20 Eylül 2017 Çarşamba

SONER POLAT : KEMALİST DEVRİMİ HANGİ İKLİMDE TAMAMLAYABİLİRİZ?



SONER POLAT : KEMALİST DEVRİMİ HANGİ İKLİMDE TAMAMLAYABİLİRİZ?

20 Eyl, 2017



Gazi Mustafa Kemal Paşa'nın dediği gibi, "Türkiye şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar ülkesi olamaz!" Atatürk ile vücut bulan Türk aydınlanmasının hedefi, çağdaş, laik ve kalkınmış bir ülke yaratmaktır. Çünkü kurucu atalarımız Ortaçağ kurum ve değerleri ile bir ülkenin ileri doğru adım atamayacağını çok iyi biliyordu. Ayrıca bu köhne niteliklerle çağdaş ve katılımcı bir demokrasinin geliştirilemeyeceği de çok açıktır. Ortaçağ değerlerini dayatmak devleti, ülkeyi ve milleti batağa saplamaktan başka bir şey ifade etmez!

REKABETE DAYANIKLI OLMAK

Ağanın marabası, şeyhin müridi, patronun kölesi ile dünyada her geçen gün daha da şiddetlenen rekabete dayanamazsınız. Önce ekonomik sonra da siyasi bağımsızlığınızı kaybederek başka ülkelerin çıkarları için zalimce sömürülen yaratıklara dönüşürsünüz.

Batı ülkelerinin 250-300 yıl süren bir aydınlanma süreci yaşadıkları bilinmektedir. Bu süreç insanlığın gelişimi için çok değerli ve önemli kurumlar çıkarmıştır. Ne yazık ki Batı bu kurum ve değerleri sadece kendi insanına layık görmektedir. Bu değerler çarpıtılmış olarak sosyal dokuyu bozmak üzere hedef ülkelere ihraç edilmektedir. Çünkü Batı'nın devlet aygıtına göre dünyadaki kavga süreklidir ve sadece kavgaya dayanıklı olanların insanca yaşama hakkı vardır.

ELE VERİR TALKINI KENDİ YUTAR SALKIMI

Bu nedenle Batı'nın söylemi ve eylemi daima farklıdır. Türkiye'ye demokrasi dersi veren Batı, "Anadolu İslam Devleti" ilan eden meczupları baş tacı eder. Batı'nın talep ettiği özgürlükler ve insan hakları Türk milleti için değil, PKK ve FETÖ teröristleri için geçerlidir. Batı kendi dünyası dışında adalet ve hukuku bir dakika bile düşünmeden çöp tenekesine atar. İşte Balyoz, Ergenekon ve diğer ihanetten beslenen tertip davalar… Sadece Balyoz'da 1500 adet somut, zekâ düzeyi düşük insanların bile anlayabileceği bariz hatalar varken, Batı organize olarak bu davaların arkasında durdu. Çünkü TSK'nın zayıflaması ve Türkiye'nin kimyasının bozulması Batı'nın siyasi hedefleri ile uygun düşmekteydi. Batı'nın adaleti işte bu kadardı!

Ermeni Soykırım Yalanının iki kez Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde (AİHM) reddedilmesi bile Batı'nın ikiyüzlülüğüne çare olamadı! Kendi hukukunu çiğneyen Alman Parlamentosu, Türkiye'yi kınayan "soykırım" kararı aldı. Söz konusu Türkiye olunca Batı'nın hukuku işte bu kadardı!

Sık sık Avrupa ülkelerinde panel ve konferanslara katılıyorum. Şurası çok açık: Batı ülkeleri Türkiye'yi zayıf düşürecek, çağdaş gelişimine balta vuracak dernek ve kurumlara sonuna kadar destek veriyor. Belçika mahkemesi, PKK'yı terör örgütü olarak değil, silahlı olarak siyaset yapan (!) bir yapılanma olarak hükme bağlıyor. Ancak Türk aydınlanmasının simgesi olan Atatürkçü Düşünce Dernekleri ve benzeri milli yapıdaki kurumları örtülü olarak hedef listesine koyuyor. Teneffüste kendi aralarında Türkçe konuşan öğrencileri okuldan atmakla tehdit eden bir zihniyet ile karşı karşıyayız. Şu husus çok kolay görülüyor: Batı'nın Türkiye ve Türkler için istediği aydınlanma değil, Ortaçağ karanlığıdır.

EĞER ÇİZME AŞILIRSA

Burada bir noktanın altını çizmeliyiz. Eğer ilgili Batı ülkesinin çıkarlarına hizmet ettiği düşünülen ve bu nedenle desteklenen bir dernek milli bir tepki gösterirse, derhal kara listeye alınır. Üzerinde çalıştığım bir konudur: Almanya, geleneksel Türkler politikası kapsamında dini yapıları teşvik eder. Çünkü Türkleri asimile ya da onların tabiri ile entegre etmek için ilk aşama milli kimlik olan Türklüğün aşındırılması, en azından ikinci plana düşürülmesidir.

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel ile Adalet Bakanı Heiko Maas'ın Spiegel Online'a yazdıkları ortak makale, bu yazdıklarımı teyit eder bir mahiyet taşımaktadır. Makalede şunu söylüyorlar: "Almanya'da Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'ne bağlı cami dernekleri çok sıkı denetlenmelidir. AKP'ye yakın ve milliyetçi örgütler dini cemaatlerin çalışmasını değiştirdi. Burada karmaşık bir yapı ve ağ oluştu. Biz bunu endişeyle izliyoruz. Çünkü bu örgütler kitleleri harekete geçirme gücüne sahip ve farklı düşünenler burada etkilerini giderek kaybediyor. Türk fanatiklerin Almanya'daki Müslüman cemaati etkileme biçimine karşı da kendimizi korumalıyız."

http://www.ilk-kursun.com/haber/335720/kemalist-devrimi-hangi-iklimde-tamamlayabiliriz/

 
a45UyF587661-170920222156 Oraj Poyraz At 0raj.p0yraz@neomailbox.net 0raj.p0yraz@neomailbox.net
2017/09/21  01:38 2  65  alelma@yahoogroups.com


 
--

Birisinin sucunu bagisladiktan sonra pisman olma, Cezalandirdigin zamanda sevinmez.

Hz.Ali

Enes bin Malik ( Radiyallahu Anh ) soyle dedi :
Bir adam :
−Ya Rasulullah ! Kafir kiyamet gunu yuzu uzerinde nasil hasrolunur diye sordu.
Rasulullah ( Sallallahu Aleyhi ve Sellem ) soyle cevap verdi :
−Dunyada onu iki ayagi uzerinde yuruten Allah kiyamet gununde yuzu uzerinde yurutmeye kudretli degil midir...buyurdu.

( Buhari - Muslim )
Cehennemle ilgili hadis. Sahihmis bilenler denetlesin.

Nevzat Evrim Onal : Dindar, kindar ve asalak nesil

05/04/2016 Sali

Ulkenin emegiyle gecinen insanlari olarak sunu hic tereddutsuz soyleyebiliriz: Islamcilar bu topluma yapismis asalaklar. Topluma hicbir faydalari yok; ondan besleniyor ama ona deger katmiyor ve zayif dusurup sagligini bozuyorlar. Bugun ortadan kalksalar toplum zarar gormez, ama her gun emip tukettikleri buyuk miktarda toplumsal kaynak faydali isler icin kullanilabilir.

Ustelik bu, salt son birkac yilin meselesi degil. Asalaklik, islamciligin fitratinda var. Islamci ideolojinin kokeninin dayandigi ulema, Osmanli tarihi boyunca tek bir anlamli ise yaramamis; ancak surekli toplumsal kaynaklardan otlanmis ve otlanamadigi anda kazan kaldirmistir. Imparatorluk maliyesi iflas edip toprak rejimi bozuldugunda ilk isyan edenler, ciftci olup da toprakla ugrasmamak ve bos beles yasamak icin medreselere dolusmus suhtelerdi*. Ulema, imparatorlugu kurtarmak icin yapilan her modernlesme cabasina bencilce direndi, fetva uzerine fetva cikartti ve devrim tarafindan supurulene kadar memleketin kanini emdi. Bu baglamda, gericilerin cumhuriyet devrimlerinden en fazla dillerine doladiklarinin harf devrimi olmasi mantikli; cunku harf devriminin bir hedefi gercekten de ulemanin, yani isi gucu tek bir kitabi okuyup isine geldigi gibi yorumlamak olan, skolastik cag kesislerinden beter asalaklarin toplumsal etkisini kirmakti.

Hazmedemedikleri, bunun basariya ulasmis olmasidir.

Ne var ki bu basari, cumhuriyetin ilericiligi ozel mulkiyet duzeninin sinirlarina carpana kadar surdu. Kapitalizmin issizlik ve sefalete mahkum ettigi toplumsal kesim buyudukce, Marx in Komunist Manifesto da aylaklik icinde curuyen yigin olarak tanimladigi ve gerici entrikalara kendini satmaya yatkin oldugunu vurguladigi lumpen proletarya, islamcilik tarafindan din afyonuyla uyusturulup ucuza satin alinarak bu topraklara uygun bicimde kurgulandi.

Bu kurgunun hamileri, Turkiye nin en gerici mulk sahipleri, haciaga lardi. Uretim namina hicbir isin ucundan tutmayan bu adamlar, zenginliklerini esasen devlet himayesinde gayrimuslimlerin mallarini yagmalayarak, bilhassa Demokrat Parti nin 6-7 Eylul provokasyonu sayesinde edinmisti (ornegin Beyoglu ndaki is hanlarinin cogunun 1955-56 arasinda tuhaf bicimde el degistirdi). Benzer bir surec metropoller goc ile buyurken yasanan gayrimenkul zenginlesmesinde, kamu arazilerine cokulmesiyle isledi. Boylelikle islamci zenginler, kendilerine en uygun para kazanma yontemleri olan rantiyelik, esnaflik ve ticarette hakim hale gelerek kapitalizmin finans haric her uretmeden kazanma yontemlerinde ustalastilar.

Toplam ogrenci sayisi bir milyonu asmis imam hatip sacmaligi buraya oturuyor. Bu kadar imama ihtiyac yok. Halkin bu yonde ozel bir talebi de yok; aksine kontenjanlar bos kaliyor ve insanlar cocuklarini kaydettirsin diye kirk takla atiliyor. En dindar aileler bile imam hatip okullarini son care olarak goruyor ve cocuklarinin gercek bir meslek edinmesini istiyor. Ne var ki islamci para babalarinin, iktidarlarina bekci ve deger uretmeyen getir gotur isleri icin emirlerine amade olacak, kafasi pek calismayan, gerektiginde icinden cihatci devsirilebilecek bir genc lumpen yigina; yeni bir asalak suhte kusagina ihtiyaci var.

Soruyorum: Hirsizlik, tecavuz, subyancilik ve akla gelen her turlu ahlaksizligin buradan fiskirmasinda sasilacak bir sey var mi? Insani ahlakli kilan, her seyden once ozsaygi ve ozguvendir; bunlari da emegiyle deger uretme becerisine sahip oldugunu gormesi saglar. Tek faydali isin ahirette hurilere kavusmak icin ibadet oldugunu dusunen, deger ureten emegi nafile bir caba goren ve islamin iktidari icin her alcakligi mubah sayan insanlar ahlakli olamazlar.

Ve tersi de dogru: Bu ulkenin iscilerinin onemli bir bolumu sagci ideolojilerin etkisinde kendi cikarlarini goremiyor ve savunamiyor olabilir; ama islamci guruhun icinde isciler cok kucuk bir azinlik.

Bugun, bir kez daha, 2013 Hazirani ndaki gibi karsi karsiya duruyoruz. Bir tarafta ulkenin egitimli, aydinliktan yana, dinsel degil modern kurallarla yasamak isteyen, kentli emekcileri var, biz variz. Diger tarafta ise bize hakaret eden, baski ve siddet uygulayan cahil, gerici, asalak lumpenler.

Biz olmasak, bu ulkeyi bir gun dahi donduremezler. Emegimizle bu faydasiz softalari beslemek zorunda degiliz. Imam yetistirmeyen imam hatipler kapatilsin diyen Gericilige Karsi Aydinlanma Hareketi, tam da bu karanliktan cikis yolunu gosteriyor.

evrimonal@gmail.com @nevzatevrimonal www.facebook.com/nevzatevrimonal

Medrese ogrencisi demek olan suhte, ayni zamanda softa kelimesinin kokenidir. Konuyu merak edenler, Celali Isyanlari oncesi ve sirasinda dolup tasan medrese imarethanelerinin nasil bugunku Ensar Vakfi na benzer tecavuz yuvalari olduguna dair tarihsel bilgiler icin Prof. Mustafa Akdag in Turk Halkinin Dirlik ve Duzenlik Kavgasi: Celali Isyanlari eserine bakabilir.

http://haber.sol.org.tr/yazarlar/nevzat-evrim-onal/dindar-kindar-ve-asalak-nesil-151478


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

BitCoin URL: 16496HKpgEEpx1d6t688HiXXdJP5jdA9xo






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder