18 Eylül 2017 Pazartesi

NAZIM ALPMAN : SARIHAN CEHENNEMDEN BİLDİRİYOR!

 


NAZIM ALPMAN : SARIHAN CEHENNEMDEN BİLDİRİYOR!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkan Vekili olan hukukçu Şenal Sarıhan, 7-15 Eylül 2017 tarihleri arasında Türkiye'deki "Hak İhlallerini" raporlaştırıp kamuoyu ile paylaştı. Sarıhan bu sonuçları her hafta yayımlıyor. Tek başına partisinden bile fazla hak ihlali alanında veri toplayıp ortaya koyuyor.

Cennet ülkede cehennem azabına uygun son durumun özeti aşağıda sıralanıyor.

» İşlerine geri dönebilmek açlık grevi yapan Nuriye Gülmen ile Semih Özakça'nın davası, Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Ancak iki eğitimci mahkemeye getirilmedi. Jandarma Komutanlığı'nın mahkemeye gönderdiği yazıda, iki ismin "personel yetersizliği" ve "oluşabilecek sağlık sorunları" ve "güvenlik" gerekçesiyle duruşmada hazır edilemeyeceğini bildirdi. Savunma hakkı engellenen Gülmen ve Özakça'nın "savunma yapmadıkları" için tutukluluk halinin devamına karar verildi.

» Parke döşeyen ustanın, pide getiren çalışanın FETÖ'cü olduğu suçlamalarıyla yargılanan Cumhuriyet Gazetesi yazar ve yöneticilerinin duruşmasında da tutukluluk halinin devamına karar verildi.

» HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve eski parlamenter Aysel Tuğluk'un 78 yaşında hayatını kaybeden annesi Hatun Tuğluk'un cenazesi defnedildiği sırada ırkçı bir grubun önce sözlü saldırısına uğradı. "Buraya Kürdü, Aleviyi, Ermeniyi gömdürtmeyiz! Burada şehit cenazesi var, buraya terörist cenazesi gömdürmeyiz!" sözleriyle cenazeye saldıran grup daha sonra taşlı ve sopalı 100 kişilik bir güruh halini aldı.

(» İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "Bizzat ilgileniyorum" diye açıklama yaptı. Dediği doğru(!) çıktı: Bakan saldırganlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.)

» CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatlığını da yapan CHP YDK üyesi Celal Çelik, FETÖ'den gözaltına alındı. Çelik'in Samanyolu TV ve Bugün TV gibi kanalların Digitürk platformundan çıkarılması üzerine, Fethullah Gülen'in talimatının ardından aboneliğini iptal ettirdiği öne sürüldü.

» Diyarbakır'da 264 öğretmen, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 'zorunlu yer değişikliği' gerekçesiyle başka illere gönderildi. Sivas'a gönderilen 13 öğretmenin ise oradan başka yere sürüldüğü ortaya çıktı.

» Diyarbakır'da KHK kapsamında açığa alınan yaklaşık 4 bin 400 öğretmenden 180'i meslekten ihraç edilmişti. Eğitim Sen üyesi 264 öğretmen 28 Ağustos'ta Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 'zorunlu yer değişikliği' ile sürgün" edilmişti.

» Adalet Bakanlığı, 2016 sonunda cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlü öğrenci sayısının 69 bin 301 olduğunu açıkladı.

*Geçen yılın kasım ayında açıklanan verilere göre cezaevlerinde 197 bin 297 tutuklu ve mahkûm bulunuyordu. Yani, bunların yaklaşık 69 bini öğrenciydi.

*Yine bakanlığın verilerine göre, 2013 yılının mayıs ayında ise cezaevlerinde iki bin 776 tutuklu ve hükümlü öğrenci bulunuyordu.

*Bu sayı 2016 sonu itibariyle 25 kat arttı.

» Diyarbakır'da cami bahçesinde bir çocuğu istismar etmekten hüküm giyen adama iyi hal indirimi verildi. Mahkeme, sanığı 'çocuğun cinsel istismarı'ndan alt sınır olan sekiz yıl hapis cezasına çarptırdı. Ardından ise sanığa 'iyi hal' indirimi uygulayarak ceza altı yıl sekiz aya indirdi.

» İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi'nin raporuna göre geçen ağustos ayında en az 217 emekçi yaşamını yitirirken bunlardan 16'sının çocuk olduğu açıklandı.

*Bir diğer rapor da Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'ndan geldi. Rapora göre ağustos ayında erkekler 27 kadını öldürdü, 26 çocuğa cinsel istismarda bulundu.

» Adıyaman'ın Besni ilçesinde Süleymancılar Cemaati'ne ait olduğunu belirtilen özel bir yurtta 10 yaşlarındaki iki erkek öğrenciye cinsel istismarla suçlanan yurt müdürü İ.T. gözaltına alınırken, soruşturmaya yayın yasağı getirildi. Adıyaman Valiliği yetkililerinin de yerel gazetecileri arayarak tacizi yazmamaları için uyarıldığı iddia edildi.

» Aladağ'da 11'i çocuk 12 kişinin yaşamını yitirdiği, 24 kişinin de yaralandığı yurt katliamının ardından hazırlanan raporda suçlu bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü'ne kınama, denetimde sahte rapor veren iki memura ise birer günlük maaş kesme cezası verildi.

» Pembe otobüs uygulamasından sonra bu kez de Pembe Kantin uygulaması başladı. İstanbul'da Kartal Cevizli Ortaokulu'nun kantini "kızlar" ve "erkekler" tabelalarıyla ikiye ayrıldı.

 
a45UyF587661-170919000306 Oraj Poyraz At 0raj.p0yraz 0raj.p0yraz@neomailbox.net
2017/09/19  06:40 2  65  alelma@yahoogroups.com


 

Ve bence sudur butun nesnelerin lekesiz algilanmasi: nesnelerden bir sey istememek, onlarin onune bin gozlu bir ayna gibi uzanabilmek...
. . . . . .
Ey duygulu, iki yuzlu kisiler, ey sehvet duskunleri!... Sizin isteginizde sucsuzluk ek$ik: bu yuzden kara calarsiniz her istege!...
. . . . . .
Guzellik nerdedir?... Butun istemimle, istemem gereken yerde: goruntu, salt goruntu olarak kalmasin diye sevmek ve yok olmak istedigim yerde...
. . . . . .
Gercek, gunes gibi ben de severim hayati ve butun derin denizleri...
. . . . . .
Algi da sudur bence: Derin olan hersey agacaktir, Benim yuksekligime!...

Lekesiz Algi Ustune / F.Nietzsche

Fakat dini olmayan musibetler, hakikat noktasinda musibet degildirler.
Bunlarin bir kismi Allah in bir ikazi ve uyarisidir; bir kismi gunahlara kefarettir; hastalik gibi bir kismi ise, Allah in bir iltifatidir, bir temizliktir.

(bk.Buhari, Îman: 39, Muslim, Birr: 52)
Lutfen bundan sonra Muslumanlardan eza, cefa ceken, basina bir musibet gelenler aglayip, zirlamasin.
Cunku baslarina gelen her turlu olumsuzluk onlarin Allahin sevgili kullarindan oldugunu gosteriyor.
Ben demiyorum, hadisler, ayetler boyle soyluyor.

Kendine Acindirmak

Kendimi kaptirmamaya calistigim cocukca, yaki$iksiz bir duyumuz vardir. Dertlerimizle dostlarimizi acindirmak, kendimize vah vah dedirtmek. Basimiza gelenleri buyutur, sisirir, karsimizdakini aglatmak isteriz, neredeyse. Baskalarini kendi dertleri karsisinda sogukkanli gorduk mu overiz, ama sogukkanliligi bizim dertlerimize karsi gosterdiler mi dariliriz, kizariz. Dertlerimizi anlamalari yetmez, yanip yakinmalarini isteriz. Oysaki insan sevincini buyulterek anlatmali, uzuntulerini kisaltarak. Kendini yok yere acindiran gercekten dertli olunca acinmamayi hakeder. Durmadan vahlanan kimse vahlanilmaz olur. Kendini canli iken olu gostereni, olu iken canli gorebilir herkes. Oylelerini gordum ki, es dost kendilerini gurbuz, keyifli gorecek diye odleri kopar, iyilesmis sanilmamak icin gulmelerini tutarlardi. Saglik, kimseyi acindirmadigi icin, nefret ettikleri bir sey olurdu. Isin tuhafi, bu gordugum kimseler kadin da degildi.

Michel de Montaigne : Denemeler


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

BitCoin URL: 16496HKpgEEpx1d6t688HiXXdJP5jdA9xo






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder