29 Eylül 2017 Cuma

AKP'Lİ VEKİL İSTEDİ, FETÖ'NÜN MAHREM İLİŞKİLERİNİ ANLATAN KİTAP YASAKLANDI

FETÖ'nün siyasi ayağı diyorduk.
İşte size siyasi ayaklardan bir ayak.
Bunlarla uğraşılmadığı için fütursuzlar.
FÖTO hala güçlü, hala milletvekilleri var çünkü.

Oraj POYRAZ ( 0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc / oraj_poyraz@alpinaasia.com )
           L2fSIJNoA0xfSNxA        


AKP'Lİ VEKİL İSTEDİ, FETÖ'NÜN MAHREM İLİŞKİLERİNİ ANLATAN KİTAP YASAKLANDI

Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu'nun ve Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan'ın 2 yıl önce kaleme aldığı "Mahrem / Gizli Belgelerde Türkiye'nin Sırları" adlı kitaba dair yapılan tüm haberler, sosyal medya paylaşımları ve satış linkleri, AKP'li vekil Celalettin Güvenç'in talebiyle yasaklandı.

AutoResizeImage.http://www.cumhuriyet.com.tr/Archive/2017/9/29/834171_resource/2017092819002419_26oqpnpcmaoh51e36b7hded6h71.jpg

29 Eylül 2017 Cuma

AKP Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu'nun ve Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan'ın kaleme aldığı "Mahrem / Gizli Belgelerde Türkiye'nin Sırları" adlı kitap ile ilgili yapılan tüm haberler, sosyal medya paylaşımları ve satış linklerini içeren oplamda 15 ayrı yasaklama talep etti. Dün Odatv'ye ulaşan kararda, taleplerin kabul edildiği belirtildi.

Mahkeme, AKP Milletvekili Celalettin Güvenç'in talebiyle "Mahrem" kitabının bir nevi satışı yasakladı. Hakkında çıkan haberleri ve sosyal medya paylaşımlarını kaldırdı.

KIRMIZI KEDİ YAYINEVİNDEN AÇIKLAMA

Kitabın yayıncısı Kitabın Kırmızı Kedi Yayınevi'nden yapılan açıklamada, "Kırmızı Kedi Yayınevi olarak, bu telaşın nedenini çok iyi biliyor, kamuoyunun gerçekleri öğrenme hakkına yönelen keyfi kararı protesto ediyor, her türlü yasal hakkımızın takipçisi olacağımızı duyuruyoruz. Bugüne dek çeşitli kitaplarımız ve yazarlarımız hakkında açılan davalar ve saldırılar karşısında sergilediğimiz tavrı, bu karar karşısında da sürdüreceğimizden kimsenin kuşkusu olmamalıdır.

15 yaşındaki gencecik bir kızın masumiyetini alçakça kirletenlerin ve suçluları kollayanların, "Mahrem"de ve basında yer alan iddialar karşısında "masumiyet karinesi"ne sığınmalarının takdirini okurlarımıza ve kamuoyuna bırakıyor, bugünden itibaren "Mahrem"i Kırmızı Kedi Kitabevleri'nde yüzde 50 indirimle satacağımız bir kampanya başlatıyoruz." ifadelerine yer verildi.

KİTAPTA NE ANLATILIYOR?

http://www.dr.com.tr/Kitap/Mahrem/Baris-Pehlivan/Arastirma-Tarih/Politika-Arastirma/Turkiye-Politika-/urunno=0000000640856

Yazar: Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu
Yayınevi : Kırmızı Kedi

19,50 TL  30,00 TL
https://kitapsec.com/Products/Mahrem-Kirmizi-Kedi-51601.html.
Mahrem'de FETÖ gerçeği, Amerikan kriptoları ve gizli belgeler baz alınarak kitaplaştırılmıştı.

Yine "Mahrem"de, S.Ö. adlı 15 yaşındaki bir küçük kıza 84 kişi tarafından tecavüz edilmesine dair dosyanın nasıl kapatıldığı ayrıntılarıyla yer alıyordu.

Kitapta; Fethullah Gülen'in kardeşi S. Gülen'in ve yeğeninin de şüpheli olduğu soruşturma dosyasının üstünün AKP-Cemaat ortaklığıyla örtüldüğü anlatılıyordu. Kitaptaki iddiaya göre; dönemin Erzurum Valisi, bugünün AKP Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç mağdur S.Ö.'nün kaldığı yurdu basmış ve "Hoca'ya (Fethullah Gülen'e) komplo mu kuruyorsunuz" diye çıkışmıştı.

Ve sonunda... Bir küçük kız çocuğuna tecavüz şüphelileri arasında Fethullah Gülen'in yakınlarının olması nedeniyle, tüm şüpheliler hakkında "kovuşturmaya yer yok" ve "beraat" kararı verilmişti.

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/834171/AKP_li_vekil_istedi__FETO_nun_mahrem_iliskilerini_anlatan_kitap_yasaklandi.html#

 
a45UyF587661-170929114812 Oraj Poyraz oraj.poyraz@openmail.cc
2017/09/29  12:01 1  39  3-ekim-dernegi@googlegroups.com


 

Seckinler, begendikce alkislar, halk ise alkisladikca begenir.

Cenap Sehabeddin

BENDEN KUR AN DISINDA BIR SEY YAZMAYIN.
- - -
Kim, benden Kur an disinda bir sey yazmissa, onu imha etsin.

Muslim-Zuhd/72(3004) /4137 Ebu Davud-Ilm/3(3647) /4136 Musned-c.3/12,21,39 Darimi-Mukaddime/42
- - -
Zeyd Ibnu Sabit Hz. Muaviye radiyallahu anhuma nin yanina girmisti.
Hz. Mu aviye ona bir hadisten sual etti.
Zeyd de hadisi ona soyledi.
Hz. Muaviye (orada hazir bulunan bir adama) hadisi yazmasini emretti.
ZEYD MUDAHALEDE BULUNARAK RESÛLULLAH ALEYHISSALATU VESSELAM, HADISLERINDEN HIC BIR SEY YAZMAMAMIZI EMRETMISTI dedi.
Bunun uzerine Hz. Muaviye yazilani derhal imha etti.

4106 - El-Muttalib Ibnu Abdillah Ibni Hantab radiyallahu anh anlatiyor:
Ebu Davud, Ilm 3, (3647).
- - -
Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: Benim hakkimda yalan soylemeyin. ZIRA BENIM UZERIME YALAN UYDURAN CEHENNEME GIRER.

5176 - Hz. Ali radiyallahu anh anlatiyor:
Buhari, Ilm 38; Muslim, Mukaddime 1, (1); Tirmizi, Ilm 8, (2662).
- - -
Hadisler hadisciligi yalanliyor.
Buna bakarak Sunni mezheplerin kufre saptigini soylesek abartmis olur muyuz?

Bozcaada Yolunda Volvo V40 Testi

24 Temmuz 2013

Gectigimiz hafta Volvo nun yeni uretimi V40 serisi icin #osensin kampanyasi dahilinde arabayi test etmek icin Bozcaada ya gidecektik. Arabayi henuz gormeden begenmistim. Sonucta bu bir arabaydi ve her halukarda belediye otobuslerinden iyiydi.

Yola cikis Hollywood filmlerini aratmayacak bir tempodaydi. Alti ustu Bozcaada ya gidecektik ama hazirliklar bir rehine kurtarma operasyonunu aratmiyordu. Yol haritalari, kameralarin kurulmasi, takip araci, kahve termosu, yol gozlugu, arac kiti... Kampanyayi yuruten Havas Engage Istanbul hicbir ayrintiyi atlamamisti. Takip araciyla her daim irtibat halinde olmamizi saglayan bir telsiz bile verdiler. Iste o an kuskulanip Yasa disi bir seyin icinde degiliz, oyle degil mi? diye sordum gozlerimi kisarak.

V40 i ilk gordugumde tepkim Belediye otobusune gore oldukca kucuk oldu. Yillardir belediye otobusunde seyahat edince insan butun kiyaslamalari ona gore yapiyor. Sofor mahalline oturdugumda aliskanliktan olsa gerek yasli bir teyzenin gelip yer isteyecegi tedirginligini yasadigimi itiraf etmeliyim. Cok sukur boyle bir sey yasanmadi.

Dolmabahce den Bozcaada ya dogru hareket ettik. Ilk olarak hiz kadranini fotografladim. Bunu 127 km hizla giderken yapmak cok kolay degil. Kimseye tavsiye etmiyorum. Yanimdan belediye otobusleri geciyordu. Orada tikis tikis seyahat edenleri gorunce agladim. Ama onlar guluyordu. Iki gun sonra tekrardan aramiza doneceksin bakislariyla beni suzduler. Yaptiklari hos degildi.

Yolda V40 in Adaptive Cruise Control sistemini test ettim. Ondeki araca gore hizi ayarlayan bir sistem bu. Yokus yukari ya da asagi fark etmiyor, ondeki aracla aranizda sizin belirlediginiz mesafeyi koruyacak sekilde ilerliyor araba. Gaza ya da frene kendi basiyor. Buyuk kolaylik seklinde degerlendirilebilir ama sofor karizmasi dedigimiz olgu yara aliyor. Yaa cruise control olduktan sonra ben de surerim seklinde insani yaralayan ifadelere maruz kaliyorsunuz.

Bir de dalginlikla seridinizi asarsaniz direksiyon titriyor ve sizi gerisin geri seridinize donduruyor. Bunu da 2013 yilina geldigimiz bugunlerde bir insan haklari ihlali ve kisi iradesine saygisizlik olarak degerlendirdim. Trafigin emniyeti acisindan dogru olabilir fakat ozgur irade yerlerde. 1789 Fransiz Ihtilalinin kazanimlarini birer birer kaybettigimiz hissine kapildigimi soylemeliyim. Elbette bu ozelligi kapatabildiginizi veya sinyal verdiginiz zaman devre disi kaldigini belirtmek lazim.

Sorunsuz bir sekilde yola devam ediyorduk. Canakkele ye dogru cesitli ilcelerin ve kasabalarin icinden gectik. Burada etraftaki tabelalara bakinca bir gercegi fark ettim. Istanbul dan uzaklastikca dukkan isimlerinde bir ozensizlik, bir vurdumduymazlik goze carpiyor. Mistik Bufe, Ejder Pansiyon, Cogumlu Solaryum bunlardan sadece birkaci. Ozellikle Ejder Pansiyon da durup hangi kafayla boyle bir ismi sectiklerini ve neden hala batmadiklarini sorasim geldi. Fakat yolumuz uzundu.

Gelibolu da arabali vapura binip karsiya gectik. Oradan Bozcaada ya bizi goturecek vapura binmek uzere Geyikli ye dogru yola ciktik. Yol uzerinde mola yerimiz Manzara Restaurant ti. Adindan da anlasilacagi gibi muhtesem bir manzarasi vardi. Ama inanir misiniz bir kere bile donup bakmadim, cunku yemek daha onemliydi. Manzara her yerde vardi.

Yolda, kirmizi i$iklarda, benzincilerde, vapurda hep ilgi odagiydik. Unlu biri oldugum icin ilgiden $ikilmamayi ogrenmeliydim. Fakat sorular genelde kac beygir, fiyati ne kadar minvalinde olunca hayal kirikligina ugradim. Daha yeni piyasaya cikmis bir arabanin benden cok ilgi gormesi uzucuydu. Arabayi suren ben oldugum icin bana da hayranlikla bakiyorlardi. Ayagimizi yerden kesiyo iste turunde cevaplarla tevazumu ve efendiligimi gosterince bana bir kez daha hayran kaldilar.

BOZCAADA

Bozcaada ya vardigimizda aksam olmustu. Hemen otele yerlesip bizi bekleyen yemek masasina kavusmak icin Cabali Balikcisina gittik. Harika bir ortamda, adaya ozgu yemeklerle birlikte leziz bir balik ziyafeti cektik. Yemek yerken baliklarin nasil olup da bin yillardir ayni ucuz numarayi yiyip oltaya geldiklerini sorguladim. Bu konuda kendilerini birazcik olsun gelistirseler su an masada kizarmis halde olmazlardi.

Ertesi gun guzel bir kahvaltinin ardindan kisa bir Bozcaada turuyla adadaki uzum baglarini, plajlari ve yel degirmenlerini gorme sansimiz oldu. Uzum baglari neyse de o yel degirmenleri bana cok ise yariyormus gibi gelmedi. Sanki Biz de ulke ekonomisine katkida bulunuyoruz, bos durmuyoruz dercesine yapilmislardi. Cok uzerlerine gitmedim.

Sonunda kisa sure kaldigimiz ve bir daha gelme istegi uyandiran bu adadan gitme vaktimiz geldi. Esyalarimi toplarken otelin duvarlarina son kez baktim. Zorla duygusallasmaya calistim ama beceremedim.

Donus yolu gidise nazaran biraz daha agir tempoda gecti. Saatlerce araba kullanmis olmaktan mutevellit kendimi tir soforlerinde gorulen birtakim tuhaf hareketleri yaparken buldum. Arabadan inip bacaklari ayirarak hafif kambur yurumek, ileride cevirme var selektorleri yapmak, arabesk dinlemek bunlardan birkaciydi.

Takip aracinda bize eslik eden Volvo yetkilisi Serdar dan telsiz vasitasiyla V40 in bir ozelligini daha ogrendim. Dunyada ilk defa kaputta hava yastigi teknolojisi de V40 ta kullanilmis. Allah gostermesin bir yayaya carpma durumunda kaputtaki hava yastigi devreye girip yayanin kazayi en az zararla atlatmasini sagliyormus. Serdar a Iste simdi gonul rahatligiyla birkac yayaya carpabilirim, tamam dedim. Bunu yapmamak daha uygun olur, tamam dedi. Bu bir test surusu ve bunu denemek icin can atiyorum, tamam diye usteledim. Ic cekti ve Lutfen saga ceker misin, tamam dedi. Saga cektim, bana kendince hakli sebeplerle bunu test etmememizin herkesin hayrina olacagi konusunda kafa sisiren bir nutuk atti. Gonulsuzce kabul ettim.

Gerek kaputta hava yastigi teknolojisi gerekse aractaki sensorlerin iki kollu ve iki bacakli bir siluet algiladiginda devreye giren alarm ve otomatik fren sistemi yillar boyu severek yaptigimiz bir gelenegin tarihe karismasi anlamina geliyordu: Arkadasin uzerine araba surmek. Bir gelenegin daha yok olusunu gozyaslari icinde fark ettim.

Sonuc olarak:

Rampayi 6. Viteste 165 km hizla cikma keyfini yasadim.

Havas Engage Istanbul en ufak ayrintiya kadar bizimle ilgilendi. Son baktigimda takip aracinda Yusuf bana corap oruyordu.

Belediye otobuslerine bir daha binmek istemiyorum.

V40 in iki gunde test edilemeyegini ogrendim. En az 5 yil kullanmak gerekiyor.

Istanbul a yaklastigimizda arabayi biraz daha kullanmak icin Nisantasi ndaki partiye Kars uzerinden gitmeyi teklif ettim. Bunun biraz zaman alacagi ve daha kestirmeden gidersek vaktinde yetisecegimiz soylendi.

V40 tan ayrilirken son kez donup baktim. Bir daha benim gibi sofor bulamayacaksin, biliyorsun degil mi? dedim. Sarildik.

http://beyinsizadam.net/turkiyede-bilim-neden-ilerlemiyor/
lukasaluka@gmail.com


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

BitCoin URL: 16496HKpgEEpx1d6t688HiXXdJP5jdA9xo






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder