18 Eylül 2017 Pazartesi

RİFAT SERDAROGLU : ESED / FETÖ / TARZANİ



RİFAT SERDAROGLU : ESED / FETÖ / TARZANİ



Eyy Badembaşı;

Sen mi adam seçmesini bilmiyorsun, seçtiğin adamlar mı bozuk, yoksa adamlar senin elini sıktıktan sonra mı bozuluyorlar, bir türlü karar veremedik!

Senin aldatılman, kandırılman yetti artık! "Biz de çok safmışız" demiştin ya, gerçekten çok safmışsınız!

Nerdeyse, seni kandırmadan ahirete gidenler, imansız gitmiş sayılacaklar!

"Hacıyatmaz" gibisin! Yanlışı sen yapıyorsun, ceremesini bizler çekiyoruz, sonunda kazanan yine sen oluyorsun!

Muhterem Hocaefendi' den FETÖ'ye;

Gülen ile en az 35 (Otuz Beş) yıl beraber yol yürümüşlüğün var.

O istedi sen verdin, sen istedin o sana verdi. Sonunda tamamen "duygusal" nedenlere kapıştınız ve Muhterem Hocaefendi bir anda katil-haşhaşin-hain-CIA adamı yani FETÖ oldu!

50 binden fazla Müslüman hapiste, 100 binden fazla Müslüman işten atıldı!

Ya sana ne oldu?

FETÖ'nü devletin içine sokan sen, beraberce Türk Ordusuna kumpas kurulmasına izin veren sen, tepelerde oturup herkesi FETÖ'cu diye suçlayan yine sen…

Esad'dan Esed'e;

Geçmiş tüm hükümetleri Suriye politikaları yüzünden suçladın. "Kardeşim Esad ile bir bütünün ayrılmaz iki parçayız" dedin. Ortak Bakanlar Kurulu toplantısı yaptın. İki ülke arasında vizeleri kaldırdın, haşemalarını giyip aynı suya beraberce girdin, bizim Först Leydimiz Suriye Först Leydisine küçük parmak kalınlığında yaprak sarma yapmayı öğretti hatta beraberce çekirdek çitleyip dedikodu dahi yaptılar!

Eee sonra aniden Esad oldu Esed! Adamın ülkesinin başına yıkılmasına sen yardımcı oldun. Türk Milletinin hakkı olan 30 Milyar Doları, ülkesi için savaşmaktan kaçan serserilere verdin!

Adam devrilmeyince şimdi yine ufak-ufak Esad demeye başladın. Şimdi son kararın nedir? Adamın adı Esad mı Esed mi?

Barzani'den Tarzani 'ye;

Babasından Türk düşmanı eşkıya Barzani, beslediği koruduğu PKK çıyanlarını üzerimize gönderdi.

Askerlerimiz-polislerimiz-vatandaşlarımız öldürüldü, sen Başdanışmanın İbrahim Kalın'ı yanına alıp Erbil'de sıra gecesi yaptın!

Adam sana "Ben Türkiye'ye Kürdün kedisini bile vermem" dedi sen adamı kongrene "Onur Konuğu" olarak çağırdın ve "Türkiye seninle gurur duyuyor" diye alkışlattın!

Adam Irak'ın petrolünü çaldı, senin damat kaçak petrolü sattı! Adam Türkiye'ye kaçak sigara sokarak milyarlarca lira vergi kaybına sebep oldu, Türkiye'deki 80'e yakın sahte şirketlerle ülkemizi soydu, sen Barzani ile el ele diz dize İmralı'daki bebek katilinin mektubunu gözyaşları içinde hem dinledin hem de alkışladın.

Şimdi "Onur Konuğun" Barzani 25 Eylül'de referandumla bağımsızlığını ilan edecek. Amerika-İsrail ve İngiltere'nin yıllardır istedikleri "Kürdistan Devleti" gerçekleşecek!

Bu adım Türkiye'nin bölünmesinin başlangıcı olacak! Bölgemizin sınırlarının değişebileceği ülkemiz için hayati bir konuda sen hiçbir şey söylemiyorsun!

Dün "Bağlamacı-şarkıcı" Başdanışman Kalın İbrahim, "Yapma Barzani, çok kırılırız valla" tarzında yalandan bir iki söz söyledi!

Ne bitmez "Eşbaşkanlık" imiş be birader! Bush gitti, Obama gitti sen yapıştın bu eşbaşkanlığa!

Aman dikkat et, bu iş Reza'ya sahip çıkmaya benzemez! Bu yolun sonu Yüce Divan olmaz, olursa Divan-ı Harp olur!

Al Reza'yı-ver Kürdistan'ı gibi bir elma şekeriyle seni kandırmasınlar, şimdiden uyarayım istedim…

Sağlık ve başarı dileklerimle 16 Eylül 2017

Rifat Serdaroğlu

 
a45UyF587661-170918231146 Oraj Poyraz At Alpinaasia oraj_poyraz@alpinaasia.com
2017/09/19  03:47 2  65  alelma@yahoogroups.com


 

Cok eski caglardan beri cesaretsizligin, sonun baslangici olarak kabul edildigini soylemeye gerek var mi acaba?...

Alexander Soljenitsin

Anadolu ile degil, Yunanistan ile anlasmaliyiz.

VAHDETTIN (Osmanli Padisahi) - 15.10.1920

Turkiye de Bilim Neden Ilerlemiyor

24 Temmuz 2013

Gectigimiz gun otobus beklerken aklima bir soru takildi. Sizce Turkiye de bilim neden ilerlemiyor? diye sordum duraktakilere. Kimseden cit cikmadi. Bir kez daha sordum. Yine cevap gelmedi. Anladim ki insanlarin bu konuda en ufak bir fikri yok. Oturup ulkemizde bilimin onunde ne gibi engeller var, onlari yazdim.

1- Cografi kosullar: Kabul etmeliyiz ki Turkiye engebeli bir cografyaya sahip. Gun icinde habire yokus inip cikiyoruz. Dusunun ki laboratuvar evinizden daha yukarilarda bir yerde. Oraya gitmek icin o bayiri cikmak zorundasin. Pek cogumuz boyle bir durumda Amaan kim cikacak o yokusu, bugun de bilim yapmayivereyim! der. Oysa ki bir Hollandali evinden laboratuvara kosarak gider cunku yol dumduzdur. Duz ulkede herkes bilim yapar.

2- Kiskanc kadinlar: Maalesef Turk kadininin kiskanc yapisi da bilimin onunde engeldir. Gectigimiz gunlerde bilimsel bir arastirma icin laboratuara kapanayim dedim, kiz arkadasim burnumdan getirdi. Ben tam deney tuplerini isitirken habire telefon caliyor, mesajlar geliyor Nerdesin sen?, kim var yaninda diye. En sonunda lanet olsun deyip deney tuplerini kirdim.

Deneyin ortasinda insan rahatsiz edilir mi? Arsimet suyun kaldirma kuvvetini bulurken iceri biri girseydi ne olurdu hic dusundunuz mu? Ben soyleyeyim, rezil olurdu. Cunku banyodaydi. Bugun gemiler suyun ustunde batma korkusu olmadan gonul rahatligiyla yuzuyorsa bunda Arsimet in bizlere asiladigi guven

3- Kilik kiyafetine dikkat etmeyen ogrenciler: Bu ogrenciler akademisyen ve bilim insanlarinin vaktini calmaktadir. Pek cok bilim insani bulus yapmak yerine kampus kapisinda bu ogrencilerin iceri girmesine engel olmak, hatta onlari kameraya cekmekle mesgul. Yazik degil mi o bilim insanlarina? Bilim uretecekleri vakitten caliyorsunuz. Bu ogrenciler derhal kiyafetlerine cekiduzen vermeli.

4- Bati nin acayip ilerlemesi: Bati son 200 yilda cok fazla ilerledi. Oyle boyle degil, asiri ilerledi. Bir yerde durur dedik, hayir, gene ilerledi. Tam bir tur bindirme soz konusu. Insanin ister istemez sevki kiriliyor. Biraz musaade etseler, soyle bir 5-10 yil hicbir sey yapmadan bekleseler olmaz miydi? Maalesef bu vicdan Batililarda yok. Oysa ki biz onlari tam 500 yil bekledik.

Tabii cok ilerleyince anlamsiz mevzulara yuklenmeye basladilar. Batili bilim adamlari simdi de i$ik hizini gecmeye calisiyorlarmis. Sizce de biraz abartmadiniz mi? I$ik hizi neyinize yetmiyor anlamis degilim. Bir yere mi yetiseceksiniz? I$ik hizi bence gayet iyi. Buyuklerimiz bize aza kanaat etmeyi ogretti. Bence siz de yetinmeyi bilmelisiniz.

5- Bilim insanlarinin maaslari cok yuksek: Bugun bir akademisyen maasi bin 500-2 bin liradan basliyor. Siz onlara bu kadar para verirseniz har vurup harman savururlar. Bence hic maas verilmemeli. Bulusu getir parayi gotur , Uc bulus yapana aylik akbil bedava gibi kampanyalar bilim insanlarini gayrete getirecektir. Neymis, kendilerini gelistirmek, Bati daki gelismeleri takip etmeleri icin paraya ihtiyaclari varmis... Ne gerek var ki? Neyini takip edeceksin, adamlar asmis diyorum.

6- Iklim kosullari: Iskandinav ulkelerinin gelismis olmasi soguk iklimle alakali. Onlar su an serin serin otururken burada kavurucu bir sicak var. Bu sicakta insanin bilim yapasi gelmiyor ki... Deney icin tup isitsan Kapat la sunu derler.

Norvecli bilim adami aciyor laboratuvarin pencerelerini, iki taraftan esiyor efil efil. O ortamda herkes bilim yapar. Biz burada pencereyi actigimizda iceri adeta alev giriyor. 10 yillik AKP iktidarinda sicaklarin arttigini da not dusmek lazim. Yoksa unuturuz. Benim boyle bazen aklima bir sey geliyor, bir yere not etmeyince hop aklimdan cikiveriyor.

AKP oncesi yazlari sicak ve kurak, kislari soguk ve yagisli gecen bir ulkeyken artik yazlari ateste kavruluyoruz. Sokakta deve gorsek sasirmayacagiz. Gittikce Ortadogu ulkelerine benzedigimizin farkindayizdir umarim. Buna sessiz kalamayiz, Turkiye Katar olmayacak.

http://beyinsizadam.net/turkiyede-bilim-neden-ilerlemiyor/
lukasaluka@gmail.com



Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

BitCoin URL: 16496HKpgEEpx1d6t688HiXXdJP5jdA9xo






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder