15 Ağustos 2017 Salı

TRUMP'IN "SÜNNİ NATO'SU"



TRUMP'IN "SÜNNİ NATO'SU"

Trump'ın gittiği yola dikkat ettiniz mi?

Resmen #BOP kokuyor!

Adam Suud'a gitti "Sünni" oldu. Eline kılıç aldı. Güya dans etti ama bu bir savaş dansıydı. Kudüs'e gitti ağladı, ağlama duvarı dibinde. Ağlama duvarına giden ilk ABD başkanı. Sonra da Vatikan'a gidecek.

Gülen'in "üç büyük din" anlayışı yok mu, tam da buna göre hareket etti. Gülen'in dedik ama aslında "üç din" hikayesi Gülen'in değil, ABD'nin tezi. "Dinlerarası Diyalog" hikâyesi… ABD'nin dünyaya dayattığı din süslemeli işgal tezidir. BOP'tan önce "diyalog" başlamıştı.

Trump'ı bir ara Gülen zannettik. Elinde kılıç değil de mendil olsaydı, tam Gülen olurdu. Salya sümük mendili… Ömrü boyunca Amerika için ağladı, durdu. Amerika'ya ağlayan, Türkiye'ye Gülen şakirt!..

Geçenlerde Ahmet Hakan, ölmüş Türkan Saylan'dan özür diledi. Dilemesin demiyorum, dilesin. Neymiş Saylan Gülen'e karşıymışta, anlamamışız.

Gazeteci Ahmet Hakan!

Elini vicdanına koy; Gülen'in "Dinlerarası Diyalog" misyonundan dolayı, Türkiye'de bütün partileri, dini(!) grupları, ve bütün bir Türk Milleti'ni uyaran, yüzlerce salon programı düzenleyen, ekranlarda binlerce kez bu tehlikeye dikkat çeken, Gülengillerin koynunda haçıyla iktidarın korumasına girdiği için, parti kurup siyasete giren ve 15 yıl boyunca da siyasi kimliği ile mücadele eden, Prof. Dr. Haydar Baş'a bir hak teslimi gerekmez mi?

1998'de Gülen Papa'ya gitmeden, Gülen'i bir mektupla uyaran ve sonra Gülen uyarıyı dikkate almadığı, mektubu Türk milleti ile paylaşan ve Türk milletini uyaran, bu uyarıdan dolayı başına gelmedik iş kalmayan, Haydar Hoca'ya karşı, "seni geç anladık hocam özür dileriz" demek yok mu?

Olmazsa olmasın önemli değil. Yeri geldi de söyledik. "Balık bilmezse halik bilir" demişler. Biz konumuza dönelim. Yani Trump adeta "nurcu" olmuş!

"Dinlerarası Diyalog" yolunda, dört dönüyor. Sait Nursi olsa anca böyle çalışırdı. Şiilere karşı #ABD ile olmalıyız derdi. "Mutlak dinsizliğe karşı Ehl-i Kitap ile ittifak" diye, ABD'nin oluşturduğu 'yeşil kuşak'a şakirt ve nurcu yetiştirdi ya…

Şimdi de olsa, herhalde "Ehl-i Beyt'e karşı Ehl-i Kitap ile ittifak" diye ortaya çıkardı. Gerçi fark etmez, talebeleri bu yolda nasıl olsa. Bu işe ATATÜRK'ÜN varlığı engel olduğu için, bazı şakirtler ABD için Ata'nın anasına sövüyorlar.

Müslüman'ı Amerika'ya yasaklayan ve Müslüman'a onca hakareti yapan Trump'a bir sözleri yok. Suud'lar gibi dans ediyorlar, Trump ile. ABD kendine, İran'a saldıran yeni bir Irak ve yeni bir Saddam arıyor, haberiniz olsun.

ABD'nin şeyine sokulmayın!

Belasını çölde bulsun!

Ne eder eder, Trump Kürtleri satıp, Türkiye'ye yaklaşır. Çünkü buna ihtiyacı var. Türkiye olmadan İran ile uğraşamaz.

Baksanıza;

Trump "Sünni" NATO kuruyor!

Basının "İslam Ordusu" veya "Arap Ordusu" dediği, İran'a karşı Sünni bir NATO'dur. Bu oyunun içinde kesinlikle yer almamalıyız. ABD'nin Türkiye'yi dışlamış görünmesi bir oyun, işin başına geçirmek için bir tezgâh…

Türkiye'de yakında "Şiiler sapık" korusu tutturulursa, anlayın ki içimize şeytan girmiş, daha doğrusu Trump girmiş. Şeytan elinde kılıç, dans ediyor. ABD, terör saldırılarıyla dünyayı terbiye ediyor. İngiltere AB'den ayrıldı sonra ne yaptı? Çin ile anlaştı. ABD'nin "İslami" terörü, İngiltere'yi anında vurdu.

"İslami" terör ABD işi… "İslami" ordu veya "İslami" NATO ABD işi… Başında "İslami" olan her şeyi karıştırın içinde ABD çıkar. Türkiye'de, "İslami" devlet diye yıllarca pompalanan fikirler hep ABD üretmesiydi.

12 Eylül darbesi yeni olmuş, Malatya'da bir akım vardı. Gençleri "İslami devlet" diye zehirliyorlardı. Bir yemek duası yap deseniz birine, dua içinde "İslami devlet" kavramı geçerdi. ABD, bizim gençlerimize yemek diye devletini yedirmek istedi. Şimdi düşünüyorum, Evren niye bunlara müsaade etti!

Söyleyeceğim şu ki, şeytanın "İslami" demesine aldanmayın. Şeytan İslam elbisesi giymiş içimizde dolaşıyor. Artık bazı şeyleri anlama zamanı geldi, geçti bile. Devletimizi ve birliğimizi müdafaa etmemiz, ABD'ye uymamaya bağlı. Oyunlarına gelmemeye, zehirlerini içmemeye bağlı...

Üç dini birleştirmeye çalışanlar, neden Şii ve Sünni Müslümanların birliğinden söz etmekten bu kadar rahatsız oluyorlar.

Akledelim!

Neden akletmiyoruz!

İran'a saldıran Irak olmanın sonu, Saddam olmaktır. ABD kendine, Türkiye'den bir Saddam bulamaycaktır. Trump'ın "Sünni" NATO'sunda yer almayacağız.

ABD "İslam Ordusu" kuruyor!

İnsan gülmeden edemiyor.

Peki düşman kim?

İsrail olmadığı kesin.

Yusuf Karaca

http://www.yenimesaj.com.tr/m/yusuf-karaca-makale,12019855.html


a45UyF587661-170531230733 Oraj Poyraz At Alpinaasia oraj_poyraz@alpinaasia.com
2017/05/31  23:19 2  65  alelma@yahoogroups.com


 
--


Kadinlar, Ruyalar ve Ejderhalar - Ursula K. Le Guin

Yeryuzunde olanlarin cogunluguna uyacak olursan seni Allah in yolundan saptirirlar. Onlar sadece zanna uyuyorlar ve onlar sadece tahminde bulunup sacmaliyorlar.
6- En am Suresi 116

Onlarin cogunlugu zandan baskasina uymaz. Dogrusu zan gercek adina hicbir sey ifade etmez. Suphesiz Allah onlarin yaptiklarini bilendir.
10- Yunus Suresi 36

Ey iman edenler! Zandan cok sakinin cunku zannin bir kismi gunahtir.
49- Hucurat Suresi 12

EINSTEIN ve DINLER
Bir insanin etik davranisi, esasli bir sekilde, iyi iliskilere, egitime, sosyal baglara ve ihtiyaclara dayanmasi gerekir; dinsel hicbir temele gerek yoktur.
Eger kisi, cezalandirilma korkusu ve olumden sonra odullendirilme umuduyla davranmak zorunda olsaydi gercekten de acinacak halde olurdu.
Bu nedenle dinsel kurumlarin neden daima bilime karsi savastigini ve onun yolundan gidenlere karsi baski yaptigini anlamak kolaydir.

A man s ethical behavior should be based effectually on sympathy, education, and social ties and needs; no religious basis is necessary.
Man would indeed be in a poor way if he had to be restrained by fear of punishment and hopes of reward after death.
It is therefore easy to see why the churches have always fought science and persecuted its devotees

Albert Einstein, Religion and Science, in the New York Times Magazine, November 9, 1930, pp.3-4; from Alice Calaprice, ed., The Expanded Quotable Einstein, Princeton, New Jersey: Princeton University Press, 2000, pp.205-206.


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

BitCoin URL: 16496HKpgEEpx1d6t688HiXXdJP5jdA9xo






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder