERİ VE ÖSO MİLİTANLARI SURİYE VE RUSYA ASKERLERİNE SALDIRDI

ABC Gazetesi'nden Ömer Ödemiş'in haberine göre; Karşılıklı yapılan bu açıklamalardan sonra bugün El Bab da 9 ve 10 Şubat tarihlerinde gerçekte nelerin yaşandığı ortaya çıktı.

El Bal kasabasının doğusunda bulunan ve 4 karayolunun yanında olan El Hus köyüne giren Suriye ve Rus askerlerinin oluşturduğu birlik ÖSO ve içerisinde Türk askerlerinin de bulunduğu bir grup tarafından saldırıya uğruyor. Bu saldırıda 12 Suriye askeri yaşamını yitirirken, 6 Suriye askeri ise rehin alındı. Rusların konuyu aydınlatmak için yaptıkları girişimler sonuç vermeyince Rus ordusuoperasyon kararı alıyor ve TSK'ya ait Tank komuta merkezi olarak kullanılan binayı vuruyor.

Sonrasında yapılan görüşmeler sonucunda ÖSO militanları ve Türk askerleri, esir Suriye askerlerini serbest bırakarak El Hus köyü Suriye ordu birliğine teslim ediyor ve geri çekiliyor.

TÜRKİYE'NİN PAZAR GÜNÜ ÇEKİLMESİ BEKLENİYOR

El-Bab'da yaşanan bu gelişmeler sonrasında varılan anlaşma gereği TSK ve müttefik güçleri El Bab'ı Suriye ordusuna teslim ederek çekilecekleri iddia ediliyor. Rus kaynaklarından alınan bilgiye göre, dün Türkiye'nin konuya ilişkin bir açıklama yapmasının beklendiği ancak açıklamanın bugüne sarktığı belirtiliyor. Söz konusu açıklamada, "Türkiye, El-Bab operasyonunu başarı ile tamamlamış ve operasyon öncesi konumuna dönmüştür" ifadelerinin yer alacağı belirtiliyor.

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/dunya/674459/Vahim_iddia__Rusya_nin_TSK_komuta_merkezini_neden_vurdugu_ortaya_cikti.html#

 
a45UyF587661-170211172656 Oraj Poyraz At 0raj.p0yraz@neomailbox.net 0raj.p0yraz@neomailbox.net
2017/02/11  18:15 2  65  alelma@yahoogroups.com


 

--

Babanin, cocugu icin biraktigi en iyi miras onu guzel edeble yetistirmesidir.

Hz.Ali

Kadin evden cikmamali perde arkasindan konusmali
AHZAB 33.evlerinizde oturun, eski cahiliye adetinde oldugu gibi acilip sacilmayin.
Namazi kilin, zekati verin, Allah a ve resulune itaat edin.
Ey ehl-i beyt!
Allah sizden, sadece gunahi gidermek ve sizi tertemiz yapmak istiyor.
AHZAB 53.ey iman edenler!
Siz zamanini gozetlemeksizin, bir yemege davet edilmedikce, peygamber in evlerine girmeyin.
Ancak davet edildiginiz vakit girin.
Yemegi yediginizde hemen dagilin, sohbete dalmayin.
Cunku bu hareketiniz peygamber i uzmekte, fakat o (size bunu soylemekten) utanmaktadir.
Ama Allah, hakki soylemekten cekinmez.
Peygamber in hanimlarindan bir sey istediginiz zaman perde arkasindan isteyin.
Bu, hem sizin kalpleriniz, hem de onlarin kalpleri icin daha temiz bir davranistir.
Sizin Allah in resulunu uzmeniz ve kendisinden sonra onun hanimlarini nikahlamaniz asla caiz olamaz.
Cunku bu, Allah katinda buyuk (bir gunah) tir.

Merkezi Erivan olan Ermeni Cumhuriyeti ne karsi dostca olmayan hicbir niyetimiz yoktur....
Bu yeni devletteki Ermeniler, Ermeni mufreze kumandaninin emirleriyle, Musluman unsuru imha etmek uzere faaliyette bulunuyorlar.
Bu emirlerin suretlerini gozlerimizle gorduk.
Erivan daki Ermenilerin, Muslumanlarin imha siyaseti guttukleri ve bu kanli vahset dalgasinin sinirlarimiza kadar genisledigi, sinirlarimizin, obur taraftan, olumden kacan sayisiz Muslumanla dolu olmasiyla da teyit edilmis oluyor.
Ingilizler, bu hareketlerin cereyani esnasinda, bir yandan Ermenilerin Muslumanlara karsi tutumlarini tesvik ettiler, hatta onlari bu konuda kiskirttilar, diger taraftan Ermenilerin tecavuzlerini bize sayip doktuler ve bunlari tahammul edilemez hareketler olarak nitelediler ve bu komsu devlete saldirarak misillemede bulunmaya bizi zorladilar.
Fakat biz hakikatin kendini gostereceginden emin olarak Ermeni tahriklerine tahammul ettik ve Ingilizlerin ofkelerini fark etmemis gorunduk.
Hakikaten, bizi Ermenilere saldirmaya tesvik eden ve bu sekilde kendi boluklerini o topraklara gonderebilmelerini saglayacak bir ortam yaratmayi planlayan Ingilizlerin tutumlarini meydana cikarabilecegimizi dusunduk.
Ingilizlerin butun bu manevralari, Kafkasya yi bosaltmalari mecburiyetini hissettikten sonra, onlarin subay ve temsilcileri tarafindan baslatildi.
Erzurum ve Van daki Muslumanlarin ve bilhassa sinir bolgelerinde yasayanlarin; Ermenistan da cereyan eden katliama dair her gun aldiklari haberler ve olumden kacan ve aglanacak vaziyette olan multecilerin manzarasi karsisinda, buyuk heyecana kapilmalari cok normaldir.

(24 Eylul 1919)
K.ATATURK


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/










BitCoin URL: 16496HKpgEEpx1d6t688HiXXdJP5jdA9xo






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder